Pablo
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.12.2006
- Poena
- 500
Ne znam da li je ovo neko pitao, ima previše stranica da sve čitam, a ne znam ni šta bih tražio preko search opcije, pa da pitam ovako.
Juče je uzet ovaj telefon na novi ugovor (u MTS-u, mada to nije ni bitno). Danas sam dobio malo vremena i "čačkao" ga, pa sam u opciji za "ukupan prostor" video da je on deklarisan na 11,25 GB (dostupno je 10,70 GB). U ugovoru mi piše da dobijam uređaj sa 16 GB i to je prva stvar koja mi je izazvala sumnju da nešto nije u redu. Ne razumem se u ovakve uređaje pa bolje da pitam pre nego što odem da ga reklamiram (imam 72 h pravo da ga vratim, od dana preuzimanja).
16GB je ukupno. Od toga veliki deo uzima system, malo manji cache, pa preload particija itd.

Evo i u MB:
BOTA0 = 4
BOTA1 = 4
EFS = 20
PARAM = 8
BOOT (KERNEL) = 8
RECOVERY = 8
RADIO (MODEM) = 32
CACHE = 1024
SYSTEM = 1536
HIDDEN (PRELOAD) = 560
OTA = 8
USER DATA (SDCARD0) = 11808
Druga je, vraćam film, kada sam prodavcu napomenuo da je stiker pocepan, na šta je on rekao "nije to ništa, to je zbog toga što se telefon pokazuje iz ruke potencijalnim kupcima".
^
Pa što ne traži telefon u originalnom pakovanju sa celim stikerom..mada ako ti je u garanciji 2 god. briga te..resetuj ga na fabrička setovanja i sve će to da se pobriše..i ja sam S2 dobio u otvorenoj kutiji sa pocepanim stikerom..lično, me to nervira, ali mislim da je bila neka priča zašto telefoni dolaze sa otvorenim kutijama kod nas
Kad kupuješ telefon kod operatera radnica pred tobom otvori kutiju i pokaže ti telefon iz prve ruke. Ja nisam mogao da se odlučim između plavog i belog S3 tako da je radnica predamnom presekla sticker izvadila oba telefona iz kutija i stavila ih jedan pored drugog i kaze mi uporedi i pogledaj koji ti bolje leži. Naravno mozes i da ga uzmeš u ruke. Izabrao sam beli a ona je plavi stavila nazad u kutiju i odnela ga nazad u magacin. Šta sad ako je pocepan sticker treba da ga prodaju kao polovan??
Treća je, kada sam počeo malo dublje da "kopam" po opcijama i kada sam pogledao status (gde se nalazi i IMEI br.) da je u polju "Moj broj telefona" upisan neki sasvim "levi" broj. To mi je tek 100% podgrejalo sumnju da je ovo možda telefon koji je bio korišćen ili ne znam ni sam šta su mu radili. Pozvao sam taj "levi" broj, javio mi se korisnik istog (u istoj smo mreži, što je i logično) i rekao mi je da on nikada nije imao S3 telefon u rukama i da je to sigurno nekakva greška.
Sutra ću svakako ići do poslovnice, međutim zanimaju me i vaša iskustva i mišljenja vezano za sve ovo.
Na ovo pitanje ti ne mogu sa sigurnošću odgovoriti ali meni naprimer tu stoji "unknown"
Poslednja izmena: