Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Stavio sam jkay ail nisam primetio da je lag manji tj kako kad a i malo mi se telefon ne ponasa bas kakko treba kad otkljucavam nekad zakuca i par sekundi.

Jel zna neko kako se zove font onog samsungovog digitalnog clocka na lock screenu i na weather widgetu ako uopste postoji kao font

Poslednja izmena od urednika:
ri93it.png

Features
  • Latest Release: (29 January 2013)
  • Firmware: XXEMA2 NeatROM Full (4.1.2)
  • Build date: Tue Jan 15 14:22:10 KST 2013
  • Modem: DXELK1
  • CSC: OLBEMA1
  • Change List: 836582
  • Kernel: Stock-repacked
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • EFS Auto Backup
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support

eg3eyw.png
aow5li.png

11uu3xl.png
Last release:
29 January 2013
XXEMA2 NeatROM Full
XXEMA2 NeatROM Full Mirror 1
MD5 Sum: 9d96441fb12a59dc1de7c4c92040a663

j13pg9.png

Features
  • Latest Release: (January 30, 2013)
  • Firmware: XXEMA2 NeatROM Lite v1.7 (4.1.2)
  • More Lite
  • More Optimized
  • Build date: Tue Jan 15 14:22:10 KST 2013
  • Kernel: XXEMA2 Stock - Repacked
  • Modem: DXELK1
  • CSC: OLBEMA1 (Multi-124)
  • Change List: 836582
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • NO WIPE
  • PhilZ Touch Recovery v4.00-b21
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support
  • Tweaks
  • Init.d Tweaks
  • Build.prop Tweaks
  • Fully Optimized
  • Fully Tweaked
  • Improved Virtual Memory
  • Kernel Debugging - Disabled
  • Reduced Home button Lag
  • sysro/sysrw
  • Default Language - English
  • No Auto Converting messages to MMS
  • Unlimited Contacts to SMS,MMS
  • Enabled Camera Sound Menu
  • Skip Songs
  • OpenVPN
  • 4 Way Reboot
  • Enabled All Languages for Samsung Keyboard
  • Enabled More Contacts (990)
  • Large Apn List
  • Flash Player
  • Removed Bloatware (available in Aroma)
    and many more...
    I probably forgot something

eg3eyw.png
23ivwp2.png

2qv79dd.png

123rvib.png

2j2xohf.png

11uu3xl.png
Last release:
January 30, 2013
XXEMA2 NeatROM Lite v1.7
XXEMA2 NeatROM Lite v1.7 Mirror
MD5 Sum: 3c72569b77e1c2ecaf314387443e851f

Complete NeatROM File Mirror is available here Big thanks to ApriliaM3

Sale i ja sam sinoc preso na tvoj rom, nisam stigo mnogo da cackam fon, ali baterija osetno zbolja vec sad. Kad se formira kes bice to jos bolje.

Svaka cast! :)

sale... izvini sto sam neobavesten.. koji je osnovni koncept tvog rom-a.... modifikovani stock rom, ili tvoje vidjenje kako sve treba da izgleda?
rade li u tvom romu nfc, i sve one custom fore i fazoni kojima se samsung hvali....

i da li je moguce preci na tvoj rom nekako sa stock rom-a ali da bude u formi upgrade-a tj. da sacuvam sva podesavanja i programe, da ne moram sve ponovo da instlairam

Ako mogu umesto Saleta, koristim njegov(e) rom(ove) već neko vreme, i mogu samo da pričam o pozitivnim stranama rom-a, pošto negativne još nisam našao. LITE verzija je perfektna u svakom pogledu, baterija traje duže, izbačene su sve Samsungove bloatware aplikacije (koje se, opet, po potrebi mogu instalirati iz arome), kernel je stock, sve što radi na fabričkom romu radi i ovde. U principu stock rom, modifikovan tako da radi daleeeeeeko bolje nego u originalu.

Za instliranje i aplikacije, najbolje je koristiti Titanium Backup Pro. Root-uješ telefon, instaliraš Titanium, napraviš backup svih aplikacija sa podešavanjima, ispratiš full wipe proceduru opisanu na XDA temi Saletovog roma, instaliraš Neat Rom Lite x.x verziju, odmah zatim instaliraš Titanium i uradiš backup svih aplikacija sa prethodong roma sa kompletnim podešavanjima.

Izvinjavam se ako sam upao sa odgovorom nepozvan ;)

nista nista... .. nije da koristim nfc i sve one osobine iz reklama... ali da li i to potpada pod bloatware ili su to recimo one samsung aplikacije tipa "samsungs apps" "chat on" i sl. ?

Iskreno, NFC nisam probao, ali nema razloga da ne radi. Takve stvari obično ne rade ili bar ne rade kako treba u AOSP ili AOKP romovima (koji su meni najbolji, na Desire HD sam koristio takve, ali čitam da na S3 takvi romovi nisu baš najbolje rešenje), a Neat je modifikovani stock rom. Izbačene su upravo takve samsungove aplikacije koje si naveo. U principu, kada (ako) instaliraš Neat Lite nećeš primetiti skoro nikakvu vizuelnu razliku u odnosu na stock. Ono što ćeš sigurno primetiti su: bolja baterija i brži rad telefona i nedostatak nepotrebnih samsungovih aplikacija...

Poslednja izmena:
sto predlazete za kupovinu s3 ili s3 lte?Cujem da malo romova ima lte verzija ali valjda to i nema veze kad ima 2gb i malo stabilniji cip

Vazi za vracanje sa bilo kog bootloadera, provereno.

Samo da nam samsung ne uvali k jednog dana i da izmisle da mora npr bootloader da se poklapa sa romom. :)

Inace koga zanima, strucnjaci sa xda su provalili da je i u bootloaderu fix za sds i kao fora je da se ne radi nista preko download moda u koliko se ima stari bootloader.

Poslednja izmena:
radi li samsung na implementaciji 4.2.0 androida u sgs3? mislim pojavljuju li se beta romovi bazirani na 4.2.0 od samsunga, ili je jos rano , jos uvek poliraju 4.1.2?

Uzmi li note 2 ili obican s3. Zasto da placas lte kad u Srbiji toga nema.

Има и онај i9003 са 2 gb ram-a, не знам да ли и тај има lte :rolleyes:

pa ne znam u cg valjda ima. Ja bih lte cisto jer je stavilniji i ima 2gb.Da li kod nas s3 prodaju sa quad corom svaki?

Да, онај dualcore је само за америчко тржиште, мада може и овде да се нађе, а онда је боље потражити i9003 quadcore i 2gb ram-a:D

Ja sam u premisljanu da predjem na s3, e sad da li kupiti tel iz Telenora sa overenom garancijom bez datuma kupovine i bez fiskalnog? (Sta posle sa eventualnim ostvarivanjem garancije)??

Malo se zanimah ovih dana, ko nije baš vičan promeni romova, karnela kao što ja nisam a ima sve stock i nema(ili ne želi) rootovan telefon neka baci pogled.
Zamrznuo sam ove gluposti:

ChatON 1.10.4
Favorite apps 1.0
Favorite Contacts 1.1
Game Hub 2.1.0
Gmail 4.1.2
Google+ 3.1.1.3287938
S Memo 12.02.07.4816
S Memo 12.02.07.4816
S Suggest 3.2.47
S Voice 10.0
Samsung account 1.3.019
Samsung Apps 2.8.026
Samsung Backup 1.0
Samsung Backup Provider 1.1
Samsung Calendar SyncAdapter 1.0
Samsung Cloud Data Relay 1.4.10r7
Samsung Contact SyncAdapter 1.0
Samsung Push Service 1.1.2
Samsung SMemo SyncAdapter 1.0
Samsung Syncadapters 2.1.5
Simple alarm clock 1.0(ova glupost je stalno u cashe-u)
Yahoo! Finance 120917.01
Yahoo! News 12.10.08.02

I dobio
y8ynerez.jpg

e8udeju3.jpg

Izbacio bih još i
AllShare Cast 1.0
AllShare Play 1.0.1983
AllShare Service 1.0.0
FWUpgrade 1.2.0
More Services 1.0
ali izgleda da ovo ne može bez roota.

Baterija je mnogo bolja a nema gluposti koje rade u pozadini i prazne bateriju tokom noći.
Brightness mi je na 30-40%

Poslednja izmena:
jim9, vrednost od 05h 47min screen on-a, sama po sebi ništa ne znači.
Nije isto da li ti je osvetljenje na 20% ili 50%!? Da li je vreme razgovora 3-5min, ili sat-dva!!!
Ovakvi nagli padovi na dijagramu meni govore da je tebi mob više mirovao (spavkao) nego li što si nešto konkretno sa njim radio.:d

P.S. Ja sam svojevremeno sa S2 izvlačio i po 07h Screen on-a. Imaš ovde slike koje sam kačio ---> link

Ako mogu umesto Saleta, koristim njegov(e) rom(ove) već neko vreme, i mogu samo da pričam o pozitivnim stranama rom-a, pošto negativne još nisam našao. LITE verzija je perfektna u svakom pogledu, baterija traje duže, izbačene su sve Samsungove bloatware aplikacije (koje se, opet, po potrebi mogu instalirati iz arome), kernel je stock, sve što radi na fabričkom romu radi i ovde. U principu stock rom, modifikovan tako da radi daleeeeeeko bolje nego u originalu.

Za instliranje i aplikacije, najbolje je koristiti Titanium Backup Pro. Root-uješ telefon, instaliraš Titanium, napraviš backup svih aplikacija sa podešavanjima, ispratiš full wipe proceduru opisanu na XDA temi Saletovog roma, instaliraš Neat Rom Lite x.x verziju, odmah zatim instaliraš Titanium i uradiš backup svih aplikacija sa prethodong roma sa kompletnim podešavanjima.

Izvinjavam se ako sam upao sa odgovorom nepozvan ;)
Hvala

Kad ce NeatRom za note 2?
Kad mi neko kupi :)

Što? Žena ne odobrava da ti neko daje donacije? :) Ili zbog dodatnog vremena koje bi ti trebalo tokom razvijanja rom-a za Note 2 :)

Nazad
Vrh Dno