Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 5/Flip 5

Dobro da nisi imao ogrebotinu da ti odbiju garanciju 😄

Folije koje koriste nisu original i verovatno neko đubre. Ovo sa menjanjem displeja zbog folije je tek posebna priča.

Flip 5 uzet pre tacno godinu dana u MTS-u, za zenu

• Pre manje od mesec dana pocela polako folija da se odvaja
  • Odnet u MTS na reklamaciju i besplatnu zamenu, prosledjuju Pro Mobiju, odradjena zamena
  • Posle 3 dana, nova folija pocinje da se odlepljuje, pri preklopu se cuje krcanje folije, u MTS-u kazu bolje idite direktno u Pro Mobi, brze ce biti
  • Pro Mobi prima telefon, komentar servisera na licu mesta je da najverovatnije treba da se menja display
  • Sutradan stize poruka da telefon moze da se preuzme, komentar na radnom nalogu - zamenjena folija o trosku servisa
  • Manje od 24h nova folija krece da se odlepljuje i pri preklopu se cuje krckanje folije
  • Odnet ponovo u Pro Mobi i sada cekamo odgovor

Napomena:
Originalna folija, iako delimicno odlepljena ni u jednom trenutku nije krckala pri preklopu, dok obe zamenske jesu
Sve to isto prošli sa Flip 3. Menjali tako do besvesti, dok ta "o trošku" nije izdržala duže od 2 nedelje... onda se odlepila i više nismo imali živce, nošen tako dok nije stiglo mesec dana pred istek garancije... zamenili ekran jer su ustanovili da je "defekt ekrana prouzrokovao odlepljivanje", mi prodali telefon i ratosiljali se bede.
Nije do telefona, nego do 0 kvaliteta folija i postavljanja u ovlašćenom servisu. Verujem da bi i one sa Alija duže držale.

Flip 5 uzet pre tacno godinu dana u MTS-u, za zenu

Napomena:
Originalna folija, iako delimicno odlepljena ni u jednom trenutku nije krckala pri preklopu, dok obe zamenske jesu

Kod supruge je originalna folija krckala pri preklapanju.
Postala krta na preklopu...
To se pojavilo kad je bio onaj ludacki toplotni talas od + 45 danima...Prva polovina jula.
Verovatno se poklopilo godinu dana koriscenja+ temperatura.
Sem toga,telefon je savrsen za zene.
Nema konkurenta u "vizuelnoj senzaciji"...

Ode i druga folija,za malo manje od mesec dana.Pustila malo iznad preklopa,celom duzinom.
Znaci,problem je do folija iz servisa i verovatno temp.vazduha.

Mislio sam da nalepim one kineske,rezervne.Treba da idemo na odmor.
A onda kapiram,zezace zbog garancije verovatno.
Ako je odlepim,zezace opet.
A imamo i osiguranje tel.kod yettela.

Esej...

Poslednja izmena:
Uzmi Whitestone dome foliju ako možeš i uživaj. Ostavljao sam tačno koju i ovde ili na flip 4 temi.

Posle više od nedelju dana, dobili smo novu foliju, treća po redu zamenska.

"The definition of insanity is doing the same thing over and over again expecting different results"

Kupio sam ovu krsinu od telefona Z filip 6 i evo posle 30 dana ne radi preklop.
Tj ne moze da se zatvori.
Uzeo sam preko mts.
Pretpostavljam da moram da saljem na servis tj nosim njima.
Uzeo sam tel 17.07. i već se pokvario da li imam pravo na zamenski uređaj ili moram da cekam popravku?

Uzeo sam preko mts.
Uzeo sam tel 17.07. i već se pokvario da li imam pravo na zamenski uređaj ili moram da cekam popravku?
Po ovome: Paragraf lex bi trebalo da možeš da tražiš zamenu

Uzeo sam preko mts.
Izgleda da se u Srbiji ne isplati uzimati telefone na preklop.

Evo držao ga otvorenog 2h i sad radi ko podmazan.
Meni nista sad nije jasno.
Valjda radi ili ne radi kako odjednom preklop proradio...
I kako sad da nosim sutra na servise kad je sve ok.
A nije hteo da mrdne da se preklop.

Je l' se čuje krckanje folije ili na šarki zabaguje kada otvaraš?

Brate prodaj to :poop: i kupi kršteni telefon S23u ili S24U i budi miran duži vremenski period i uživaj u telefonu . Ja bih kupio S23U- imam ga, a prodao Fold 4 posle 6 meseci korišćenja .

Hahahaha pa imao sam s23 ultru i prodao.
Bilo mi dosadno, nekako svaki mi ko cigla dosadi mi posle 15 dana.
I onda hteo nesto drugo nesto divlje🤣 i eto mi sad
Je l' se čuje krckanje folije ili na šarki zabaguje kada otvaraš?
Cuje cuje.
Ovo danas bilo katastrofa prosto stala sarka i neće da se mrdne, ma 200 puta sam probao na kraju sam mislio da će puci kao salim.
Ostavim ga otvorenog 2h i evo sad poslednjih sati radi bez problema.
Mislim glupo mi sad nosim na servis mislice da sam lud skroz

Videh na redditu nešto slično pa sam zato pomislio. Čudno da ovi drugi flip modeli drugih proizvođača nemaju slične probleme ili ja nisam obavešten.

Ne znam za Flip ali za Fold mogu da potvrdim da nema.
To mi rekla i koleginica neki njen drug ima fold vec 2 god svi zivi u drustvu ga njakaju, cackaju nikad ni 1 problem nije imao.
Evo ovaj moj telefon sad radi ko da sam ga juce iz kutije izvadio, ceo dan bez da zastuca sarka.

A ono kad sam pisao bio za smece bukvalno nesto zakocilo ni da mrdne, osecaj kad bi probao da ga zatvorim da bi pukao.Cekam nove simptome :D

Posle više od nedelju dana, dobili smo novu foliju, treća po redu zamenska.

"The definition of insanity is doing the same thing over and over again expecting different results"
Ako "idemo na odmor" podrazumeva more, odlepiće se drugi-treći dan tamo. 🫣 Kada se vratite, insistirajte da pregledaju EKRAN, jeste do sr**e folija ali hoće i ekran ako je ulegao na pregibu da tako brzo odlepljuje folije. Kad vam zamene ekran, prodajte ga i kupite nov telefon. 🙃

Ode i druga folija,za malo manje od mesec dana.Pustila malo iznad preklopa,celom duzinom.
Znaci,problem je do folija iz servisa i verovatno temp.vazduha.

Mislio sam da nalepim one kineske,rezervne.Treba da idemo na odmor.
A onda kapiram,zezace zbog garancije verovatno.
Ako je odlepim,zezace opet.
A imamo i osiguranje tel.kod yettela.

Esej...
Ode i 3 folija.Izdrzala je 30 dana.
Bacenih 3800.Jedino je kurir Promobija bio gratis.Lepo sa njihove strane.
Komsija serviser,skinuo foliju,misli da su sarke problem.Kad je pod uglom malo " zimaju,mrdaju sarke".I da ga saljem na reklamaciju.
Ja nalepio aliexpres foliju,videce gospodja dokle ce da traje folija i sta ce dalje sa telefonom.
Kako me mrzi da saljem telefon na servis.
To mi je kao da kupis nov auto,a oni ti menjaju menjac ili motor posle 1000 km.
Definitivno najlepsi telefon koji je poluproizvod...

...Nece edit...
Poluproizvod u smislu samo folije na ekranu za sada.A to " za sada" je vec 13+ meseci.
Ja se odusevim svaki put kad ga uzmem da cackam.LoL...
Telefon je stvarno dobar.I softverski i hardverski.
Estetski nema premca.
Mozda ne treba ni obracati paznu na foliju..." Cepas" pa dok ide...

Mnogi furaju i bez folije laganica.

Kod supruge se folija odlepila na Z Flip 5 na pregibu letos dok smo bili na moru, pretpostavljam da je od vlage i to nakon ravno godinu dana upotrebe.
Zvao sam Promobi i dobio informaciju da spada pod garanciju, ali da moram da zakažem nekoliko dana ranije jer su u gužvi, kako bi zamena trajala "samo" 2-3 dana.
I onda se (po ko zna koji put) zapitam gde mi živimo, jer je moj drug u Austriji odneo isti telefon sa istim problemom i rešili su mu problem za par sati, dok se on prošetao i popio piće...

Kakvih par sati a još manje dana🤣. Folija se zameni za 5min maks.

Servisni termin se zakazuje.Javis se servisu.
Meni su zamenili prvi put na "blic".Isli nekim poslom u Bg,banuli kao indijanci u servis oko 12:30..Ostavili telefon,dosli oko 4 ili 5.Pred kraj radnog vremena.
Drugi put,zakazivao servis preko neke njihove forme,poslali link,poslali kurirsku sluzbu po njega.Sve trajalo 3 dana.

Jasno je vec da telefon moze i bez folije.
Meni je bio izazov da je sam nalepim bez mehurica.Ma perfekcija.
Ima da lepim sad svakih 7 dana.D
Ova moja nece bez folije i bez maski.Dzaba placam onih 1000 din mesecno osiguranja.

Osim ako je to neka novina u poslednjih nekoliko meseci, to za zakazivanje i par dana je glupost. Dok smo imali Flip3, menjali su foliju u roku od 1-2h, samo je prva "stajala" jedan dan kod njih, da se "primi" kako je tada rekla devojka sa šaltera, pa ni to primanje nije pomoglo odlepila se za par sati, nakon čega su je menjali o svom trošku još 2x. Svaka nakon toga je zamenjena o našem trošku za zat, dva i nije iziskivala "primanje". 🫢😂 ...podjednako je bedno trajala kao i ta prvi put menjana. Jedino kada su zamenili ceo ekran, zbog ustanovljene činjenice da defekt ekrana odlepljuje foliju, ta je opet trajala 5 meseci. I više nismo pratili jer je prodat. Prelep telefon i veliki mučitelj. 😄

Dobar dan svima, nova sam ovde, ali jako revoltirana bezobraznim i bahatim ponasanjem u nasim radnjama i servisima.
Naime, novembra prosle godine, uzela sam flip 5. Pre oko 2 nedelje, ekran iznenada nije reagovao na touch, da bi nakom nekoliko minuta krenulo razlivanje boja, potom se zacrnela najpre jedna a onda i druga polovina ekrana. Pri zatvaranju telefona, spoljni ekran je normalno funkcionisao.
Telefon sam nakon nekoliko dana odnela u radnju u TC Usce gde je kupljen ( nisam iz Beograda te nisam mogla odneti odmah). Telefon je svo vreme imao zastitnu foliju i futrolu. Prodavac mi je odmah rekao da se ti telefoni cesto kvare, ali da ce mi uprkos tome garancija biti odbijena, a orijentaciono, popravka o mom trosku kosta oko 500e. Pri reklamaciji nije notirano ostecenje jer ga nije ni bilo. Juce mi stize email da mi garancija nece biti uvazena jer telefon ima fizicko ostecenje. To znaci, da je telefon ostecen od trenutka predaje na reklamaciju do trenutka dolaska kod njih ( zastitna futrola mi je vracena pri reklamaciji).!!! Jos nisam u mogucnosti da odem za Beograd da vidim sta se desava. Mozete li mi dati savet?
Hvala unapred

@BIP pre svega si u startu pogresila sto nisi nosila odma telefon direktno u ovlasceni servis i po predaji trazila da ti se zavede da nema fizickih ostecenja (naravno, verujem da nisi toliko upucena u sve procedure). Takodje uvek svima savetujem da naprave par slika (i kraci snimak uredjaja) pre nego sto isti ostave (mozes i pred njima to da odradis). Ako neces da gubis zivce i vreme, angazuj lepo odma advokata i prepusti mu slucaj...mozes iscitati par strana unazad, kolega je prosao bas kroz tu proceduru i prica se totalno lepo (i kako treba) zavrsila...jedino je on bio kraci za nekih 100e (al bolje i to nego 500).

@BIP pre svega si u startu pogresila sto nisi nosila odma telefon direktno u ovlasceni servis i po predaji trazila da ti se zavede da nema fizickih ostecenja (naravno, verujem da nisi toliko upucena u sve procedure). Takodje uvek svima savetujem da naprave par slika (i kraci snimak uredjaja) pre nego sto isti ostave (mozes i pred njima to da odradis). Ako neces da gubis zivce i vreme, angazuj lepo odma advokata i prepusti mu slucaj...mozes iscitati par strana unazad, kolega je prosao bas kroz tu proceduru i prica se totalno lepo (i kako treba) zavrsila...jedino je on bio kraci za nekih 100e (al bolje i to nego 500).
Hvala Vam puno, spontano sam reagovala i odnela u radnju u kojoj sam kupila telefon. Iscitacu ceo forum. Sve najbolje

Nazad
Vrh Dno