Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 5/Flip 5

Nije u potpunosti, ali je dosta bolja nego na f4. Ovde nije bilo slucajeva, a i dosta ih malo ljudi ima na forumu.
Meni je najveci problem na foldu kamera, ne svidja mi se uopste, previse je losa i sve sam pricao ako rese kameru uzimam.

Ja bih ga možda kupio, kad bih našao gde se prodaje. Tražio sam i u DE, ali nisam uspeo da nađem.

Ne znam kakvo interesovanje imaju za Fold6, ali prema današnjem iskustvu iz Samsung radnje u TC Ušće, rekao bih da je slabo.
Čovek me ubeđuje da su kamere iste kao na S24Ultra. Nisam ga ništa ni pitao oko kamera, već je bilo samoinicijativno sa njegove strane :)
Na moj odgovor da sve specifikacije i "ceo internet" govore da su kamere iste kao na F4 i F5, kaže "nov je telefon, tek će se videti. Kamere na F5 su bile iste kao na S23Ultra" :)
Najgore je što će mu ipak neko poverovati.

Какви болесници, чека се нови ајфон про Макс да пробије и ту магичну цифру од 300К за телефон. За те паре буквално солидан ауто може да се пазари, бар неки мањи за посао.

^ biće cena kao i kod 15pm. Samo što će držati cenu neće padati kao kod Samsunga.

Jaci direktor neke drzavne firme danas poruci 20 komada da ne trepne. Ima ko ce da plati, bez brige.

Nego, jel ce da bude posebna flip/fold 6 tema?

Pa cena je ocekivana,
Какви болесници, чека се нови ајфон про Макс да пробије и ту магичну цифру од 300К за телефон. За те паре буквално солидан ауто може да се пазари, бар неки мањи за посао.
A dobro, ovo je cena za 1tb ako se ne varam (u G i Teh i jos nekim radnjama je cena za osnovnu verziju oko 240k). Mislim, preskupo, ali ocekivano.
Nece novi PM ici ovako daleko, osim ako ne napravi Apple neki preklop, onda ce verovatno biti prvi da razbiju tu granicu od pola milionceta 🤣

Zamenjena folija ekrana u Promobi servisu.
Flip 5.
Prva zamena gratis.
Veoma su ljubazni.Nismo se najavili,nekim drugim poslom smo isli u Bg i ajd da svratimo....Prihvatili u 13h,telefon dobili u 16:30.Dok smo zavrsili obaveze,telefon je odradjen.

Meni trebalo 10min da zamenim sam i to whitestone dome koja je bolja od fabričke.

Na Fold 6 posle S23 Ultra, kakva su misljenja, jel vredi ici? Ako zanemarimo finansije

U smislu hardvera, hoce se "osetiti" neki boljitak ili degradacija..brine me baterija na Fold 6..imao sam Fold 4 par meseci pa mi nije odgovarao uzak prednji ekran, ovde vidim da je malo bolja varijanta, drzao ga u ruci u radnji, korektno to deluje...razmisljam naglas:D

Cackao sam ga skoro pa sat vremena u radnji i meni deluje kao vrhunski uredjaj, mada nisam imao nikada preklopne ranije i ne znam kakav je i koliki upgrade na F5. Jedino sto mi smeta a sto znam da je neminovno/neizbezno kod svih preklopnih je ona lajna po sred ekrana. Cak mi ni ta tastatura (preklopljena) ne smeta i prilicno je precizna. Odustao sam ipak od kupovine jer sam mislio da mi bude zamenski 2 u 1 uredjaj (da mi zameni tablet i trenutni telefon) ali onda kontam da je meni ozbiljan screen on time na telefonu i da imam jedno full punjenje ujutru i dopunu uvece (14pm) i plus oko 2,3h sota na tabletu sto imam, znaci trebala bi mi 2 full punjenja dnevno da to izgura, verujem da bi to prilicno skratilo zivotni vek baterije, tako da se ostaje u Apple taboru i ceka se jesen 🤣

U smislu hardvera, hoce se "osetiti" neki boljitak ili degradacija..brine me baterija na Fold 6..imao sam Fold 4 par meseci pa mi nije odgovarao uzak prednji ekran, ovde vidim da je malo bolja varijanta, drzao ga u ruci u radnji, korektno to deluje...razmisljam naglas:D
Korektno deluje ali mislim da i dalje su cene sulude za losiju bateriju i marginalno bolji cip. Nisu se ama bas nista potrudili ove godine da donesu novo, dok Magic V3 i Xiaomi Fold bogami jesu itekako. Bolja situacija s ekranom jeste ali ne moze da se meri s dimenzijama (ponajvise debljinom, kad se stavi maska) sa konkurentima.

Ja mislim da lenjo ponasanje i zadrtost Samsunga ne bi trebalo nagradjivati, a ponajvise jer su ovaj Flip i Fold 6 ove godine bukv samo zbog sponzorstva olimpijade izbacili, cisto da imaju sta na bilborde i reklame da okace.

Cekaju se Slim i Ultra na zimu.

Neće se osetiti nikav boljitak u tom polju, i dalje je to ista baterija i dalje je to isti ekran (+1mm ne znači ništa veruj mi u odnosu na fold 4). Bas sam sa kolegama komentarisao, da telefon prošire još 2mm i da trenutne bezele smanje još za po 1mm (znači 4mm još širi ekran ukupno u odnosu na f6) mislim da bi bila idealna priča. Titanium, veću bateriju i još 10-20g dole podrazumevam

Biće svega toga na Fold 10, polako. Trebaće im još 2-3 god da svedu liniju po sredini unutrašnjeg ekrana da bude na nivou one na Magic V2.
Šteta što kinezi nisu dostupni van par Azijskih zemalja, ionako su 2-3 god ispred Samsunga (jedino im softver nije dovoljno prilagođen foldable modelima).

Samsung i savršen telefon ne idu u istoj rečenici, ali dobro.

Neće se osetiti nikav boljitak u tom polju, i dalje je to ista baterija i dalje je to isti ekran (+1mm ne znači ništa veruj mi u odnosu na fold 4). Bas sam sa kolegama komentarisao, da telefon prošire još 2mm i da trenutne bezele smanje još za po 1mm (znači 4mm još širi ekran ukupno u odnosu na f6) mislim da bi bila idealna priča. Titanium, veću bateriju i još 10-20g dole podrazumevam
Na fold4 mi je smetalo sto na prednjem.ekranu nisam mogao normalno da funkcionisem vec sam morao otvarati ekran sto je smaralo za redovne aktivnosti tipa poruka i sl, ovaj fold6 mi se ucinio bolji onako na prvu, kratko sam ga drzao. Baterija ne uliva poverenje

Flip 5 uzet pre tacno godinu dana u MTS-u, za zenu

• Pre manje od mesec dana pocela polako folija da se odvaja
  • Odnet u MTS na reklamaciju i besplatnu zamenu, prosledjuju Pro Mobiju, odradjena zamena
  • Posle 3 dana, nova folija pocinje da se odlepljuje, pri preklopu se cuje krcanje folije, u MTS-u kazu bolje idite direktno u Pro Mobi, brze ce biti
  • Pro Mobi prima telefon, komentar servisera na licu mesta je da najverovatnije treba da se menja display
  • Sutradan stize poruka da telefon moze da se preuzme, komentar na radnom nalogu - zamenjena folija o trosku servisa
  • Manje od 24h nova folija krece da se odlepljuje i pri preklopu se cuje krckanje folije
  • Odnet ponovo u Pro Mobi i sada cekamo odgovor

Napomena:
Originalna folija, iako delimicno odlepljena ni u jednom trenutku nije krckala pri preklopu, dok obe zamenske jesu

Nazad
Vrh Dno