Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 5/Flip 5

U BG se nalazi servis, salju tamo, verovatno kurirskom službom, pa dok se vrati... a i verovatno su momci u servisu zatrpani poslom pa dok dodje na red telefon... Poredio sam sa drugim telefonom i udubljenje je isto na oba telefona, na drugom telefonu je i dalje fabricka folija.

Kupi sam foliju koja valja i zameni.

Porucio sa amazona i aliexpresa vise razlicih prozvodjaca, reko mozda ce i ova izgurati do tad... kad ono ni par sati nije izgurala 👌 Iz prve nisam našao na online shopovima kod nas. Moraću malo bolje da istrazim

Ili koristi bez folije samo malo opreznije
Ja tako uradio na zeninoj 4ci i jedva mesec-dva telefon izdrzao. Doduse, nisam je idealno ni zalepio ali na oko delovalo lepo. Razultat, ekran tj touch poceo da brljavi, ne reaguje na odredjenim delovima ekrana i na kraju porucena Flip 6ica sa navodne 3 godine garancije (amazon.de).
Doduse, zamena folije je besplatna prvi put, posle toga videcemo nemam predstavu koliko to moze da kosta ovde u Nemackoj. Vise je "problem" sto cela procedura slanja, zamene i vracanja ume da potraje par nedelja.

Porucio sa amazona i aliexpresa vise razlicih prozvodjaca, reko mozda ce i ova izgurati do tad... kad ono ni par sati nije izgurala 👌 Iz prve nisam našao na online shopovima kod nas. Moraću malo bolje da istrazim
Imaš u temi ovde ja sam ostavio link za foliju koju ja koristim traje godinu dana brz problema i lako se lepi.
Ja tako uradio na zeninoj 4ci i jedva mesec-dva telefon izdrzao. Doduse, nisam je idealno ni zalepio ali na oko delovalo lepo. Razultat, ekran tj touch poceo da brljavi, ne reaguje na odredjenim delovima ekrana i na kraju porucena Flip 6ica sa navodne 3 godine garancije (amazon.de).
Doduse, zamena folije je besplatna prvi put, posle toga videcemo nemam predstavu koliko to moze da kosta ovde u Nemackoj. Vise je "problem" sto cela procedura slanja, zamene i vracanja ume da potraje par nedelja.
Veći mi je problem da im dam telefon otključan da bi mi neko zamenio foliju. To mi je bilo van svake pameti plus vreme bez telefona. Da ne govorim o 60$ posle prve besplatne zamene🤦‍♂️🤣

Supruga srecom nije heavy user, pa odradimo backup preko Switch, posle restore i to je to. Da je moj, tu bi vec bio problem.
Moram se raspitati posto je ovde (Nemacka), 60e bih i preziveo. Happy wife - happy life :)

Poslednja izmena:
Imaš u temi ovde ja sam ostavio link za foliju koju ja koristim traje godinu dana brz problema i lako se lepi.

Veći mi je problem da im dam telefon otključan da bi mi neko zamenio foliju. To mi je bilo van svake pameti plus vreme bez telefona. Da ne govorim o 60$ posle prve besplatne zamene🤦‍♂️🤣
Imas u podesavanjima maintenance mode. Prebaci telefon u rezim za servis i samo sa otiskom mozes vratiti telefon sa podacima u redovan rezim

Ma kakvi pitao rekli mi ne može mora da bude otključan 100%, reko' važi ćao.

Nisam u Srbiji pokušavao nego u Americi u Samsung prodavnici.

Kakvi su utisci korisnika Z fold 5 modela? Baterija i kamere pre svega

Samo da javim, stigle mi prvo folije sa Alija, zalepio lako, malo opreza ali nista preterano. Bilo baloncica malih ali nema veze, bolje nego ona fabricka koju su mi u servisu zalepili, posle 48h ni jednog baloncica. Telefon sad kao kad je kupljen. Obicna "hidrogen".

Kakvi su utisci korisnika Z fold 5 modela? Baterija i kamere pre svega
Ako nemas velike šake, odlican za kucanje jednom rukom. Baterija evo posle godinu dana umerenog koriscenja i dalje dobra, izgura mi dan i po. Kamera nista specijalno, lepe su fotografije, ne mogu se zaliti, ali nije na nivou S24, S25 kao ni Baterija... S pen potpuno isto radi kao na S seriji.
Ako te ne "svrbi" novcanik, zanimljiv telefon i iskustvo, i definitvino ce posle njega biti teska doluka da se covek vrati na redovan telefon 😬

Možeš li da staviš neki screenshot za potrošnju baterije bateriju, koliko sota izvuces, ili neko ko ima fold 6, i ja razmišljam da predjem na fold 6 ali me plaši baterija

Ja sam imao i Fold 5 i Fold 6..
Baterija zavisno od koriscenja, trajala ponekad do uvece, ponekad skoro 2 dana..ali ceo dan izgura bez problema..
Sto se tice slika, nije bas na nivou S24-25, ali ni nezaostaje puno za njima..a i generalno po meni nije to uredjaj kome je primarna stvar kamera..

Trenutno sam na iphone-u, ali kako je rekao mikshaa, tesko se posle Folda covek vraca na obican tel, pa razmisljam da opet uzmem Fold 6..

Ako nemas velike šake, odlican za kucanje jednom rukom. Baterija evo posle godinu dana umerenog koriscenja i dalje dobra, izgura mi dan i po. Kamera nista specijalno, lepe su fotografije, ne mogu se zaliti, ali nije na nivou S24, S25 kao ni Baterija... S pen potpuno isto radi kao na S seriji.
Ako te ne "svrbi" novcanik, zanimljiv telefon i iskustvo, i definitvino ce posle njega biti teska doluka da se covek vrati na redovan telefon 😬
Hvala za odgovor

Фолија унутрашњег екрана после годину дана почела да се одлепљује по средини на Фолд5. Позвао сам ПроМоби и стигла им је за недељу дана. За тих недељу дана се фолија одлепила скоро целом дужином и почела да крцка. Јуче ујутро однео на замену покривену гаранцијом. Требало је да заврше у дану али је ипак тек данас завршено. Сада изгледа лепо - као нов без икаквих знакова на екрану од старе фолије. Надам се да ће да потраје барем као прошла. Рекли су ми да ако крене поново да се одлепљује да им донесем да тестирају екран.

Da li je neko stavljao na spoljni - uski ekran foliju kod ovih popularnih prodavnica po shoping centrima koji imaju one kao mašinice za postavljanje folija?

Da li moze neka preporuka gde i koju masku uzeti? Imam neku nilkin i nisam zadovoljan. Brzo se pohabala koza i iscepala.

Posto nema tema za Fold 6, ili nisam nasao..a dvoumim se trenutno izmedju S25U i Fold 6..hteo bih da pitam ako neko ima 6cu, kako mu se pokazala i da li ima nekih mana i falinki kao sto je bila folija i problem sa sarkama..?

Kamera mi je dosta prioritet, i pogledao sam nekoliko review na yt, i ne vidim tu neku vau razliku u korist ultre za moje potrebe, a neka nostalgija za prethodnim modelima folda me vuce za 6cu.. 😊

Ja volim te fold telefone, ali lično smatram da je bolje sačekati Fold 7. Najavljuju da će biti širi, kao Fold 6 SE.
Kolega ima Fold 6; najviše se žali na uzak ekran (citat "poruke mi izgledaju kao da sam nepismen").
On nije imao problem sa šarkama i folijom, mada opet mislim da je folija ista kao i na Fold5 (kao i sve ostalo).

Imao sam bio sve fold modele, jeste da su mi prsti veliki ali bio sam se navikao za kucanje jos na 4ci a na 5ci je bilo malo lakse..
Bitno da nema problem sa sarkom, folijom..na 4ci sam cesce foliju menjao nego servis na kolima..

Ja volim te fold telefone, ali lično smatram da je bolje sačekati Fold 7. Najavljuju da će biti širi, kao Fold 6 SE.
Kolega ima Fold 6; najviše se žali na uzak ekran (citat "poruke mi izgledaju kao da sam nepismen").
On nije imao problem sa šarkama i folijom, mada opet mislim da je folija ista kao i na Fold5 (kao i sve ostalo).
Meni poenta folda upravo i jeste taj uži ekran i lagano držanje u ruci kao i rad sa istim. Ok ako ga naprave 4mm tanjim a prošire za isto toliko (pa još i smanje bezele) onda je to stvarno impresivan napredak i vredi prelaska. Ja ću verovatno fold 5 uzeti u jeko dogledno doba, ne želim bacati pare.

Na Foldu 5 se vec osetila razlika u sirini prednjeg ekrana..ko misli da to nije primetno, nije koristio Fold sa debelim prstima 😂
I u pravu si @Proday lagano drzanje i osecaj u ruci je fenomenalan..
Ako uzmes F5, javi, imam koznu futrolu na preklop pa da ti posaljem 😊

Pozdrav,pitanje za one koji imaju Flip 5/6.Da li na spoljnjem ekranu mogu da se procitaju poruke sa Vibera i da se odgovori na njih bez otvaranja telefona?

Sa good lock modulima i malo podešavanja, kontam da je sve moguće

Sada sam pitao suprugu, kaže da je ranije mogla da odgovara, a da sada na ONEUI 7 ne može. Moguće da sam joj i tada nešto podešavao dodatno da bi moglo.

Kao da sam negde procitao da ne moze viber pa zato i pitam one koji imaju.Znam da sa good lock modulima vecina aplikacija radi na zadnjem ekranu.

Može bez ikakvih egzibicija na Flip 6 - sad sam probao da primim, pročitam i odgovorim na Viber poruku sa preklopljenim telefonom. Sve radi, ali se treba navići na drugačiji izgled aplikacije i manju tastaturu.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno