Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Jel su izložili negde Galaxy Wacth Ultra?
Da uporedim sa iWatch ultra treba mi neki ozbiljan smartwatch, nisam zadovoljan kako Suunto meri plivanje
Ima izložen u Ušću u Samsung radnji u prizemlju, pretpostavljam da ima i u onoj većoj na poslednjem spratu.

Ne gotovim previše lika jer, pričao sam već o tome, jedini radi ovo i nemaš nikog drugog da sa njim uporediš i vidiš je li on tačan ili ne.
ali ovo svakako nije ništa neočekivano, Samsung ko Samsung. novi nazivi, šatro novi hardver a softver isti klinac već godinama.
ko ima Watch 4, tj. prvi sat sa androidom a ne tizenom, nema apsolutno nikakve potrebe da menja jer ne dobija apsolutno ništa.

Baš tako nema potrebe za novim modelom, imam GW4 i jedino sam preko Alija naručio nove silikonske narukvice od GW7 za GW4

Ne gotovim previše lika jer, pričao sam već o tome, jedini radi ovo i nemaš nikog drugog da sa njim uporediš i vidiš je li on tačan ili ne.
ali ovo svakako nije ništa neočekivano, Samsung ko Samsung. novi nazivi, šatro novi hardver a softver isti klinac već godinama.
ko ima Watch 4, tj. prvi sat sa androidom a ne tizenom, nema apsolutno nikakve potrebe da menja jer ne dobija apsolutno ništa.
Da, da.
Ocekivao sam da ce senzor biti dobar i precizan, po ovome nista posebno.
Ili 6 classic, iako ima losu bateriju.

Telefoni dolaze sa grainy ekranima, slusalice povlace iz prodaje odnosno odlazu isporuku zbog loseg kvaliteta, satovi im nisu u "vinklu"...

Kad je DJ Koh bio glavni, prelepi edge krani, Note 7 kao vrhunac, steta za bateriju. Pa onda note 9, Note 10, prvi fold i flip.

Samsung pod Rohom, malo kopiraju sebe, malo Apple, malo Aliexpress po kvalitetu izrade.

Pozdrav svima. Imam jedno pitanje za poznavaoce. Za GW 5 pro 45 mm, širina narukvice je 20 ili 22 mm?
Hvala unapred.

Sad ce godinu dana kako sam presao na Garmin i ostavio Samsung u mraku fioke.

Ozivljavam GW5 Pro, punjenje, dva azuriranja za godinu dana :D

Garmin redovna velika azuriranja na tri meseca, plus sitne ispravke u medjuvremu ako se otkrije da nesto ne valja.

O preciznosti i tome kako mu UI laguje ne bih ni komentarisao.

Bas me zanima kako se 7 i 7 ultra ponasaju u radu i da li se dobilo nesto ovim novim procesorom.

Jucer mi stigla sedmica obicna 44mm, stari GW6 saljem nazad.
Zbog previse obaveza samo sam ga aktivirao i stavio na ruku, nisam previse cackao po njemu.
Sto se tice dizajna, u principu je isti, ali kao neko ko je koristio i 5cu i 6cu, vide se neke razlike.
Bocni dugmici su malo zaobljeniji i glasniji, a sam sat je mrvicu deblji tj, onaj dio sa senzorima je jedva primjetno deblji.
Uzeo sam zeleni ali uzivo mi to izgleda kao neka siva, sto mi se svidja.
Takodjer sam dobio platneni kais koji mi je udobniji jer sat nosim skoro 24/7, ali i originalna gumena je super
Sto se tice SW/HW, sat je zaista brz, sve otvara instantno. Osjecaj je kao da koristim mobitel, barem za sad.
Ali je tu (nadam se) softverska mana. Naime prilikom skrolanja po pocetnim ekranima ili po onom meniju za aplikacije primjetno laguje
Kao da radi na 10fps. Kada udje u neku aplikaciju ili u postavke tada sve ide fluidno kako i treba.
Eto malo ukratko.
Takodjer sam neplanski uzeo i Buds3 obicne.
Ma da ovo nije tema, pozitivno sam iznenadjen udobnoscu i zvukom, ali jos je to vrlo kratak period za neko misljenje.

Znači ubio bi se da uzmem gw7 i da mi isti laguje makar i sec. Kako god, nadam se da ti to opeglaju softwerom čim pre.

mozda bi dao ~400

@psychofedex mogu samo da ih gledam pošto sa softverom sa kojim dolaze, od strane mene i nisu za više 🫠 ...razmazio me Samsung sa oneUI totalno, priznajem.

Evo danas stigao update za 7cu
Rijesili su lag po meniju koji je bio na pocetku, sad je stvarno ispeglan do kraja, sve leti
Nakon para dana koristenja za razliku od 6ce mi se svidja novost, mjerenje "nivoa energije" u Health aplikaciji
Mozda na prvu djeluje glupo ali cini mi se da zaista prati sta se desava sa tijelom i daje svoje misljenje i savjete
Npr par dana za redom sam se hranio nezdravo kasno uvecer i ujutro se budio jako lose
Aplikacija kaze da vjerojatno pijem vise alkohola ili jedem kasno sto utjece na kracu REM fazu i nepravilan rad srca
Ono sto mi se ne svidja je sporije punjenje na Samsug dual wireless punjacu i vise se grije za vrijeme punjenja
Pretpostavljam da je to zbog zaobljenijeg i debljeg dijela koji ide uz ruku
Testirat cu nekada i njegov originalni punjac

Nešto se razmišljam izmedju 7 i 5 Pro.

E sa kakvim glupostima se zamlaćujete...Ljudi govore o boljim senzorima,a bukvalno ako je sat na zglobu ili par cm ispod očitava puls 20-30% razlike dok trenirate....Kakav kvalitet zivota i softver,ako ti je kvalitetnija ishrana i prilagodjen trening i spavanje 8h ne treba ti sat da bi ti ocitao da je to to...
Shvatite e satove kao jedan koristan
dodatak koji ima gps,stopericu i puls metar ako ga namjestis da valja.I ok watchface da vidis,je li,koliko je sati...
Nema razlike izmedju generacije 4 i 7 osim u izgledu i trajanju baterije.

2 dana realno

Prilozi

• Screenshot_20240804_230756_YouTube.jpg
    Screenshot_20240804_230756_YouTube.jpg
    159.9 KB · Pregleda: 66
Crkao mi izgleda GW4C.. tj crklo home dugme. Ne mogu više da ga upalim. :(

Koristio sam ga tako neko vreme i onda danas zaboravim i upalim water lock mode pre nego što sam ušao u bazen..a da bi se isključio water lock mora da se drži home dugme.
Pošto nisam mogao da uradim ništa, sat se ispraznio i ugasio. Sad ne može više da se upali..

Elem, gledam sad da li da uzmem GW6C 47 mm ili GW7 44mm. Bliži sam GW6C. Razlika u ceni par desetina evra, ali GW6C mi izgleda mnogo lepše. I ima bezel.
Otići ću ovih dana do delte vrv da probam oba pa da odlučim..

Ako si navikao i koristiš taj rotirajući deo, nemoj sebe da mučiš sa 7

Vrh Dno