Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Može li se kod GW5 može isključiti monitoring aktivnosti, ako mi trebaju samo steps i heart rate, ništa više? I za šta će mu wifi, primetio sam da isto radi sa i bez wifi. Možda kad je telefon Samsung pa radi remote connection. Da li ima neku drugu svrhu wifi, koja ne može preko bt?

Jel neko jos testirao detaljno blood pressure instaliran na GW 5 PRO? Ja imam iskustvo da laze dosta...Ne znam kod ostalih?

Meni je wifi uglavnom superkoristan kad mi telefon ostane u sobi, neko me pozove ja se javim i pričam preko sata...bluetooth mi ne hvata uvek toliko rastojanje
Koliko soba imaš? Meni bluethoot na GW 5 pro uparen sa S23 Ultra,odlično šljaka kroz 3 sobe. Čak i kad odem kod komšinice na kafu,stan pored,ostaje povezan.
Tek iz stana sa drugog sprata kada izađem na ulazna vrata zgrade,alarmira i telefon i sat da uređaji nisu povezani

Živim u kući gde su deblji zidovi, dovoljno da iz sobe prođem kroz hodnik i odem u udaljeniji deo kuhinje (tu je sudopera npr) i posle par sec bt veza se gasi. Sa druge strane, kada sam na poslu, odem 4 kancelarije dalje i još uvek sam povezan. Kako god, kome ne treba wifi, lako može da se ugasi isti

Živim u kući gde su deblji zidovi, dovoljno da iz sobe prođem kroz hodnik i odem u udaljeniji deo kuhinje (tu je sudopera npr) i posle par sec bt veza se gasi. Sa druge strane, kada sam na poslu, odem 4 kancelarije dalje i još uvek sam povezan. Kako god, kome ne treba wifi, lako može da se ugasi isti
Zaključak - nikad ne potcenjuj moć komšinice sa kojom piješ kafu...

Cisto update, mozda ce nekome znaciti za GW 5 PRO. Nakon sto sam ugasio wifi i lokaciju, i palim po potrebi, punjenje baterije se pomerilo za citav jedan dan. Puni se svaku trece vece, taj dan oko 19h bude 20ak posto.

Cisto update, mozda ce nekome znaciti za GW 5 PRO. Nakon sto sam ugasio wifi i lokaciju, i palim po potrebi, punjenje baterije se pomerilo za citav jedan dan. Puni se svaku trece vece, taj dan oko 19h bude 20ak posto.
Thx za info. Vidim da ima shortcut da se gasi i lokacija. Probaću na GW5 44, do sada nisam nešto oduševljen, osim sa Gpay što radi, verovatno će na oglase.

A koja je poenta držati stalno uključenu lokaciju na satu? (stvarno pitam)

Meni to ima smisla kad neko npr. trči samo sa satom bez telefona ili neke slične situacije, a ovako tokom dana stvarno ne kontam...

A koja je poenta držati stalno uključenu lokaciju na satu? (stvarno pitam)

Meni to ima smisla kad neko npr. trči samo sa satom bez telefona ili neke slične situacije, a ovako tokom dana stvarno ne kontam...
Nema poente nego su Samsung i Gugl retardirani.

Meni se x puta desilo da kad zavrsim sa trcanjem, zaboravim da ugasim gps jer ne razmisljam o tome i onda svuce bateriju za 12 sati.
Na Garminu i ostalim fitnes satovima nema rucnog ukljucivanja i iskljucivanja lokacije, gps se automatski aktivira kad pokrenes aktivnost i isto tako gasi kad zavrsis aktivnost.

Ali ajde, ovi pametni satovi imaju drugaciju ideju kako stvari treba da rade :D

Od juče mi se na GW4 Classic ne prikazuje ime kontakta prilikom dolaznog poziva. Soft reset ne pomaže, update na najnoviju verziju softvera ne pomaže, a vidim po netu da gomila ljudi ima isti problem i da ne pomaže ni hard reset... :unsure:

Da li su brojevi telefona kontakata u punom formatu (+381xxxxxxxxx)?

Kolike su sanse da je trivijalan problem i da watch ne moze da pristupi kontaktima?

Edit: Ovako je kod mene

Prilozi

• Screenshot_20231228_184301_Permission controller.jpg
    Screenshot_20231228_184301_Permission controller.jpg
    44.3 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Da li su brojevi telefona kontakata u punom formatu (+381xxxxxxxxx)?
Imam ih i jednih i drugih, radilo je sve kako treba do juče...

Probao sam i ovo što je @shomiNBGD postavio, da ukinem pa dozvolim ponovo pristup kontaktima, međutim mrka kapa...

Od juče mi se na GW4 Classic ne prikazuje ime kontakta prilikom dolaznog poziva. Soft reset ne pomaže, update na najnoviju verziju softvera ne pomaže, a vidim po netu da gomila ljudi ima isti problem i da ne pomaže ni hard reset... :unsure:
Ja sam o tome pričao pre jedno mesec dana. Nikakav reset ne pomaže, osim ako brojeve ne upišem u formati +381........

A ako instalirate Google Contacts?

Šta znam... Odavno sam prepravljao tj brisao prefiks za državu, da me pitaš zašto, nemam pojma. I sad mi je to problem 😕🙄

Ja sam o tome pričao pre jedno mesec dana. Nikakav reset ne pomaže, osim ako brojeve ne upišem u formati +381........
Ponoviću da imam brojeve memorisane i sa +381xx i samo sa 06x, da je sve radilo kako treba do juče, a da sada ne radi, tj. ne prikazuje NIJEDAN naziv kontakta, nevezano da li je sa +381 ili ne... :)

Kako god, ali neozbiljno od jedne takve kompanije da postoji ovakav problem. Samsung telefon uparen sa samsung satom i ne prikazuje ime kontakta, a to je jedna od osnovnih funkcija?!

Samsung contacts app koristite kapiram?

Ja sam baš razočaran Samsungom, da 3 aplikacije moraju da se instaliraju (Wearable + Health + watch 5 plugin) na non Samsung phone, pojede bateriju telefona totalno. Izbor free watchfaces kriminalan. Baterija 2 dana. Mislio sam da mogu da se naviknem na punjenje svakodnevno, ali ipak ne mogu, posle nedelju dana, ne mogu jer stalno gledam koliko je % ostalo :)
Nije ovo za mene, ide na oglase.

Poslednja izmena:
Imam watch 6 clasic 47mm i Xiaomi S1 pro. Baterija na samsungu je bas losa. Dva dana tesko da spojim.
Dok na S1 pro traje i preko 10 dana.
Samsung mi je stvarno lep i dobar sat ali me baterija nervira.
Ne znam da li je i kod ostalih tako.

Imam watch 6 clasic 47mm i Xiaomi S1 pro. Baterija na samsungu je bas losa. Dva dana tesko da spojim.
Dok na S1 pro traje i preko 10 dana.
Samsung mi je stvarno lep i dobar sat ali me baterija nervira.
Ne znam da li je i kod ostalih tako.
Procitas poslednjih par strana, ne mora vise i saznas da je svima tako, takav je sat.
AKo ti smeta stalno punjenje onda ces se tesko navici, punices ga kao i telefon ako nw i cesce. Ako ti to ne smeta, super sat, posebno ako imas i Samsung telefon.

Jeste...dobićeš jedan dodatni dan sa 5 pro...ako ti ni to nije dovoljno, menjaj firmu

Nije to neka znacajna razlika, a tehnoloski je starija generacija, ja licno ne bih isao unazad. Licno misljenje, poslednjih 4 god nosim Samsung satove i punim ih svakog ili svakog drugog dana, posto ne spavam sa satom nijr mi problem da ga stavim na punjac pored kreveta, zajedno sa telefonom (i tel punim nocu). Kad putujem nosim bezicni punjac i na njemu punim sve. Ne razmisljam i uopste mi nije problem trajanje baterije, to mi uopste ne smeta.
Veci mi je minus estetsku posto su mi npr pojedini huawei satovi lepsi

Ako sam se navikao ja, koji sat pre pametnog nisam skidao gotovo nikad sa ruke (u stvari samo kad sam igrao basket i po aerodromima) onda verujem da se svako može navići.

Nazad
Vrh Dno