Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Heart rate mu je prilicno tacan,uporedjivao sam sa skupljim digitalnim mjeracem pritiska i pulsa...Isto sam mislio da nije nesto u redu dok nisam sa boljim instrumentom uporedio.Za san ne znam stvarno,ne spavam sa satom,a pogotovo ne sa dva:)

Ne kontam, apple watch ultra je po tebi reper za merenje tacnosti ostalih uredjaja?
Uporedjivao sam ulutru sa profesionalnim aparatima za merenje i zaključak je da je apple doktorirao senzor+algoritam. Shodno tome može da bude i uporedan sat sa gw 6 Classic.

Evo ti test HR-a vs Polar H10, dakle poredjenje sa profesionalnim uredjajem
Tako da, pre bih rekao da ti Ultra ne valja ako je odstupanje 20-30% kao sto kazes :D

Prilozi

• 1697621288249.png
    1697621288249.png
    589.9 KB · Pregleda: 76
Pa i ja kazem da sam uporedjivao gw6 sa profesionalnim aparatom i da je to to,otprilike.Mada nema tu neke velike filozofije ja mislim,jednostavno ga je i rucno izmeriti....

Evo ti test HR-a vs Polar H10, dakle poredjenje sa profesionalnim uredjajem
Tako da, pre bih rekao da ti Ultra ne valja ako je odstupanje 20-30% kao sto kazes :D
Inace i taj lik nije bas reper za tacnost jer ga poprilicno boli uvo.
Spava jednom, trenira jednom, uzima satove cim su izbaceni, uopste ne gleda azuriranja. A i to kako testira i na osnovu cega, isto ne mozes da znas da li je i koliko je precizno.

Znam da su ljudi konkretno za Garmin pricali da je duplo bolji kad se uzme druga narukvica posto original silikonska ne prijanja najbolje i pomera se sat i da je najbolja najlonska loop. On je bio u fazonu kao da, nije toliko precizno, testirao je sa drugom narukvicom i video da je bolje, "vraticu se nekad da ponovo odradim" i naravno nikad.
A svaki treci klip mu je neki Apple watch, sto se vidi na profilu.
Plus oni grafovi koje pravi, mislis razlika 50 posto, a u stvari su svi u tri-pet posto razlike 1697624511808.png

U vezi aod-a i uključivanje istog ..Skonto sam na svom primeru da mi aod uključen treba samo zbog drugih ljudi ,da vide kakav imam sat :) Inače za mene samog je dovoljno da se pali ekran kad podignem ruku ,drugačije ne mogu ni da ga koristim ,tj vidim :) .Zato ga držim uključenim kad sam u nekim zatvorenim prostorijama gde ima još ljudi ,inače na off :) .Verovatno je i kod većine vas ista situacija ,samo je pitanje hocetel da priznate to sebi ili ne :D .

Ja sam skontao da je smartwatch najveca glupost koju sam kupio u zivotu. Mozde ne najveca, ali u top 10 sigurno 🤣

Da sam ga platio 300-400e koliko kosta kad se pojavi, tacno bih otisao da me pregledaju u odgovarajućoj ustanovi.

U vezi aod-a i uključivanje istog ..Skonto sam na svom primeru da mi aod uključen treba samo zbog drugih ljudi ,da vide kakav imam sat :) Inače za mene samog je dovoljno da se pali ekran kad podignem ruku ,drugačije ne mogu ni da ga koristim ,tj vidim :) .Zato ga držim uključenim kad sam u nekim zatvorenim prostorijama gde ima još ljudi ,inače na off :) .Verovatno je i kod većine vas ista situacija ,samo je pitanje hocetel da priznate to sebi ili ne :D .
Kapiram da si onda od onih sto ima ajfon i kupuje ih zbog drugih da ga stavi u kaficu na sto da vide koji si baja posto imas ajfon.

Ja sam skontao da je smartwatch najveca glupost koju sam kupio u zivotu. Mozde ne najveca, ali u top 10 sigurno 🤣

Da sam ga platio 300-400e koliko kosta kad se pojavi, tacno bih otisao da me pregledaju u odgovarajućoj ustanovi.
Meni je super stvar. Poceo sam sa 20e narukvicom i polako dogurao da mi je smart sat skuplji od smart telefona.
p.s. Garmin...

Kapiram da si onda od onih sto ima ajfon i kupuje ih zbog drugih da ga stavi u kaficu na sto da vide koji si baja posto imas ajfon.
Pogresno kapiras ,nikad nisam imao iphone ,uvek nosio telefone koji nisu bili dosta popularni ,a bili su medju boljima za te pare(od nexusa ,oneplusa..) .Tako da se ne uklapam tu ..Ali razumem sta hoces da kazes ..

Pogresno kapiras ,nikad nisam imao iphone ,uvek nosio telefone koji nisu bili dosta popularni ,a bili su medju boljima za te pare(od nexusa ,oneplusa..) .Tako da se ne uklapam tu ..Ali razumem sta hoces da kazes ..
Pa zasto onda ukljucujes AOD zbog drugih? Ovde su smart satovi jos nedovoljno popularni tako da obicni ljudi nemaju pojma koji sat imas, dal kosta 50 ili 300 evra.

@Stefan1995 posle 3 razlicita smartwatcha
39791a.jpg

Najbolje iskorišćenje samog sata jeste kada je uparen sa istim proizvođačem. Imaćeš sve što ti treba verovatno i sa drugim, ali Healt recimo mislim da ne možeš da imaš na drugim uređajima, jer je framework pisan samo za Samsung. Praktično sve što je vezano za tog proizvođača, a što ne može da se instalira na drugim uređajima nećeš moći da imaš.

@Stefan1995 Uzeo sam Watch6 brapoooo :D. Bolest ne bira :D.
GW3 mi je prvo bio uparen sa Samsung telefonima, sada sa Xiaomijem. Jedino što ne radi je merenje pritiska, ostalo sve radi, pa i Samsung health, samo treba ima ti instaliran Samsung health na telefonu kao i Galaxy Wearable I to je to, sve radi , notifikacije, kontrole, health itd itd

Sta mislite da li gw6 vredi nekih 100ak evra vise od gw5? GW5 ima na KP za oko 150 evra, 40 mm koji zelim a gw6 je oko 250.

Ja ne vidim neku razliku u odnosu na gw4, mozda jedino bolja baterija

Ma kakvi. Suluda razlika u ceni, kupuj polovno.
Pa nisu polovni. Vidim da gw6 ima navodno malo bolju bateriju, tanji bezel, veci ekran, bolje pracenje sna i jos neke sitnice koje mozda nista meni i ne znace.

Poštujem iskrenost, retko ko bi danas to hteo naglas da prizna, ali opet ne vidim poentu. Jer, ko zna šta je smartwatch, taj ili ga ima (jer i sam to gotivi), ili ga izbegava kao da je kuga i smatra da je apsolutna glupost. Obrni, okreni, opet ne dobijaš željeni efekat, što bi bio neki prestiž ili šta već. A i oni ljudi koji bi zavideli, jedino zavide kad vide dobro prepoznatljivi Apple Watch oblik, a ne Samsung, Huawei, Pixel, i ostalo. Tako da ni od njih ne dobijaš poene. I ovo ne mislim sad nužno samo za tebe već generalno.

Na kraju svega, jedino što si uradio je da si izgubio tipa 30% baterije na AOD da bi drugi videli da je u pitanju pametan sat koji, valja napomenuti, verovatno izgleda isto kao i prethodne tri-četiri generacije. Jer, sa drugog stola, ne vide se tanji bezeli, niti Samsung ima neki očigledan način da ukaže na to da je Watch 6 Classic u pitanju, na primer, a ne četvorka.

Kao što rekoh, poštujem iskrenost, mada previše daješ sa AOD a dobijaš veoma malo, ako išta. Sreća pa svako ima izbor, ja uvek biram duže trajanje baterije.

Pozdrav, uzeo sam 6 na promociji, ali je još u kutiji. Nikako da ga aktiviram, ali me zanima da li treba neka zaštita za ekran i da li se može puniti na bežični (original) samsung punjač? Imam isti i na njega punim telefon i sluške.

Možeš da puniš bez problema mada je meni recimo punjenje GWP5 nezgodno zbog tipa narukvice.

Zaštita za ekran ti je stvar lične preferencije - neki je stavljaju a neki poput mene je ne stavljaju.

Ja bih ti toplo preporucio staklo preko. Ja sam jurio klinca po basti kafica i udario u metalnu stolicu direkt ekranom - staklo puklo a ja zalepio samo drugo i laganica :)

Ja ti ne bih preporučio :D ružno izgleda. Ja i GW i GW4 Classic koristim bez zaštite, udario sam 1000 puta gde sam stigao, nikad ništa sa ekranom. Štiti ga ring dosta. E sad, kontam da je druga priča ako nemaš Classic, tj ako nemaš bezele oko ekrana..

Nije za poredjenje. Ja sam uzeo dva stakla, nisam stavio posto je sat u kutiji, ako se ne proda najverovatnije cu ga koristiti i staviti. Mada mozda bi i neka folija bila dobra, najveci problem su ogrebotine.

Na starom Gear S3 Frontier sam bezel cuknuo milion puta i nista mu nije bilo, ali mi je jednom poleteo kamenic i pogodio direktno u ekran i ostavio je trag.
Sad na obicnom GW5 nemam bezel pa otud i lepim staklo preko.

Hvala svima na odgovorima. Ipak ću staviti staklo, ili neku hidrogel foliju, pa šta bude.

Nazad
Vrh Dno