Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Posto se upoznajem sa satom i opcijama, nasao sam opciju da se kamera na telefonu ukljuci sa pokretima ruke na kojoj se nalazi sat. Medjutim, sat mi trazi da se ukljuci lokacija. Na klipovima po youtubu nije tako. Kako je kod vas, jel neko koristi tu opciju?

Hoćeš da kažeš da ti sat traje 5 dana bez punjenja? Koji to tačno model, 5pro?

Kod mene je dva do dva ipo dana maks, doduše sa stalno uključenim WiFi.

Stavio sam sad na auto pa ću videti koliko će trajati sa ovakvim postavkama.

Ništa drastično bolje, siguran sam. Inače i dalje ne verujem u samsung sat sa 5 dana baterijom 🫣😉

Bilo bi na CNN-u da samsung satu traje baterija 5 dana 😅
na GW4 classic 46mm standard 2 dana i ne razmisljam sta je ukljuceno a sta ne.

Imam Galaxy Watch 4 i Stress Level mi je uvel 0%. Da li je nekome nekada više?
Istina, nemam stres, radim jogu, vežvam, ali nemoguće da je dva meseca (koliko imam sat) -- 0%?! :cool:
Hvala!

Osim ako nisi dostigao nirvanu, a posto si na Benchu rekao bih da nisi, imas stres, ovakav ili onakav. Ne postoji osoba koja ga nema, samo pitanje je koliko ga je svesna.
Pitanje je da li si uopste ukljucio merenje stresa!?

Koliko sam shvatio, to računa na osnovu otkucaja i drhtanja ruke. :unsure:
U mirnom stanju sa naslonjenom rukom na sto nema stresa. Ali ako se drži u vazduhu pri povećanom broju otkucaja prikaže nešto pa sve do max.

Imam Galaxy Watch 4 i Stress Level mi je uvel 0%. Da li je nekome nekada više?
Istina, nemam stres, radim jogu, vežvam, ali nemoguće da je dva meseca (koliko imam sat) -- 0%?! :cool:
Hvala!
Weird flex, but ok :D
Probaj da izmeris manuelno. Mora nekad trunku da se pomeri.

Weird flex, but ok :D
Probaj da izmeris manuelno. Mora nekad trunku da se pomeri.
To i ja mislim jer sigurno nisam dostigao nirvanu a večito je u zelenom na nuli.
U početku sam držao sve opcije uključene i to mi je stvarno trošilo bateriju Pa sam pogasio dosta toga i sada mi drži tri dana.
Ali i kada kliknem na ručno merenje stresa opet je uvek nula. 🌈
Koliko sam shvatio, to računa na osnovu otkucaja i drhtanja ruke. :unsure:
U mirnom stanju sa naslonjenom rukom na sto nema stresa. Ali ako se drži u vazduhu pri povećanom broju otkucaja prikaže nešto pa sve do max.
Pošto sam se ceo život bavio sportom i još uvek to održavam redovno + joga, imam sportsko bradikardično srce, što znači da imam u mirovanju manji broj otkucaja srca od prosečnog čoveka (ispod 50), a prilikom bavljenja sportom takođe manje otkucaja od proseka - godine i godine treniranja. I vežbanje opuštanja i disanja. Nikada se ne nerviram već tražim rešenja ili ako ne mogu ništa da promenim samo sklonim sa dnevnog reda.

Ali i pored toga valjda bi nekad skočio stres!! 😁

Poslednja izmena:
Da li radi za naše tržište opcija merenja pritiska na GW 5Pro? Da li postoji mogućnost da se to overrutuje ukoliko ne radi?

@Zerdos
Imaš YouTube kanal the quantified scientist, on testira sve pametne satove profesionalnom opremom, pogledaj rezultate.

Ali zar ne mora merac pritiska redovno da se kalibrise?

Pozdrav svima, imam dva pitanja :)
Koja boja se bolje pokazala kod watch 5 modela siva ili crna ( zbog ogrebotina i slicno) i kolika je realna upotreba baterije na watch 5 44mm( da li moze da izdrzi jedan dan upotrebe )?
Imao sam obican watch 5 40mm, ali sam ga drugi dan vratio, posto je bio premali za saku, a 44mm nije imao.

Ne znam koja se bolje pokazala ali mogu reći sledeće - ja sam prvobitno želeo crni ali sada mi je sada drago da ga nisu imali jer mi je sivi sa ove tačke gledišta nekako lepši i mnogo lepše deluje uživo nego na slikama/ekranu. Na njemu još uvek nema ogrebotina ali to je verovatno i do toga da sam prilično pažljiv dok ga nosim.

S obzirom da je reč o GW 5 Pro nisam kompetentan da govorim o bateriji na GW 5 (na pro mi traje nešto više od dva ipo dana).

Mhm dobro. Hvala ti. Crni sam imao i uzivo nije bas lepo izgledao, tako da sam resio boju. Meni je na 40mm baterija bila kriminal, velika nula, nadam se da je kod 44mm malo drugacija situacija, videcu da li ce neko od clanova nesto reci.
Razmisljao sam i o pro modelu, ali mu je cena previsoka za nov trenutno, a uskoro izlazi 6 i onda sam odlucio za obican 5.
Ako hoces da prodas sat, aj da se dogovorimo hahahahaha, taman odgovara sve :)

Poslednja izmena:
Otkad su prešli na Wear OS (by Google) nema saradnje sa iOS uređajima i neće je ni biti kako stvari stoje.
Stariji modeli koriste Samsung Tizen operativni sistem i oni rade sa iPhone telefonima.
Apple watch isto ne radi sa Androidom (može se nešto budžiti setovanjem na iPhone pa premeštanjem SIMa na Android ali kažu samo par funkcija radi).

Kakva glupost.
Nisam ispratio to, znao sam da je tizen mogao bez problema, samo valjda bez mogućnosti razgovora, ali da sad sa wear os-om ne može uopšte, to je baš loše.
Još ja prozivam apple i njihov watch što ga je moguće aktivirati samo preko iphone-a, kad eto ti ove gluposti 😂

Da li je moguce aktivirati merenje pritiska i EKGa na Samsung Active 2 satu? Hvala

Vrh Dno