Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Mala pomoć, za aktiviranje merenja pritiska i ekg, pored krekovanog sistema, može i ovako u zemlji gde je aplikacija zvanično odobrena i uz lokalnu sim karticu završi se za čas, sad imam dve aplikacije, zvaničnu i krekovanu
Koja je tačno procedura, pošto pre tri godine kada sam bio u Denveru sam bez problema dobio opciju na tadašnjem gw4, samo sam otvorio samsung members aplikaciju i sve se prebacilo na usa, sad poslednjih kesec i dva probao isto i nema šanse (jedino što sad imam gw6)

Koja je tačno procedura, pošto pre tri godine kada sam bio u Denveru sam bez problema dobio opciju na tadašnjem gw4, samo sam otvorio samsung members aplikaciju i sve se prebacilo na usa, sad poslednjih kesec i dva probao isto i nema šanse (jedino što sad imam gw6)
Meni bilo lako, bio u HR, u telefonu madjarska pripejd kartica i u Samsung store našao aplikaciju uradio download, kalibrisao pritisak, vratio se u Bgd, prebacio na A1 karticu i radi i dalje, sat mora da misli da si u zemlji gde je aplikacija dozvoljena i sim karticu iz zemlje gde je takodje aplikacija verifikovana, znači aplikacija je u Samsung storu

Pitanje je kako da prebacim samsung store na tu zemlju u kojoj si? Imam usa esim sada to je jedina razlika

Meni je cim sam usao u Hr aplikacija postala dostupna
Cemu onda krekovane apps? Zbog cega ne bi samo zvanican apk sa nekog alternativnog stora radio? Inace, ranije sam procitao da u nepodrzanim zemljama ne radi pritisak i za strance u proputovanju!? Svakako cu probati prvom prilikom...

Što mislite je li bolje uzeti galaxy watch 5 pro ili galaxy watch 7 44mm. Naravno sedmica je novija ali najviše se mislim zbog baterije. Jel vama koji ga imate šteka ili da niste zadovoljni satom.

Što mislite je li bolje uzeti galaxy watch 5 pro ili galaxy watch 7 44mm. Naravno sedmica je novija ali najviše se mislim zbog baterije. Jel vama koji ga imate šteka ili da niste zadovoljni satom.
GW5 Pro:
  • teži za 12-13g titanium kućište
  • manji ekran 450x450 piksela 1.4in
  • manje int. mem. 16GB manje RAM-a 1.5GB
  • BT 5.2
  • veća baterija 590mAh

GW7 44mm:
  • aluminijumsko kućište(lakši)
  • ekran 480x480 piksela 1.5in
  • 32GB i 2GB RAM
  • BT 5.3
  • baterija 425mAh
  • noviji procesor + noviji senzori

Lično posle nešto više od 2 godine korišćenja - još uvek sam zadovoljan sa GW5 Pro LTE.

Zdravo svima. Ima li napretka sa zamenom GW 5 PRO sa GW Ultra? Dobija li se nesto znacajno?

Meni Ultra najružniji GW koji su izbacili do sada.

Delim mišljenje...imam za 300 dolara mogućnost da uzmem samo proban ovde u Usa ali em je ružan em pretežak, a osim nešto bolje baterije i jačeg zvučnika ne vidim više benefita. Gw6 44mm i dalje vladar po meni. A ladno su izbacili merenje pritiska ko kanda...ne vidim više nigde opciju, čak ni ovde na satovima.

Je l imao neko problem sa narukvicom, tacnije nakon nekoliko sati nosenja sata osetim da me svrbi ruka na delu ispod narukvice sata, kao da se iziritira od narukvice, nakon skidanja sata posle pola sata prestane i tako svaki put. U pitanju je 6 classic 47mm crna fabricka narukvica. Ne znam da li mi je koza alergicna na taj neki antibakterijski premaz koji ima ta narukvica. Kupio sam nov sat, niko ga nije nosio pre mene.

Je l imao neko problem sa narukvicom, tacnije nakon nekoliko sati nosenja sata osetim da me svrbi ruka na delu ispod narukvice sata, kao da se iziritira od narukvice, nakon skidanja sata posle pola sata prestane i tako svaki put. U pitanju je 6 classic 47mm crna fabricka narukvica. Ne znam da li mi je koza alergicna na taj neki antibakterijski premaz koji ima ta narukvica. Kupio sam nov sat, niko ga nije nosio pre mene.
moguće da ti ne odgovara silikone. Probaj Nylon narukvicu.

Meni bilo lako, bio u HR, u telefonu madjarska pripejd kartica i u Samsung store našao aplikaciju uradio download, kalibrisao pritisak, vratio se u Bgd, prebacio na A1 karticu i radi i dalje, sat mora da misli da si u zemlji gde je aplikacija dozvoljena i sim karticu iz zemlje gde je takodje aplikacija verifikovana, znači aplikacija je u Samsung storu
Evo me u USA i nemam nigde više mogućnosti za merenje Pritiska. Bukvalno ne postoji opcija. Gledao sam i ultra telefon u bestbuy i takođe ne postoji ništa za to. Jel moguće da su je skroz ukinuli ili šta?

Oura ring 4 VS Samsung watch 6...možda će nekome značiti. Zamolio me kolega da mu uzmem pa taman proverio jel ispravan na jednom spavanju (i da vidim generalno kako rade ta čuda).

Edit: sad vidim na reddit-u da samsung nema fcc aproval za merenje pritiska u Usa...10000% sam siguran da mi je radilo ore par godina. Da li su ugasili vremenom ili šta se desilo, mrzi me da googlam

Prilozi

• Screenshot_20250218_045253_Oura.jpg
    Screenshot_20250218_045253_Oura.jpg
    69.4 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20250218_050212_Samsung Health.jpg
    Screenshot_20250218_050212_Samsung Health.jpg
    49.3 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20250218_045311_Oura.jpg
    Screenshot_20250218_045311_Oura.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20250218_050227_Samsung Health.jpg
    Screenshot_20250218_050227_Samsung Health.jpg
    40.7 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
Ja mogu samo da kazem da sam imao uzasno iskustvo sa active 2. Nisam hteo da ga forsiram na moru i nekako sam se odlucio 8 dan da ga probam u vodi. Naravno nije izdrzao ni 2min. Crko je skroz bio. Cim sam se vratio sa odmora porucio sam isti i iste nedelje ga probao u bazenu. Bio je bolji, izdrzao je 3 min pre nego sto je crko 😂 Kasnije sam uzeo honor koji me sluzio godinu dana, voda,more... Sve. Kao da je od celika, nista mu nije bilo. Sad sam presao na galaxy watch 5, videcemo kolko ce on da izdrzi 😁

Nazad
Vrh Dno