Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab

Kada se menja frenvencija CPU, da li je dovoljno da uredjaj bude rootovan ili je potrebno imati odgovarajuci kernel ili rom?

Moras da imas odgovarajuci kernel. Ako imas Overcome rom, svakako imas overclocking kernel.

Nemam vise vratio sam stock 2.3.3, hteo sam da se uverim koji je stedljiviji. Jer mi je bilo cudno da je taj custom koji je pravio neki lik bolji od onog koji je napravio Samsung. Ali evo vec 7 dana na stocku i shvatam da je definitivno overcome bolji, tako da ga vracam, cak sta vise overcome mi je na 1300 mhz vise stedeo bateriju od ovog stock-a na 1000.

Znam, i meni je cudno, ali tako je. Ja svoj SGT delim, takodje, hocu da se zapanjim kako fino moze da radi kada mi dosadi i da tek onda stavim overcome, ali telefon mi je dosadio odavno i jeste zapanjujuce koliko bolje moze da radi dobro sredjen rom. Kao da se proizvodjaci ne trude dovoljno...

Ne razumem pogotovu ovo sa baterijom, nisam picajzla, ali itekako zna da bude korisno 20-30 min duzeg rada, a cak i sat vise pre nego sto sam instalirao task killer, a ceo sat bi itekako izgledao lepse u specifikacijama. Koja je razlika izmedju Jupitera i kratosa, kad su u pitanju overcome romovi? Sta je sa Cynogenom, kod njoh na sajtu nema nista za tab?

Jupiter je pretprosla verzija, Kratos prosla. Odradili su pokoji update (ako se ne varam oba su bazirana na 2.3.3, kao i najnoviji 4.0.0) ali su oba Overcome.

Cyanogen ne postoji za tab, bar ne zvanicna verzija. S obzirom koliko mi se zale ljudi koji su ga probali na SGS i SGS2, pitanje da li je neka steta sto ne radi na SGT.

I slazem se, nije mi jasno kako proizvodjac moze da napravi kernel koji losije stedi bateriju nego neko sa strane, posebno kada uz to jos i custom radi brze, ali sta da se radi, tako je.

Pozdrav!
Zanima me koja je zadnja verzija stock Gingerbread za Samsung Galaxy Tab P1000 gsm.Ja sam instalirao Overcome 4.0 pa ne znam jeli to trenutno najbolji rom za tab ili ima jos neki?Kakva su vasa iskustva?

@miki ja sam drzao 7 dana stock 2.3.3 na tabu i evo zadnjih 5 dana overcome 4.0... stock je ocajan u poredjenju sa OC 4.0 (Overcome 4.0)... evo ovako:
1. Brzina - ogromni plus za OC 4.0, jer radi daleko brze ood stocka
2. Bagovi - prava retkost na OC, na stocku ipak cesci..
3. Manje zauzece RAM memorije sa OC, ne treba da ti govorim sta tto znaci..
4. Baterija - verovali ili ne, ali testirano pazljivo 130 min duze na OC..
Cak i kada povecam frekvenciju procesora na 1300mhz baterija i dalje traji duze, mada nema potrabe jer OC prosto leti
5. E ono sto se meni ne svidja kod OC je ona ruzna ikonica za bateriju i signal, to je jedino sto mi smeta, ali i to se resava sa Rom toolbox- om... Sto se mene tice ovaj rom je daleko ispred stocka, a za razliku od kratosa nema onih slicica mitskih bica.. :) probaj sam i videces najbolje... pozz

@promaster hvala na pojasnjenju.I meni iskreno radi dobro na OC 4.0 a sad sam na xda skinuo i instalirao verziju OC 4.0 sa vec integrisanom temom ICS jer i mene je nervirala ona ruzna ikonica za bateriju.

Sto se tice toga, da li ima samo tema ili mora ceo rom da se pusti ponovo?

Postoji ICS launcher. Procitao sam da besplatna verzija malo dotera, dok placena verzija ima mnogo vise izmena, ali nisam je probao.

Ljudi malo pitanjce..
Imam problem, naime, tab nece da preuzima fajlove vece od ~10mb kada je na 3G netu, na wi fi -u radi ok skidao sam i po 100mb, ali 3G nece nikako..
Inace koristim vip (ne)ograniceni internet 5gb.

Ja imam slicne probleme samo preko WiFija, a mislim da je to do mog rutera...

Mozes da probas da eksperimentises sa razlicitim modemima, ako si dovoljno hrabar... Postoji lista na XDA, mozes da skines razlicite i probas. Ja na MTSu nemam taj problem (moj uredjaj je skinut sa nemackog O2), pa nisam hteo da se igram sa ovim.

@promaster mora ceo rom da se ponovo instalira da bi dobio tu ics temu.Ja sam cak promenio launcher jer mi se iz te teme bas ne dopada ali sta je dobro u tom romu ovaj novi market mnogo brze radi jer su nesto na tome poradili.Nista posebno da bi menjao opet rom :)

@johnnny - Ma smorio sam se, ne mogu vise da se bakcem sa tim :D. Neka ga ovako sta mi treba bacacu sa kompa.. ej citao sam negde da si pisao sa nekim o programi za programiranje, jesi li probao neki? Ne mogu da nadjem nijedan koji radi posao...

@miki ma ok, ja sam mislio da mozda ima neka tema, mrzi me da ponovo sve brisem, koristim go launcher ex sa ICS temom i super je, brz, lep, nema bagova, zadovoljan sam tako da cekamo da izbace ICS custom rom, pa cu onda da menjam, do tad ziveo OC 4.0.. :)

Nisam probao, pogledao sam samo o cemu se radi, ali i dalje, teamviewer ti ej bolje resenje. Plus, on je radio sa Transformera, a za ovakve stvari, fizicka tastatura je ipak fizicka tastatura.

Da li neko zna gde mogu ovde kod nas da kupim punjac kucni za tab. Slomio sam ovaj moj.. :( Ili moram da narucujem preko onih dx ili sta su vec, oni kinezi...

Mislim da ce te Samsung Shop rado odrati, a ja bih pre narucio preko Amazona nego preko njih. Ne svidja mi se ideja da se igram sa kineskim punjacima.

Sad punis preko kompa? Uh, to sam probao samo dvaput, jednom upaljen, jednom celu noc ugasen. Nije uspeo da se napuni skroz... Postoji inace dodatak koji ce ti pokazati da li je pun do kraja kad je ugasen i ukljucice ga automatski kada se napuni (ako to docekas).

Ne punim ga, ja to na akumulator.. :D Ma punin ga nekin univerzalnim, ali je 400mA, puni ga 10 sati.. kakav dodatak, softverski ili... Inace zvao sam sve za mob imaju ga kosta 15e... laknulo mi je..

Da, softverski, ne mogu da se setim kako se zove (tab mi nije ovde). Kada iskljucis tab, pokazuje ti sat, stanje baterije i opciju da li da se upali kada se napuni.

Ok, kada budes znao pusti mi pp.. Nzm koliko je dobro sto ga punim ovim punjacem, on jeste takodje 5 V, ali je samo 400mA,.mada ja pretpostavljam da mu nije nista, sem duzeg punjenja,a? Koliko je mA originalni punjac??

Ako ga puniš sa manje od 2A neće mu ništa biti, samo će se duže puniti. Više od 2A puni brže, ali i skraćuje vek baterije.

Ja ga USB kablom iz PC-ja napunim za 9 sati.

Inače punjač za Samsung (nije original!) sam nedavno video u Comtrade prodavnici u Novom Sadu. Ne sećam se cene.

Ne mora da bude sad bas original bitno da je odgovarajuci i kvalitetan, a da i ne osteti tab.. Ako ima u Ns vrv ima i u Bg-u u CT ..

Jedno pitanje.
Radim li nesto pogresno ili bluetooth slusalica drasticno prazni bateriju Tab-a?

Ne bi trebalo,meni je bluetooth ukljucen stalno jel koristim slusalicu ,nisam primetio da krace traje. Overcome 3.1 rom

Da li je neko probao igru 9mm HD, igrao sam je na S2 ali na tabu je instaliram i sve bude ok, ali cim pokrenem igru, posle onog gameloft loga, igra se iskljuci.. Nije valjda da tab ne moze da je gura.. posto sam igrao tegra 2 igre bez problema, ovo mi je nejasno skroz...

@EMRAX
Avaj kod mene smanjuje trajanje baterije skoro na polovinu.

@ProMaster
Iste simptome sam imao sa Gameloft igrom "NOVA 2" a problem sam resio tako sto sam instalirao stariju verziju, pretpostavljam da te igra provalila da nisi platio;) . 9mm nisam probao.
Probaj neku drugu verziju.

Vrh Dno