Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab s8 /s8plus /s8 Ultra

Ma druze neka si ga uzeo i ja bi vjeruj da imam primanja tipa 2-3 milje eura..što da ne...ja se malo zekim.
Nažalost sa mojim primanjima ja uzimam taj šljam iz Švice kojiu oni bacaju tipa zadnji sam uzeo Galaxy Note Pro 12.2 inča ali mi je lik uvalio tvrdeći da je ispravan a ono ima čuveni provblem sa treperenjem ekrana..doduše platio sam samo 130 eura,pa radi dok baterija dođe do 50 %.
Naravno vjerujem da nije ni blizu tog ali i ovo je AMOLED a meni tablet treba samo za gledanje youtube videa.
isto sam uzeo S5e pre 2 godine ali neki dan čudan problem sa lomljenjem slike pri reprodukciji videa, a baš ga nisam puno koristio.
Nemojte mene računati, ja imam težu mentalnu bolest a jedan od simptoma je OCD kupovanje IT opreme uglavnom periferije.
Ali moram ti priznati nije to všiše taj kvalitet kao pre,ja mogu da mislim kakva je to baterija od ne znam 10 000mAH koju su morali da upakuju u tako tanak tablet.
Plus kod nas ovde u Bosni je na Samsung bilo tel ili tbl samo garancija od godinu dana a to je premalo,a po mom iskustvu svi oni počnu da zezaju otprlike oko 3 godine korištenja zbog baterije...
Iskreno ne bih išao na 14 inča nego maks taj S7+ ovde je oko 700 eur ali nekakav model sa 5G...wtf..ne treba mi GSM na tabletu.
Ja sam uzro Mictopsoft Surface Pro 5 isto fina dijagonala i fina slika ali izgleda baterija počela da se naduvava (pisao sam ovde) pa sam se razočarao, evo ga stoji u ormaru.
Danas sam gledao recenziju S7+ kažu valjda ako sam dobro razumio najveći je pšroblem što velika većina apps nije optimizovana za tablete nego telefone.
Naravno jedina prednost tako velike dijagonale je da mozes sto lik reče ovde vidjeti svaku aknu na vagini :D
Samsung previše novcca traži za njihovce covere a da ne govorim tastature za te tablete...
I nikako mi se ne svidja taj dizajn flet keblova preko baterije jer to pravi razne probleme (a znam i koje).
Ne znam jel Samsung to prestao raditi kod novih modela...
Živ bio i uživaj u tabletu,javljaj utiske šta ti je + a šta -.
Hristos Voskrese!!

Iskreno ne bih išao na 14 inča nego maks taj S7+ ovde je oko 700 eur ali nekakav model sa 5G...wtf..ne treba mi GSM na tabletu.
GSM tek tabletu daje pun smisao... meni je prethodni tablet bio bez SIM kartice i gde god dodjes dok je struje imas i NETa cim nestane struje sa tabletom samo u lov mozes. A sa SIM karticom vise nema tih "mrtvih momenata"
Danas sam gledao recenziju S7+ kažu valjda ako sam dobro razumio najveći je pšroblem što velika većina apps nije optimizovana za tablete nego telefone.
Naravno jedina prednost tako velike dijagonale je da mozes sto lik reče ovde vidjeti svaku aknu na vagini :D
Sta znam ja jos nisam naleteo na aplikaciju da pravi problem u radu... neke cak u plej prodavnici naznace da nisu za tablet,ali rade bez problema.
Ovo drugo ti je velika prednost... bukvlno svaku po**o glumicu mozes u krevet dovesti,a na 14inca je jos malo pa u prirodnoj velicini :D :D :D
Hristos Voskrese!!
Vaistinu Voskrese!!!

GSM tek tabletu daje pun smisao... meni je prethodni tablet bio bez SIM kartice i gde god dodjes dok je struje imas i NETa cim nestane struje sa tabletom samo u lov mozes. A sa SIM karticom vise nema tih "mrtvih momenata"

Sta znam ja jos nisam naleteo na aplikaciju da pravi problem u radu... neke cak u plej prodavnici naznace da nisu za tablet,ali rade bez problema.
Ovo drugo ti je velika prednost... bukvlno svaku po**o glumicu mozes u krevet dovesti,a na 14inca je jos malo pa u prirodnoj velicini :D :D :D

Vaistinu Voskrese!!!
Čekaj nosit ćeš tablet sa 2 ruke kao telefon i javljati se na pozive? :D

Konačno nađoh vremena da sve podesim i krenem sa korišćenjem novog tableta. Prvi utisak je da nema neke velike razlike u odnosu na prethodni, sto je i bilo očekivano, od prednosti pre svega veći ekran, na kome je pravo uživanje raditi, baterija za nijansu bolja, čini mi se da je zvuk nešto bogatiji, ne i glasniji. Kamere me ne interesuju, video pozive vrlo retko obavljam, dimenzije i težina mi nisu ograničavajući faktor.

U suštini, nemam za sada zamerke, sta sam očekivao to sam i dobio...

Konačno nađoh vremena da sve podesim i krenem sa korišćenjem novog tableta. Prvi utisak je da nema neke velike razlike u odnosu na prethodni, sto je i bilo očekivano, od prednosti pre svega veći ekran, na kome je pravo uživanje raditi, baterija za nijansu bolja, čini mi se da je zvuk nešto bogatiji, ne i glasniji. Kamere me ne interesuju, video pozive vrlo retko obavljam, dimenzije i težina mi nisu ograničavajući faktor.

U suštini, nemam za sada zamerke, sta sam očekivao to sam i dobio...
Da li primjetiš individualne piksele?

Ma jok, kakvi pikseli, iskreno ko je picajzla, taj ce ih videti, ja ne...
Realno, ekran je poslednja stvar gde treba tražiti mane ovom uređaju

Danas su mi,konačno,potvrdili iz Samsunga ds dobijam tastaturu.Sto se tice iskustva sa tabletom,slična su mi kao kolege Djurkasha,pri cemu imam utisak da je baterija jača nego kod s7 plus.

Vise nego zadovoljan, i ne radi se samo o multimediji, mada verujem da 40% vremena se vrti YouTube, 20% filmovi i serije, ali i preostalo vreme koje ode na stvari koje inače radim i na telefonu, browsing i neke specifične aplikacije, iskustvo na ovakvom ekranu je neponovljivo, i za nijansu bolje nego na prethodnom S7+.
Doduše, možda mi se čini, ali kao da je wi-fi signal za nijansu lošiji nego na prethodnom modelu, te se nadam da ce to softverski ispraviti.
Uzeo konačno i case sa slike, dok ne stigne nesto bolje, tab je prilično težak sa njim, ali u mom scenariju korišćenja, podnošljivo.

Jel ima neko staklo da bi preporuči, može i Amazon/Ebay...?

Prilozi

• Screenshot_2022-05-10-11-02-22-36_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg
    Screenshot_2022-05-10-11-02-22-36_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg
    182.2 KB · Pregleda: 27
Korisna tema.Ja i dalje koristim Galaxy note 10.1 edition 2014 uzet u telenoru pre 8 -9 god ali dolazi vreme da se menja.Ne moze ni office 365 na njega vise jer je Android 5.1 ili 5.5 (zaboravio sam).Jos kad bi malo pale cene bilo bi super :)

^masteru, nemoj da zezas krizu :).

auuuuuu,vidi ko nam je tu :) Pa dobro,kad nemas vremena da se vidimo barem da se kuckamo ovde :)

Lenovo Tab P12 Pro je mnogo bolja i jeftinija alternativa.
Cena za taj tablet 5g 256gb iznosi ovde u de 1039€ nov. Na oglasima ima samo WiFi verzija 128gb za nekih manje vise 500€.
Svako zna svoje sta i kako, jednom je bolje ovo, jednom ono i tako...

Posle par isprobanih Cover, cekam sad i ovaj, ostale sam vratio, nije mi se svidelo.
Vudecemo sa ovim

Prilozi

• Screenshot_2022-05-21-20-16-22-72_b5f6883d2c20a96c53babc0b4ac88108.jpg
    Screenshot_2022-05-21-20-16-22-72_b5f6883d2c20a96c53babc0b4ac88108.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 19
Ja sasvim zadovoljan sa ovim rugged Samsungovim. Stiže mi staklo i folija za par dana kao i jos jedan cover sličan ovom gore sa razlikom da ima držač za olovku tamo gde se stavlja na punjenje. Imao sam problem sa zaturenom olovkom i na S7+ dok nisam uzeo sličan...

Imao sam problem sa zaturenom olovkom i na S7+ dok nisam uzeo sličan...
Nisi bio preorder za S7+? Nisi dobio njihovu futrolu? Meni ona top.Lepo cuva olovku,a punjenje je samo 5 minuta,tako da apsolutno nije problem da je vratim na "punjac" tih 5 minuta,posle ide u pregib futrole. Jedino mi je problem sto nekad kad zaspem uz tablet (da ne kazem film :D :D :D) kad se probudim vidim futrola skliznula (popustili magneti :D) i tablet na jednom delu kreveta,futrola na drugom :D Sem tog sporednog detalja (a za to sam ja kriv) svim ostalim sam prezadovoljan

Stigao Cover, i ovaj ostaje definitivno. Zadovoljan sam ovaj put 🤣🤣🤣

Nisi bio preorder za S7+? Nisi dobio njihovu futrolu? Meni ona top.Lepo cuva olovku,a punjenje je samo 5 minuta,tako da apsolutno nije problem da je vratim na "punjac" tih 5 minuta,posle ide u pregib futrole. Jedino mi je problem sto nekad kad zaspem uz tablet (da ne kazem film :D :D :D) kad se probudim vidim futrola skliznula (popustili magneti :D) i tablet na jednom delu kreveta,futrola na drugom :D Sem tog sporednog detalja (a za to sam ja kriv) svim ostalim sam prezadovoljan
Ne znam na koju tačno misliš, ali svakako ga nisam pre-orderovao, a kupio sam book cover preko oglasa. Taj book cover nema nista sto drži olovku kada se puni sem magneta, i dešava se da olovka spadne prilikom hvatanja, okretanja tableta l, zakači se prstom a da se i ne primeti, i posle jurim olovku...

Koliko sam se navikao na s8 ultra, huawei mediapad M5 8,4 mi postao smesan, maleno.. 🤣🤣🤣
Sta je navika 🤣🤣🤣

Ne znam na koju tačno misliš,

Na taj model... tu ti je olovka unutra (kaci se isto pomocu magneta),i ne smeta ni u jednoj prici... a na poledjinu je vracas samo punjenja radi koje traje 5 minuta. Sto se mene licno tice perfektno mi je leglo takvo resenje

Taj sam i mislio, i kazem ti, dzaba mu to mesto po sredini, o ovom pozadi ni da ne govorimo. Ali, to je moje iskustvo, tebi je recimo leglo, sto ljudi, sto ćudi...

U 8K...ma nije sad non stop, ali dovoljno da me iritira, odnosno da kad sam uzeo drugo futrolu, problem je nestao

Vrh Dno