Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab s8 /s8plus /s8 Ultra

Bogi79

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2014
Poena
275
Pa nadje se uvek svrha za sve, zar ne?
Sve stvar ličnog izbora ko sta voli i u koju svrhu će da ga koristi.
Recimo da eto na svakih 3 godine kupim novi tablet. I svaki je sa sim slotom, koristi se, to jest mnogo koristim tablet za sve.

Upravo stigao s8 ultra, Samsung posle dugo dugo godina... 😀

Ja sam se malo igrao sa Ultrom, zver je ali ne opravdavam cenu, i malo je nezgodan za ruke jer je prilično velika dijagonala.

Tacno tako, cena je prevelika, strasno, ali... Kad pogleda danas sve cene i telefona i svega ostalo, sve je otislo u nebesa...
Obzirom da sam vec navikao na dijagonalu od 10"...trebace mi vreme i za ovu veleicinu da se naviknem. Ogroman tablet,...
Ali dobro, to sam ja, ja sam lud sto se tice tih tableta i vecih telefona... Tesko je to razumeti 😃😃😃

Nisi jedini :).

S8 Ultra, podešeno sve.
Utisci su odlicni, izrada, ekran, pa cak i maera je sasvim dobra za jedan tablet.
Sve zamerke, sto se tice zvucnima, mislim da su AKG, losiji su nego na Huawei Mediapad M5 10,8 Pro gde su zvucnici Harman Cardon. Na M5 10,8 je mnogo bolji i ja i zvuk,. Stim da ne mislim da su stvarno losi na s8 ultra, vec eto neko poredjnje.
Bitno poredjnje, signal mreze na S8 ultra i M5 10,8, ide u korist Huawei, definitivno. Huawei ima uvek svuda pun Signal, dok S8 Ultra gubi Signal, to jest koju ctricu, ista mreza obe kartice.
Kknacno svrha olovke je pun pogodak za S8 ultra, korisna stvar za ovoliku dijagonalu.
Kao sto rekoh, utisak je odlican, zadovoljan sam jer je u pitanju tablet, iako je Samsung (koji bas nesto ne varim, ali sta je tu je, napravili su odlicne tablete ove godine)
Da, sto se tice olovke, moglo je to malo kvalitetnjje da bude, kao sto je to npr Huawei odradio sa svojim olovkom na M5 10,8, prava elegantna olovka sto se tice izgleda itd, opcije olovke su naravno na stranu Samsung, jasno ko dan.
Za bateriju jos ne znam sta bih rekao, deluje da je uz normalno koriscenje nekih dan ili dan ipo sigurno.
To bi bilo to za sada posle 24 sata kako je u mom posedu

Uradio rezervaciju u Yettelu 10.2.2022. JOS NISAM DOBIO.S8 ultra...

@zoranbkv auuuu...pa gde zapelo?
Mada i ovde u de koliko pratim, oni koji su kod Samsung narucili isto vreme kao i ti, jos nisu dobili uredjaje, samo Cover Tastaturu, jer je bila akcija.

Da, sto se tice olovke, moglo je to malo kvalitetnjje da bude, kao sto je to npr Huawei odradio sa svojim olovkom na M5 10,8, prava elegantna olovka sto se tice izgleda itd, opcije olovke su naravno na stranu Samsung, jasno ko dan.
I ja te razumem sto se tableta tice :D Mada meni bi taj Ultra bio preveliki.Imam 7+ 5G i to mi je idealna velicina... misljenja sam da ce ti najveci problem praviti u autu,dzaba i SIM kad saputnici dreknu u glas da im smeta svetlost ekrana :D Bar ja cesto imam taj problem.Drugo mislim da ce ti biti preveliki za drzanje,a sa velikim sansama za fizicko ostecenje. Daleko bilo. Sto se svega ostalog tice mislim da su S7 i S8 pun pogodak,prvenstveno briljiraju ekrani,a dobar ekran je ustvari i najpotrebniji tabletu. Jedina veca mana kod 7+,a verujem da je ista prica i kod osmice,olovke brzo stradaju,i to prvenstveno od koriscenja... plus ako ti slucajno ispadne na "grafit",a on i jeste najveci problem,brzo se trosi,a nije zamenjiv,tako da kad olovcica postane beskorisna,moras kupiti novu koja je ako se ne varam 70+evrica. Po meni naveci minus za taj uredjaj. Olovka je odlicna za koriscenje,ima zanimljivih opcija,ja je najcesce koristim za prevodjenje tekstova koji su na stranim jezicima. Stavis olovku iznad jedne reci,i dobijes prevod cele recenice sto fantasticno radi,ali u opcijama moras ukljuciti da prevodi celu recenicu,a ne samo rec. Ja se ne skidam sa tableta i punim ga ujutro kad ustanem i uvece pred spavanje,tako da ga imam i ceo dan i celu noc.... ali kada ga punim,baterija nikada nije na nuli,vecernje punjenje baterija je na nekih 70-80%,al volim da je puna za nocni rezim,iako je nikad ne ispraznim tokom noci,a kazem bas intezivno koristim tablet. Sve cestitke za kupovinu,pravi izbor,iako licno ne bih isao preko 11-12 inca.

Pre sam uporedjivao nove S8 i cini mi se da su S8+ i S7+ gotovo identicni uredjaji,s tim da je s8+ skuplji,tako da bih preporucio nekom ko planira da uzme 8+ da razmisli o 7+ i ustedi koji dinar

Pa vidi u pravu si za sve, naravno. Ali kad vec imas kuci dva tableta, jedan Huawei mediapad M2 10.1 Premium LTE (kupljen pre 7 godina) drugi Huawei Mediapad M5 10,8 Pro LTE (kupljen Januar 2019) trebalo je nesto novo, neki novi izazov 😃😃😃
Ovaj S8 Ultra je sasvim slucajno dosao u plan za kupovinu, to jest produzenje ugovora. Plan je bio Sony xperia 1 iii, ali... Zbog velicine od 6,5" sam odustao, maleno to za moje Sake.
E tad slucajno naleteh na nove serije s8 tablete u mediamarkt, i odmah je to bilo razmišljanje, uzeti ovo i resio sam i problem novi tablet u naredne 3 do 4 godine. Telefona vec imam, cak i viska...
I eto... Odluci se na kraju za S8 Ultra 256gb 5G, i ne zalim, velicine, da prevelik je, ali prosto je divno koristi ti ga,navikavam se vec sto se velicine tice.

I eto... Odluci se na kraju za S8 Ultra 256gb 5G, i ne zalim, velicine, da prevelik je, ali prosto je divno koristi ti ga,navikavam se vec sto se velicine tice.
Ni ja ne zalim ni dinar,strasne spravice su u pitanju.Medjutim,moj nacin zivota,moji saputnici,moj posao,automobili u kojim se vozim ta velicina tableta bi mi donela mnogo vise problema nego pogodnosti. A kad si korisnik takvog uredjaja glavno pitanje koje te muci je kako ljudi mogu na telefonima da gledaju onako sicusne video snimke. I da ovo nije neko ponizavajuce pitanje,jer su cesto ti telefoni i skuplji od tableta o kojim pricamo

I? kakvi su utisci? Kako se snalazis,da ne kazem kako baratas samsungom? :D Sta imas od propratne opreme? Punjac ne dolazi?

Snašao se super, mogu vec reči da sam se navikao na veličinu, nekako mi smešno, maleno kad uzmem Huawei M5 10,8.
Ma nista dobio nisam, osim tablet, olovka, Kabel za punjač i to je to. Nema Adapter /punjač.
Mislim stvarno, koja cena za s8 ultra, dobiješ plastiku od olovke i nemas punjač... Sramota...
Ali sta je tu je...
Kad se setim, kod M5 10,8 sve dobio gratis, full pakovanje pa čak dobio naknadno i onu svesku digitalnu, što pišeš na njoj a tablet sve pamti, zaboravih kako se to zove, to ni ne koristim.

A nisi bio ni preorder? Stvarno su svi proizvodjaci postali veoma bahati. A olovka je nazalost najslabija karika tableta iako je marketingski mnogo doprinela prodaji.
Ja sam uz S7+ dobio preklopnu futrolu,i moram priznati da sam bio veliki protivnik futrola za uredjaje,ali kad sam ubacio tablet u nju,jedno 300% komfornije i vece zadovoljstvo u koriscenju. Od tastature sam odustao,ipak je to tablet,a ne laptop

Bila je akcija do kraja meseca Mart, ko naruci s8 tablet, dobija gratis od Samsung Cover sa tast. Ali koliko vidim, ovde u de, Samsung je zakočio sa ispostavom, kasne, svi se žale, cekaju vuse od mesec ipo...
Kupicu neki Cover, videću još koji i sta.

Ništa još. Kad sam se čuo sa njima pre jedno dve nedelje, samo su mi rekli do kraja aprila

Kod mene je 256gb
Drugi izbor nije ni bio, da je bio i od 512gb, uzeo bih taj.
Prostora nikad dosta, pogotovo za tablet.
Uzivaj u tabletu verujem da ces biti oduševljen.

Ma ovde je jedino taj tablet bio u ponudi.od 128 gb. Vec sam narucio micro sd od 256 gb. Uzivacu sigurno,hvala,bas se primecuje razlika u velicini ekrana izmedju tab s7+ i tab s8 ultra. Registorvao sam se kod Samsunga pa cekamBook Cover Tastatura i ejos i punjac od 45 w.

Bravo za Cover, ovde više nema akcija za Cover sa tast. Bilo u martu, a u martu nisam mogao ugovor produžiti, ******.

@zoranbkv
Ajde registruj se sa još jednim nalogom za Cover sa tast, za mene kad već kod nas ima još akcija, ako to uopšte može?

Milsim da je to nemoguce.Mora da se izvrsi registracija preko uredjaja koji je kupljen.

Aj pogledaj vidi ako moze, bilo bi super, ako ne može, opet okay.

Rado,ali pisalo mi je da mora sa uredjaja koji je kupljen da se izvrsi registracija

Vrh Dno