Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab 7.7

Gizmo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
585
Ajmo malo da diskutujemo o ovom veoma dobrom tablet-u.

Pojavio se pre neki dan zvanično u Hong Kong-u, http://www.youtube.com/watch?v=0CCKk3ydu60

600 evrića po ovom sajtu http://www.simplyelectronics.net/mainproduct.php?pid=15666&sd=specs

General

Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
Year 2011
Dimensions 196.7 x 133 x 7.9 mm
Weight 335 g

Screen

Type Super AMOLED Plus capacitive touchscreen, 16M colors
Resolution 800 x 1280 pixels, 7.7 inches
Three-axis gyro sensor
TouchWiz UX UI

Sound

Alert Sound Vibration, MP3 ringtones
Vibration Yes
Speakerphone 3.5 mm audio jack

Memory

Phonebook Unlimited entries
Call records Unlimited
Card slot microSD, up to 32GB
Internal Memory 16/32/64 GB storage, 1GB RAM

Connectivity

GPRS Yes
EDGE Yes
3G HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11, Wi-Fi hotspot
Bluetooth v3.0 with A2DP
USB v2.0 microUSB

Camera

Photo 3.15 MP, 2048x1536 pixels, autofocus, LED flash
Video 720p@30fps
Secondary photo 2MP

Features

Software Android OS, v3.2 Honeycomb
CPU Dual-core 1.4GHz ARM Cortex-A9 processor, Mali-400MP GPU, Exynos chipset
Messaging Email, Push Mail, IM, RSS
Browser HTML
Games Yes
Radio No
GPS Yes
Java Java MIDP emulator
Applications Organizer, TV-out, MP4/DivX/Xvid/H.264/H.263 player, MP3/WAV/eAAC+/OGG player, Image/video editor, Quickoffice HD editor/viewer, Google Search, Maps, Gmail, YouTube, Calendar, Google Talk, Adobe Flash 10.3 support, Predictive text input

Battery

Type Li-Po 5100 mAh
Standby -
Talk time -

GPRS Yes
EDGE Yes
3G HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11, Wi-Fi hotspot
Bluetooth v3.0 with A2DP
USB v2.0 microUSB
Camera
Photo 3.15 MP, 2048x1536 pixels, autofocus, LED flash
Video 720p@30fps
Secondary photo 2MP
Features
Software Android OS, v3.2 Honeycomb
CPU Dual-core 1.4GHz ARM Cortex-A9 processor, Mali-400MP GPU, Exynos chipset
Messaging Email, Push Mail, IM, RSS
Browser HTML
Games Yes
Radio No
GPS Yes
Java Java MIDP emulator
Applications Organizer, TV-out, MP4/DivX/Xvid/H.264/H.263 player, MP3/WAV/eAAC+/OGG player, Image/video editor, Quickoffice HD editor/viewer, Google Search, Maps, Gmail, YouTube, Calendar, Google Talk, Adobe Flash 10.3 support, Predictive text input
Battery
Type Li-Po 5100 mAh
Standby -
Talk time -

Ono što mene najviše privlači kod ovog tableta je Super Amoled Plus ekran 1280 x 800 na dijagonali od 7.7 inča, što je odličnih 196 ppi. Mogu da zamislim kako to dobro izgleda u stvarnosti. Druga stvar je odlični Exynos čipset, isti proc i gpu kao u Note-u.

Pitanje je kada će se pojaviti kod naših operatera, ovako mi je cena prevelika da dam odjednom. Sa druge strane, tu je i Transformer Prime sa Tegrom 3, mada više bi mi odgovarala 7.7 dijagonala kod ovog Samsunga. Ko ima u planu ovaj tablet?

Imam ja u planu da mi ga neko pokloni:smoke:
Osim ekrana nista specijalno. Koliko sam ja skontao wow treba ocekivati tek sa narednom generacijom tableta baziranih na tegra 3, win 8, ics, novim cortex procesorima itd.

Poslednja izmena:
Tegra 3 je ok, ali po ovome čak ni ne prilazi Apple-ovom A5 čipu.

http://www.nordichardware.se/nyhete...ingen-match-foer-apple-a5-i-grafiktester.html

Videćemo kakve rezultate pruža Asus Transformer Prime... Nekako mi se čini da svi ovi sintetički rezultati postaju pomalo beznačajni. Četiri jezgra u tablet-u? Gde ću iskoristiti tako nešto? Ne planiram da igram zahtevne Android igre na njemu, imam komp i ps3 za gaming...

Ranije mi je sve to bilo vau, vidi koje brojke nešto ima. Sada mi je sve to meh... Pošto mi Mali-400MP GPU nudi 1080p reprodukciju, šta će mi više od toga? Prebrzo idu ove tehnologije i nemaju smisla za današnje potrebe. Sa druge strane, Samoled ekran, bolja portabilnost, držanje u jednoj ruci bez problema kada čitam nešto mi možda i više znači nego neka sirova snaga.

Galaxy Tab 7.7 mora da dobije ICS po lansiranju, ako ne, onda veoma ubrzo - ne bi imalo smisla da ne dobije... Kakav crni Win 8, to me ni najmanje ne interesuje da vidim na tablet-u. Ako nastavim da odlažem kupovinu tableta, zbog novih tehnologija, izgleda da ga nikad neću kupiti.

Kakav crni Win 8, to me ni najmanje ne interesuje da vidim na tablet-u.
Виндовс 8 ће због интерфејса каквог има најбоље лећи на таблет уређајима и тач мониторима. Ја нисам имао мого среће са овом првом верзијом осмице, која је скоро тестирана у бенчмарку, јер ми је пао систем после пола сата xD Aли контам да ће то бити добро одрађено на теблетима. Добра ствар је та, што ћеш онда гомилу програма са десктопа моћи да покренеш на таблету...
Иначе, мислим да је јако добар таблет, има га код нас да се купи за око 620евра, што мислим да је много за дати од једном.
Теленор има у понуди 7,0 верзију овог таблета, али брате милслим да је прескупа јер га дају не на 24 месеца, но на 36. што је мнооогоооо... јефтиније испадне да се узме одједном...
Истину збориш што се тиче брзине којом технологија иде, али мора неко да купи кајмак и од тога, и ако маса то не може да искористи...

Uzeo sam 8.9 pre mesec dana, prošo je voz. Smučilo mi se čekanje savršenog vremena za uzimanje savršenog tableta, i ne kajem se, 8.9 je odlična sprava za moje potrebe. Kada bude došlo nešto ultra mega giga, videću da li mi je potrebno, ali verovatno neće biti.

Jedan od retkih tableta koji imaju Super AMOLED Plus ekran.
Dual-core 1.4GHz ARM Cortex-A9 je sasvim dovoljan da se i danas moze nostiti sa vecinom tableta.
5100 mAh Li-Po u kombinaciji sa ekranom obezbdjuje odlicnu ergonomiju.
Kuciste je klasicnog 7" sa 7,7 ekranom. (ogromna prednost jer po meni idealan tablet/fon je bez ivica, samo ekran :D )
Ovo su po meni kljucne stavke koje cine ovaj tablet odlicnim i vrednim kupovine.

Da li ima neko ko je koristio ovaj tablet i moze da prenese utiske?

Ima ga i kod nasih operatera
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-ko...Galaxy_Tab_7.7

Da li neko ima ovu spravicu?? Interesuje me prvenstveno da li se brzo haba plastika pozadi, koja je ispod i iznad aluminijuma??

da se pohvalim,dosao sam u posed ovog vrhunskog tableta.Da ne poverujes da ga je samsung napravio. instalirao ICS i prosto leti. kostao me malo vise od nexus 7 kog sam planirao i nisam pogresio.koga sta zanima nek pita.

Ja sam drzao u ruci taj tablet, iako je tek malo veci, deluje mi nekako dosta veci od Nexusa 7.
Jedino mi nije jasno zasto takva cena? U CT mi rekose da je preko 70.000 dinara?????? Nije mi jasno sta opravdava takvu cenu... Trenutno je moguce uzeti skoro 3 Nexusa 7 za taj jedan Samsung?!?!?

da se pohvalim,dosao sam u posed ovog vrhunskog tableta.Da ne poverujes da ga je samsung napravio. instalirao ICS i prosto leti. kostao me malo vise od nexus 7 kog sam planirao i nisam pogresio.koga sta zanima nek pita.

Ako nije tajna gde si ga uzeo, posto su retki, pretpostavljam da nisi kupio nov u radnji...

Ja sam drzao u ruci taj tablet, iako je tek malo veci, deluje mi nekako dosta veci od Nexusa 7.
Jedino mi nije jasno zasto takva cena? U CT mi rekose da je preko 70.000 dinara?????? Nije mi jasno sta opravdava takvu cenu... Trenutno je moguce uzeti skoro 3 Nexusa 7 za taj jedan Samsung?!?!?

AMOLED ekran je skuplji od LCD ekrana, ali ne toliko da bi bila ovolika razlika u ceni izmedju ovog tableta i ostalim iz te klase

Kao prvo porediti nexus I ovaj tablet nema nikakvog smisla. Kao prvo tab 7.7 ima SD slot ima HDMI izlaz ima kameru sa blicom i ima sim slot. Naravno ekran je wooooow. Sve ovo dize cenu I to mnogo. Ne bas ovoliko al uzmite u obzir da cena samsunga je daleko manja napolju. Ja sam moj uzeo za 330e star par meseci sa telenora sto je priznacete jako dobra cena za ovaj tablet. Mozda nije brz kao nexus al i ovaj obavlja sve do jedne operacije. Malo je veci od nexusa al neprimetno. Sve u svemu jako lepo iskustvo

Ako nije tajna gde si ga uzeo, posto su retki, pretpostavljam da nisi kupio nov u radnji...

Ima ga u Telenoru, na promociji je, daju uz njega nosač za staklo, nosač za sedište, auto punjač i NDrive navigaciju. Moj prijatelj ga je uzeo pre par dana pa sam imao priliku da se dobro izigram podešavajući ga - dete (43) nema pojma o Androidu :)

Sjajan ekran, odlična izrada, jako pristojan zvuk ... Honeycomb se vuče k'o mrcina. Čovek čeka zvanični apdejt za Srbiju, nije mi dozvolio da flešnem zvanični ICS za Austriju...

Da, na skajpu mi nije proradila prednja kamera, pretpostavljam da je do verzije OS-a. Ne vidim drugi razlog. Opet, nisam imao vremena da previše čačkam...

Ima ga u Telenoru, na promociji je, daju uz njega nosač za staklo, nosač za sedište, auto punjač i NDrive navigaciju. Moj prijatelj ga je uzeo pre par dana pa sam imao priliku da se dobro izigram podešavajući ga - dete (43) nema pojma o Androidu :)

Sjajan ekran, odlična izrada, jako pristojan zvuk ... Honeycomb se vuče k'o mrcina. Čovek čeka zvanični apdejt za Srbiju, nije mi dozvolio da flešnem zvanični ICS za Austriju...

Da, na skajpu mi nije proradila prednja kamera, pretpostavljam da je do verzije OS-a. Ne vidim drugi razlog. Opet, nisam imao vremena da previše čačkam...
I bolje sto ti nije dao jer ne radi wifi kada se flesne. Mozes da procitas ma mnogim forumima da svi imaju taj problem, plus zna da ne radi gps. Ja sam ga flesovao i imao sam problem sa wifijem.

Ja sam flesnuo preko odina open australija i radi sve kao podmazano. Honeycomb je stvarno mrcina al ics radi duplo brze i naravno sve radi. Probao sam i igo koji je sinoc po onom nevremenu radio u metar. Zato ko ima ovaj tab nek ga slobodno flesne. Nego jel neko zna gde ima da se kupi ovaj hdmi kabal?

Ja sam flesnuo preko odina open australija i radi sve kao podmazano. Honeycomb je stvarno mrcina al ics radi duplo brze i naravno sve radi. Probao sam i igo koji je sinoc po onom nevremenu radio u metar. Zato ko ima ovaj tab nek ga slobodno flesne. Nego jel neko zna gde ima da se kupi ovaj hdmi kabal?

Austrijski provrene n eradi. Australijski ne znam.

Kao prvo porediti nexus I ovaj tablet nema nikakvog smisla. Kao prvo tab 7.7 ima SD slot ima HDMI izlaz ima kameru sa blicom i ima sim slot. Naravno ekran je wooooow. Sve ovo dize cenu I to mnogo. Ne bas ovoliko al uzmite u obzir da cena samsunga je daleko manja napolju. Ja sam moj uzeo za 330e star par meseci sa telenora sto je priznacete jako dobra cena za ovaj tablet. Mozda nije brz kao nexus al i ovaj obavlja sve do jedne operacije. Malo je veci od nexusa al neprimetno. Sve u svemu jako lepo iskustvo

Jel to onaj sa mobilnog sveta i kupujem prodajem 335 mu je bila cena? Novi Sad?

Nije taj nema garanciju nasao sam drugi u Beogradu

Aha, oke, izvini sto pitam planiram uskoro da ovaj moj GT 7 plus zamenim za 7.7, a s obzirom da su izuzetno retki, reko nije valjda da si me preduhitrio.. :)

Jel mozes da ga koristis kao telefon, msm ja koristim ovaj moj od 7``, pretpostavljam da je taj samo siri?? I da kako ti se cini debljina, trebalo bi da je to jedan od najtanjih tabova.. 7.8 mm ako se ne varam.. :)

Moze sve kao i tel uparis ga sa blutoot sluskama i vozi ili pozive preusmeris na neki drugi tel

Ma znam da moze, kazem ti da imam galaxy tab 7 plus, oni su hardware-ski identicni.. Nego me interesuje debljina i kakav je taj aluminijum i ta plastika na ledjima, jel ti deluje kao lako habljiv?

Izgleda jako kvalitetno kao ipad ili infiniti da drzis u rukama. Kao da ga samsung nije pravio :)

Uzeo sam skoro u Telenoru Samsung Galaxy Tab 7.7 i prezadovoljan sam.
Radio sam sa vecim brojem tableta, razlicitih proizvodjaca, i iako je nesto skuplji (da li je opravdano ili ne ne znam) best buy je.
Sve se nekako uklopilo: odlican ekran, izrada vrh, brz, optimalna velicina ekrana i tezina, u praksi sve leti.

Samo da demantujem sebe u vezi velicine nexus 7 i tab 7.7. Juce sam u uscu poredio na aususovom standu i razlika je kao sgs3 i stari note. Ekran je kriminal na nexusu bar sto se mene tice. Sta je onde Ips bas me zanima?

Samo da demantujem sebe u vezi velicine nexus 7 i tab 7.7. Juce sam u uscu poredio na aususovom standu i razlika je kao sgs3 i stari note. Ekran je kriminal na nexusu bar sto se mene tice. Sta je onde Ips bas me zanima?

Pa 7.7 nema IPS nego SAMOLED. N7 imam sasvim dobre uglove, a boje ako porediš SAMOLED i IPS naravno da neće biti iste, SAMOLED ima daleko veću zasićenost boja (mada je tolika zasićenost meni neprirorodna).

Meni je nekako najbolja tehnologija na Samsung GT 7+ sa PLS ekranom, ali je kod njega manja rezolucija.

Poslednja izmena:
Pa 7.7 nema IPS nego SAMOLED. N7 imam sasvim dobre uglove, a boje ako porediš SAMOLED i IPS naravno da neće biti iste, SAMOLED ima daleko veću zasićenost boja (mada je tolika zasićenost neprirorodna).

Meni nekako najbolja tehnologija na Samsung GT 7+ sa PLS ekranom, ali je kod njega manja rezolucija.

Oces da kupis onda GT 7+.. :) Vrlo vrlo povoljno.. :)

Nazad
Vrh Dno