Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

S obzirom da kaže da je podizao sistem i instalirao apps onda znači da je clean radio i tako je najbolje videti koji rom kako radi.

S8+, nikad rutovan, S Health ne radi!? Kada ga upalim, napiše ono da je pod zaštitom Knoxa i to je to.

Mene zanima kako moze da bude razlika u performansama ako je to isti rom pusten za razlicite zemlje ? Nije valjda da optimizuju posebno ?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Mene zanima kako moze da bude razlika u performansama ako je to isti rom pusten za razlicite zemlje ? Nije valjda da optimizuju posebno ?

Ja koliko sam upoznat oko 90% samog update-a je isto a onih 10% je različito za svaku zemlju, posebno region .... negde na XDA davno sam pročitao ... e sad ako su oni lupetali onda sam se i ja nalupao ...
Uglavnom ima razlike jer sam probao mnooogoo puta od S4 pa na ovamo i od N4 tako daaa....

S8+, nikad rutovan, S Health ne radi!? Kada ga upalim, napiše ono da je pod zaštitom Knoxa i to je to.

Imaš na Play store app Buildprop editor, kad instaliraš gore imaš search i otkucaj "ro.config.tima"
ispod imaš cifru " 1 " promeni je u " 0 " (nula) i restartuj telefon. Ako i dalje imaš problem cimni me pa ću da nađem kod mene kako sam nameštao to pre 2 god :D

Poslednja izmena:
Nakon svega nameštenog ja ne vidim nikakvu razliku naspram nemca. Naravno factory odradio takodje i cache kad je usput.

E sad dal je kontrast jači na ovom nebi znao meni "entertaiment mode" uvek uključen tako sam uvek u 3k ne vidim nikakvu razliku možda na FHD+ ima.

Bateriju ću tek da vidim.

Performanse šta znam radio mi lepo i na DBT.

Jel si probao kako se ponaša prilikom podizanja sistema i instaliranja aplikacija ... nisam primetio nikakvo seckanje ili čekanje da uđem u settings ili slično što je skoro pa uvek bio slučaj do sada prilikom podizanja sistema od nule.
Meni uvek FHD+ možda sam zato primetio malu razliku u kontrastu ... Po pitanju brzine rada siguran sam 100% da mi je solidno brže instalirao update-e za 37 app koliko ih imam, (neke koristim svakodnevno pa znam koliko treba vremena da ih otvori) i generalno mi je ceo sistem fluidniji nego na druga dva ROMA.

Poslednja izmena:
Jel si probao kako se ponaša prilikom podizanja sistema i instaliranja aplikacija ... nisam primetio nikakvo seckanje ili čekanje da uđem u settings ili slično što je skoro pa uvek bio slučaj do sada prilikom podizanja sistema od nule.
Meni uvek FHD+ možda sam zato primetio malu razliku u kontrastu ... Po pitanju brzine rada siguran sam 100% da mi je solidno brže instalirao update-e za 37 app koliko ih imam, (neke koristim svakodnevno pa znam koliko treba vremena da ih otvori) i generalno mi je ceo sistem fluidniji nego na druga dva ROMA.
I dalje mi je trokirao dok sam radio restore doduše manje.

Za fluidnosti meni deluje isto, možda je za nijansu resposivniji, baterija mi zato deluje za dlaku slabija nego na nemcu, 100-90% mi obavezno 55-60min u kući sa osvetlenjem do 50% sada imam 50min 89% doduše 8h na bateriji...videću još.

Svakako od svega navedenog smem reći da samo deluje " response " bolji ...ulazak u apps recimo isti. Kako god testiracu speed naspram rodjaka njegov 8+ Nema 80% stvari naspram mene ...od apps do slika itd svega imam mnogo više te je uvek za nevidljivu dlaku brzi u apps od mene, kad smo oba bez apps brzi sam il smo jednaki.

Ja koliko sam upoznat oko 90% samog update-a je isto a onih 10% je različito za svaku zemlju, posebno region .... negde na XDA davno sam pročitao ... e sad ako su oni lupetali onda sam se i ja nalupao ...
Uglavnom ima razlike jer sam probao mnooogoo puta od S4 pa na ovamo i od N4 tako daaa....

Imaš na Play store app Buildprop editor, kad instaliraš gore imaš search i otkucaj "ro.config.tima"
ispod imaš cifru " 1 " promeni je u " 0 " (nula) i restartuj telefon. Ako i dalje imaš problem cimni me pa ću da nađem kod mene kako sam nameštao to pre 2 god :D
Probao ali search ništa ne nalazi. Jesi siguran da ovo može na nerutovanim telefonima?
Inače, danas proradilo ničim izazvano!?

Koji auto punjac bi mogao za ovaj telefon... Probao sam neke ali im treba po 2 sata da napune 20% baterije....

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ovaj što daju uz s9 ko kupi

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Taj sto sam probao je nekakav ldnio od 2a

Moraćeš neki kršteniji od tog Ldnio da uzmeš :)

Причало се неки дан о burn-in ефекту на екрану. Ја га видим код мене и виду сата од S View Plus апликације.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Najjaci su oni sto su tvrdili jos u vreme s6 da burn in ne postoji :D secam se da sam imao rasprava po forumu u nedogled,a licno sam video mnogo slucajeva, a u toj prilici uzasan burn in na izlozenom s6 u mtsu nakon samo mesec dana od izlaska,mozda malo jace. Amoled je nesavrsena tehnologija,mene pomalo i nervira sto stalno moram da pazim da ne dobijem burn in, jedna stvar vise o kojoj se mora voditi racuna. Iritantno

Искрено, мени не смета много. Примјети се само на скроз бијелој позадини.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Najjaci su oni sto su tvrdili jos u vreme s6 da burn in ne postoji :D secam se da sam imao rasprava po forumu u nedogled,a licno sam video mnogo slucajeva, a u toj prilici uzasan burn in na izlozenom s6 u mtsu nakon samo mesec dana od izlaska,mozda malo jace. Amoled je nesavrsena tehnologija,mene pomalo i nervira sto stalno moram da pazim da ne dobijem burn in, jedna stvar vise o kojoj se mora voditi racuna. Iritantno

Na koji nacin vodis racuna da ne dobijes burn in. Drug ima s6edge dve god displej mu je perfekt...

Osvetljenje manje od 50% uvek (pozeljno i ispod 40), paziti da se ne zaglupi fon i ostane sa upaljenim displejem, ne biti u yt aplikaciji predugo gledajuci dugacke klipove, ili u nekom text prozoru (imao sam s3 sa urezanom tastaturom), 30 sec gasenje ekrana ... i opet je neki burn kad tad neizbezan, konkretno status linija i meni tasteri,mozda i neke ikonice sa jakim kontrastom ako dugo ostanu na istom mestu (pa menjati i raspored ikona na home screen u,kazem,dosada).

Nema sanse da mu je s6 perfekt posle dve godine,jedino da nije testirao displej u nekom lcd test programu nego ocenio odoka. Naravno,ima dosta telefona koji i posle godinu dve imaju vrlo mali burn,ali da ga nema uopste,takvih nema bas ni jedan.

Poslednja izmena:
Ovo za YouTube je ključno . I glavni razlog zašto sam prodao s8 , naravno uz užasni zvučnik .
Posle 2 meseca mi se urezao taj gornji prozor od YouTube a brajtnes mi nikada nije bio preko 30% u zatvorenom..
Da mi je neko pričao ne bih verovao , s3 i s5 nisu imali takve probleme , bar mi se tako čini

Poslednja izmena:
Osvetljenje manje od 50% uvek (pozeljno i ispod 40), paziti da se ne zaglupi fon i ostane sa upaljenim displejem, ne biti u yt aplikaciji predugo gledajuci dugacke klipove, ili u nekom text prozoru (imao sam s3 sa urezanom tastaturom), 30 sec gasenje ekrana ... i opet je neki burn kad tad neizbezan, konkretno status linija i meni tasteri,mozda i neke ikonice sa jakim kontrastom ako dugo ostanu na istom mestu (pa menjati i raspored ikona na home screen u,kazem,dosada).

Nema sanse da mu je s6 perfekt posle dve godine,jedino da nije testirao displej u nekom lcd test programu nego ocenio odoka. Naravno,ima dosta telefona koji i posle godinu dve imaju vrlo mali burn,ali da ga nema uopste,takvih nema bas ni jedan.

Pa od oka je ok. Nisam primetio nista lose na ekranu. Sto se tice ovih stvari drugih ja ne verujem da je bas tako. Imam sluzbeni a5 koji se ne gasi i nema nista na ekranu i to.mogu da slikam pa vidite sami... Msm glupo je koristit 40% osvetlenja i ja to nikad nebih radio jer sam ja kupio tel a nije on mene i on ce biti krs za dve godine sta god.mu ja radio... A taman toliko i garanciju ima... Ja ne verujem da bi samsung davao 2 god garancije na tako nekvalitetan ekran....nzm.mozda gresim....

40% moze samo u zatvorenom prostoru. Po ovom vremenu napolju sa cvikerima ili u autu mora 100%. Jos da pazim sta gledam i koliko dugo :)
Nego instalirah update za Gallery, cini mi se da mnogo bolje radi od stare verzije koja je bila uzas.

Pa od oka je ok. Nisam primetio nista lose na ekranu. Sto se tice ovih stvari drugih ja ne verujem da je bas tako. Imam sluzbeni a5 koji se ne gasi i nema nista na ekranu i to.mogu da slikam pa vidite sami... Msm glupo je koristit 40% osvetlenja i ja to nikad nebih radio jer sam ja kupio tel a nije on mene i on ce biti krs za dve godine sta god.mu ja radio... A taman toliko i garanciju ima... Ja ne verujem da bi samsung davao 2 god garancije na tako nekvalitetan ekran....nzm.mozda gresim....

Kvalitet ekrana i burn in su dve razlicite stvari.
Nema sta da ne verujes ili verujes,instaliraj bilo koji lcd test screen program sa store-a, smanji osvetljenje na ispod 40% i uveri se i sam.

Sreca te se tel generalno malo koristi napolju pa 100% kratko traje,inace bi ekrani bili sareni kao bojanke. Ko ne veruje, nek drzi par meseci tel na 90+ osvetljenje pa kad istekne 2 3 meseca nek posalje sliku ekrana na svakoj boji (u test app).
Da vidimo te izdrzljive amolede na delu :)

Nemam potrebe da koristim na 90+ tri meseca niti da vozim auto u drugoj brzini 100kmh non stop ako me razumes. Ja ne tvrdim da su amoledi izdrzljivi ali prosto ne verujem da su tako losi. Probacu kasnije taj test na a5 pa cu bas da vidim. Sto se mene tice licno ja sam na svakom od 6 komadal g-ja g6 kone sam koristio video backlight bleed na manjim osvetlenjima i to su bili telefoni novi ali to nisam smatrao nekom manom jer ne smeta.... Ako.me opet razumes xD. Sve dok ne smeta je ok a u suprotnom ima garancije....

Burn in ne podleze garanciji.

To mu dođe kao feature :)

Mada, evo već godinu dana imam S8, nikakav burn in nemam. Nisam obraćao pažnju na čuvanje ekrana, koristim telefon normalno kao i uvek. Ali što kažeš, kada bi ga duže koristio na suncu verovatno bi bilo drugačije. Srećom, pa napolju kratko koristim, kamera uglavnom i to je to.

Nazad
Vrh Dno