Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Imam huawei power bank od 13 000 taman :)
Zbog baterije nema potrebe birati izmedju ta dva uredjaja, izbor treba da spadne na navike, potrebe i velicinu saka-coveka.. Svakako fast charge je prisutan tako da je nebitno da li ce izdrzati pola sata ili sat duze, u svakom slucaju uvek ces imati 10-30min da dopunis telefon sto je dovoljno da se nadomesti ta razlika kapaciteta. Ja prosto ne verujem, isao sam do poslovnice danas, u zivotu nisam drzao telefon koji ima veci ekran a zgodniji za uptrebu od s8, po meni savrsenstvo dimenzije. Prosto to je to, vrh vrhova.

p.s. ja imam male sake ;-)

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

S8+ neće biti veliki onom ko koristi S7 edge. S druge strane S8 mnogo bolje u ruci / staje u džepu.

Ja sam trenutno na 6s+ i bez problema ga koristim jednom rukom, ali kad uzmem S8+ nekako mi taj duguljasti dizajn jako dugacak i nema sanse vrh ekrana da dodirnem, a imam prilicno velike sake. Moram jos dobro da razmislim

Tapatalk

Potpuno si u pravu, da S8 ima bateriju kao i verzija plus, a da je sadašnji odnos cena, retko ko bi kupio plus verziju

Potpuno si u pravu, da S8 ima bateriju kao i verzija plus, a da je sadašnji odnos cena, retko ko bi kupio plus verziju
S8plus ima bolju bateriju...I to je jedina razlika, osim velicine ekrana..Mada se mnogima vise svidja s8+ jer edge nije previse blizu..Na manjem ekranu se cini kao da gubis od velicine slike, koliko su edge blizu,,,tesko za objasnjenje ali tako se cini...

Poslednja izmena:
S8+ ima širinu ekrana kao S7e. Meni je to recimo bitnije nego dužina.

Iako je na papiru veći ekran na S8 nego na S7e, u praksi je sve sitnije na njemu.

How to kill lag on your S8 UI and turn it into a buttery smooth experience.

C_osKSmXYAE3a1x.jpg:large

+1

U stvari imao sam lag kad mi stigne poruka al sam skontao da treba da se isključi bluetooth push notification jer mi onda duplira notifikaciju zbog Gear S3 ...

Suludo. Platiš telefon toliko novca pa se moraš ovoliko zezati da bih on radio lag free!?
Za neke od nas da (u toj sam grupi).
Ali vecina hoce da ima 3000 mogucnosti, iako koristi pozive, Fakelook, Twatter i Instabraindrain... i to moooozda koristi pozive :)
Smesno ali istinito.

Koristim S8+ 10 dana pa par utisaka da bacim ... od aplikacija imam sve googlove , većinu socijalnih mreža , preko 15 programa za crtanje i obradu slika , preko 70 igrica , telefon svakodnevno maltretiram fejsom , instagramom , G+om ... pozivi , viber , mesindžer , poruke , youtube , internet radio , muzika ... download , igrice ... koristim nova launcher i nisam ništa isključio što je fabrički došlo ... baterijom sam prezadovoljan (pre ovoga sam koristio note 4 i da S8+ mi bolje leži u ruci) i gura ceo dan bez problema ... sa čitačem otiska prsta sam prezadovoljan i ne predstavlja mi problem kao i skener oka iako nosim naočare sa tranzišn zatamnjivanjem (kad je baš ubitačno sunce i mrak na oba oka onda je problem) ... LAG nisam ni jednom osetio do sada , probleme sa rozim ekranom nisam imao još od "oslobađanja telefona" ... zvuk na zvučniku je odličan (bez obzira što su ubacili samo jedan) iako nisam zadovoljan AKG sluškama (navikao sam na Skullcandy sluške koje idu na , a ne u uši) slab im je bas ... kamera je zaista odlična i tu nemam zamerki kad su fotke u pitanju (video slabo beležim) ... ekran i prikaz su vrh , ekran na note 4 mi sad izgleda svetlosnim godinama iza ... zvanična silikonska zaštita koju sam uzeo je zaista odlična i telefon ne klizi iz ruke , a kamera i čitač otkucaja srca je diskretno odvojen od čitača otiska prsta što je veliki plus , a i mikrofiber unutar maske čuva telefon od ogrebotina ...

Sve u svemu zaista sjajan telefon , ko ga uzme neće pogrešiti ... hteo sam da čekam note 8 , ali bolje mi je da uzmem neki tablet sa S-penom jer je veća površina za crtanje , a i neznam kako bi se olovka ponašala na zakrivljenom ekranu ...

... S8+ sam dao prednost nad S8 pri izboru zbog većeg ekrana i jače baterije , a i bolje mi leži u ruci ... izabrao sam crnu "boju" jer mi je to neka klasika još od kad sam uzeo GSII ... ona ljubičasta mi je nedefinisana , a srebrna mi je kao ogledalo , ali sve je to stvar ukusa ...

Suludo. Platiš telefon toliko novca pa se moraš ovoliko zezati da bih on radio lag free!?

Gluposti. Telefon nema laga cak ni kada ne gasis bilo koje servise koji su standardni deo sistema. Jedino sto smeta je Bixby zbog glupo postavljenog dugmeta.

Pozz svima, naime snimao sam video u UHD 3840x2160
i na telefonu je sve u redu, dok kada prebacim na pc (windows7) video kao da je u slow motion? dal li treba se konvertuje video ili nesto slicno?
Hvala unapred!

Fali ti neki codec, skini bs player ili vlc player

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozz svima, naime snimao sam video u UHD 3840x2160
i na telefonu je sve u redu, dok kada prebacim na pc (windows7) video kao da je u slow motion? dal li treba se konvertuje video ili nesto slicno?
Hvala unapred!
Tvoj računar ne može da ti pusti 4K jer tu CPU dolazi do izražaja. Tako da CPU trotluje tj obara radni takt, kako bi se ohladio ali i snimak ne teče kako treba.

Jutros mi je ispao telefon sa 2m visine na asfalt
Na svu srecu samo 2 ogrebotine pozadi na masci, telefonu nista
U pitanju je Samsungova clear protectiv cover

Poslednja izmena:
Pa posle kazu ne stavljaj masku na telefon, dobro si prosao

Znam imam takvu mada sam je skinuo kad mi je stigla ringke

Uzeo sam u petak S8 midnight black preko MTS-a pa evo prvih utisaka:

- prvo, oko pakovanja tel. kod MTSa, pošto je bilo pitanja ovde: kutija je bila neotvorena/otvorena je na licu mesta u poslovnici, pred mojim ocima da bi se proverilo da li tel radi i da bi se odradile potrebne radnje oko garancije itd. Unutra je došlo sve što treba, AKG slušalice (ili Samsung tuned by AKG...šta god da su), dva adaptera - jedan sa USB-C na USB-A i jedan sa C na MicroUSB, standardni punjač itd...znači sve što treba, full pakovanje.

Takođe, da spomenem da su me prvi kod MTSa proveravali u kreditnom birou, što je trajalo 3 dana (!) pošto verovatno šalju sve zahteve iz poslovnica u centralu i posle vraćaju nazad ali su mi za to vreme uredno sačuvali S8icu dok ne stigne odobrenje. Nisam čuo/znao da MTS radi tu proveru pritom sam stari korisnik, oko 18 godina sam kod njih, ovo mi je već peti telefon kod njih, račune uredno plaćam najkasnije 20og itd...uglavnom, eto i te napomene, a pitam se kako su to rešili sa nabavkom putem webshopa obzirom da za proveru u KB treba lično popuniti zahtev.

- telefon je stvarno prelep, staje odlično u moju šaku srednje veličine. Imao sam dileme između S8 i S8+ kao i dosta korisnika ovde ali mislim da nisam pogrešio. Neverovatan mi je subjektivni utisak - kada je telefon ugašen, tripujem da ekran mali i da sam se zeznuo u izboru a čim se upali deluje mi veći od ekrana sa službenog Honor 5X...kako sam prešao sa S5ice, pomake vidim na svakom koraku, super brz odziv na sve, posebno se vidi prilikom down/instalacije većih aplikacija poput ozlogašenog Facebook-a. Povremeni minimalan lag se pojavi ali potpuno je zanemarljiv što se mene tiče. Na edge ekran sam se navikao jako brzo i za sada koristim Edge precice za crop/gif i za alatke za bateriju, storage itd.
Sam displej je stvarno vrhunski i ne pevaju džabe hvalospeve mnogi - čak i moja dva dobra drugara inače dva trvda "jabučara", totalno asimiliranih u Apple zajednicu. Kao mane, pri manjoj promeni ugla primetim crvenilo (i nakon update-a) ali opet u granicama tolerancije. Verovatno može da se podesi ručno i smanji to crvenilo ali iskreno, više mi smeta refleksija edge-a u pojedinim situacijama.
Novi launcher mi je sasvim ok i još uvek nisam posegao za nekim 3rd party resenjem i pitanje je da li ću...kamera deluje jako brzo i opet znatno unapređeno u odnosu na S5 ali nisam još stigao da se pozabavim detaljnije ovim delom.
Autonomija takođe deluje sasvim ok, izvlačim opušteno ceo dan tj iskljucim ga u ponoc pred spavanje a stavim ponovo na punjač posle 22h.

Sada imam dileme oko izbora zaštite za telefon posto je prosto gre'ota upakovati ovakvog lepotana u neki npr. Spigen Tough Armor za razliku od S5ice koju sam opušteno ubacio u Tough Armor i nisam imao ni trenutka dileme...za sada razmisljam o Samsungovim Clear Cover i Soft Touch Cover resenjima pa cu da se odlucim do kraja nedelje. Za ekran nisam pametan - svakako nešto moram da stavim ali pored stakla/folije kao standardne opcije razmišljam o ovom rešenju - http://kristallglobal.com - a koje vidim da je dostupno kod nas za oko 2000din.

Da li je neko imao do sada iskustva sa ovim? Nepoverljiv sam prema nevidljivim zaštitama...

EDIT: zaboravih da napomenem da sam kao prvu stvar proverio verziju UFS-a i da sam izvukao v2.1 :guitar:

Poslednja izmena:
Ta zastita nista ne valja. Nemoj slucajno da stavljas. Meni se skinula za 20 dana na s7. A brata ubedili da je kao da je stavio staklo pa izgrebao ekran.

Sent from my SM-T825C using Tapatalk

Dajte preporuku za neku dobru foliju za ekran.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Dajte preporuku za neku dobru foliju za ekran.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Cekni do kraja nedelje da mi stigne telefon pa se bacam na test.. Ja sam nabavio po vise razlicitih stakala i folija, 3d zakrivljenih i obicn. (radim u servisu pa sam u mogucnosti nabavke kod vise razlicitih dobavljaca i proizvodjaca), krenucu od najjeftinijih sa testovima.

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno