Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

@proday, nema sanse da izvucem vise od 6h SOT-a. To mi je 2 dana koriscenja, dobra je baterija na s7a al ajd da vidim taj s8a kakav ce da bude sa baterijom pa cu mozda i njega da pazarim posle leta. Sad sam presao na s8+ na kratko

Imaš na KP ljudi prodaju za 2000, 20% na pretplatu, a neko je na forumu poklanjao. Najbolje da vidiš vip temu na forumu [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Hvala hvala, nijednog trenutka nisam ni pomisoio da tako nesto i postoji pored standardnih popusta koje daju na obnovu ugovora starim korisnicima. Hvala jos jednom, jos sada i da pronadjem, vrh.

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

Ajde baš me interesuje poređenje. 6h sot uz dva dana korišćenja je odličan rez!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sta mislite za koliko ce cena s8 plus biti oko 600 evrica? Menjao bi sada svoj s7e, ali trenutno nikako ne vredi dati 2x toliko za s8+.

Uzmi na pretplatu ako ti se prelazi sad, manje boli :) Ja se još nisam odlučio, ali kad bih prelazio sa S7 edge, išao bi na S8, ne na S8+.

Pa sta znam skoro uzeo Mix XXL sa 50% pre bi u kesu da platim sta treba i da prebrinem :)

DeX - lepo radi ovo, nezahtevnim korisnicima koji pretezno koriste komp za surf i lagani posao, ovo moze da bude fina zamena.

Prilozi

• Screenshot_20170510-221808.png
    Screenshot_20170510-221808.png
    900.6 KB · Pregleda: 285
Sad ce W10m fanovi da popi*de :)

Ali ovo je ocekivano, za 99% korisnika prioriteti su mogucnosti OS-a i kvalitet, ponuda aplikacija a Continuum/DeX ce shvatiti kao odlicnu opciju za retko ili povremeno koriscenje, niko nece izabrati win kao primarni OS samo zbog continuum-a ali ce zato vremenom mnogi poceti da koriste DeX i ostale slicne ''derivate'' na androidu/iOS-u.

Sad ce W10m fanovi da popi*de :)

Ali ovo je ocekivano, za 99% korisnika prioriteti su mogucnosti OS-a i kvalitet, ponuda aplikacija a Continuum/DeX ce shvatiti kao odlicnu opciju za retko ili povremeno koriscenje, niko nece izabrati win kao primarni OS samo zbog continuum-a ali ce zato vremenom mnogi poceti da koriste DeX i ostale slicne ''derivate'' na androidu/iOS-u.
dex ne nudi koliko Continuum.To je tek u razvoju naspram Continuum

Poslednja izmena:
Evo mojih utisaka o S8 nakon 7d upotrebe, a nakon 6 meseci upotrebe sjajnog OnePlus 3 telefona.

Ja sam uzeo S8 u Orchid Gray boji jer crna deluje prejeftino i nije mi se dopala uopšte. Telefon je mast magnet, pogotovo pozadi, ali to je nekako i očekivano od stakla. Doduše, mislim da se malo više masti u odnosu na i7.

Ergonomski, telefon je sjajan sem ako izuzmemo čitač otiska prsta koji je tragičan po svakom pitanju - čak ni sama lokacija nije toliko strašna, pogotovo ako imate velike šake poput mene, pa ni mašćenje kamere (u praksi se to ne dešava), ali senzor je stravično neprecizan. Na OP3 dešavalo mi se da u 1/100 pokušaja ne očita palac kako treba, kod S8 to je 3/10. Morate biti vrlo nežni i precizno postaviti vrh prsta na senzor inače nema šanse da otključate telefon. Tragedija za sve one kojima je dotična mogućnost izuzetno važna i od značaja (meni jeste jer zaključavam mnoge aplikacije i koristim Secure Folder, faktički 50% redovno korišćenih apliakcija mi zahteva biometrijsko očitavanje).

Iris, kao neko zamensko rešenje, nije rešenje uopšte. Radi jako lepo, to moram da priznam, i kada naučite svoje ruke da po automatizmu drže telefon na odgovarajućoj udaljenosti od lica, onda radi još bolje. U većini slučajeva dovoljno je da samo pogledam u Iris senzor i telefon je otključan. Međutim, to nije rešenje jer je Iris Samsungov gimmick, a na to ukazuje i činjenica da ni Samsung Secure Folder, koji predstavlja Enterprise-grade sigurnosno rešenje, ne radi sa Iris skenerom već samo sa PIN-om ili otiskom prsta. Tužno.
Sa druge strane, Iris lepo radi i u mrklom mraku (testirao u više navrata), sa naočarima (sem kada su stravično prašnjave i masne) i, generalno, po svim mogućim svetlosnim i vremenskim uslovima. Ono što vredi napomenuti je da Iris prosto kida bateriju ovog telefona. Dok ga nisam isključio imao sam stravične probleme sa curenjem baterije.

Baterija na ovom telefonu nije kao na OnePlus 3, vrlo je prosečna. Čak ni ovaj Cheetah Mobile bloatware koji dolazi sa telefonom u vidu Device Management sistema ne pomaže u tome. Jedino ako se odlučite da totalno osakatite performanse telefona uključivanjem nekog od power modova, možete dobiti koji sat više, ali ja prosto ne želim da ograničim svoj CPU na 70% svojih mogućnosti. Moralo je to mnogo, mnogo, mnogo bolje. U proseku, ako sastavim 24h na bateriji super sam, 3-4h SOT i to je to. Razočaravajuće moram priznati.
Ono što dodatno izjeda bateriju je kamera. Nakon svega 30 minuta slikanja očekujte nestanak bar 20% baterije.

Glede performansi i softvera, sve radi kako treba. Moj poslednji Samsung telefon je bio S4 koji je bio tiha jeza po pitanju performansi, a tada je TouchWiz bio vrhunac gluposti. Između toga i ovoga što postoji u S8 vidi se ogroman napredak. Nisam primetio nikakvo lagovanje i seckanje interfejsa sem u aplikacijama koje nemaju optimizovanu list kontrolu, ali to radi loše svuda. Sve radi kako se i očekuje od flagship uređaja - momentalno i brzo. Kao neko ko voli čist Android i preferira telefone sa istim, moram priznati da mi GraceUI, ili kako god da se danas zove ovaj skin, uopšte ne pada teško, baš naprotiv - nalazim da je vizuelno jako dobro ispeglan i nenapadan - kako i treba da bude.

Memorijski menadžment je primetno lošiji u odnosu na OnePlus 3 - značajno manji broj aplikacija se zadžava u memoriji i mnogo češće se desi ponovno startovanje aplikacije iako se ona vidi u Recents, što je opet jako čudno imajući u vidu koliko memorije ovaj telefon ima. Ali je bitno da su upucali Cheetah Mobile bloatware za čišćenje telefona i "spasavanje memorije" kao o Intel Securty (McAffee) "security" skener. Iskreno nemam pojma kako je Samsung uspeo to da izvede i dozvoli sebi tako nešto.

Softverskog smeća na ovom telefonu ima koliko hoćete, počev od Bixby-ja koji je jedan stravično iritantan feature ovog uređaja sa nikad iritantnije postavljenim dugmetom ispod volume tastera. Reka iritantnosti se nastavlja u vidu nemogućnosti remapiranja prokletog dugmeta u nešto što je zaista korisno, pa sam na kraju morao da posegnem za PackageDisabler Pro aplikacijom i malo olakšam telefon od silnih gluposti. Naravno, to je jako tužno, imajući u vidu koliko sam uređaj košta kao i da nikad nisam morao da cinculiram oko servisa na mom OnePlus 3 uređaju.

Sve u svemu - lepo izgleda, dobra kamera, super leži u ruci, inženjerski masterpriece, baterija blagi prosek, softver sasvim solidan sa gomilom (ne)potrebnih stavki i par bloat dodataka. Da li je korak u napred u odnosu na OnePlus 3? Donekle da, ergonomski (jako mi se dopada ovaj odnos strana) i po pitanju kamere. Ostalo - i ne baš.

Ne znam za OnePlus ali mogu da se složim da uopšte nije neki veliki napredak, konkretno u odnosu na S7 edge.

Orchid Gray je super boja ali u zavisnosti od osvetljenja, može da izgleda i ljubičasto, što se meni lično ne dopada.

E sad, koju bpju izabrati? Bio sam sve vreme za crnu, ali ljuljate me sa izjavama o boji.

@kUdtiHaEX drago mi je da je neko istestirao iris sa naocarima

Sent from my 6045K using Tapatalk

Najbolje je da pogledaš. Orchid Gray je najatraktivnija boja ali vuče na ljubičasto, posebno okvir. Crna je klasika i telefon zbog okvira iste boje izgleda nekako jeftino... kao neki komad plastike.

Silver je meni lično najgora moguća varijanta.

Poslednja izmena:
E sad, koju bpju izabrati? Bio sam sve vreme za crnu, ali ljuljate me sa izjavama o boji.

@kUdtiHaEX drago mi je da je neko istestirao iris sa naocarima

Pa pogledaj sam, Orchid Gray je jako lepa boja jer se menja u zavisnosti od osvetljenja. Crna izgleda bezveze.

....Ono što dodatno izjeda bateriju je kamera. Nakon svega 30 minuta slikanja očekujte nestanak bar 20% baterije....

Meni ovo ne deluje kao veliki minus, bar ne iz perspektive moje trenutne S5ice...sećam se da je kod mene npr. posle pola sata konstantno upaljene kamere (i posledicno samog ekrana, jel' te) sa HDR modom i okinutih nekih 200 fotografija u jednom avio-muzeju, baterija otišla sa 85% na 10-15% (u tom trenutku oko 12 meseci star telefon/baterija), uz periodicna upozorenja da je uređaj trenutno prevruć i da je onemogućeno snimanje ili tako nešto pošto sam u ruci stvarno u tim trenucima imao pravu malu furunu.

Nisam nijedan pogledao uzivo, iako sam na 5min od delte ili piramide, ali, po slikama i klipovima sa youtuba mi se ne dopadaju oni pljasticni vidljivi delovi zbog antena, nema veze sto se vide nego nekako mi se ne uklapaju na orchid, nijansa nije pogodjna, bas se vido da je plastika neka. Dok kod crnog je to to, jos malo pa nevidljivo. To kazem jer nisam video uzivo, da se ogradim.

Jos je ovo kao malo sredjeni TW...A Blackberry fazon juce presao na Android. I posle Samsung nije retardiran.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jos je ovo kao malo sredjeni TW...A Blackberry fazon juce presao na Android. I posle Samsung nije retardiran.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da bude još gore, KeyOne je telefon sa koji bez problema gura 2 dana baterije.Sada je android fon u svojoj klasi koji ima verovatno najbolju bateriju. Duplo više nego sa 8+.BTW BB ima kameru sa senzorom kao kod Google pixel pa i tu ne zaostaje. Meni je kod ovog videa najupečatljivije da Snapdragon 625 povlači brže od Snapdragon 835. Naravno da je 835 brži na benchmark testovima, ali navedeno samo pokazuje koliko je BB bolje odradio optimizaciju softvera od Samsunga. Jer i kod Blackberry nije stock android..Dodavali su dostasvojih sigurnosnih rešenja i nekih aplikacija tvikova i sl. Ali opet menadžment RAm i fluidnost sistema je bolja kod BB nego kod S8....

Poslednja izmena:
S8+ je TOP posle S7 edge. Nego u poslovnici imaju crni samo. Idem da potpisem ugovor pa ga mozda i prodam zbog boje. Svidja mi se onaj
Orchid gray ali ga nema.

⚡S7 edge☇

Meni nikako nije jasno da firma sa praktično neograničenim sredstvima, kao što je Samsung, ne može da zaposli developre koji znaju da rade svoj posao.

Vi mu trazite mane, ja uzivam. Samsung level on pro i level pro sluske sa njim su zakon+s3 frontier+tab s3 sve savrseno funkcionise. Jos mi stize i tabpro s.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Verujem da su retki koji bi trazili mane da su dali 2000e na gedzete.

Još manje njih bi i priznalo te mane da su ih našli ;)

Uh lomim se, da li s8 ili s8+. Sta predlazete da je bolje posle s7 edge....Jedino zasto sam vise za s8+ je baterija....

S8 običan + xiaomi powerbank od 5000mah + odeš jedeš i piješ i ogrebeš par lozova za sreću usput ;)

Meni je nekako mali S8. Uzecu S8+ ovih dana.

⚡S7 edge☇

Nazad
Vrh Dno