Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Mora to mnoooogo brže bar kada se o top modelima radi.

Ja bih da te ispravim, S7E nije top model. Pušten je u prodaju 2016. Top model ove godine je S9. Prošle je to bio S8.

Top model je onaj koji najviše košta i koji se može kupiti online na Samsungovom sajtu.

S7E je ne zadovoljava ni jedan od ta dva kriterijuma.

To što ga ti i ja imamo u 2018. je naša stvar.

Sta da kazu ovi za LG G6 daj boze da dobiju do juna Oreo il ih iznenade za Novu god. :)

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pa možeš preko odina da vratiš šta god hoćeš a update ne moraš da radiš, bez obzira što time nećeš ništa postići, samo ćeš ostati bez novih stvari.

Ne mozes vratiti na 4.3 na N3 recimo.

Pa možeš preko odina da vratiš šta god hoćeš a update ne moraš da radiš, bez obzira što time nećeš ništa postići, samo ćeš ostati bez novih stvari.
Naravno da ne možeš. Postoje butloaderi čijom nadogradnjom posle više ne možeš da se vratiš na starije verzije. Zadnji takav, meni poznat je bio na MM, e sad da li su i posle nastavili sa tom tradicijom pojma nemam, isključim update čim uzmem samsung u ruke.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

To nisam znao, jer ja sam vratio neki rom od pre nekoliko meseci do godinu dana jer su taj preporučili mnogi i na kraju osim starog roma ništa nisam dobio, baterija ista, brzina ista...

@Proday, ja sam prekjuče sa najnovijeg Android 8 Germani DBT vratio nazad na Vipov TOP Android 7, onaj poslednji pre update na Oreo. I onda sam postio OTA na Oreo. A nisam morao, mogao sam da ostanem na Anrdoid 7. Sve radi odlično, a OTA ko neće isključi i gotovo. Posle toga sam opet preko Odina stavio Germani DBT poslednji Oreo i sada mi je ostao CSC DBT Germani. Jer kao što sam gore pisao nisam bio siguran kad mi je telefon bio na DBT a CSC prebacio na SEE da li se dobija OTA. Odgovor je ne dobija se. Sad kada mi je CSC DBT imaću redovna OTA ažuriranja. Eto postavio sam gore pitanja ali pošto mi niko nije ogrovorio sam sam se mučio i isprobavao sve verzije, i sada znam....

Poslednja izmena:
Ne znam kako si ti dobio OTA za VIP i DBT kada je Oreo izasao samo za BTU, ili sam ja nesto propustio?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@Maxi69 Očigledno nešto nisi valjano uradio dok ti je ostao see umesto dbt, to si mogao i sam da zaključiš.

@Proday, sve je kako treba opisao sam postupak na temi S8, ali kad ubaciš karticu prepozna i traži novog operatera i napiše da resetuješ podešavanja na fabričko, I kad to uradiš on sam postavi na SEE. Imaš na temi S8 stavio sam i slike kako je izgledalo pre i posle. Sad jednostavno nisam to uradio, a kada budem trebao da radim hard reset, izvadiću prvo karticu napolje.

Poslednja izmena:
@Maxi69 eto ipak znači da je trebalo drugačije raditi. Ili si skinuo neki multi csc firmware koji se prilagođava podneblju. U sv slučaju, dokazao si sam sebi da može da se ostane na dbt ;)

Desava li se jos nekome ili samo meni na btu oreu da mu cell standby(pasivni rezim telefona) pojede i po 30% baterije i uvek bude prvi po potrosnji? Jutros sam dobio jos jedan update(oko 120mb) u nadi da ce resiti problem, medjutim ista situacija.
A da, i prilikom wiping cache mi izlazi poruka nesto tipa: Failed to clear BCB message : failed to find /misc partition
Osim toga telefon radi brzo i glatko ako zanemarimo pomenute probleme

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Nekoliko dana nakon što si ovo napisao i meni se pasivni režim pojavljuje kao najveći potrošač.

Upravo mi se updateovao Google Play Store i Services :(

^čestitam, javi impresije [emoji4][emoji56]

Imam već izvesno vreme problem sa mojim S7, kad dobijem broj u SMS poruci i kliknem na njega (Textra program je u pitanju), prebacuje me na Skype a ne poziva broj, ima li neko savet sta činiti [emoji22]

Preko Tetrapaka sa S7 poslato

Clear defaults idi na Skype.

Settings > Applications > Skype

S vremena na vrijeme dešava mi se jedan cudan problem koji baš iritira. Kad me neko pozove normalno kliznem prstom da se javim, ali onda zablokira tel, tj ne mogu da se javim samo piše ime kontakta i tel ne zvoni. Onda moram da obrisem phone apk iz recent ili da restartujem Tel i sve se vrati u normalu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Idi na Podešavanja-Aplikacije-Telefon pa obriši podatke. Uradi to isto sa aplikacijom Kontakti. Vidi da li će to rešiti problem

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

Hello Drugari :D

Sestri crko telefon, bar smo mislili da je skroz crko. Ugasio se i nije hteo da se upali nikako. Ja ga stavio na oglase da ga prodamo za delove. Medjutim ja uzeo telefon cackam ga i upali se isti ali se ne bootuje nego izbaci error:
An error has occurred while updating the device software Use the Emergency recovery function in .jpg
Uspmem i da udjem u download mode. probao sa odinom da flssnem stock neki ali stalno zabode odin:
<ID:0/005> Firmware update start..
<ID:0/005> NAND Write Start!!
<ID:0/005> SingleDownload.
<ID:0/005> sboot.bin
<ID:0/005> param.bin
<ID:0/005> FAIL!

Helpic ?:)

@Webb Probaj drugim kablom, meni se isto to desavalo sa orginalnim ali sam uzeo od neke stare Nokije onaj kratak kablic i bocnuo direkno u USB a ne preko HUB-a. Probaj to na nekom dugom racunaru...
BTW video sam tvoj oglas i pretpostavio sam da je to u pitanju.

probao drugi usb, drugi kabli isto se desava. Drugi komp jedino sutra da vidim ali bas me nervira :(

well.. opet nece da se upali ni u download mod... povratak u oglase izgleda

Možda je baterija prazna, meni se isto tako dešavalo na S7 Edge, krene Odin i izbaci Faill, rešio problem drugim kablom.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

^ probao sam i drugi kabli, i drugi komp. punio ga celu noc ne i bog. u Jednom trenutku je krenuo doso do system.img i tu zabo.
Jos par puta se palio u download mod, i onda odlucio da se ne pali uopste... u medjuvmrenu prodat pa nek se novi vlasnik igra :)

Vrh Dno