Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ostavi ga na punjacu par sati. Cesto se to Desava samsung s7/e u poslednje vreme. Kada se baterija dovoljno napuni, upalice se mob.
Probao, tj ostavio ga da se isprazni, punio do 100% i ostavio još koji sat ali nije se sam upalio. Posle sam ga upalio, medjutim opet isto, samo što sad svetle i tasteri. Nisam mogao da cekam više pa sam odneo u servis i rekli su mi da je ploča otisla i da nadjem neki polovan kojem je polomljen ekran pa da zamenim ploču. Nadam se da će to moći tako? Da nije kao kod Iphone-a gde ne može samo ploča jer je fingerprint povezan sa njom. Odneo sam u još jedan servis rekli su mi da će da ga otvore da vide da nije neki deo na ploči koji bi mogao da se zameni, umesto cele ploce

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Desava li se jos nekome ili samo meni na btu oreu da mu cell standby(pasivni rezim telefona) pojede i po 30% baterije i uvek bude prvi po potrosnji? Jutros sam dobio jos jedan update(oko 120mb) u nadi da ce resiti problem, medjutim ista situacija.
A da, i prilikom wiping cache mi izlazi poruka nesto tipa: Failed to clear BCB message : failed to find /misc partition
Osim toga telefon radi brzo i glatko ako zanemarimo pomenute probleme

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Upravo mi je stigao OTA update G930FXXU2ERE8 , ... masa ispravki verovatno , mada je meni i sa prošlom 8.0 verzijom odlično radio .
40a0da1ddb7b2abbdad9a0f89d34b0d5.jpg

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Ja sam upravo ubacio BTU 8.0 ovaj zadnji iz 11. maj. Sve je proslo bez greske preko zadnjeg odina. Javljam utiske za par dana :)

Mora se menjati...

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

To se pojavilo na mom starom S7E mesec dana nakon što sam ga prodao. Tražio rešenja po netu i pominje se menjanje roma, kernela pa i nestajanje samo od sebe.
Ovaj sto je kupio nije ništa probavao ali imamo nameru sa bar promenom roma.

Ovo mi se desilo na s6 evo sad i na s7e...bas losa iskustva sa samsungovim displayima

Kako da blokiram ota update? Ne želim da mi stigne obaveštenje za update, koje će da smara posle u notifikacijama. Nemam root

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@dabox instaliraj neki package disabler i onemogući dva procesa koji imaju update u nazivu.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

AdHell 2 kada se instalira preko APK Editor pro radi provereno na S8 Plus i S7 Edge. Imam oba telefona.
Ako vam trebaju aplikacije vratite par strana nazad, stavio sam moj upload.

Dobio Oreo. Par zapazanja. Imao sam Novu,kada sam instalirao Oreo,vratio se na fabricki launcher. Svidja mi se ulazak svajpom u meni,opcije dugackim pritiskom na ikonicu,sredjivanje menija sa aplikacijama,rad sa widgetima. Svidja mi se dodatak da se skida AOD u temama. Telefon mnogo brze i bolje radi. Za bateriju ne znam,za sada mi je okej,mada i ja imam promenjivo koriscenje,i punim po potrebi. Iskreno,zadovoljan sam,i ne kajem se sto sam uradio update. Samo bih voleo da moze da se smanji velicina ikonica,mada mozda i moze nekim icon pack-om.

Imam disabler nego se pitah dal sme sa njim. Da ne ubaguje nešto. Hvala [emoji106]
@dabox instaliraj neki package disabler i onemogući dva procesa koji imaju update u nazivu.

@dabox nemoj da gasiš procese koji ne znaš šta su i glava neće da boli. Ova dva slobodno možeš...na bar 10 samsunga su mi bili isključeni do sada (uključujući i trenutni s9+ i nikada ni jedan problem).

Novi update desavanja sa telefonom..

Begram za 4dana servisa zamenio ekran bez prigovora, kao i bateriju po uputstvu proizvodjaca. Medjutim, izgleda da su zamenili i home taster, kao i usb ulaz.. ovo prvo je bilo malcice izgrebano,a ovo drugo je bilo klimavo.

Posto vise ne primecujem ove mane sve mi se cini da su i to samoinicijativno zamenili Ali da nigde nisu naveli u papirologiji..

Pljusnus sam i Oreo kad je vec telefon klot bio, pa cemo videti kako ce se nova baterija ponasati :)

Moze li mi neko reci da li se jos uvijek isplati uzimati S7 edge?Ono sto me najvise interesuje je kamera kakva je,da li ovaj gcam port pravi veliku razliku u kvalitetu?

Moze li mi neko reci da li se jos uvijek isplati uzimati S7 edge?Ono sto me najvise interesuje je kamera kakva je,da li ovaj gcam port pravi veliku razliku u kvalitetu?
Pa ako ti kazem da sam cackao skoro sve premium telefone do s9+ i p20 pro, i da ni jedan nije vredan doplate preko 150e.. Ako ti je bitna kamera i baterija, uzimaj. Garancija bi bila pozeljna.

+1
Planirao sam ove god da ga promijenim ali i dalje ne vidim koji bi ga to tel mogao zamijeniti. Možda s10 donese nešto novo vrijedno promjene, ili Huawei i Htc iznenade, jer je Pixel nažalost preskup.

Ja kažem da lik ne zna kako se testiraju baterije. Je li mi promaklo ili nije rekao da li je jedan telefon mnogo stariji od drugog?
I, kad testiraš bateriju, podesiš test i ostaviš, nema šta da čačkaš više telefone dok se ne ugase.

Jel pusten Oreo zvanicno ?

Verovatno mi ostali ce da dobijemo to iduceg meseca..

Kakva sramota za Samsung da Oreo stiže pred izlazak Android P, a radi se o njihovim najpopularnijim modelima.
HTC 10, P9, XZ, G5 - svi su dobili Oreo još u dec-feb.

PS. Tek sad vidim da je S8 dobio u martu-aprilu...

Poslednja izmena:
A5 2017 dobio isto.

Kakva sramota za Samsung da Oreo stiže pred izlazak Android P, a radi se o njihovim najpopularnijim modelima.
HTC 10, P9, XZ, G5 - svi su dobili Oreo još u dec-feb.

PS. Tek sad vidim da je S8 dobio u martu-aprilu...
Da znaš da si u pravu! Jeste sramota. Ja sam na S7 Edge G9350 modelu pre neki dan dobio neki aprilski patch za Android 7.0. Ne mogu ni da pretpostavim kada ću dobiti nadogradnju na Oreo. Mora to mnoooogo brže bar kada se o top modelima radi.

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

Da znaš da si u pravu! Jeste sramota. Ja sam na S7 Edge G9350 modelu pre neki dan dobio neki aprilski patch za Android 7.0. Ne mogu ni da pretpostavim kada ću dobiti nadogradnju na Oreo. Mora to mnoooogo brže bar kada se o top modelima radi.

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

Citam po raznim sajtovima koji se bavi mobilnim telefonima pa na temu Samsung azuriranja, kako ih u dobrom delu komentara ljudi pljuju i pisu kao nikad vise Samsung ovo ono. Bilo da su neciji botovi ili ne, svakako bi Samsung mogao da poradi na brzini izdavanja novih verzija. Jasno je da u odnosu na odnovnu verziju moraju da naprave mnogo modifikacija i uskladjivanja, ali kompanija kao Samsung moze sebi da priusti sirenje tima za softverski razvoj. Ranije je to Samsungu bio kljucna taktika da ljude oteraju na novi telefon tako sto vrlo rano prestanu sa podrskom za aktutelni model. Sada je situacija malo bolja, ako nista drugo.

Jel' moze zasebna tema za nervozu oko update-a?
Ima i nas koji bismo zeleli da nam dozvole vracanje na ranije, i da ne update-uju NISTA.

Ja nemam potrebe da vracam, ostao na Alexndr romu 5.6 i ne planiram prelazak na oreo :)

Vrh Dno