Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

zavisi od jacine signala jedne i druge mreze. ako je los signal, zna da ode dosta baterije na prebacivanje sa jedne na drugu bs i trazenje signala...

aod se ugasi u dzepu ili sa nekom preklopnom futrolom pa ne mora da teosi bateriju.. sve je to promenjivo i zavisi od upotrebe..

Sent from Galaxy S8

Mobilni net najvise vuce baterije. AOD se gasi kad je u dzepu, i ja sam podesio da se gasi nocu dok spavam. Trajanje baterije je promenljivo i meni, a kamoli nekom drugom. Nema bas svrhe upuštati se u to. Meni zna da traje i po dan ipo, i dan, i cak pola dana.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Juče sam promijenio bateriju i odmah je testirao preko AccuBattery-a (87%health). Za sad poslije prvog punjenja situacija je bolja nego što je bila ali izgleda da nikad vise neću imati +6.30h Sot kao nekada. Čini mi se da su opet stavili bateriju neku koja je od stajanja izgubila na kapacitetu. Javljam se za 10ak dana kad se malo sve slegne i dobijem neki bolji uvid.

Ja nisam imao ni toliko procenata, a gurao sam 7h
84d3c7fd9e0a0f8a3236e85fff6c3cfb.jpg

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Juče sam promijenio bateriju i odmah je testirao preko AccuBattery-a (87%health). Za sad poslije prvog punjenja situacija je bolja nego što je bila ali izgleda da nikad vise neću imati +6.30h Sot kao nekada. Čini mi se da su opet stavili bateriju neku koja je od stajanja izgubila na kapacitetu. Javljam se za 10ak dana kad se malo sve slegne i dobijem neki bolji uvid.

Vrati im. Samo koristi jako dobre dokaze, a ne nekakav program. Znaci trebace ti neki uredjaji za merenje.

Problem je što nemam takve uređaje. Nadam se da će poslije 6,7 punjenja doći sve na svoje iako nisam optimista. Za sad očekujem 5h Sot što je realno ništa spec kako je prije bilo.

Upravo sam probao i u pravu si, dok pojačam osvetljenje radi normalno, tj to treperenje se onda vidi samo dok se uključuje i kad se zaključava telefon inače radi sve savršeno, znači samo kad je na 10ak% osvetljenje onda se to dešava...
Da li to znači zamenu ili možda postoji neki drugi način da se reši problem?

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

zveki54@ Kao sto sam napisao..probaj sa "safe mode" pa ako to uspe super, onda odradi vracanje na fabricka podevavanja (factory reset) i problem sa ekranom resen. Ali ako i u "safe mode" ekran treperi na slabijem osvetljenju, sto ce se nazalost verovatno desavati, onda ostaje samo zamena ekrana. Eventualno da ga koristi onako na jacem osvetljenju pa dok ide ide ;)

zveki54@ Kao sto sam napisao..probaj sa "safe mode" pa ako to uspe super, onda odradi vracanje na fabricka podevavanja (factory reset) i problem sa ekranom resen. Ali ako i u "safe mode" ekran treperi na slabijem osvetljenju, sto ce se nazalost verovatno desavati, onda ostaje samo zamena ekrana. Eventualno da ga koristi onako na jacem osvetljenju pa dok ide ide ;)
Odradio sam kako si rekao, od sinoc sve fercera normalno, i na min i max osvetljenju, da ga ne ureknem, nadam se da je bio samo neki trenutni glitch, sad sam ga uzeo pa cu ga ja koristi par dana da vidim kako ce da se ponasa [emoji4]
Hvala[emoji6]

Interesuje me da li je jos neko primetio pojavu HD signala, verovatno je to, u gornjem levom uglu stoji ikonica ili ti znak, kako god, kada se obavlja poziv.
Izgleda da je samo za VIP prema VIP-u, probao sam VIP prema Telenor i toga nema.

Jel se neko susretao sa tim i sta bi to uopste trebalo da znaci, pretpostavljam kvalitet signala tj. veze?

Kod drugara na drugom modelu Samsung-a toga nema tako da je to verovatno vezano i za mogucnosti samog telefona.

Ja nisam, a prilicno zovem VIP, i cak ni sa drugima koji su u centru BG ne primetim nista sem H+/3G, kako kada. Ako mislis na tu ikonicu?
Moguce da je samo ikonica na nekom firmware-u?

Odradio sam kako si rekao, od sinoc sve fercera normalno, i na min i max osvetljenju, da ga ne ureknem, nadam se da je bio samo neki trenutni glitch, sad sam ga uzeo pa cu ga ja koristi par dana da vidim kako ce da se ponasa [emoji4]
Hvala[emoji6]

Super vesti ako je uspelo da se sredi na taj nacin-fabrickim resetovanjem. Iskreno bas mi je drago. U svakom slucaju javi za nekli dan kada ga istestiras da li je definitivno sve ok ili se vratilo treperenje. A da, ako sve bude i dalje ok, onda je to zeznula neka aplikacija, tako da obrati paznju i oko toga..ako se opet pojavi, a neposredno pre toga si instalirao neku novu app. mozda ona pravi-izaziva problem.

Always-on će ti najviše uticati, isključi ga.
Dual SIM troši par procenata više, ali u praksi zanemarljivo.
zavisi od jacine signala jedne i druge mreze. ako je los signal, zna da ode dosta baterije na prebacivanje sa jedne na drugu bs i trazenje signala...
Следећи дан сам угасио Always-on и оно што сам добио је дужи SoT, извукао је неких 3,5сати екрана. Међутим укупно трајање батерије је остало исто, не може да стигне до 24 сата никако :) Дјелује ми да троши Always-on солидно више кад је упаљен.

Што се тиче мреже у бг сам на бежанији али то је џаба када ја и овде имам сигнал 2-3 цртице 99% времена, и мтс и теленор картица исто. Вјерујем и да мрежа солидно извуче батерије.
Дјевојка има Huawei p9lite и код ње телефон увијек има 1 цртицу више од мене, јел то нормално да Huawei хвата мало бољи сигнал него s7?

Ово је са always on display, 20ак мин разговора и вибер, без browsinga и видеа, јако лош SoT.
Screenshot_20180310-201534.png Screenshot_20180310-204726.png

А ово са угашеним always on, неких сат и по 1080p videa, остало вибер и browsing.... нешто бољи SoT али укупно трајање батерије опет јако слабо.
Screenshot_20180311-202827.png Screenshot_20180311-202838.png

То све укупно је зрело за скорашњу замјену батерије чини ми се? АccuBattery и даље показује 68%.

Crtice nisu iste medju telefonima ;)

Pozdrav svima, upravo sam instalirao neko ažuriranje softvera, preko 300mb je teško. Ne vidim neke razlike...da li neko zna šta donosi?

Poz ljudi, jedno pitanje.. Ima li validnog apgrejda posle s7edge uz doplatu on nekih 50-100e? Za neki polovan mob ofc...

Realno ne... Jedino ako ces s8, sve zavisi koliko izvlacis za taj svoj edge, al bez min 100eur doplate nista.

Poz ljudi, jedno pitanje.. Ima li validnog apgrejda posle s7edge uz doplatu on nekih 50-100e? Za neki polovan mob ofc...

Kad budes mogao ( finansijski) , uzmi S9+, S8 preskoči. Razlog za to - stereo zvučnici na S9.... Ogroman pomak u zvuku na fonu, ostalo manje više, ali zvuk je najviše napredovao, pa tek onda brzina u radu.

Sent from S⅞

^Slažem se sa gore napisanim. Imao sam S8, a imam još uvek S7 i S7 Edge.

Ne bih ni uzimao S8.. A za s9+ ce biti doplata min 400e..

Pa sačekaj malo, biće nešto manji jaz za 2-3 meseca

Sent from S⅞

Trenutno imam s7 edge ali planiram da uzmem drugi telefon a u nedoumici sam pa ako bi mogli da mi pomognete prvenstveno oni koji imaju ove telefone, s8 ili mate 10 pro. Da napomenem da bih telefon uzeo preko MTS-a.

Nisi napisao apsolutno ništa od prioriteta na telefonu. Kako se snalaziš sa velikim dimenzijama? Ja sam sa s7 edge prešao na s8 pa na mate 10 pro, sve zavisi šta hoćeš i očekuješ od telefona...mada kad bolje razmislim, s8 nema nikakvu prednost osim manjih dimenzija, wireless punjenja i generalno je lepši ;)

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Nisi napisao apsolutno ništa od prioriteta na telefonu. Kako se snalaziš sa velikim dimenzijama? Ja sam sa s7 edge prešao na s8 pa na mate 10 pro, sve zavisi šta hoćeš i očekuješ od telefona...mada kad bolje razmislim, s8 nema nikakvu prednost osim manjih dimenzija, wireless punjenja i generalno je lepši ;)

Kakva je razlika u kameri druze u svim navedenom telefonima? M10 pro me veoma privlaci... I baterija naravno..

Pa u sustini mi je bitna baterija i kamera, displej sam video uzivo na s8+ i na mate 10 pro i zadovoljan sam i sa jednim i drugim, zvuk na spikerfonu (zvucniku) mi je takodje bitan, velicina je maltene ista na s8+ i mate 10 pro.

Pa u sustini mi je bitna baterija i kamera, displej sam video uzivo na s8+ i na mate 10 pro i zadovoljan sam i sa jednim i drugim, zvuk na spikerfonu (zvucniku) mi je takodje bitan, velicina je maltene ista na s8+ i mate 10 pro.
Napisao si s8 gore, ne s8+, zato i rekoh za dimenzije ;) Speakerfon mod za nijansu bolji na M10, mada ne rade oba zvučnika nažalost.
Kakva je razlika u kameri druze u svim navedenom telefonima? M10 pro me veoma privlaci... I baterija naravno..

Nisam još stigao puno da slikam sa mate (lowlights pogotovo) ali ono što sam ranije sa p10 iskusio u odnosu na s7/8 je po danu rame uz rame, lowlight samsung primetno bolji, mrak sa blicem bolji huawei...na m10 može samo još bolje da bude. Što se baterije tiče na m10 pro, neprikosnovena...9+ sati sot ni jedan od samsunga poslednje generacije nije mogao da mi dobaci (7 ipo max u kućnim uslovima edge). Evo sad dok ovo kucam npr 4h10min sot i 67% preostalo baterije.

Poslednja izmena:
Hvala na informaciji prodey, bice verovatno mate 10 pro i to plavi.

Nazad
Vrh Dno