Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Izbaci ove aplikacije i bice bolje

com.planetromeo.android.app (com.planetromeo.android.app.Romeo): Uid: 10198 Sys: 1 h 13 m 11 s Us: 3 h 24 m 34 s

com.grindrapp.android (com.grindrapp.android.Grindr): Uid: 10170 Sys: 1 h 3 m 10 s Us: 3 h 58 m 56 s

Screenshot_20170108-174708.jpgScreenshot_20170108-174809.jpg
Dal je normalno da android ovoliko pojede baterije? Da li moze nesto da se uradi da se smanji bilo koju aplikaciju da koristim vise opet stoji android isood displeja? Nisam siguran vise

Poslednja izmena:
A od toga je sot koliki? Rekao bih da je identičan kao i usage tj sve vreme koliko je telefon na bateriji. Zar ne?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Screenshot_20170108-175703.png ako mislis na ovo? Moze sad pomoci? Ili je sve ovo normalno?

Poslednja izmena:
Sistem ti ne pravi problem, ali ta Opera vrlo moguće da pravi. Zašto ne koristiš Chrome ili njegov default browser?
Slab wifi signal ili sama mreža takođe utiču na bateriju.
Evo ja sam u petak oko ponoći skinuo telefon sa punjaca, imam 3h sot, 2h razgovora i sve ostalo mi je popaljeno. Od toga je samo dve noći bio na wifi sa dobrim signalom, a ostatak vremena je na 4G ili šta već uhvati. Ostalo je još 24% baterije što je dovoljno za oko 1,5-2h sota.

Pa na nju navikao. Sve preko nje radim. Da nije ona sigurno bi stojao tu chrome mislis da bi chrome manje baterije trosio?

Meni je chrome jedan od manjih potrošača, a koristim ga prilično.

Pa na nju navikao. Sve preko nje radim. Da nije ona sigurno bi stojao tu chrome mislis da bi chrome manje baterije trosio?

Da opera ti bas puno troši bateriju,ali ja isto koristim oduvek operu mini na mob. ,kod mene ne prelazi 5%.U podešavanjima ,ne znam šta sve koristiš,,zabrani da ti šalje notifikacije,verovatno ne ide u sleep nego radi ti u pozadini,najbolje da greenify operu šalje u deep sleep:smash:.Ostalo ti je u graničnim vrednostima kao i kod mene .Sot ti je oko 6 h,što je super ,a sa malo podešavanja ići će i preko 8h sigurno.

Poslednja izmena:
e3032eb95a0317dc0610bbed7b055d18.jpg
051a715cc3d423a8075454ae78811842.jpg
2e5d96edfa0be953ca0ca0b202acd7c9.jpg

Sent from my SM-G935F

Jel izvukao neko ovol'ki sot sa fb, mesenger, instagram itd..?

Naravno da nije

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jel izvukao neko ovol'ki sot sa fb, mesenger, instagram itd..?
Sve to je instalirano i redovno koristim fb i fb messenger, instagram retko, ali nisu neki veliki potrosaci, na TT vise kucam, pa trosi vise.
Takodje su mi upaljeni lokacija i bt sa dva uredjaja u kolima, a ekran na malo manje od pola osvetljenja, iskljucen auto.

Sent from my SM-G935F

Meni isto mesenger, face i instagram sahranise bateriju, pogotovo sada kad su nasvirali mesenger, zdere, morao sam da ga obrisem pa idem preko broswera da procitam poruke a velike su sanse da ce i fb aplikacija biti obrisana pa sve preko broswera.

Sve to je instalirano i redovno koristim fb i fb messenger, instagram retko, ali nisu neki veliki potrosaci, na TT vise kucam, pa trosi vise.
Takodje su mi upaljeni lokacija i bt sa dva uredjaja u kolima, a ekran na malo manje od pola osvetljenja, iskljucen auto.

Sent from my SM-G935F
Da, vrlo ih koristiš kad ih nema među prvih deset aplikacija po potrošnji. I imaš opciju da odradiš capture more kad radis screenshot, ne moraš više slika posebno da kačiš. :)

Btw koji reče firmware da koristiš pošto je impresivno da za dan ipo android system samo 13% napravio a koristiš sve živo?

Poslednja izmena:
Ne vidim benefit u capture more u odnosu na klasican ss, a fb koristim oko pola sata dnevno, generalno nisam preterano zainteresovan za tudje zivote, bas kada nemam nista zanimljivo da citam na netu :)
Na messengeru razmenim 20ak poruka dnevno, vecinom koristim Whatsapp i Viber. Ali nisam neki heavy korisnik fona, skontao sam da je velika distrakcija, pa sam isforsirao manju upotrebu.
Opet, na Bozic je sve to drugacije, dosta sam citao na netu dok sam se smarao gajbi, manje se dopisivao, kulirao satro vernike koji mi zele srecan Bozic i slicno :)

2ad3af06a176c837892217496b93cb95.jpg

Sent from my SM-G935F

Poslednja izmena:
On je na edge-u a ti na običnom, što je velika razlika. Ja sam imao slične rezultate sa svim mogućim aplikacijama i više mail naloga, wechat-om, samo instagram ne koristim.
Pitam se da li SwiftKey troši više baterije od stock tastature? Godinama sam na Swiftu a dosta koristim čet aplikacije,možda i to ima uticaja.

Moze i sa fejsom da se izvuce dosta.
f85a726fce68d72d8049e0cb7543871c.jpg

695836ceac86f7594ca8fa3661b595f1.jpg

Koristi sigurno, jer ekran konstantno detektuje dodir. Zati yt malo baterije trosi, jer se skran manje dodiruje, a tokom koriscenja tt ili raznih messengera, dosta se kuca, pa ekran srce vise baterije, dok se malo potrosnje pripisuje samoj aplikaciji.

I meni je onih 7 i po i 8 i po sati malo vise od standardnog, jer sam dosta blejao na fonu, a kada je vise neaktivan, realno bude oko 6-7 sati. Iznenadio sam se koliko gps i location generalno malo trose, cak i kada mi broje po 7-8k koraka dnevno i prate me stalno na gmaps i obevestavaju o guzvama u saobracaju.
To na z3 nisam smeo da palim, ukoliko sam hteo da izvucem dan.

Sent from my SM-G935F

Poslednja izmena:
Tapatalk je znatno manji potrosac od fejss, instagrama i messengera.

Same aplikacije su slabi potrosaci, koji procenat gore ili dole, ono sto ubije je kuckanje :)
Ja znatno duze poruke kuckam na tt( sto se da videti :) ), nego na messengerima, a i mnogo vise blejim na ttu, jer citam ono sto me zanima, dok sa ljudima vise blejim uzivo.

Sent from my SM-G935F

Kucanje nije uopšte zahtevna ztvar za telefon, to se ni ne oseti. Veći potrosaci su FB i slicne stvari koje su prepune multimedija i koje zahtevaju konstantnu sinhronizaciju podataka preko interneta.

Zahtevna je zato što dosta kernela koristi touchboost pa ti cpu radi na tipa 1.5 ghz dok kucaš umesto na 300 400 mhz u idle

Edit: pročitao sam "telefonE", ne znam kako je konkretno na S7 to odrađeno :)

Poslednja izmena:
Upravo. A jos ako koristis tamnu temu na TT onda je tek smesno.

Sistem ti ne pravi problem, ali ta Opera vrlo moguće da pravi. Zašto ne koristiš Chrome ili njegov default browser?
Slab wifi signal ili sama mreža takođe utiču na bateriju.
Evo ja sam u petak oko ponoći skinuo telefon sa punjaca, imam 3h sot, 2h razgovora i sve ostalo mi je popaljeno. Od toga je samo dve noći bio na wifi sa dobrim signalom, a ostatak vremena je na 4G ili šta već uhvati. Ostalo je još 24% baterije što je dovoljno za oko 1,5-2h sota.

Stavio sam je na save power stalno. Hoce to pomici?Screenshot_20170109-102350.png

I imao bih jos jedno pitanje. Kako priliko ciscenja rama da ostavim odredjene aplikacije da rade? Posto vidim da prilikom ciscenja neke aplikacije zatvara neke ne. Treba mi easy home i cover da budu stalno aktivne cak i posle ciscenja rama. Hvala

I imao bih jos jedno pitanje. Kako priliko ciscenja rama da ostavim odredjene aplikacije da rade? Posto vidim da prilikom ciscenja neke aplikacije zatvara neke ne. Treba mi easy home i cover da budu stalno aktivne cak i posle ciscenja rama. Hvala
Easy home skineš unlocker sa neta i nema greške
Tako sam ja

S7 EDGE

Šta je unlocker?

Kolko razumem to je pro verzija koju mogu da kupim ako imam osnovnu?

Vrh Dno