Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Imam jedno pitanje a tiče se clear view covera za Galaxy S7/edge. Video sam po netu da je masa ljudi imala problem sa pomenutim kao i S-view coverom za S6/edge jer im je cover pravio ogrebitine po ekranu što je Samsung i priznao te je ekrane besplatno menjao. Ove godine, kako piše na sammobilu, clerview cover je potpuno redizajniran, pominju se neki novi materijali, neka zaštita unutar samog covera što će sprečiti bilo kakve ogrebotine. Jedina razlika koju sam ja primetio između clear view covera za s6/edge i ovog novog za s7/edge je u onom udubljenju za home taster koje je kod starog postojalo a kod novog nema. Da li neko ovde uopšte zna kakve su promene u pitanje jer nisam imao s6/edhe pa tako ni cler view cover za isti da bi mogao sam da uočim a na videima na YT zaista ne vidim neke razlike.

Malo pre drndah s7 i s7e u mts.. Sta znam meni je crni s7 dosta lepsi od s7e verzije,moze se reci ljubav na prvi pogled :)
Mada s7e je bio u gold varijanti.. Da je bio crni ,eh :)

Pojeo ga S7 sa stabilizacijom, na 4K pogotovo, 6P kao da nema stabilizaciju uopste.
Na FHD je dosta bolje, ali opet, OIS je daleko bolja opcija nego EIS.

Imam jedno pitanje a tiče se clear view covera za Galaxy S7/edge. Video sam po netu da je masa ljudi imala problem sa pomenutim kao i S-view coverom za S6/edge jer im je cover pravio ogrebitine po ekranu što je Samsung i priznao te je ekrane besplatno menjao. Ove godine, kako piše na sammobilu, clerview cover je potpuno redizajniran, pominju se neki novi materijali, neka zaštita unutar samog covera što će sprečiti bilo kakve ogrebotine. Jedina razlika koju sam ja primetio između clear view covera za s6/edge i ovog novog za s7/edge je u onom udubljenju za home taster koje je kod starog postojalo a kod novog nema. Da li neko ovde uopšte zna kakve su promene u pitanje jer nisam imao s6/edhe pa tako ni cler view cover za isti da bi mogao sam da uočim a na videima na YT zaista ne vidim neke razlike.

Meni je cler view na s6 edge+ napravio cmikroogrebotine.

Pojeo ga S7 sa stabilizacijom, na 4K pogotovo, 6P kao da nema stabilizaciju uopste.
Na FHD je dosta bolje, ali opet, OIS je daleko bolja opcija nego EIS.
Pa i nema stabilizaciju na 4k.
Na fhd nema neke bitne razlike koliko sam video.
I dalje je ovo dosta iza sonyja.

Pa i nema stabilizaciju na 4k.
Na fhd nema neke bitne razlike koliko sam video.
I dalje je ovo dosta iza sonyja.

Nisam imao pojma da 6P ima upotrebljivu stabilizaciju u fhd :) super jer sam mislio da novi Nexusi snimaju fhd sa potresima kao u 4k.

A sto se 4k stabilizacije tice..pa pazi, cisto sumnjam da je tu sony u nekoj drasticnoj prednosti tj mislim da nije. Verovatno je malo bolji od S7 ali ne previse.
E sad, ona najbolja stabilizacija (intell. active) je na Z3/+/5 dostupna samo u 1080p rezoluciji..

Postoji realna sansa da ih Xiaomi Mi5 sve otkine sto se toga tice ali videcemo tek :)

Poslednja izmena:
Razlika između EIS i OIS je ogromna u korist ois-a zbog toga što se ne gubi na kvalitetu snimka jer se sočivo stabilizuje malim motorčićima, dok je EIS obično cropovanje snimka. To što radi 6P kao i Sony modeli je opsecanje krajeva softverski zumiranog snimka tako da sve izgleda kao lepo stabilisan snimak, međutim kada to pogledate na velikom monitoru, videćete koliko je zapravo smanjen kvalitet u odnosu na snimak sa isključenom stabilizacijom ili sa OIS

Nisam imao pojma da 6P ima upotrebljivu stabilizaciju u fhd :) super jer sam mislio da novi Nexusi snimaju fhd sa potresima kao u 4k.

A sto se 4k stabilizacije tice..pa pazi, cisto sumnjam da je tu sony u nekoj drasticnoj prednosti tj mislim da nije. Verovatno je malo bolji od S7 ali ne previse.
E sad, ona najbolja stabilizacija (intell. active) je na Z3/+/5 dostupna samo u 1080p rezoluciji..

Postoji realna sansa da ih Xiaomi Mi5 sve otkine sto se toga tice ali videcemo tek :)

Da, za fhd sam i mislio kod sonyja. Ono ide kao po šinama :)

Što se samsungovog oisa tiče sa S7 sam video gomilu strešenih fotki na oko 1/10s. Ne znam da li je slučajnost ili baš svi ti ljudi imaju toliko nemirne ruke...

Što se samsungovog oisa tiče sa S7 sam video gomilu strešenih fotki na oko 1/10s. Ne znam da li je slučajnost ili baš svi ti ljudi imaju toliko nemirne ruke...

To je i mene zacudilo ali reko jos nije poceo da se prodaje fon.. videcemo tek, nesto se ne secam da su Samsung androidi sa OIS-om imali taj problem do sada? Cak i na Note 4 OIS radi korektno..

Evo poredjenje S7 vs 6s - https://www.flickr.com/photos/101318503@N02/albums/72157665666345731

Poslednja izmena:
Razlika između EIS i OIS je ogromna u korist ois-a zbog toga što se ne gubi na kvalitetu snimka jer se sočivo stabilizuje malim motorčićima, dok je EIS obično cropovanje snimka. To što radi 6P kao i Sony modeli je opsecanje krajeva softverski zumiranog snimka tako da sve izgleda kao lepo stabilisan snimak, međutim kada to pogledate na velikom monitoru, videćete koliko je zapravo smanjen kvalitet u odnosu na snimak sa isključenom stabilizacijom ili sa OIS

Tacno, plus desava se da se ivice nekako razmazuju tj. talasaju. Posebno kod naglih pokreta.

Ali bolje bilo kakva stabilizacija nego nikakva, ali hardverska je uvek prednost.

Poslednja izmena:
Meni je taj ois crkao na s6-ci, pa sam tad podosta googlao i dosta ljudi se zalilo na to na S6 i note 4. Tip koji je pisao nekom inzinjeru u samsungu mu je odgovorio da ustvari taj kvar na ois prouzrokuju neki "electric pikes" sa ploce, te da jedino rjesenje da se to popravi, jeste da se mjenja ploca. Bas me zanima da li ce ista stvar pojavljivati i na S7-ci.

To je i mene zacudilo ali reko jos nije poceo da se prodaje fon.. videcemo tek, nesto se ne secam da su Samsung androidi sa OIS-om imali taj problem do sada? Cak i na Note 4 OIS radi korektno..

Evo poredjenje S7 vs 6s - https://www.flickr.com/photos/101318503@N02/albums/72157665666345731

Vuku na žuto sa S7, ali su jasnije slike na oko sa S7. Ko ima 6s i dalje top kamera, ništa ne propušta. Dok S7 ne ispravi žuticu za mene je bolja kupovina S6 uloženo/dobijeno.

Poslednja izmena:
OIS nije aktivan stalno već samo u pojedinim režimima fotografisanja, tipa low light I ostali režimi gde je shutter speed ispod 1/20. U režimu videa je stabilizacija uvek aktivna.
Ovako funkcioniše na mom telefonu, za Samsung ne znam jer ga ne koristim. Telefone sa OIS-om ne treba mnogo bacati, cimati i udarati, jer su ti motorčići jako osetljivi, ovde više misim na ono bacanje na krevet ili na sto i sl. a ne bacanje sa metra visine :D

[youtube]hSA9X1oQOes[/youtube]

Kepec unboxing

Crna ubedljivo najbolja boja.

Poslednja izmena:
Mini album od danas.

https://flic.kr/s/aHsksNNE3f

Edit:
Ima i HDR-a par fotki kao i manuelni mod. Vidi se u exif-u sve.

Fokus mi se prvog dana ucinio da nekad malko duze traje ali danas nije bilo greske. Sta god zadao, podesio kako god okrenuo tel ne masi.

Poslednja izmena:
jedino sto mogu primetiti do sad u odnosu na s6 edge jeste sigurno bolja autonomija i ergonomija i veci ekran,u kameri ne vidim nikakvu razliku ili je ona minorna,sto se tice brzine mislim da su milisekunde u pitanju,videcemo kada se sve ispegla inace imao sam srece pa je stigao sa sony-jevim senzorom

Videh u vipu s7 I s7e, pa sam ih procackao malo. Na prvi pogled mi se s7 vise svidja, lepse mi lezi u ruci I prikladnija mi je velicina. Zlatni s7 mi je bas nikakav, ali ona crna boja na s7e je bas dobra. Najvece razocarenje su mi ikonice koje mi se nikako ne svidjaju

Meni je cler view na s6 edge+ napravio cmikroogrebotine.
O tome se i pričalo ali su navodno posle toga izbacili redizajniranu verziju za s6 i s6e a sad i za s7 i za s7e ali ja osim zakrivljenog dela na poklopcu ne vidim razliku. Da li ti je unutrašnja strana poklopca bila presvičena nečim što liči na kožu ili je bila čista plastika. Ako je bila presvučena kožom onda nema razlike. Mada ne verujem da bi Samsung 2 puta napravio istu grešku.

O tome se i pričalo ali su navodno posle toga izbacili redizajniranu verziju za s6 i s6e a sad i za s7 i za s7e ali ja osim zakrivljenog dela na poklopcu ne vidim razliku. Da li ti je unutrašnja strana poklopca bila presvičena nečim što liči na kožu ili je bila čista plastika. Ako je bila presvučena kožom onda nema razlike. Mada ne verujem da bi Samsung 2 puta napravio istu grešku.

Moja je presvucena kozom, nosio sam 6 dana bez kaljenog i vec je lepo pogrebala ivicu gde se zatvara, jako mi je futrola, ne krhka, ali jako se brzo haba, pritom kod padova, barem meni, ne pomaze nimalo ... telefon mi je pao 4 puta i sva 4x je staklo puklo. Jedino eto sto je bocne strane sacuvala...
Ne znam sta uzeti niti u ovom uscu u Bgu ima neki izbor, samo flip cover i clear view, cak ni kaljeno nemaju pristojno, pristigla im je neka losa serija koje nece da legne lepo, sad su kao narucili nove.

Na sammobilu kažu da sa ovim novom nema problema za s7 navodno ja ni sa novom serijom za s6 tako da nisam pametan. Ja sam na moj s7e stavio pa šta mu Bog da. Još uvek se niko nije žalio ali je još rano mada eto na sammobilu oni tvrde da je i CW i SW u redu dok dotview nije nikad imao probleme.

Da ne zna neko slucajno da li ima kod da uzme clear view futrola za 7 edge

Vrh Dno