Senzor je ''dobudzeni'' IMX240 tj 260 verzija, tako pise u onom ruskom (eldarovom) tekstu koji sam kacio pre neki dan.
Nego ovde ima bas kilavih semplova sa oba telefona, mrsko mi i da gledam. Cini mi se da auto mod ovaj put ne radi dobro kako smo to navikli na Samsungu tj na S7 dize ISO npr na 800 tamo gde S6 auto mod bira ISO 200 a uz to sedmica ima otvoreniju blendu i kupi 25% vise svetal u startu, logike bez tj kao da taj auto mod sada podseca na raspali SA sonijev
Dakle, ovo sa S7 su realno losije fotke od onih koje bi skoro svako izvukao u manual modu uz prosto ogranicavanje ISO ili uz hdr+.
I inace ne volim da gledam kojekakva net poredjenja kamera koja rade bugari i raznorazni Azijati, semplovi sa svim kamera budu bas neubedljivi, sta god od toga da vidite znajte da uvek moze malo bolje uz par osnovnih podesavanja koja svako treba da zna ako hoce sto bolji kvalitet fotografija (pre svega mislim na LL uslove).
Zato treba sacekati detaljne testove 3 najbolja foto/video sajta i to je to

Moja procena je da ce u sva tri sedmica objektivno biti na vrhu ali ne uz preveliku razliku u odnosu na 2015. telefone, jednostavno hardverski napredak na polju kamere nije preveliki pa samim tim ni foto/video kvalitet ne moze da bude drasticno bolji.
Realno, zabole me vise za kamere koje su vec 2-3 godine vise nego solidne za smartfon standarde, potpisujem da bih 100x vise voleo da S8 sledece godine zadrzi kameru istu kao S6/7 a da softver drasticno napreduje (vanilla droid like) kao i zvucnici, mikrofoni itd.