Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Znam za tu borbu oko korisnika, pričao mi drugar što živi tamo, a i video sam reklame kad gledam NBA.
Nego šta rade sa tolikim vraćenim telefonima? Čisto sumnjam da prodaju polovne.

Znam za tu borbu oko korisnika, pričao mi drugar što živi tamo, a i video sam reklame kad gledam NBA.
Nego šta rade sa tolikim vraćenim telefonima? Čisto sumnjam da prodaju polovne.
Koriste ih kao replacement.
Ovde placas 8$ dobrovoljno osiguranje za telefon mesecno. Znaci ako ga izgubis, polomis ekran, ubacis u vodu, ako se pokvari i sl, samo popunis zahtev na sajtu i za 48h ti na vrata stigne "nov" telefon.
U pocetku dok je jos telefon svez u prodaji i prodavnicama ti stvarno stigne nov telefon jer nemaju na stanju polovnr, ali posle par meseci i godinu dana ako ti se to desi ti vec stizu ti replacement "like new" telefoni.

@markons: Imaju našeg nekog srbendu u magacinu koji ih pakuje, šalje za Srbistan i onda ovde osvanjuju dekodirani i spremni za KP.

[youtube]aciXR6XO-aM[/youtube]

Motion photo.

@markons: Imaju našeg nekog srbendu u magacinu koji ih pakuje, šalje za Srbistan i onda ovde osvanjuju dekodirani i spremni za KP.
Misliš na ove iz oglasa bez kutije?
Ne znam dal se sprdaš ili si ozbiljan.
Ali teško da su to ti telefoni jer posle godinu dana 99% telefona ima mnogo tragova korišćenja.
Nikad mi stvarno nije bilo jasno odakle stižu svi ti silni telefoni što se prodaju kod nas po oglasima. Razumem ovo iz Mađarske, vraća se porez i to je zarada, ali odakle stiže sve ostalo?

Misliš na ove iz oglasa bez kutije?
Ne znam dal se sprdaš ili si ozbiljan.
Ali teško da su to ti telefoni jer posle godinu dana 99% telefona ima mnogo tragova korišćenja.
Nikad mi stvarno nije bilo jasno odakle stižu svi ti silni telefoni što se prodaju kod nas po oglasima. Razumem ovo iz Mađarske, vraća se porez i to je zarada, ali odakle stiže sve ostalo?
HUN je 10% prometa, 90% su uređaji koji si nehotice ispali iz kamiona tokom transporta...

To sam i mislio, ali da li je moguce da se toliko telefona krade negde i zavrsava ovde?

To sam i mislio, ali da li je moguce da se toliko telefona krade negde i zavrsava ovde?
Pa nece ispalo iz kamiona da se prodaje na zapadu.
Znas ti koliko telefona stane u 1 kamion? To je vrednost preko miliona evra. Dovoljan je jedan kamion da pokrije potraznju kupaca Srbije koja kupuje ispalo iz kamiona. Ta kolicina je stvarno "ispala" iz kamiona, ne verujem da se na sitno to radi

Da ali toliko različitih modela na tržištu? Koliko je to onda dobro organizovano. Mislim nama super, zamisli da moramo da plaćamo nerealno visoke cene u radnjama ili kod operatera.
Nov telefon bi uvek uzeo iz oglasa, baš me briga odakle je ako ima kutiju, polovan nikad, to je kradeno 90%.

Ako je u pitanju iole skuplji telefon ja nikad ne bi rizikovao. Valjda znaš kako se lako nalaze kradeni telefoni kad policija hoće. Ostaneš bez telefona plus popiješ kaznu.
Za nov još nisam čuo da je nekom oduzet.

Pa i ti "novi" telefoni imaju IMEI brojeve..otkud ti to da su samo polovni kradeni, a ne novi?

Imaju naravno, ali ko je vlasnik tog telefona i ima IMEI tog uređaja? Teško da je iko u Srbiji ko će preko policije da traži telefon. To su telefoni od preko, tako da ne verujem da se to traži, nisu to kola.
Nisam rekao svi polovni, već od sumnjivih prodavac, likova, bez kutije, punjača. Ja lično nikad ne bi uzeo.

Pa pazi, ako neko "dekne" kamion Samsungovih S7 telefona, misliš da Samsung neće da obavesti Interpol i policije ostalih država i da im prosledi IMEI brojeve. Plus ts roba vredi par miliona, itekako se traži ... :)

Poslednja izmena:
Ja ne znam za te slučajeve da se traže ukradeni telefoni preko grane. Ne znam dal postoje neke informacije na netu u vezi toga. U svakom slučaju nadam se da stižu 2 kamiona S7 pa da što pre bude 400 jura. :d

Poslednja izmena:
Senzor je ''dobudzeni'' IMX240 tj 260 verzija, tako pise u onom ruskom (eldarovom) tekstu koji sam kacio pre neki dan.

Nego ovde ima bas kilavih semplova sa oba telefona, mrsko mi i da gledam. Cini mi se da auto mod ovaj put ne radi dobro kako smo to navikli na Samsungu tj na S7 dize ISO npr na 800 tamo gde S6 auto mod bira ISO 200 a uz to sedmica ima otvoreniju blendu i kupi 25% vise svetal u startu, logike bez tj kao da taj auto mod sada podseca na raspali SA sonijev :)

Dakle, ovo sa S7 su realno losije fotke od onih koje bi skoro svako izvukao u manual modu uz prosto ogranicavanje ISO ili uz hdr+.

I inace ne volim da gledam kojekakva net poredjenja kamera koja rade bugari i raznorazni Azijati, semplovi sa svim kamera budu bas neubedljivi, sta god od toga da vidite znajte da uvek moze malo bolje uz par osnovnih podesavanja koja svako treba da zna ako hoce sto bolji kvalitet fotografija (pre svega mislim na LL uslove).

Zato treba sacekati detaljne testove 3 najbolja foto/video sajta i to je to ;) Moja procena je da ce u sva tri sedmica objektivno biti na vrhu ali ne uz preveliku razliku u odnosu na 2015. telefone, jednostavno hardverski napredak na polju kamere nije preveliki pa samim tim ni foto/video kvalitet ne moze da bude drasticno bolji.

Realno, zabole me vise za kamere koje su vec 2-3 godine vise nego solidne za smartfon standarde, potpisujem da bih 100x vise voleo da S8 sledece godine zadrzi kameru istu kao S6/7 a da softver drasticno napreduje (vanilla droid like) kao i zvucnici, mikrofoni itd.

Poslednja izmena:
Pa vec skoro pola godine se zna da Nexusi imaju najbolje kamere ali ih kolje to sto nemaju OIS a i stabilizacija videa je kilava pa u nisu izbili na prvo mesto u tim detaljnim, kombinovanim foto/video testovima :)

Ali za fotografije stoji da su Nexusi najbolji, ne ubedljivo ali su sam vrh, posebno za LL uz hdr+. Ali ne vredi, mnogi su i dalje ubedjeni da samo ime Nexus znaci ''za klasu'' losiju kameru od Samsunga/LG.

Ja lepo pricam da nisu ludi testeri sa 3 pomenuta sajta.. ne ocenjuju dzaba sve te nove flagship smartfon kamere sa prilicno egal ocenama, svakoj fali nesto i kada sve saberes i oduzmes (foto/video) dobija se lista sa minimalnim razlikama u tim ocenama ali je cinjenica da su Nexusi najbolji za fotografije i mogu da se kolju sa Lumiama 950/XL koje se u sustini ne izdvajaju na polju kvaliteta kao nekada jer i one imaju hardver kamera koji je u skladu sa prosekom te vodece klase uz par softverskih poboljsanja i cini mi se neki zanimljiv rezim rada blica.

Poslednja izmena:
Ovo nije dan, rano je jutro, slabo je to svetlo. Jeste malo zuci S7. Trebalo bi da moze to da se resi nekim update-om za kameru ?

Poslednja izmena:
Ocekivao sam da ce kamera da pokida, ali ovo je smesno stvarno... Moraju ovo ispeglati kroz update sto pre, deluje kao korak unazad u poredjenju sa S6 u nekim stvarima.

Poslednja izmena:
Kada sam pricao o kameri,mislili su da bacam hejt ovde. Cisto sumnjam da ce to peglati kroz apdejt,ispravice to Samsung na osmici

Ipak kazu da je to bila prototip kamera u ovom tekstu iznad.

Sta ce da rade ljudi koji su vec nabavili (porucili) S7? Mocice da zamene prototip kameru 'finalnom' kamerom?

Poslednja izmena:
Mislim da nisu ove slike sa finalnih telef. verovatno sa MWC a i da jesu mislim da to moze sve da se iskoriguje softwerski.

Digli ste prasinu bez razloga; nije samsung lud da izda telefon sa kamerom losijom od proslogodisnjeg modela...ali su zato majstori da istu naknadno uniste sa novim firmwerom :d

Nazad
Vrh Dno