Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ima i tu istine. Ja cu verovatno posle treceg nota da predjem na obican s7 ili edge

Nema sta definitno s7 edge srebrni je po meni nejlepsa boja.

Note model je povecavanjem velicine ekrana na edge seriji galaxy s modela definitivno postao totalno nebitan model za samsung.

Istina, jedino olovčica što je i dalje karakteristika note serije (čak su i bateriju namerno obogaljili)...
To je bzvz što su uradili, ipak je note serija jedina koja nije imala konkurenciju i koju je epl pljuvao godinama da bi na kraju priznao poraz :)

Note serija je po mom misljenju i dalje drugacija. Mozda ne kao ranije ali dovoljno da bude zanimljiva za mnoge.
Niko jos nije ponudio pravog konkurenta Note modelima, samo pokusaji.

Toliko su zaglupeli narod i toliko im se moze da ce uskoro da izbace obican note i note edge [emoji23]

Mislim da se ide ka epl modelu i da gase polako note seriju ...
Ne vidim oslim olovčice nikakvu prednost u odnosu na S7Edge :)
Čak je S7edge daleko bolji telefon - http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7945&idPhone2=7431
Razlika u veičini displeja je sada 0.2 inča što je zanemarljivo .

Inače prema istraživanjima retko ko i koristi olovčicu...

Poslednja izmena:
Toliko su zaglupeli narod i toliko im se moze da ce uskoro da izbace obican note i note edge [emoji23]
Pa izbacili su to jos preprosle godine ;)
Danilo bolji je s7e zato sto je to novi model i nemos ga porediti sa starijom gen...cekamo note 6 pa ce da vidimo ;)

Taj Note je bio istrazivanje trzista, sto se pokazalo kao dobra stvar.

Mislim da je vise bio experiment i uvod za glavnu ribu s6e,jer da su ga "ispitivali" s6e se ne bi ni pojavio s obzirom da su ga prodali u par stotina ili par hiljada primeraka. Mozda nisam dovoljno upoznat ali ne znam zbog cega je edge dobra stvar i sta je ta "ivica" revolucionarno donela osim mozda vizuelnog efekta.

Kad vec pricamo o Note seriji:

Samsung Galaxy S7 vs Note 5 camera shootout: More Pixels or Bigger Pixels?

So there you go for this Galaxy S7/Edge and Galaxy Note 5 camera shootout! Coming back to the original question with regards to whether Samsung made the right choice with the move to this new camera setup, I personally think that they did. The camera of the Galaxy S7 still takes fantastic looking photos in all lighting conditions. Low light shots in particular are a lot brighter, with a lot more detail, and with far better handling of the exposure and highlights.

Nista bitno bolje u odnosu na Note 5. Jel note 5 ima istu kam kao S6 E+?

Jeste, N5 i S6 Edge+ imaju isti senzor/softver.
S7 ima noviji senzor, veci otvor blende i brzi fokus ali je 12mpx rezolucija (ima vece pixele).

I kockastu (iphone sliku kako to zovem) 4:3 što mene mnogo nervira, to je *****izam, na telvizoru katastrofa izgleda (kao da ne prave televizore i ne znaju da su wide), odbijam za sada da uzmem S7 zbog toga, bar dok ne vidim šta će uraditi M10 (a nadam se da će sve da počisti i obrisati, postavi svima domaći zadatak i ćao đaci).

^ Pa da, 12mpx = 4:3, to je jasno.
Meni isto smeta, ali to me nikako ne bi odbilo od kupovine bilo kog telefona sa 4:3 kamerom, ako bas mora 16:9 stavi se na 9mpx i to je to, nije neka razlika sto se detalja tice.
Na M10 ako je verovati tracevima, takodje 12mpx senzor, isti onaj Sony koji se nalazi u 5X/6P.

Poslednja izmena:
Kako bre nije neka razlika u detaljima izmedju 9mpx i 16mpx?...pricamo o 16:9 jel :wall:

I S6 je 4:3 a koliko se secam i S5
Na svakom sam smanjivao pixele da bi bilo 16:9

Malo nekima 9MP 16:9 :d

A to je praktično 4k rezolucija... Jedino ako hoćeš da kropuješ pa posle da gledaš na tom 4k tvu

...odbijam za sada da uzmem S7 zbog toga, bar dok ne vidim šta će uraditi M10 (a nadam se da će sve da počisti i obrisati, postavi svima domaći zadatak i ćao đaci).

Zna se vec, bice isto 4:3 :)

A to je praktično 4k rezolucija... Jedino ako hoćeš da kropuješ pa posle da gledaš na tom 4k tvu

Pa bedak reci u klabingu ''imam kameru na telefonu od samo 9 megapiksela'' :d

Sacuvaj Boze kakvih sve umotvorina ima ovde u poslednje vreme, verovatno im je i Nexus 5X/6P kamera fail

Poslednja izmena:
I kockastu (iphone sliku kako to zovem) 4:3 što mene mnogo nervira, to je *****izam, na telvizoru katastrofa izgleda (kao da ne prave televizore i ne znaju da su wide), odbijam za sada da uzmem S7 zbog toga, bar dok ne vidim šta će uraditi M10 (a nadam se da će sve da počisti i obrisati, postavi svima domaći zadatak i ćao đaci).
Ista stvar, telefon/računar/TV sve 16:9...
M10 će isto imati 4:3 AR u najvećoj rezoluciji.

Poslednja izmena:
Ljudi, jeste vi ozbiljni? sta se desava sa ovim forumom u poslednje vreme

Poslednja izmena:
Jesam, bice HTC 10 sa 4:3(12mpx) :)

A ovi standardno preteruju :D

Koji je tvoj problem? Šta se dešava sa tobom? Prihvati da se ne slažu svi sa tobom! Ako tebi ne smeta kockica od slike jupi je, kupi S7, u bioskopu traži 4:3 sliku, taj Sony skrati da bude 4:3, kući TV zameni za neki 4:3, sreća radost. Meni smeta kada gledam slike na TV i monitoru, oba su wide i nemam nameru da ih menjam zbog njihove 4:3 slike od 12MP. Odvratno. Vraća me u istoriju monitora ko nakovanj.

Moj ''problem'' je sto citam i previse ozbiljno shvatam postove ljudi koji ne znaju 'de je levo :d :d

Ajmo sad svi lepo da se preselimo u svet gde je antutu skor merilo brzine, broj megapiksela merilo kvaliteta ''slike'' a broj decibela merilo ''kvaliteta'' zvuka itd i svima ce biti lepo :d

Poslednja izmena:
Pa imaš opciju za 16:9 format uz nešto nižu rezoluciju, tačnije kamera app odradi crop trake gore i dole za tebe i eto ga 16:9 i full screen na tim ekranima.

Ali Vojkane ne moze tako, to je samo ''9 megapiksela'' i to je tako retro 2008 :d

Nazad
Vrh Dno