Sinoc sam svratio do mts-a da produzim ugovor za box paket, i rekoh ajde da bacim pogled na Samsung modele dok cekam, posto pratim ovu temu od samog starta ali nikad nista nisam hteo da pisem dok ne vidim telefon uzivo. E sad, posto je poslednji Samsung koji sam posedovao bio S2 (nakon njega sve Sony modeli, pocevsi od xperie S, T, Z, Z1, Z2, Z3), bio sam prijatno iznenadjen izradom modela iz A serije, i tako preko S6 i S6edge+ dodjoh do S7 modela.
Posto mene privlaci jedino edge varijanta igrao sam se 20-ak min samo sa njim i utisci su sledeci:
Telefon je prelep, kompaktan, lepo lezi u ruci i odise premium izradom ali...to je jedino sto mogu da pohvalim, na zalost. Pretpostavljam da ti izlozbeni modeli stoje tako upaljeni odavno i da su puni nekih gluposti koje svako ko dodje tu instalira, (posto sam video gomilu nekih igrica i raznog bloatware-a), ali covece, ono mnogo laguje, u settings meniju dok skrolujem na dole, dok ulazim u notifikacije(bilo ih je bar 15) i slicne neke situacije, lag je primetan i za uredjaj od 700+ eur nedopustiv! Mozda je problem u meni posto sam navikao da sve ide lepo (bivsi Sony user ***

), ali to je jedna od stvari koja mi bas bas smeta.
Druga stvar je display, ovde sam procitao gomilu komentara gde se kaze kako Samsung ima neverovatno dobar max brightness, morao sam to da uporedim sa mojim sadasnjim telefonom, LeTv X800+ i mogu vam reci da sam vise ocekivao od Samsunga, oba display-a su 2K rezolucije i 5.5in ali sem crnije crne na S7edge ja ne vidoh nikakav wow efekat, Letva ima identicno ili mozda i jace osvetljenje na max brightness
E sada, moja Letva ima SD 810 i 4gb ram-a, igrice ne igram pa sve jednostavno leti, multi-tasking je fenomenalan, dok na S7edge neke aplikacije ucitava ponovo ispocetka?!:wall: Nisam neki zaludjenik i ne zavisi mi zivot od toga da li ce aplikacija izleteti odmah ili nakon 0.5 sec ali opet kazem za uredjaj od 700+ eura, stvarno kvari utisak.
Treca stvar i meni najbitnija, je kamera. Posto sam fotograf i muka mi je da nosim telo i objektive na svako letovanje ili avanturu, zelim da mi telefon ima vise nego pristojnu kameru, S7 je tu cini se odlican, zbog velikog otvora blende i kvalitetnih sociva, slike u low light-u trebaju biti odlicne, to sto vuce malo na zuto je meni sasvim normalno(veliki otvor blende i vise upada ambijentalno svetlo), i moze se korigovati manuelnim WB. Ono sto me stvarno odusevilo je brzina AF u svim uslovima! Brutalno dobro! Pored svih manuelnih podesavanja, shutter speed, ISO, WB, S7edge bi trebao biti bez konkurencije ali...opet to ali...fotogafije koje sam tu na licu mesta napravio, jednostavno ne odskacu puno od mog sadasnjeg telefona, a trebalo bi! Cak u uslovima kad treba nesto brzo uslikati (Point and Shoot), Letva izmeri bolji balans i brze okida, cak i slike deluju ostrije. Sve u svemu razlika u ceni, samsung S7edge 700+ eura i Letv (platio sam ga ispod 300e NOVOG), jednostavno ne vredi!
Sto se lepote i dizajna tice S7edge je vrhunski telefon, mozda previse lagan za moj ukus ali zaljubio sam se odmah na prvi pogled!
Ako neko od vlasnika S7-ice moze da postavi neku low light fotografiju, bio bih mu zahvalan, posto to nisam mogao da testiram. Ispod su fotke sa moje letve u low-lightu i na dnevnoj svetlosti, direktno iz telefona.