Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Pre par dana jedan clan moje porodice je uzeo S7 edge.
S5 koji ja imam je smesan pored S7 edge.
Slike su vrh, izrada predobra, velicina od 5.5 ne odaje utisak da je telefon toliki.Gledao sam i S7 obicni i nju nikad nebi uzeo pored S7 edge.
Sta dalje da kazem nego da moram da skupim pare da se ovo pazari.

Poslednja izmena:
Sot je brutalan na Exynos-u, drugo punjenje s7 edge ...

4850ca4afa935a966831982242bb6fbe.jpg
e785501cd2da5900c16e8f972908b79f.jpg

Poslednja izmena:
3600 mAh i veoma brzo punjenje.. pa tu slobodno moze da se iskljuci indikator baterije/% i ostalo, jednostavno za neku ''normalnu'' upotrebu pa makar bila i zahtevna ovaj Edge ima opusteno da izgura 24h :)

Prethodno sam imao Note 5 i vec na 4-5h Sot-a bi baterija bila prazna. Ovo je bas prijatno iznenadjenje da baterija na telefonu koji je minijatura kada se uzme u ruke naspram nota traje toliko.

Poslednja izmena:
Ma Edge je brutalan, nema tu sta mnogo da se polemise :)

Al' zanima me kako se ponasaju te ivice na jakom suncu npr? Kako sve to utice na vidljivost/citljivost..?

Vidljivost na suncu je odlicna, na automatskom osvetljenju pik je skoro neverovatnih 800 nitsa. Automatski rezim mnogo bolje radi nego kod prethodnih modela, slicno kao na iphone. Ako rucno pomerite slider jer Vam u trenutnom okruzenju treba manje ili vise svetla pri prvoj promeni ambijenta on se opet sam vraca na automatsko. Sto se tice zaobljenih ivica sve je savrseno citko i jasno, da ne govorim koliko je lepsi osecaj kada je potreba da se povlaci ekran sa strane.

Znam za tu vidljivost celog displeja (i S6 kida sto se toga tice a i uopste je displej blizu savrsenstva, ma i S5 amoled je odlicno citljiv ''na suncu'') nego sam mislio na to kakva je vidljivost bas po tim ivicama na jakom suncu, da li ima nekih degradacija prikaza, prelamanja svetlosti ili cega vec :)

Jedino to me buni kod tih ivica a i razmisljam sta bi se desilo da telefon padne i nekom od tih ivica overi beton npr..

Upravo, zavrsio bi razbijen. Koji god oklop da stavis, ivice ostaju nezasticene.

Sinoc sam svratio do mts-a da produzim ugovor za box paket, i rekoh ajde da bacim pogled na Samsung modele dok cekam, posto pratim ovu temu od samog starta ali nikad nista nisam hteo da pisem dok ne vidim telefon uzivo. E sad, posto je poslednji Samsung koji sam posedovao bio S2 (nakon njega sve Sony modeli, pocevsi od xperie S, T, Z, Z1, Z2, Z3), bio sam prijatno iznenadjen izradom modela iz A serije, i tako preko S6 i S6edge+ dodjoh do S7 modela.
Posto mene privlaci jedino edge varijanta igrao sam se 20-ak min samo sa njim i utisci su sledeci:

Telefon je prelep, kompaktan, lepo lezi u ruci i odise premium izradom ali...to je jedino sto mogu da pohvalim, na zalost. Pretpostavljam da ti izlozbeni modeli stoje tako upaljeni odavno i da su puni nekih gluposti koje svako ko dodje tu instalira, (posto sam video gomilu nekih igrica i raznog bloatware-a), ali covece, ono mnogo laguje, u settings meniju dok skrolujem na dole, dok ulazim u notifikacije(bilo ih je bar 15) i slicne neke situacije, lag je primetan i za uredjaj od 700+ eur nedopustiv! Mozda je problem u meni posto sam navikao da sve ide lepo (bivsi Sony user *** :D), ali to je jedna od stvari koja mi bas bas smeta.

Druga stvar je display, ovde sam procitao gomilu komentara gde se kaze kako Samsung ima neverovatno dobar max brightness, morao sam to da uporedim sa mojim sadasnjim telefonom, LeTv X800+ i mogu vam reci da sam vise ocekivao od Samsunga, oba display-a su 2K rezolucije i 5.5in ali sem crnije crne na S7edge ja ne vidoh nikakav wow efekat, Letva ima identicno ili mozda i jace osvetljenje na max brightness ;)

E sada, moja Letva ima SD 810 i 4gb ram-a, igrice ne igram pa sve jednostavno leti, multi-tasking je fenomenalan, dok na S7edge neke aplikacije ucitava ponovo ispocetka?!:wall: Nisam neki zaludjenik i ne zavisi mi zivot od toga da li ce aplikacija izleteti odmah ili nakon 0.5 sec ali opet kazem za uredjaj od 700+ eura, stvarno kvari utisak.

Treca stvar i meni najbitnija, je kamera. Posto sam fotograf i muka mi je da nosim telo i objektive na svako letovanje ili avanturu, zelim da mi telefon ima vise nego pristojnu kameru, S7 je tu cini se odlican, zbog velikog otvora blende i kvalitetnih sociva, slike u low light-u trebaju biti odlicne, to sto vuce malo na zuto je meni sasvim normalno(veliki otvor blende i vise upada ambijentalno svetlo), i moze se korigovati manuelnim WB. Ono sto me stvarno odusevilo je brzina AF u svim uslovima! Brutalno dobro! Pored svih manuelnih podesavanja, shutter speed, ISO, WB, S7edge bi trebao biti bez konkurencije ali...opet to ali...fotogafije koje sam tu na licu mesta napravio, jednostavno ne odskacu puno od mog sadasnjeg telefona, a trebalo bi! Cak u uslovima kad treba nesto brzo uslikati (Point and Shoot), Letva izmeri bolji balans i brze okida, cak i slike deluju ostrije. Sve u svemu razlika u ceni, samsung S7edge 700+ eura i Letv (platio sam ga ispod 300e NOVOG), jednostavno ne vredi!
Sto se lepote i dizajna tice S7edge je vrhunski telefon, mozda previse lagan za moj ukus ali zaljubio sam se odmah na prvi pogled!

Ako neko od vlasnika S7-ice moze da postavi neku low light fotografiju, bio bih mu zahvalan, posto to nisam mogao da testiram. Ispod su fotke sa moje letve u low-lightu i na dnevnoj svetlosti, direktno iz telefona.

Druga stvar je display, ovde sam procitao gomilu komentara gde se kaze kako Samsung ima neverovatno dobar max brightness, morao sam to da uporedim sa mojim sadasnjim telefonom, LeTv X800+ i mogu vam reci da sam vise ocekivao od Samsunga, oba display-a su 2K rezolucije i 5.5in ali sem crnije crne na S7edge ja ne vidoh nikakav wow efekat, Letva ima identicno ili mozda i jace osvetljenje na max brightness

^ Nije isto osvetljenje kada rucno podesis ''na max'' i kada je aktiviran auto mod pa softver napuca to za jos 100, 150 cd/m2..
Od S5 samsung nema nikakvih problema sa osvetljenjem amoleda, S6 displej kida u svim uslovima pa je logicno da je i S7 sjajan sto se toga tice.

Poslednja izmena:
Najprijatnije iznenadjenje na S7e je baterija. Koja je stvarno iznadprosečna. Sve ostalo je vec vidjeno i ne odskačeod konkurencije ko zna koliko. Kamera je dobra za low light ali nije primetno bolja od konkurencije. Po danu ima i boljih kamera i tu je prisek za 2016-tu i drugu polovinu 2015-te. Ekran jeste da sija ubija ali moje oci ne trpe taj burn in efekat koji fura samsung. Posle sat vremena ja ne mogu da gledam koliko me oci peku. Mislim da su namerno osakatili Note5 sa baterijom da bi se nametnuo s7e. Ako note 6 bude imao ispod 4k mah onda ce biti razočaranje sto se mene tice. VR je samo marketing i ništa vise. Pixeli se vide ko kuca jb..t.
Sto se mene tice samo note serija od Samsunga bi mogla da udje u razmatranje ako urade sve kako treba.

Fino napisano :)
Note 6 mislim da stiže u julu ...

Note 5 su zeznuli, ovaj sledeći sigurno neće :)

Poslednja izmena:
Kako se moze videti da li je s7 edge exynos ili snapdragon, da li to pise na kutiji ili negde drugde prilikom kupovine kako proveriti?

Bolje je uzeti exynos, jel tako?

pa ovde legalno samo exynos i ima, snapdragon bi morao da bude neki težak šverc, uopšte nije predviđen za evropu. kao s3 npr svojevremeno...
G930 je snapdragon a G930F je exynos

Bice stvarno tezak fal ako zeznu note 6. Ipak je note serija jedan stupanj veca od S serije. Jel ima neko iskustva kakav je S7 sa baterijom? Koliko izvlaci sot?

Bice stvarno tezak fal ako zeznu note 6. Ipak je note serija jedan stupanj veca od S serije. Jel ima neko iskustva kakav je S7 sa baterijom? Koliko izvlaci sot?
Zasto bi zeznuli note 6? Dovoljno da samo ubace ovaj ip68, vrate sd karticu...da ne pricam sta ce biti ako stave 6gb rama, ic port, 4000mah bateriju i eventualno nadograde kameru, povecaju ekran na 5.8 a zadrze dimenzije!! Olovku i funkcije za istu ce sa sigurnoscu unaprediti tako da sam siguran da nece da omanu kao i ni jednom do sada kada je note serija u pitanju!

Pa kao i prelaz sa S6 na S7 - ima da vrate ono što su ukinuli na note 5 :)

Danas mi se restartovao 2 puta za redom. Pojma nemam zašto. Inače Spigen Tough Armor je vrh case. Uvek sam izbegavao futrole ovog tipa ali ne da mu leži nego samo tako. Slim Armor je možda i bolji zbog metala i nešto većih izbočina ali i ovaj je stvarno dobar.

Zadnji put sam imao to "iskustvo" da mi se tel restartuje prije 3god ja mislim, a problem je pravio skype poslije 10min razgovora. Vrlo je moguce da ti neka apk pravi problem.

Pretpostavljam

Da pomenem da gospodin sa problemom o kome smo diskutovali ovde kome se led light pojavljuje iznutra ima problem da nam priloži video svog novog telefona koji je bez problema. Kaže da se preselio negde, samo on zna gde, gde ne zna nikoga od koga bi posudio telefon ili kameru da snimi da nema više problema. a tamo gde mu živi drugar koji bi mu dao kameru kaže loše je osvetljenje pa ne može da snimi (north pole ili neka tunguzija :-D). A malera, prodate i svoj s6 pa nemože ni tako. Hteo je i da nam pokaže da u rupu može da stavi playing card ali je nekako zaboravio. Živ sam se ismejao.

Utisci nekog ruskog sajta o kameri/kamkorderu: https://hi-tech.mail.ru/review/samsung_galaxy_s7-camera/

Nevezano za kameru - e na ovo sam mislio kada sam pitao kako se ponasaju te S7Edge ivice u razlicitim svetlosnim uslovima, pogledajte ove fotografije uredjaja koji je snimljen na dnevnoj svetlosti, mislim da bi mi smetalo sve to na Edge-u.

Nestade tekst sa sammobile sajta za 2 sata, ali zato feedly čuva :D

No Quick Charge 3.0 makes the Samsung Galaxy S7 edge a slow charger

100 SamMobile / by Abhijeet M. 

/ 4 hours ago

The Galaxy S7 edge (and its flat sibling) packs the latest hardware inside a beautiful outer shell, and unlike the Galaxy S6 edge, also comes with a giant battery to make sure that hardware can be used without constantly worrying about reaching for the charger. Fast charging support is included as well, but unfortunately, the S7 edge can take an unusually long time to reach 100 percent charge.

Neither the Exynos nor the Snapdragon variant of the device comes with Quick Charge 3.0 support – the Snapdragon version can support the feature, but to keep things fair for consumers of either variant, Samsung hasn’t enabled Quick Charge 3.0 on its newest flagships. With a 3,600 mAh battery under the hood – which is big compared to even the 3,000 mAh batteries on the Note 5 and S6 edge+ – the lack of Quick Charge 3.0 means the charging times have slowed down considerably compared to Samsung’s yesteryear flagships.

The Note 5 can charge to full from 0 in 80 to 90 minutes, while the Galaxy S7 edge takes almost two hours – and sometimes more if you’re actively using the device – to reach full capacity when fast charging is enabled. Frankly, it feels very slow when you’re sitting around waiting for your S7 edge to charge, especially when you’re only topping it up from above 50 percent battery level, at which point fast/adaptive charging isn’t as fast as it is when your device is fully out of juice.

Yes, the large battery means the increased charging times are only natural, but I can’t help but feel like Quick Charge 3.0 support – and an equivalent for the Exynos variant – would have meant lower charging times despite the increase in battery life. That would have made the Galaxy S7 edge the ultimate powerhouse as far as endurance is concerned, but I guess we will have to wait till the Galaxy Note 6 or the Galaxy S8 before fast charging goes back to under the 100-minute mark.

Greota što u snapdragon verziji S7/S7E nisu ostavili QuickCharge 3.0, samo zbog glupog samsung balansiranja između verzija.

Poslednja izmena:
Zasto bi zeznuli note 6? Dovoljno da samo ubace ovaj ip68, vrate sd karticu...da ne pricam sta ce biti ako stave 6gb rama, ic port, 4000mah bateriju i eventualno nadograde kameru, povecaju ekran na 5.8 a zadrze dimenzije!! Olovku i funkcije za istu ce sa sigurnoscu unaprediti tako da sam siguran da nece da omanu kao i ni jednom do sada kada je note serija u pitanju!

Zasto su zeznuli prosli model? Mogli su da stave SD slit i bar bateriju od 3500-600 mah. Ovako su sami sebi pucali u nogu sto je rezultiralo ispod ocekivanom prodajom. I zaobisli evropu sto se izbacivanja N5 tice

Note model je povecavanjem velicine ekrana na edge seriji galaxy s modela definitivno postao totalno nebitan model za samsung.

Nazad
Vrh Dno