Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Meni je zanimljivo da ljudi koji koriste S7 se ne zale previse na softver.

Zato sto je to uglavnom ciljna grupa koja je dosla sa neke od prethodnih generacija samsunga.I navikli su na brend i rad telefona i ocekuju da drugi telefoni rade i losije od njihovih.

A i realno, danas svaki nov fon u svakodnevnom radu funkcionise ok..na duze staze, kad se nakupi djubreta i posle azuriranja softvera se tek vidi koliko je koji fon dobar.E tad tw kancer dolazi do izrazaja, a ne toliko kad tek kupis fon.

Meni su i testovi i poredjenja modela sad postali smesni, ugasi fon, pokrene ga i kao wow, kako je fluidan i brz..Normalno da ce svaki fon posle paljenja davati najbolje rezultate...realan test je kad telefoni vec neko vreme rade, dve tri nedelje, pa onda da ih sve redom uporede.Mnogi bi se iznenadili rezultatima.

Jedno početničko pitanje... Kada uključim DND... notifikacije mi i dalje pale ekran telefona. Kako da mi se to ne dešava?

Nije samo MT i izgled... ima tu jos ponesto..
Ja obicno rutujem telefon samo da bi promenio DPI, jer su mi na velikim ekranima svi UI elementi preveliki i nezgrapni. Kada smanjim DPI, sve dodje na svoje mesto (po mom ukusu). TW aplikacije se u tom slucaju ne skaliraju ispravno, te npr. dialer potpuno pobrljavi, contact card isto tako, .. skoro sve TW aplikacije odu dodjavola.
Onda dignem ruke od TW i stavim custom ROM, koji opet ne radi kako treba jer nema drivere za kameru, itd. Sve u svemu, meni je to previse maltretiranja da prilagodim uredjaj. Ne znam kakva je situacija danas po tom pitanju. Mozda su se popravili, mozda nisu. Bilo bi OK da neko napise kako se TW danas ponasa pri promeni DPI.
Kačio sam link. S7 a mislim i S6 imaju skriveni activity preko kog može da se odabere small UI ili kako se već beše zove, što je u stvari dpi 540 ili možda 560, umesto default 640. Note 5 ima toliki dpi po defaultu. Verovatno bi mogao i manji od toga da se stavi.

A dobice verovatno i TW u N softveru tu opciju za izmenu dpi bez root-a :)
Jednostavno od N verzije root ce biti potreban pre svega zbog smarackih reklama, skoro sve ostalo ce taj N softver imati kao stock a ne sumnjam da ce ga Samsung dodatno ''ukrasiti'' desetinama dodatnih opcija :)

Koje jedu ram. :) Ocu manji system usage, a veci "cached" :)

Samo nek nabijaju ram.

YT korisnici, smarate sa jednom te istm pričom više od sto strana, dajte ****ga više, imate li život?

Razgovori najmanje trose i opterecuju telefon pa ne znam sta ima o tome da se polemise.

Ti i ne znaš da telefonom može da se razgovara? Ne treba keširanje za to. To znači da vi što ga merite ovde sa keširanjem samo za to i koristite telefon, smanjite osvetljenje i oduševite se koliko sati displeja izvučete, držite telefone u frižideru da pumpate benčmarke, najmanje telefon koristite za ono šta mu je namenta.

Ljudi S7 Edge kod mene. 6 do 8 sati ekrana zavisno o uporabi, pola sata poziva redovito minimum, sinkronizacija mailx2, kontakti. Skype, Viper, Face, Whatsapp, Instagram, surfanje. Exynos verzija.

Eto jučer 7 i pol sati ekrana, na 24 sata uporabe ostalo još 6% baterije bilo. Multitasking više ne primjećujem kao što sam na note, animacije su brže napravite, o kameri ne moram ni pričati. Što se tiče baterije za mene je rasturio Nexus 6p koji sam također imao, i na kojem je bio smanjen brightness, na ovom nema potrebe to radit. Uglavnom svaki ima svoje prednosti i to je to. Sve ostalo je pretjerivanje.

Zato sto je to uglavnom ciljna grupa koja je dosla sa neke od prethodnih generacija samsunga.I navikli su na brend i rad telefona i ocekuju da drugi telefoni rade i losije od njihovih.

Mislim da sve zavisi od osobe do osobe i ko sta ocekuje/koliko moze da tolerise. Samo primecujem, kao sto je neko napisao uglavnom su ljudi koji ne bi dali vise od 300e za telefon i koji ne koriste Samsung najglasniji, sto je po malo cudno.

Ja evo koristim Huawei P8 skoro pola godine, i uglavnom sam zadovoljan. Mada nekim stvarima i nisam bas, recimo baterija, kamera, softver, a takodje i taj MT. Telefon mi recimo ucitava tab kad otvorim drugi pa se vratim na ovaj prvi jako cesto. Cak i kad otvorim 3 ili vise, stranica koja je bila otvorena se potpuno izgubi. Dakle ne ucita Chrome opet tu stranicu vec nestane skroz kao da nije ni bila otvorena pa moram opet da otvaram sajt. Ali ja ne ulazim u P8 temu svaki dan i ne pisem o tome, ne smaram ljude koji taj telefon koriste i koju su manje ili vise zadovoljni istim. Ne pisem o tome kako su kamera i kamkorder losi po mojim standardima... itd. Ali kazem, sve zavisi koliko je ko tolerantan, sta ocekuje i koliko ima ili nema granicu.

Poslednja izmena:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rocketshipapps.adblockfast

AdBlocker za samsung v4.0 browser ...

You can now block ads without rooting your device or switching to another browser!

Adblock Fast runs an optimized filtering ruleset to accelerate webpages more but consume less disk space, CPU cycles, and memory than other ad blockers do. Also unlike other ad blockers, Adblock Fast doesn’t allow “acceptable ads” and never will.

The app requires and blocks ads in Samsung Internet 4.0 and up (not in other apps). After installing, follow the in-app instructions to turn ad blocking on.

Poslednja izmena:
YT korisnici, smarate sa jednom te istm pričom više od sto strana, dajte ****ga više, imate li život?

Ti i ne znaš da telefonom može da se razgovara? Ne treba keširanje za to. To znači da vi što ga merite ovde sa keširanjem samo za to i koristite telefon, smanjite osvetljenje i oduševite se koliko sati displeja izvučete, držite telefone u frižideru da pumpate benčmarke, najmanje telefon koristite za ono šta mu je namenta.
Ako ti je jedino bitan razgovor mozes da uzmes 10x jeftiniji telefon i da uzivas. Cemu S7?

Zato sto mu se moze/ hoce?

To je druga stvar. On potencira razgovor telefonom a to moze bilo koji da odradi.

Batak, svestan li si kako dialer app izgleda sexy na s7edge? :)

Pa da, 3d rendering u pozadini dok razgovaram. Zato mi treba dobar MT.

Odra Exynos Zmaja S820 :smoke:

[YOUTUBE]233f0ewFWGk[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]5QNVBBLYOvI[/YOUTUBE]

Haha oni definitivno ne znaju najbolje da optimizuju S820.

Exynos drzi sve u ramu, S820 ne.

Po mom misljenju S820 verzija nije morala ni da postoji. Ne znam sto im je ovo trebalo. Mogli su da idu samo na Exynos opet.

@ Zile i telep

A mozda je jednostavno S820 nedovrsen kao i S810 :) Mozda te SD kolju neke latencije, odzivi, obaranje takta.. sta god vec sve moze da ''koci'' soc.

Poslednja izmena:
Ajde brzinu i da razumem, ali kakve veze to ima sa ramom, i cauvanjem aplikacija u istom. Kao da imaju dva potpuno razlicita softvera.

Da ali mozda ima neke veze za latencijama memorije ili cim vec (npr da lose ''saradjuju'' S820 i ram), to je vec neka visa nauka pa mozemo samo da nagadjamo :)

Ajde brzinu i da razumem, ali kakve veze to ima sa ramom, i cauvanjem aplikacija u istom. Kao da imaju dva potpuno razlicita softvera.
Pa i ima, snap je at&t dodatno bloatovan, exynos je unlocked. Kaže da je disableovao sve što je mogao al ovo nije fer poređenje. Da je bar slikao ram usage pre testa, ovako je nagađanje.

Vrh Dno