Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

I to sto kazes, nekada je kupovina Nexusa znacila prakticno sve losije od hardvera a danas 5X/6P nude samo malo losiji hardver a drasticno bolji softver pa cak i malo bolje kamere :)

To ti kazem bre :) Kupovina Galaxy S nije obavezna te kome smeta softver i mnogo mu je da da astronomskih 700e moze da kupi na oglasima Nexus za vrlo povoljnih 600e. Onda se otvori recents menu pa se ucita 1 pa 2 pa 3 pa do x. Pa onda opet prva koja ne pukne i tako on and on a sreci nikad kraja :)

Poslednja izmena:
Super, kupice ga obojica pa ce da switchuju :)

6p je masina za s7

Evo ja bih pre uzeo 6P nego S7 pa i da su iste cene. :)

cestitam :) samo ne vidim kakve to ima veze sa ovom temom kao i naklapanje u poslednjih x strana o losem MT. kome odgovaraju neki drugi telefoni slobodni su da ih kupe, niko ih ne sputava, uopste ne vidim poentu smaranja Samsung korisnika istim pricama iznova i iznova :) ne valja, cozdra :)

Valja, onda će valjda neke godine Samsung skroz da utegne tw... Bolje nego da se ćuti i da se priča da je sve super, kada nije...

@Chinaski

^ Ne kapiras opet, mozda ima fanboja, hejtera ili ko zna kakvih sve pojava na ovom forumu ali vecina nas se vec godinama zali na Samsung softver jer je prosto nakazna verzija androida u svakom smislu.

Kako ne kapiras da bi vecina nas kupila S7/Edge (kada se malo unormale cene) samo kada bi softver/UI na ovom telefonu bio blizu vanilla androida i kada bi imao krsten MT?
Telefon je hardverski skoro pa savrsen u odnosu na trenutni razvoj tehnologije i ponudu na trzistu i to je super samo ima nas bogami podosta koji prosto ne mogu da shvate da ovakav hardver radi na verovatno najlosijem fabrickom skinu od svih poznatijih proizvodjaca. A sve to za 700e. Pa jedino Xiaomi ili koji vec kinez ima losiji MT od Samsunga sa 4Gb rama i prebolesnim Exynos-om i sta sad treba da branimo i velicamo Samsung, ko je tu lud?

Kod ''smart'' uredjaja je valjda softver najbitniji a ne nekakav sljasteci ekran ma koliko savrsen bio a jeste blizu savrsenstva zbog cega se jos vise nerviram sto sedmice imaju odvratan i delimicno kilav softver.

Najbolje da se pisu samo hvalospevi kao da je sve super i idealno, ok treba pohvaliti Samsung za kvalitet izrade (konacno), najbolji hardver i ekran, jednu od najboljih kamera na bilo kom smartfonu.. ali ovo boldovano je kljucno, sve je super na tom smart uredjaju osim sto ima najlosije skinovan softver koji ima los MT, samo toliko :)

Kome ne smeta naravno neka kupi i uziva, ja prosto moram da se nerviram jer mi je S7E vrh i svakako bih dao pare za tako mocan uredjaj ali znam da bih popizdeo zbog (za mene) veoma loseg interfejsa :)

Znaci zabole me za ostale telefone, ima i dobrih kineskih androida za 350e a sa losim UI-om pa ih ni ne razmatram niti pljujem ali Samsung moram jer se prosto nerviram zbog takvih gluposti.
Sto android vise napreduje (a u poslednje vreme je vrh) to sam veci fan tog OS-a a samim tim mi sve vise smeta nakaznost, osakacenost nekih interfejsa.

Sve dok im prodaja ide vrhunski (a ici ce super) tesko da ce bitnije menjati softver, zato im treba na sav glas pljuvati TouchWiz na zvanicnim forumima i blogovima pa sta bude. Naravno i na podrsku se treba zaliti.

Razumem te, tebi je i S4 odlican (taj fon ne bih koristio ni da mi neko plati) i onda je logicno da ti je i S7 vrh ali cisto sumnjam da bi se bunio (ti ili bilo ko) da Samsung konacno najbolji hardver spoji sa bloat light, lepo dizajniranim interfejsom ;) Pa onda neka prodaju i 200 miliona nekih tamo S8 i neka pozatvaraju sve ostale kompanije/fabrike ako treba, zabole me mada ni to svakako ne bi bilo dobro, mora da postoji konkurencija.

Poslednja izmena:
Samo kratko i idem da spavam :) lepo sam rekao pre premijere S7 da cemo dobiti debeli S6 sa 1h vise sota a oni kojima nije odgovarao samsung softver ce i dalje biti nezadovoljni. Ne treba biti strucnjak pa znati da klot androidasima TW ni za 10god nece biti prihvatljiv. S' tim u vezi, ne vidim poentu da se iznova pricaju iste price o TW, MT i bloatu. To jednostavno smara. Ali zaista. Niko ne trazi da neko velica uredjaj koji mu ne odgovara ali kada se trocifreni broj puta pomene ista mana to je bas zamorno.

Meni je najviše žao što je silver titanium boja kod S6 edge plus puno lepša nego silver kod S7 edge... :D
Ostale mane nisu dovoljne da me odvrate od kupovine, telefon tako dobro izgleda, da samo izgled potire dosta toga, ostalo je šlag na torti...

@Chinaski

Nista, ako prognoziras da ni za 100 godina nece biti bolje onda banuj sve nas koji nismo hardkor Samsung fanovi iz Galaxy thread-ova ali onda ces negirati sustinu postojanja foruma, za takve stvari su fan stranice i klubovi po netu :)

Gluposti i smaranje su hejterski a nebulozni postovi tipa ''stakleni samsung ima da pukne od mrkog pogleda uz trosak od 300e dok moj LG leti sa petog sprata i ne bude mu nista, jos se stvori i 50e pored njega''

Ali ovo sto mi pisemo su cinjenice koje nerviraju veliki broj clanova bencha-, prosecan Srbin ''ne zna gde je levo'' kada je IT u pitanju (kvalitetan softver mu je tek nebitan i nepoznat) a bar je ovaj forum dobar za takve polemike..

Poslednja izmena:
Isto tako i Windows ima milijardu bagova gde racunari sa azdaja hardwerom od hiljade evra umeju dobro da zabaguju a s druge strane postoji fluidni macos
Pa opet kontam da vecina vas ako ne svi koristite windows.
Konacan proizvod ne moze da bude custom made za svakoga i uvek ce nekome nesto faliti

Isto tako i Windows ima milijardu bagova gde racunari sa azdaja hardwerom od hiljade evra umeju dobro da zabaguju a s druge strane postoji fluidni macos
Pa opet kontam da vecina vas ako ne svi koristite windows.

Upravo tako mada Win7 je skroz solidan (bio, sada je vec pregazen os ali je i dalje dobar) a bolestan udeo Win OS-a je posledica navika, neinformisanosti korisnika a i finans. krize.
Koristim Win7 jer ''zavrsava posao'' za sada a cim se ukaze prilika prelazim na os x.

Konacan proizvod ne moze da bude custom made za svakoga i uvek ce nekome nesto faliti

Mi ovde pricamo o sotveru a konacan proizvod (vanilla android) je odlican i nudi sjajne custom mogucnosti. Problem je sto je Samsung ponovo preterao sa totalno bespotrebnim modifikacijama mozda i najboljeg ''mobile'' OS-a na svetu.

Poslednja izmena:
^ iskreno, ovde dolaze ljudi da bi pravdali svoj izbor (jer nece kupiti s7 edge) tako sto pljuju kameru, mt i ne znam sta jos...
Cela tema o mt, pa sigurno ovde neko ko odlucuje o tome u Samsungu nece citati nista.
Ako vam je stalo do Samsunga (kao sto neko rece) i zelite da se popravi onda kupite jedan s7/s7e testirajte i saljite feedback Samsungu, ovako sto pravdate svoj drugi izbor komentarusici na osnovu gledanja youtube recenzija o samsung mt-u ne pomazete nikome ;)

Poslednja izmena:
Meni je zanimljivo da ljudi koji koriste S7 se ne zale previse na softver. Ne vise od ljudi koji koriste druge Android uredjaje. Uglavnom su to ljudi koji ne kupuju Samsung, koji isti "koriste" na YT ili su probali uredjaj koji je 24/7 na punjacu i vrti reklamu u nekoj poslovnici.
Pogledajte sta MKBHD mozda najveci Nexus fan kaze o softveru na S7 a koristi S820 verziju. Izadje nekoliko Speed Test klipova u kojima S7 radi dobro, da ne kazem odlicno, neki ljudi i dalje insistiraju na tome da S7 nema MT...
Na inostranim sajtovima i forumima zaista nema govora o tome da se S7 softverski raspada a mnogi se slazu da je S7 trenutno najbolji i najkompletniji Android. (Po mom misljenju ne postoji savrsen Android OS telefon) Ako je S7 zaista najbolji Android, mislim da na Android ne treba previse trositi reci.

^ iskreno, ovde dolaze ljudi da bi pravdali svoj izbor (jer nece kupiti s7 edge) tako sto pljuju kameru, mt i ne znam sta jos...
Cela tema o mt, pa sigurno ovde neko ko odlucuje o tome u Samsungu nece citati nista.
Ako vam je stalo do Samsunga (kao sto neko rece) i zelite da se popravi onda kupite jedan s7/s7e testirajte i saljite feedback Samsungu, ovako sto pravdate svoj drugi izbor komentarusici na osnovu gledanja youtube recenzija o samsung mt-u ne pomazete nikome ;)

Ne znam da je ovdje nekom stalo do Samsunga/Applea toliko da bi ih finansijski pomagao kupovinom njihovih telefona. Ako ima takvih neka brate doniraju pa ih poguraju.

Posle s2 nikad više Samsung, osim ako to nije Nexus od Samsunga.
S7 je hardverski sjajan uređaj, lepo izgleda, stvarno je čudo tehnologije, ali jedini razlog zbog koga Samsungove telefone uopšte ne razmatram je TouchWiz. S7 bi radio još bolje da nema TW, i toga su svesni svi.

Ne znam sto svi pljujete taj tw; meni je skroz super i lepo radi! Da se razumemo i ja sam bio vrlo odbojan po pitanju istoga ali sam se navikao posle nekog vremena i cak uvideo neke prednosti bez kojih sad tesko mogu...cak sam i pisao negde o tome. Znaci iskreno ste smorili vise sa tim mt, kesiranjem, slobodnom memorijom i ostalim (neko je ranije super post napisao kako se svi vataju za to a 90% njegovih kolega redovno radi clear all iz tih recents app) super su to telefoni i lepo rade. Svakakvih ljudi ima ovde; negoduju sto je izbacen ic port, a telefon sa istim nikada nisu imali ili su imali a 3x su mozda koristili taj isti ic, isto tako za memorijsku kartu i sve ostalo. Iskren da budem dosadilo mi citanje o svim negativnim glupostima telefona cim se isti pojavi, a posebno od clanova za koje znam da u zivotu ne bo dali preko 300e za telefon! Evo meni je note 4 u 2 slucaja imao preko 1500h uptime i radio je tel bez da sam ja primetio neke falinke posebne i sta sad? Imao sam i sony pre toga takodje i isti slucaj. Svako bira sta mu odgovara i za sta ima mogucnosti; ljudi to sto ovde vi pisete zabole i samsung i apple (i sve ostale) oni prave pare i imaju plan telefona za narednih ko zna koliko godina, a ko to jos uvek nije razumeo...

Evo jel i ja sad treba da hejtujem i pljujem po nexusu 6p na sve strane zato sto nisu ubacili ois u kameru...mislim treba i radim to na svoj nacin; jednostavno nisam kupio telefon, i to je moj znak revolta iako mi je gotovo odlican u svemu ostalom.

Poslednja izmena:
Ne znam da je ovdje nekom stalo do Samsunga/Applea toliko da bi ih finansijski pomagao kupovinom njihovih telefona. Ako ima takvih neka brate doniraju pa ih poguraju.

Naravno da ne treba da kupuju Samsung ako im ne odgovara samo da bi pomogli kompaniji, ali opet se ponavljam ne treba da trose vreme i mesto po hiljaditi put samo da bi opravdali drugi izbor ili pokazali da su za manje para dobili isto ili bolje.

Svi znamo da je sw problem Samsungu, zbog cega ne prave radikalne promene po tom pitanju ne znam, ocigledno postoji neki razlog.

Nexus serija ima svoje kupce, Samsung svoje kao i Apple svoje, toga je uvek bilo i bice.

Kupovina bilo kog uredjaja na osnovu MKBHD YT preporuka.. dajte bre, sta je sledece? :)

@ goran.com

Kakvo bre pravdanje izbora ili nemogucnosti za kupovinu S7? Tj mozda ta pojava i postoji ali kod mene to nije slucaj.

Samsung telefone ''imam u kuci'' punih 16 godina a licno koristim bar jedan (kao primarni/sekundarni) prakticno 13 godina. U vreme najvece ekspanzije Nokie i pljuvanja Nokijasa po Samsungu koristio sam njihove telefone jer jednostavno nisam hteo da se patim sa prehajpovanim djubretom aka Symbian niti sam hteo da mu neki decji Sony Ericsson krcka u dzepu zato sto ima teme koje mogu da se menjaju. Samsung softver je uvek bio izuzetno ''glup'' u smislu da je imao nebulozna ogranicenja i nedostatak opcija ali jednostavno trebao mi je dumb telefon sa sto boljom izradom, ekranom, baterijom pa i kamerom ma koliko da su tad bile ogranicene. Aj koristio sam i SE, nekoliko Siemensa, nokia iz istog razloga mada su Siemensi bili softverski uzas pa sam ih brzo batalio.

I onda mi je prosto smesno kada neki koji su do pre 4 godine pljuvali Samsung androide (cesto hvalili LG/Apple, sve to stoji ovde na forumu) sada pisu o nekakvim zlim Samsung ''hejterima'' :)

Isto ovako (ako ne i vise) se hajpovao i S5 (ne zbog sad nekih epic kvaliteta vec zbog decjeg fanbojizma), telefon koji retko ko kupuje danas a i vec sredinom 2014. je postalo jasno da nije vredan hajpovanja.

S7/E su dosta bolji ali jednostavno ima nas koji smo verovali u drasticnije softversko poboljsanje. Sto se mene tice stvarno se nerviram zbog toga sto ne mogu sebe da nateram na kupovinu hardverski sjajnog androida samo zbog softvera koji mi ne odgovara. Ko jos ne bi zeleo da ima takav ekran, soc (exynos), najbrzu memoriju, kvalitetnu kameru itd a u isto vreme jedan od najlosijih android skinova pedstavlja prepreku.

Kakvo ''hejtovanje'', kakvo opravdavanje nemogucnosti za kupovinu, svestan sam da ima i toga na forumu ali verujem da vecina nas ''hejtera'' ovde pise sta stvarno misli.

Sa druge strane G@W napisa pre nekoliko dana da hajpujem Samsung i da menjam upozorenog Emix-a u nekakvom Samsung botovanju samo zato sto sam hvalio hardver i pisao sta mi se svidja na sedmicama :) Tako je to na forumu, iz ugla LG fana ispadam Samsung bot a iz ugla hardkor Samsung fana sam nekakav ''sammobile hejter'' :d

@ yooyo

+1000 samo ipak nisam toliko radikalan, 'ocu da verujem da ce dodatno srediti TW u N apdejtu koji ce verovatno stici krajem godine (pre toga svakako ne bih ni kupovao S7E).

Clanovi kao yooyo hoce samo cist android i to je ok, jeste to najbolja opcija ali ja bih prihvatio i UI ranga kao novi Sense/Sony na ovim sedmicama.

Slazem se da ne treba preterivati u pljuvanju ali prodaja S7 je tek pocela i takva pojava je prisutna u svim temama na pocetku, logicno je da se polemise na ovaj nacin. Brzo se sve to unormali i kasnije pretezno vlasnici uredjaja pisu o istom + o xda romovanjima, iskustvima nakon duzeg perioda itd.

Poslednja izmena:
A čija je YT preporuka validna?

Stvarno preteruju youtube korisnici, imaju 0 minuta razgovora dnevno, ovaj ili telefon sličnog cenovnog ranga ne kupuju, ali su najglasniji u temi, vrte jedu te istu priču. Postaje besmisleno dolaziti na forum po korisne informacije, ovo postaje repriza reprize jednih te istih kometara mt i keširanje youtube korisnika.

^ o cemu pricas ti, o kakvim minutima razgovora dnevno?! :d Kome telefom sluzi za posao naravno da ga koristi za razgovor ali ima i onih kojima je smartfon vise igracka samo ne vidim kakve to veze ima sa ovom polemikom?

Poznato je odavno da gajis odredjene emocije prema Samsungu (a i da imas ''epic'' izjave po forumu), opusti se, nece propasti Samsung zbog malo pljuvanja necega sto zasluzuje kritiku ali ocigledno nece ni ispraviti mane dok je takvih fanboja :)

MKBHD preporuke su stvarno smesne, lik hajpuje uredjaje koji su vec masovno popularni i to je to, klasican mass popularan YT kanal 21. veka za najsiri krug ljudi, ko hoce neka ga prati i slusa, ja nemam nameru :)

Poslednja izmena:
Moram da ponovom:
Stvarno preteruju youtube korisnici, imaju 0 minuta razgovora dnevno, ovaj ili telefon sličnog cenovnog ranga ne kupuju, ali su najglasniji u temi, vrte jedu te istu priču. Postaje besmisleno dolaziti na forum po korisne informacije, ovo postaje repriza reprize jednih te istih kometara mt i keširanje youtube korisnika.

Haha pa forum postaje obesmisljen bas u fazama kada se sve svodi na hvalospeve, fanbojizam prema parcetu plastike/metala/stakla i kada istim vladaju IT neznalice, hardkor fanboji i ljudi koji ne znaju ''gde je levo'' kada je IT u pitanju a najglasniji su :)

Da se ti pitas malo vise ljudi bi kvalitetne ripove filmova gledali ''u kocka formatu'' na svojim wide monitorima!? :d, ima tu jos na desetine epic izjava ali nema svrhe spamovati temu :)

Razgovori najmanje trose i opterecuju telefon pa ne znam sta ima o tome da se polemise.

Lik ne zna sta pise, razumi ga :)

Poslednja izmena:
Razgovori najmanje trose i opterecuju telefon pa ne znam sta ima o tome da se polemise.

Lik je gasio javascript, flash i šta ja znam (dobio je da mu web izgleda kao wap stranica) da bi dokazao da 808 ima brži browser od iPhone-a, i onda padao u nesvest. Ende, ne razumem kako on bilo koga etiketira

Nije samo MT i izgled... ima tu jos ponesto..
Ja obicno rutujem telefon samo da bi promenio DPI, jer su mi na velikim ekranima svi UI elementi preveliki i nezgrapni. Kada smanjim DPI, sve dodje na svoje mesto (po mom ukusu). TW aplikacije se u tom slucaju ne skaliraju ispravno, te npr. dialer potpuno pobrljavi, contact card isto tako, .. skoro sve TW aplikacije odu dodjavola.
Onda dignem ruke od TW i stavim custom ROM, koji opet ne radi kako treba jer nema drivere za kameru, itd. Sve u svemu, meni je to previse maltretiranja da prilagodim uredjaj. Ne znam kakva je situacija danas po tom pitanju. Mozda su se popravili, mozda nisu. Bilo bi OK da neko napise kako se TW danas ponasa pri promeni DPI.

Ja licno ne zelim da se vezujem za servise koje nude vendori. Iz tog razloga nikada nisam koristio samsung app store niti razne HTC servise, jer znam da cu biti uskracen za iste kada promenim telefon. Za mene su ti servisi najgori bloat.

YT testovi nisu merodavni. Npr. kada krenu sa otvaranjem aplikacija, pa otvore po 20 apps i onda pokazuju kako je MT ubio neku prethodnu app, a pri tome ne uzimaju u obzir koliko uredjaj zaista moze da drzi aplikacija u memoriji. Jedino sto ostaje je realna upotreba i tesstove treba fokusirati na to da se otvori 2-3 drustvene mreze, par sajtova, 3-4 aplikacije i 2 igrice (znaci max 10 app koje manje-vise svi vrte kod sebe) i odraditi 2-3 kruga pokretanja tih aplikacija. Tu se vidi kako uredjaj radi sa RAM memorijom, koliko ima ponovnih pokretanja aplikacija i koliko to traje. Onda moze da se utvrdi koliko koji uredjaj moze da izgura besprekornog rada i koliko je zapravo osakacen izmanama androida koje proizvodjaci prave.

Vrh Dno