Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Meni accubattery pokazuje 82% na bateriji a SOT mi je 7+ sati, jednostavno to treba deinstalirati i ne biti rob bateriji, telefonu i aplikacijama. Dok sve radi kako treba, ako ne radi tek onda servis.

Meni accubattery pokazuje 82% na bateriji a SOT mi je 7+ sati, jednostavno to treba deinstalirati i ne biti rob bateriji, telefonu i aplikacijama. Dok sve radi kako treba, ako ne radi tek onda servis.
Konacno neko razuman..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

A ako ne verujes aplikaciji, a sot sve manji i manji, ti jednostavno okrivis da je to do azuriranih drugih aplikacija, do signala, do osvetljenja, kineskog pasulja iz Irana, jer je nemoguce da ti aplikacija da pribliznu vrednost...

Bolje da aplikacija i gresi ali ces makar znati kad je otprilike baterija za menjanje..

Da sam verovao aplikaciji, ne bih morao da platim 3500din novu bateriju vec bih odneo telefon u servis pre isteka roka od 1 godine, a razlika je bila u desetak dana..ali posto nisam verovao ishod je poznat..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Konacno neko razuman..

Meni Accubatery i USB voltmeter pokazuju skoro identican rezultat.
Meni je bar tacna app iako nisam verovao prvo.

Da li je neko radio reparaciju stakla na Edge-u? Pao mi je telefon i napuklo je samo staklo, touch radi normalno. Video sam da to neki menjaju za oko 70e

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

To nikad ne može biti kao original, ali zato dosta jeftinije izađe ***

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nadjoh malo vremena da se zezam se romovima.. I ako sam generalno zadovoljan radom telefona i baterije, znam da uz pomoc custom roma i kernela telefon dobija "krila" :)

Malo sam cackao xda i u najuzi izbor su usla 2 roma:

Supermen- rom :-D
I Aleksmdr - tako nesto

Znam da par ljudi koristi ovaj drugi, pa me interesuje kakva su iskustva, vredi li izgubiti 3-4h na ovu zaebavanciju?

Ovaj supermen pri instalaciji nudi u aromi bas puno opcija..
Interesuje me najvise kako radi ad blocker, da li utice na trajanje baterije?
Bilo kakva iskustva su dragocena.

Hvala unapred.

I ja sam zainteresovan u ta 2. Za supermena, deluje mi mnogo natrpano i mnogo je tezak kao rom e sad sta nudi za uzvrat ne znam... Generalno i mene interesuju baterije kakve su na njima. Naravno kada "slegne" rom posle nekog vremena

I meni se cini da je 2. opcija bolja..

Alexandr koristi Alfa, ako se dobro sećam to je samo rootovan stock (ne znam što će mu onda uopšte neko ime:)
Superman nije prenatrpan, aroma installer je tu da omogući da se instalira bez muke šta treba, ali ne mora realno ništa. Preko istog installera ide i jednostavno uklanjanje Samsungovih sistemskih aplikacija.
AdAway radi dobro, a nema ga na listi potrošača baterije.

Ima ALEXNDR za 5 telefona, zato ga je imenovao :) Koristio sam na 4 od mogucih 5 (S7 Edge nisam). Jako sam zadovoljan, sve radi, maltene se ne vidi razlika naspram Stock-a, osim sto onaj bas bas bloat nije tu. I sto moze automatski da bude rooted i instalira Xposed.

Ja koristim ALEXNDR sa AdHell 2, instalira se olako (za razliku od Stock-a gde nisam uspeo nesto.. nisam ulazio u "zasto"). Iskreno ne vidim neku vecu koristi od AdHella, i dalje me smaraju reklame u MX Playeru :)
Ne znam da li AdAway resava automatski reklame u YT-u, ja sam koristio YT AdAway za Xposed.

@nidzakv ako već ideš na custom rom onda svakako SuperMan prije Alexndr.
U aromi izabereš šta ti treba i da...AdAway radi odlično.

@nidzakv ako već ideš na custom rom onda svakako SuperMan prije Alexndr.
U aromi izabereš šta ti treba i da...AdAway radi odlično.
Hvala brt, stavljam ovih dana pa javljam. Buni me par stvari, tj neki novi pojmovi kao sto su magist, neka nova verzija SuperSU?

Takodje gde ima stock rom da se skine u slucaju da ne vidim neku veliku razliku?

Sto se tice kernela, drzacu se stock varijante..

Stock, na sammobile.com/firmware
Ali nemas razloga za S7 da ne ides na ALEXNDR, osim ako ti nije bitno da zadrzis KNOX 0, tj. 'garanciju'.
Magisk jeste nesto slicno SuperSU. SuperSU meni nije radio na stock-u na S7, ali kao i za AdHell, nisam se nesto trudio da shvatim zasto.

Hvala brt, stavljam ovih dana pa javljam. Buni me par stvari, tj neki novi pojmovi kao sto su magist, neka nova verzija SuperSU?

Takodje gde ima stock rom da se skine u slucaju da ne vidim neku veliku razliku?

Sto se tice kernela, drzacu se stock varijante..

Magisk... Da to si dobro rekao.
Kernel možeš i onaj superstock

Ako ideš na Superman stavi obavezno Magisk, a ne SuperSU, jer sa Magiskom možeš zaobići root proveru koji ti neki programi mogu imati (Snapchat, banking app, apps za TV i sl.)

Kernel Slobodno stavi Superstock. Ima još jedan, zaboravih mu ime, ali je on za one koji vole da se igraju sa kernelima, pa ga slobodno preskoči.

Nakon ovog zadnjeg update-a Google Play Services :D
Yep, 10h SoT is coming, osvetljenje je na ~80-85%. (na slici je tacno kada je spao na 94%, 42 minuta, 7min/%, 11h u stvari :))

Oko 9h sada moze da izdrzi uz klipove preko WiFi-a, i uz podosta cackanja Chrome-a u isto vreme. Ranije to nije moglo. Uz LTE, nije airplane mode.

Mrzelo me je (i nisam imao vremena realno) da isprobam puna baterija koliko izdrzi sa klipovima sa interne, ali 4h je presao na 75%, znaci verovatno bi mogao 16h SoT, isto ~80% osvetljenja!

Po prvi put sam happy sa update-om Google Services!
Mogu da zamislim koliko ce Djilkosh imati :)

Prilozi

• Screenshot_20171212-033528.png
    Screenshot_20171212-033528.png
    205 KB · Pregleda: 179
Poslednja izmena:
O kojoj verziji se radi? Skinuo si preko nekog web sajta(apkmirror) ili?
I meni curi baterija u poslednje vreme...u usage uvek Google play services vodi...

Ne, sam se update-ovao. Moj pokusaj da zabranim dalji update nije uspeo :(

Kako beše povratak sa Supermana na full stock, Dani pregazim official ROM iz Odina?

Ja imam tu verziju...i sada gledam usage...i nema Google servisa. Znači ipak ima nečega tu...:D
U pravu je bio čovek...

Koji drugi build?

Nazad
Vrh Dno