Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Meni je otisla baterija u tri lepe u poslednjih desetak dana, dal zbog neki update ko ce ga znati, i pre mesec dana bila je uzas, non stop neki update aplikacija, onda se stabilizovala, 4, 4 ipo sata sot-a bez problema i sad opet jedva 3 do 3ipo.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ja ne radim uopste update aplikacija osim kada bas mora. Samo GPS se updativao.

Paralel space

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Paralel space mi je potreban zbog vibera na sluzbenom broju..vidim i ja da dosta vuce al kako da ga resim?

Kolko AOD moze da vuce..? Ne verujem da moze da smanji sa neka bude 3h SOT-a na 1h i 20min?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Zavisi od dužine idle perioda jer on ti tad skida bateriju koju bi inače imao na raspolaganju za aktivnu potrošnju. Ali svakako bi više imao efekta kada bi rešio parallel space.

Ima li neka zamena za parallel space a da ne vuce bateriju toliko?

Evo moje baterije, ceo dan na poslu gledao neke strimove na twitchu, youtube, malo poziva, instagram, kuci gledao iptv, surf, osvetljenje na 40%, wifi only... Helios rom DQD7, stara verzija ekstra drzi... oko 6 sati sota izadje u dva dana kombinovanog koriscenja.. telefon januar 2017..
db729553dd5f3771efe535a249960cb9.jpg
f6a1a0453b15e634ee69c0b9d9aeea63.jpg
01cf6873223eb7172f52b3447bbd13d0.jpg

Poslednja izmena:
Odakle je najbolje skinuti oficijalni rom i od koje zemlje i ima li negde uputstvo? Do sad sam radio samo ORA, ali ke smara više ovo mađarsko đubre što mi ne da da obrišem sijaset aplikacija.

Skini najbolje sa sajta updato.com, tamo su ti mnogo vece brzine nego na sammobile. Skini SEE zadnju verziju, ili: moj predlog je DQD7 za bilo koju evropsku zemlju, majski patch, ekstra se pokazao u trajanju baterije...

Hajde nemojte Google Play Services zvati GPS, jeste da su ista slova ali je akronim već zauzet... Koristite npr Wi-Fi da ne bude zabune na šta se misli [emoji16]
Šalim se, za ovo drugo naravno, za prvo bar jednu reč celu napišite, pomislio sam da Global Positioning System pravi problem [emoji5]

Paralel space mi je potreban zbog vibera na sluzbenom broju..vidim i ja da dosta vuce al kako da ga resim?

Kolko AOD moze da vuce..? Ne verujem da moze da smanji sa neka bude 3h SOT-a na 1h i 20min?

Sta ce ti paralel space na s7e, imas bezbedan folder ako ti treba 2 vibera,2 fb i slicno.svemu tome između ostalog i sluzi bezbedan folder.paralel zdere bateriju i greje tel.

Ajd i ja da pitam, nesto mi opasno jede bateriju, wifi ukljucen konstantno, mobile data takodje, bt, osvetljenje na nekih 60%, AOD, dual sim je verzija. SOT sa ovim stanjem sada 1h 20m, razgovori min 1h dnevno, sinhronizacija ukljucena, NFC...dajte neki predlog sta jos da gasim..
46f3ebc55e0d498e208222e072bb4793.jpg
4d0e169211732f98e40a63a15fa6fbfc.jpg
8f4d9e10bba745a50b41c1f7e7701d89.jpg

Za dva vibera imas bezbedan folder...

Koji fail od GooglePS :(
~5h telefon na bateriji u trenutku SSova, od toga cetvrtinu uzeo GooglePS (tj. Android System/OS)!
SS jeste sa S5, ali slicno je i sa jednim S7 sto se igram za vikend :( Samo sto za S5 znam tacno sta da poredim, zbog sireg iskustva.

Prilozi

• Screenshot_2017-10-08-01-36-41.png
    Screenshot_2017-10-08-01-36-41.png
    160.1 KB · Pregleda: 118
  • Screenshot_2017-10-08-01-36-37.png
    Screenshot_2017-10-08-01-36-37.png
    122.5 KB · Pregleda: 125
  • Screenshot_2017-10-08-01-24-39.png
    Screenshot_2017-10-08-01-24-39.png
    166.4 KB · Pregleda: 118
Zašto mi je nekad vibracija slabija, a nekad jača kad kucam na SwiftKey tastaturi? Jel do softvera ili do motora ili kako se već zove to čudo za vibracije?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Koji fail od GooglePS :(
~5h telefon na bateriji u trenutku SSova, od toga cetvrtinu uzeo GooglePS (tj. Android System/OS)!
SS jeste sa S5, ali slicno je i sa jednim S7 sto se igram za vikend :( Samo sto za S5 znam tacno sta da poredim, zbog sireg iskustva.

Otkud tebi uopšte da su play servisi pod android system i os? Play servisi su posebna "aplikacija" i android radi i bez njih. Kako oni mogu biti deo sistema kada sam Android ne zna ništa o njima...

Sta ce ti paralel space na s7e, imas bezbedan folder ako ti treba 2 vibera,2 fb i slicno.svemu tome između ostalog i sluzi bezbedan folder.paralel zdere bateriju i greje tel.

Namestio sam secure folder a da li je moguce da mi drugi viber preko secure foldera nije zakljucan?

Namestio sam secure folder a da li je moguce da mi drugi viber preko secure foldera nije zakljucan?

Nisam toliko proučavao, meni drugi viber jedte zakljucan, baš ću da čačnem da vidim jel može drukčije, da li su uopštd predvideli da bilo šta bude otključano...

Otkud tebi uopšte da su play servisi pod android system i os? Play servisi su posebna "aplikacija" i android radi i bez njih. Kako oni mogu biti deo sistema kada sam Android ne zna ništa o njima...
Iskreno, samo probom:
- Zabranim rad Google Play Services i Store-u. Ne radi mi Chrome i Gmail, ali Android OS/System se ne pojave maltene, a SoT prelazi 6h bez problema.
- Ukljucim GPSove, i kao sto vidis.
Nisam siguran naravno da je do Google servisa, ali iz ovoga izgleda tako.

Da se razumemo, ako si ti u pravu, no problem, samo nam nadji resenje kako da sredimo i dobijas pivo :)
Ne vidim gde drugde bi bio problem.

Poslednja izmena:
Nemoj sa vojkanom da se raspravljas uvek će ti dokazati suprotnosti od onog što misliš, znam ga deset godina i uvek je tako

Ako dokaze, ne vidim problem.

Cudna stvar mi je doduse sto je Stay Awake prilicno nizak bio.

Ja znam za play servise koji se pojavljuju kao stavka u listi potrošača. Kad neko ne ugasi location history, Google now, kada se koristi lokacija (naročito na cell data)... I to je sve legitimna potrošnja plej servisa. Stvarno ne vidim kako mogu mučki da se ubace pod android system. To što ti padne potrošnja kada ih ubiješ ne govori ništa jer si time ubio pola telefona bukvalno. Vidiš i sam da nemaš nikakav awake, ni sada ni na onim screenshotovima koje si kačio pre neki dan u navodno "problematičnom periodu". 5 minuta awake na sat vremena sleepa nije problem, ne znam može li uopšte manje od toga.

I ko je sad ovaj bearstorm

Ja sam Google Play Services prvi put video medju potrosacima u zadnje 2 nedelje, do tada sam znao da mogu se naci, ali nisam ih vidjao. Sada se i oni pojave.

Mislim da je do Play Services, jer se updatovao tacno od kako je poceo taj problem, vidis da vise telefona pogadja. Ja aplikacije ne update-ujem uopste, osim kada mora (YT, Gmail efektivno samo update-ujem), system update je prva stvar koju zabranim pri prvom startu telefona (a i ne moze se update-ovati custom ROM :)).
Tako da nista drugo ne vidim da moze proci tu. Signal je isti kao ranije, ista lokacija generalno, iste kartice. A desava se i kada je u Flight modu, tj. wifi only.
Location History, Google Now i Location su mi iskljuceni skroz.

Pa zato i imaš bagove što ništa ne apdejtuješ, da te tvoje verzije valjaju ne bi izlazila ažuriranja [emoji16] [emoji23]

Wow.... i to naravno se desi gomili korisnika nakon sto se GSP update-uje :)

Ocekivao sam da ces nesto konkretno reci na ovu temu, a ne zezati :)

Koja gomila bre, samo ti i proday godinama kukate, i što je najjače nijedan nikad ništa ne ažurira [emoji23]

Ne zezaj, citaj malo Note, S7, S5, S6 teme. Eno i Marko ima od onoga sto pamtim (Njega pamtim uvek, jer se stalno zali na to posle update-a :D)

Neko je čini mi se u ovom delu foruma pomenuo addblocker za nerutovane telefone. Nije ni adhell ni Adguard. Ponkvo problem sa baterijom. Izgleda da nije bio rešen kad sam pomislio da jeste. Deinstalirao sam Adhell da vidim da l do njega pa mi treba neki drugi adblocker.

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno