Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

Ne razumem pitanje ? Nisi mogao da ugasis mob ?

Drzis 15 sek power dugme i to je to...

Vala baš, kada je to lepo namešteno na kršini Zte blade g, ne verujem da će na s6 biti problema sa restartom...

Ne razumem pitanje ? Nisi mogao da ugasis mob ?

Drzis 15 sek power dugme i to je to...
Poslednji put kada sam flesovao nesto zabrljao i nije mogao da se ugasi, ni posle minut drzanja power dugmeta i kombinovanja sa home, samo vrteo boot to recovery, problem resio jedino vadjenjem baterije i ulaskom u download mod pa novi flash! To mi se i ranije ponekad desavalo, sad se samo pitam kako se to resi bez vadjenja baterije, ja nisam imao drugi nacin!

Prvi put cujem da je to uopste i moguce.. Koliko znam drzanje power dugmeta 15sek ti je isto kao da si izvadio bateriju iz moba

Mala je verovatnoća da se tako nesto desu u normalnom radu, srećom sve je manje potrebe za rootovanjen telefona

Mislim da i treba tako. Kad se zabrlja i treba da ne reaguje ni na šta. Pa kad se nauči da se proverava pre fleša, pa kad vas rebnu u servisu, onda ćete ili odustati od flesovanja ili naučiti da proverite šta radite i naučite.

Ozvanicli 5.1 lizalicu
Eto Samsung ima mesec dana da radi na njemu do izlaska S6.
Mada ja se nadam da ce bar do sredine maja da prebace S6 na 5.1

Poslednja izmena:
Povremeno mi se desavalo na s5 i s4 da telefon ne mogu ugasiti bez vadjenja baterije (kod flesovanja i sl. ) , bas me zanima kako to uraditi ako mi se desi na s6?

Ne znam kako je na S6, ali svi dosadašnji telefoni sa nevađenjem baterije imaju neku opciju držanja kombinacije tastera da se uradi "power down" procesora i kontrolera. Ovo je uglavnom urađeno posebnim sitnim hardverčićem koji prati stanje tih tastera i ako se drži zadata kombinacija, nakratko prekida napajanje telefona. Radi nezavisno od čipseta i ne može se zaglupiti (jer je u principu, veoma jednostavna lelektronika).

A ima i opcija kod nekih Sony-ja, pored ležišta za karticu ima hard reset dugme(nce). Može se pripušiti univerzalnim reset alatom IT stručnjaka, spajalicom.

Ko ce docekati sredinu aprila
[emoji16]
Nije mi jasno zasto kriju cenu jos uvek

Ko uopste kupuje taj active? Najruznija serija koju se samsung ikad izbacio

S5 active izgleda 10x bolje od obicnog S5. Sad ces da kazes da je to subjektivno a malo pre toga si napisao ''ko kupuje te najogavnije verzije telefona'' :)

Active serija nikako nije najruznija koju je samsung ikada izbacio i ti Active itekako imaju smisla, za jedan manji broj ljudi ali i takvi flagship telefoni treba da postoje ;)

S5 active izgleda 10x bolje od obicnog S5. Sad ces da kazes da je to subjektivno a malo pre toga si napisao ''ko kupuje te najogavnije verzije telefona'' :)

Active serija nikako nije najruznija koju je samsung ikada izbacio i ti Active itekako imaju smisla, za jedan manji broj ljudi ali i takvi flagship telefoni treba da postoje ;)
Kad sam rekao najruznije najvise sam mislio na s5 active, to je najruzniji samsung proizovd ikada po meni. S4 active je lepotica iz bajke za njega

Počelo je oglašavanje na ebay-u za prodaju preorder-ovanih, cena sitnica 1000+e.:)

Kad sam rekao najruznije najvise sam mislio na s5 active, to je najruzniji samsung proizovd ikada po meni. S4 active je lepotica iz bajke za njega

E vidis, ja to mislim za obican S5, za mene je to jedan od najodvratnijih telefona u istoriji (one xelibri i slicne nokia-siemens-telit-itd nakaze ne racunam jer se to neko ocigledno sprdao sa dizajnom) i definitivno najgadniji Samsung ikada koji uz to u odnosu na cenu deluje ultra-jeftino :) S5A mozda nije lep telefon ali je u skladu sa Active imenom i svakako je jedan od bolje dizajniranih telefona koji ima sve te sertifikate (bolje izgleda od CAT). Sve je to subjektivno naravno ali.. da ne idemo dalje u off. Ja cekam S6A i nadam se da nece osakatiti hw/sw u odnosu na obicnu sesticu.

[YOUTUBE]9yGMUBbgFOc[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
S5 zvani flaster :D

The Samsung Galaxy S6 Has the Best Smartphone Display So Far

http://displaymate.com/Galaxy_S6_ShootOut_1.htm

The Best Smartphone Display

The display on the Galaxy S6 has many significant enhancements over the Galaxy S5 that we tested a year ago. The most impressive are the increases in pixels per inch (from 432 to 577 ppi), higher pixel resolution (from 1920x1080 with 2.1 Mega Pixels up to 2560x1440 with 3.7 Mega Pixels), higher Absolute Color Accuracy (27 percent improvement), higher Peak Brightness (12 percent improvement), higher screen readability and Contrast in High Ambient Light (10 percent improvement), and higher display Power Efficiency (20 percent improvement). The screen size remains the same at 5.1 inches.

The display on the Galaxy S6 matches and even exceeds the performance of Galaxy Note 4 that we measured in 2014 and rated it as the Best Performing Smartphone Display that we had ever tested (see the Comparison section below that includes the iPhone 6). This is a particularly significant enhancement because the Galaxy S6 display is considerably smaller so the display components needed to be scaled down by 20 percent in area from the larger 5.7 inch Galaxy Note 4.

The Galaxy S6 delivers uniformly consistent all around Top Tier display performance: it is only the second Smartphone display to ever get all Green (Very Good to Excellent) Ratings in all test and measurement categories (except for a single Yellow in the Brightness Variation with Average Picture Level) since we started the Display Technology Shoot-Out article Series in 2006, an impressive achievement for a display. The first display to achieve that was the Galaxy Note 4.

Based on our extensive Lab tests and measurements listed in the Table below, the Galaxy S6 matches or breaks new records in Smartphone display performance for: Highest Screen Resolution, Highest Pixels Per Inch, Highest Absolute Color Accuracy, Highest (Infinite) Contrast Ratio, Highest Peak Brightness, and Highest Contrast Rating and screen readability in Ambient Light.

The Galaxy S6 and Galaxy Note 4 are neck-and-neck record holders for display performance, effectively tied or alternating between first and second place in almost all categories except screen size for the much larger Galaxy Note 4, and the much higher pixels per inch for the Galaxy S6. What is especially impressive is that the overall display specs and performance of the Galaxy S6 have been maintained or improved after being scaled down by 20 percent in area from Galaxy Note 4. The Galaxy S6 matches the Galaxy Note 4 in overall display excellence and record performance and joins it as the Best Performing smartphone Display that we have ever tested.

Sto se potrosnje tice:

Display Power Efficiency

With each successive generation Samsung has been systematically improving the power efficiency of their OLED displays. We measured a 20 percent improvement in display power efficiency between the Galaxy S5 and the Galaxy S6, which is especially impressive given that the Galaxy S6 has almost double the number of pixels and therefore much higher processing overhead. The Galaxy S6 also has an Ultra Power Saving Mode that lowers the Screen Brightness and also sets the background to Black, both of which significantly reduce display power and can double the running time on battery. See the Display Power section for measurements and details.

Poslednja izmena:
Smanjili su potrošnju ekrana za 20% u odnosu na GS5...

Svaka čast.

Poslednja izmena:
to je verovatno 80% u odnosu na S4 :D

Ovim placenim testovima ne verujem nista.. Da su napisali 14,5% mozda bih i poverovao. Necemo nista znati do pravih zivih testova i iskustva korisnika

Kada smo vec kod s6,gizmo nikako da se javi sa utiscima iz barse...

Poslednja izmena:
Pisao sam nešto u postu #1126. Ništa konkretnije ni ja ne znam, nisam imao prilike dugo da koristim, par puta po 5 minuta S6 i S6 Edge. Znaću više tek kad ga dobijem duže na test, a to će biti verovatno pred početak prodaje, a do tada ćete znati već sve što vas zanima. *** kad ne može odmah da se dobije, posle se sve zna pa nije toliko zanimljivo za čitanje.

Ma neka jedu pite sa smanjenjem potrošnje i štedljivim marketing glupostima ...
Stavi ti lepo bateriju 3300 mAh pa štedi koliko i kako znaš.

Ovako slobodno može da se čita ŠTEDELI SMO NA BATERIJI !

Počeli su kao Epl samo neke procente da forsiraju prilikom prezentacije, ali zato krajnja ceni nije u procentima :)

Poslednja izmena:
@gizmo

Kad vec spominjes EDGE verziju, da li ima posebnu pozitivnu funkciju sem estetskog ? Koji su jos argumenti na strani edge modela?

Na tom zakrivljenom delu pokazuje neke ikonice za quick launch (i/ili notifikacije nisam siguran) dok je ostatak ekrana iskljucen. Po meni je to vise neka kul nego zaista prakticna funkcija.

Vrh Dno