Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

Ko zna, mozda i bude tako na pocetku, da malo pocaste narod :d

Nema šanse, možda da ne postoji običan s6.
Ovako će mu on uzeti dobar deo prodaje.

To je istina.. Plus nece moci brzo da ga stancuju kao obican s6

http://www.telegraph.co.uk/finance/...s-records-with-45m-push-behind-Galaxy-S6.html

Ukratko, sto se tice marketinga... oborili su rekord kako za mobilni telefon, tako i za bilo koji drugi proizvod, samo u UK 45 milion funti na marketing... 20% vise nego za s5...

I sto je najbitnije, Apple, po ugovoru, ima pravo da trazi od mreza da same placaju reklame, kako bi dobili iPhone... dok Samsung mora da sam dotira veliku svotu operaterima za pomoc u promociji...

Koliko mi je smesno da citam sad price po netu o izmenjivim baterijama na S5 i ovim juzer neizmenjivim na S6.. koja je to ogromna prednost samsunga nekada bila, fazon svaki korisnik ima po 2-3 rezervne koje menja svaki dan, pa sta ces kad ti oslabi (kao da se to desava posle 2 meseca) i kada ne budes mogao da zamenis (navodno to je nemoguca misija) a sada ''sta fali, kakve veze ima sto je neizmenjiva baterija pa jos sa 250 mAh manje nego ona iz S5 uz 2k, to je jos i bolje'' :)

To za smanjenje baterije si u pravu i to mi se ne dopada,a ovo za menjanje baterije je takva glupost i ljudi to pominju samo da bi se nešto zamerilo a ne zato što zaista imaju nekoliko baterija u džepu :)

Pa o tome ti pricam, vidim sada da ima kao neki nacin da korisnik sam zameni bateriju i to je ok nego mi je stvarno smesno drzanje tih selektivnih i vremenski ogranicenih stavova samo zbog privrzenosti brendu :) Ima tu jos smesnih pricica ali da ne bude da flejmujem ;)

Mada verujem da je bilo korisnika sa rezervnom baterijom u steku, nije to lose uopste, posebno kada telefon inace nema bas najbolju autonomiju. Mada sigurno nije lose imati rezervnu bateriju od 3000 mAh+ samo ipak u realnosti niko to ne bi koristio tako cesto jer je vec i stock autonomija takvih telefona odlicna a retko kome se desava da je bez pristupa struji duze od 24h.

Samsung Galaxy S6 Active coming to AT&T in May?

Verovatno jedva biti prisutan u Evropi, se kao i S5A a kod nas ih prakticno i nece biti. Steta, S4A se pojavio relativno brzo.

Poslednja izmena:
Naslov govori sve, uboli su trenutak kao 2011. a i sam telefon je konacno pravi galaxy, htc M9 je opet losiji na nekim poljima + sto htc ima 100x losiji marketing, dostupnost i nema armiju fanova. Pokidace sa prodajom S6 jer su se i cajnizi ispucali delimicno. U USA i Evropi S6 ce pokidati (statusni anti-apple simbol a i kinezi i dalje nemaju bas toliko jezgro kupaca), kao i u JK dok u ostatku Azije xiaomi i slicni proizvodjaci i dalje imaju prednost (nize cene, lozenje na domace proizvode). A i Apple se delimicno ispucao, cekaju se S verzije njihovih sestica tako da ce Samsung S6 do jeseni imati ogroman prostor za uspeh i rekorde.

Poslednja izmena:
Ovo je prvi Samsung koji stvarno želim da kupim ...

Takodje.
Ali za takav potez cena mora da padne na neki razuman nivo.. Ima da se nacekam :) ( mada tada vec krecu info o novom nexusu i sve tako u krug.. )

Poslednja izmena:
Naslov govori sve, uboli su trenutak kao 2011. a i sam telefon je konacno pravi galaxy, htc M9 je opet losiji na nekim poljima + sto htc ima 100x losiji marketing, dostupnost i nema armiju fanova. Pokidace sa prodajom S6 jer su se i cajnizi ispucali delimicno. U USA i Evropi S6 ce pokidati (statusni anti-apple simbol a i kinezi i dalje nemaju bas toliko jezgro kupaca), kao i u JK dok u ostatku Azije xiaomi i slicni proizvodjaci i dalje imaju prednost (nize cene, lozenje na domace proizvode). A i Apple se delimicno ispucao, cekaju se S verzije njihovih sestica tako da ce Samsung S6 do jeseni imati ogroman prostor za uspeh i rekorde.

Ne verujem da ce 6S biti drasticno bolji od 6, kao sto je S6 u odnosu na S5. Apple ce verovatno poboljsati kameru/kamere , iOS ce dobiti upgrade, ekran verovatno ostaje isi, sto vazi i za bateriju, dizajn, itd.Ono na sta ce se verovatno fokusirati je prevashodno software , posebno novi muzicki servis ( placeni ). Za neke radikalnije promene cekace se iPhone 7...Zbog svega ovoga, Samsung ima vise nego sjajnu priliku da se vrati tamo gde su bili pre par godina ( plus se Note serija prodaje odlicno ).

Poslednja izmena:
Pa nisu ni 6 sad nesto drasticno bolji od 5s pa su razbili sa prodajom :) 6s verzije ce dobiti malo vece baterije, malo bolje kamere (vece senzore), mozda neke dizajnerske i sw promene ali i 2Gb rama i sve to je dovoljno da opet mlate pare. I onda se ceka iP7 koji ce da ponovi sve to isto a posle i s verzija :d Nema za njih zime.

Kod android os-a je problem sto na trzistu ima mnogo proizvodjaca i uredjaja i da samsung nije izgradio neki kao kult i da nemaju najjaci marketing danas bi bili u malo boljoj poziciji nego LG, kao sto je to bilo od 2003-2010/1 tj do pojave SGS I/SGS II.

Prva i osnovna razlika i razlog zasto apple belezi rekordne prodaje je to sto su konacno povecali velicinu ekrana. Kada su shvatili da phablet nije sala, i da ljudi zele uredjaj kao sto je Note, konacno su dali ljudima ono sto su trazili. Iz tog razloga, 6 i 6+ su drasticna razlika u odnosu na 5S...sa druge strane, ne vidim sta bi mogli drasticno da promene na 6S ili 6+S, ekran 99.9% ostaje isti ( i sto se tice rezoilucije i sto se tice velicine ).

Naravno, veci displeji su glavni razlog ali tako za S ce da dodaju 2Gb rama i jos neke sitnice i da se hvale a poznato je da veci deo apple korisnika prosto mora da ima najnoviju jabuku tako da.. ;)

Poslednja izmena:
Prva i osnovna razlika i razlog zasto apple belezi rekordne prodaje je to sto su konacno povecali velicinu ekrana. Kada su shvatili da phablet nije sala, i da ljudi zele uredjaj kao sto je Note, konacno su dali ljudima ono sto su trazili. Iz tog razloga, 6 i 6+ su drasticna razlika u odnosu na 5S...sa druge strane, ne vidim sta bi mogli drasticno da promene na 6S ili 6+S, ekran 99.9% ostaje isti ( i sto se tice rezoilucije i sto se tice velicine ).

Povremeno mi se desavalo na s5 i s4 da telefon ne mogu ugasiti bez vadjenja baterije (kod flesovanja i sl. ) , bas me zanima kako to uraditi ako mi se desi na s6?

^ istovremenim drzanjem 2 tastera npr.

Nisam mogao, pokusavao sam sa power, home i up-down i nisam uspevao, tek posle vadjenja baterije i ukljucivanja sam isao u download mod ili recovery

Poslednja izmena:
Ma moći će sigurno da se ugasi/restartuje, šta vam je. Kao da je prvi telefon na kome se ne vadi baterija.

Vrh Dno