Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledaj prvu sliku sa tog linka i ostale. Nije isti raspored blica i hrm

Nadam se da je ovo tacno.
Konacno nakon toliko godina pravi premium Samsung koji izgleda zaista mocno.

Samsung Pay: works with 90% of existing magnetic stripe payment terminals

Ovo je veoma zanimljivo. Bilo bi odlično. Doduše, kod nas je problem što je većina kartica čipovano.

Ovo je veoma zanimljivo. Bilo bi odlično. Doduše, kod nas je problem što je većina kartica čipovano.
Kakve to veze ima?
Ubacis podatke od kartice u taj samsung pay i to bi treba lo da bude to, nemam pojma.
U usa 99% kartica nema cip, ali su poceli polako da ubacuju zbog sigurnosti.

Kakve to veze ima?
Ubacis podatke od kartice u taj samsung pay i to bi treba lo da bude to, nemam pojma.
U usa 99% kartica nema cip, ali su poceli polako da ubacuju zbog sigurnosti.

Naravno da ima veze. Čip kartice drugačije rade i vrše proces autorizacije. Ukoliko radi tako što na kratkom dometu simulira magnetno provlačenje... biće super za amere ali ne i za nas. Ako sklope tu magnetnu "simulaciju" sa NFCom, to je strava i to je bolje od svega do sada viđenog. Videćemo već kad krenu prvi testovi.

Naravno da ima veze. Čip kartice drugačije rade i vrše proces autorizacije. Ukoliko radi tako što na kratkom dometu simulira magnetno provlačenje... biće super za amere ali ne i za nas. Ako sklope tu magnetnu "simulaciju" sa NFCom, to je strava i to je bolje od svega do sada viđenog. Videćemo već kad krenu prvi testovi.
Pa svaka kartica ima i magnetnu traku i svaki citac kartice ima za provlacenje i za cip.

Pa svaka kartica ima i magnetnu traku i svaki citac kartice ima za provlacenje i za cip.

Meni u životu nikada nisu naplatili čipovanu karticu samo magnetnom trakom... tako da sam ja došao do zaključka da to ni ne može. Neka me neko demantuje ukoliko grešim.

Ja placao u Americi magnetom trakom, intezinu cipovanu karticu. Veorovatno moze nego koriste cip. Ja recimo dok sam radio kao konobar tu nisam ni pokusavao da provlacim, uvek sam gurao u aparat
Inteza ima pay wave tako da kontam da to radi kao i apple pay i ostalo
Ali dzaba kad ni u usa se to ne koristi nesto mnogo tako da sumnjam da ce u Srbiji to ista znaciti

Brze cu izvaditi karticu i provuci je nego telefon i uci u aplikaciju i staviti prst na senzor

Poslednja izmena:
Apple pay radi samo u usa, ne verujem da ce biti ista drugacije sa samsung payom jer oni moraju sa bankom da potvrde da je to tvoja kartica.
Tebi nema veze da l je kartica cipovana ili ne. Ti ubacujes podatke sa kartice u telefon i to je to. Mozes da je ostavis kod kuce.
Problem je u aparatim da li ce podrsavati taj nacin placanja. Nase zabole da nabavljaju nove aparate. A tek apple/Samsung zabole za srpske banke.
Sve zavisi od samsunga kakav ce sistem napraviti, vrvtn ce raditi kao pay wave pa ce biti mozda i u Srbiji, no videcemo

Poslednja izmena:
Uređaji u Srbiji nisu problem. Već sada je dosta terminala sa NFCom (Idea, Tempo, Maxi, As, DM, Lilly ali i mnogi mali trgovci).

Navodne dimenzije: 143.30mm x 70.81mm x 6.91mm
sams2_1.jpg

izvor

6.9mm ***..ovo ako bude imalo 2300mah bateriju da se peva..

Poslednja izmena:
Verovatno racunaju na to da ce novi amoled biti jos malo stedljiviji od onog sa N4 kao i novi exynos pa ce uz 2550 mAh moci da izvuce slicnu autonomiju kao S5, mozda malo slabiju. Sto je sasvim dovoljno ali ne vidim svrhu smanjenja debljine telefona koji su ionako ok sto se toga tice, po cenu baterije/autonomije koja je jedna od najbitnijih stvari na jednom smartfonu, posebno u 2015.

Valjda ce bar Sony ici na 3300-3400 mAh za Z4, jos kada bi postojala i verzija sa 1080p displejom i eto jos malo bolje autonomije od inace odlicne na Z2/3.

Bas me zanima da li ce Samsung ponuditi 2 verzije displeja, 1080p i 2k a da je sve ostalo isto. Mada male su sanse.

Ne verujem da je ovo uopšte tačno, pošto dimenzije ekrana ne odgovaraju 16:9 formatu, sad sam proverio

Pa i iphone ne fura 16:9 ? Ili se ja tripujem. Valjda ip5..

4.92" 9:15

Exclusive: Some details you didn’t know about the Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge

-Let’s talk about the camera first. Like the Galaxy S5, Galaxy Note 4, and the Galaxy Note Edge, the Galaxy S6 and S6 Edge will feature a 16-megapixel camera. However, this time around, the sensor will be a 1/2.3″ module, making it larger than the one featured on the 2014 flagships. Optical image stabilization is on-board as well, which should enable the Galaxy S6 (and S6 Edge) to take photos with improved dynamic range and less noise, and capture more detailed images low-light conditions. The Galaxy Note 4 is already a stellar performer with its smaller sensor, so it will be interesting to see how the Galaxy S6′s camera performs.

Barem da su na 1/2.0" isli... 🙁

Update: The original version of this story mentioned that the camera sensor on the Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge will be larger than the one on the Galaxy Note 4 (and Galaxy Note Edge). It turns out that part of our info was wrong, and we have taken it down as a result.

Jos fali da bude isti senzor kao u Note 4... :S:😡

Pa kako kad niko (samsung/sony/toshiba/OmniVision) ne proizvodi takav mobajl senzor? A nije im ni u interesu, povecavace tako za nijansu za svaku novu generaciju.

I ovo je dovoljno, dobar 1/2.3'' i OIS + kvalitetan softver i to je to za P&S, od nekakve 1020/cm1/808 kamere na pravom android flagshipu nema nista bar jos 2-3 godine.

Информација баш и није тачна, Ксјаоми тј Шаоми већ има модел са 4 ГБ ДДР4 рама и С810 чипсетом, Ми Ноте Про. 😉

Nazad
Vrh Dno