Za ALEXNDR ti treba CWM ili TWRP, jer samo tako moze da se flashuje. Znaci treba ti Odin da flashujes CWM ili TWRP (meni je mnogo zgodniji TWRP jer se na FullHD+ ekranima bolje vidi, CWM ima presitna slova za mene, plus TWRP ima dosta zgodnih opcija).
Treba driver valjda za Odin, ali se nadam da ce ti neko drugi odgovoriti za taj deo, ja imam podesen laptop vec 5 godina za Samsung telefone i zaboravio sam kako/sta za pocetak da li mora

na XDA ne vidim da stoji ista o driveru, pa mozda i ne mora:
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2711451
Odin ce ti javiti gresku ako treba driver, pa ne brini
Driver mora za ADB i fastboot, ali to ti ne treba za instalaciju ROMova, niti generalno, osim za hitne potrebe i programiranje
ALEXNDR ROM bih ti preporucio 5.0, ne vidim nista bitno dodato u MM 6.0, a boje su nekako bland... bas ono tmurnije... iako su to "iste" boje, bela i zelena su nekako bas bledije, mene ubedace prosto

Uzjedno, ja ALEXNDR 5.0 furam vec nekih ~3 godine na S5Duosu, ili koliko vec postoji ALEXNDR 5.0, i nijedan problem nisam nasao.
Postavi odmah da se instalira Xposed i root (to radis tako sto menjas samo ime fajla ROM-a, pre kopiranja na internu memoriju telefona, dakle prosto da ne moze biti prostije). Cak i da ne koristis Xposed sada, bolje da postavi za svaki slucaj, ne trosi nista, ne pravi probleme...
Signal ti je mozda i ranije bio los, ali mozda se sada bas iskvario dovoljno za bateriju

A uzjedno Google Play Services se update-uje svakih mesec dana i menja kako traje baterija, da je to neverovatno

Ako mozes, stavi za jedan dan MTS karticu (ili VIP, sta god ima dobar signal), tipa sutra najbolje (nedeljom ga manje koristis pretpostavljam) pa vidi da li se menja trajanje baterije pozamasno.