Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Zasto ne koristis 4G?

Ne znam neki trip od vremena kad je tek krenuo 4g... da ce brze da se trosi baterija, da cu brze potrositi net, da ce da mi stizu poruke o propustenim pozivima itd :D

Ovako, instalirana Phoneinfo*Samsung* i kaze da je fon Vijetnamac, da je za Slovacku (ima T-mobile logo pri paljenju) i baseband, a koji nigde na netu ne nalazim da vidim da nije samo problem u frekvenciji pa da se flesne drugi ako to uopste "pali" (ne bi trebalo ako je za Slovacku???) je g900fxxu1cqc2.
Now what, vratiti ga nazad ili je resivo softverski?

P.S. Fon ima PUN signal u gradu, zivim u stanu na 2. spratu, ali tu prethodni Coolpad F1 nije imao pun signal nikad, sad me buni i to jer toliki i toliko pljuju (na xda posebno) S4 i S5 za signal da ne znam sta da mislim ako vec tako radi ili full ili 1 crta-nijedna cim sam van grada 2+km?

Poslednja izmena:
Ja bi predlozio da probas UAE ROM. Samo iz razloga sto ja njega koristim konkretno (XSG CSC), i signal je bolji nego na Note 3 (to ne znam da li je zbog CSCa, ROMa ili je prosto dobar primerak :p)! Jesam na Dual SIM, ali mislim da su inace isti ROMovi. Ja konkretno koristim ALEXNDR-ov ROM (maltene Stock, samo bez onog najgoreg bloata, uz Xposed i root), 5.0, XSG baseband je ostao:
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s5/development/rom-ane4-kitkat-4-4-2-multi-csc-t2813628
EDIT: Ako vam los signal u kuci/stanu traje neko krace vreme (manje od mesec dana), moguce da i nesto nije u redu sa BS ili se radi na njoj/premesta, proverite sa nekim drugim dobrim telefonom u ovom rangu (iPhone 5+, S6/7/8/Note3/4/5)

Za one koji vise ne mogu da skinu EZ Disabler, nema ga uopste na Store-u vise, licence su annulled:
https://forum.xda-developers.com/s7-edge/how-to/ez-package-disabler-removed-play-store-t3496921

@KGB, ako si na MTSu, propusteni pozivi se jos uvek mogu desiti :) Baterija dosta bolje radi, cak i kada je uzasan LTE signal (kod mojih je -120dBm, i iako je WCDMA oko -100dBm, telefon stoji na LTE, jedna crtica, ali i net odlicno radi, i baterija bolje traje).
Ali, sestra ima poruke o propustenim pozivima ako dozvoli LTE :(

Poslednja izmena:
Moze li se sve to bez Odina ili isti postoji i za Andru, riknuo ki laptop pre x meseci i nisam ga ni popravljao jer sam putovao dosta i sad sam srastao uz Galaxy tab E te mi je to ili direkt iz fona jedina opcija?

Bese postoji opcija, ima skoro 3 godine kako sam radio pa izvetrelo, da skinem TWRP, skinem ne znam sta za promenu zemlje, flesnem i idem na OTA da sam skine za tu zemlju ROM i zavrsi sve bez opasnosti?
Ili je do sad evoluiralo da mogu i ovaj ROM i onda ga zviznem preko TWRP-a kao sto smo nekad root flesovali?

Koliko se secam moze preko TWRPa ALEXNDR-ov ROM. Okida KNoX, ali cim imas TWRP vec je okinut :)

Ali i za isntalaciju TWRPa ti treba Odin.

Sta znaci okida Knox (imam to knox cudo ali te ne kapiram)?

Znači da kad to okineš izgubiš garanciju i stvari tipa samsung pay i ostalo što nama ustvari i ne koristi. Sa druge strane imaš rut i daleko upotrebljiviji telefon bez reklama ;)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Haha, to je izgubljeno pre godinu i po-2 jos kod proslog ili pretproslog vlasnika...
Ali TWRP ima na Playstore i sto ne mogu odatle njega nego bas preko Odina? Bas sam zardjao ***, ali bar zivnula tema! :)

Pouzdanije je preko Odina, a ionako traje 10-15 minuta ceo proces sa sve flesovanjem ROMa.

Haha, to je izgubljeno pre godinu i po-2 jos kod proslog ili pretproslog vlasnika...
Onda nije u garanciji cak i da nije okinut Knox :)

Ali TWRP ima na Playstore i sto ne mogu odatle njega nego bas preko Odina? Bas sam zardjao ***, ali bar zivnula tema! :)
Mozes preko TWRPa da stavis ALEXNDR-ov ROM. Nisam siguran da li moze i preko stock recovery-a, ali previse mi je sitan pa nisam mogao da probam :)
Installation:
CWM / TWRP recovery (KNOX 0x1) - open file using "Install (Zip)" option and confirm operation. If you want to perform "clean install' - perform "wipe data/factory reset" BEFORE flashing Zip! I highly recommend you to update bootloader/modem also to the newest versions available in post #3, to avoid potential bugs/issues.
Ne znam da li modem moze da se flashuje preko TWRP-a :(

I jos jedno glupo pitanje, jel ne sme samo modem da se flesne?

Sme, samo ne znam da li s5 ima posebno fajlove kao noviji samsunzi

Ima, bootloader i modem postoje i kao zasebni fajlovi (a postoje i za Odin single-install za sve).
Ne sme samo modem, moze skroz pobrljati ako ne stavis i adekvatan bootloader.

Da, to zaboravih da kažem.

Pozz ljudi. Potreban mi je ne tako skup android phone za dete... Gledao sam po oglasima malo i vidim da se prodaju novi refurbished Galaxy S5 g900f za 155e? Da li je neko kupio ili sta mislite o ovoj kupovini generalno?

Najbolje je da otvoris temu u sta da kupim, za te pare moze svasta nesto da se kupi, a bolje je od S5.

Mislim da je trenutno velika cena za S5. Inace sam do skora podrzavao S5 za slicne cene, ali posto je S7 pao preko 100e od tada u oglasima, ne moze da ostane ista cena reper i za S5 :)

Dans na poslu imam pun wifi signal ali internet ne radi, to se dešava samo na mom telefonu svima šljaka bez problema
Jel ima neko ideju šta da mu radim?
Palio i gasio wifi i telefon i brisao keš ali nije pomoglo

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Brisao podesavanje SSID-a pa ponovo ukucavao?
Da nije drugima podesen DNS/proxy?

Jesam ali bez uspeha. Godinu dana radilo bez problema i od juče poludeo (2 rutera), svim zaposlenim i gostima radi normalno
Kući i u lokalu do radi naj normalnije a ništa nije dirano ni na ruterima ni na telefonu
452a0ee6e74fe736e81fe0837bbd4a66.jpg

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ja moj problem resio drasticno, vratio nazad belog, nasao na oglasima jako dobar crni i voala, signal normalan skroz i svuda... :)
Ali koji fail za FM radio, za onih dan i nesto sto sam prosli imao zbog muka sa signalom nisam ni provalio da nema radio, a svaki ribolov je bio uz sate Play-a i par lokalnih, sad ce biti satiranje data da bi mogao da slusam... :(

Da nece neko da menja S5 Plus koji bese ima radio za jako dobar S5 crni, haha (punjac+Xiaomi Pistonke, bese #3)...

Da li je neko uspeo da instalira i aktivira AdHell na S5 DUosu? Ili na obicnom S5 barem, da znam gde da trazim problem?

Ima li neko (brzo) resenje? kad sam u supersu iskljucio "mount name separation" i restartovao tel, zakucao je na boot logo i poruka standardno "set warranty bit: kernel"

Da odgovorim sam sebi, popravio nekako uz adb sideload. Instaliran [ROM][G900F][ALEXNDR] * CQH1 * DevBase v4.3, ovaj put magisk verzija pa dok se to malo istrazi sad :)

Zna li neko gde se moze nabaviti baterija za ovo a da nije krs posle 2 meseca? Narucio sam pre godinu dana neku bez NFC-a, navodno genuine sa ebaya, i drzi evo 3h sot posle pola godine koriscenja (vise sam staru originalnu drzao u njemu jer je od pocetka bolje drzala, ali sad i ona zeza jer ****ga 2god jakog koriscenja).

Ima li neko link od ebaya/ali-a da je uzeo licno i da moze da kaze provereno da radi lepo. Hocu 6h sot na telefonu ljudski ponovo, bas sam light user postao u poslednje vreme, i samo sa slusanjem muzike otpadne 10% za 25min, debloatovan rom tako da nije do njega, na lineageu jos gore drzi. Nije bitan NFC samo da drzi po 5h+ sot.

U ProMobi-u.

Meni i dalje treba opcija za jeftiniju popravku ekrana ;) Posto je sada samo stacionarni telefon (drzi dve prepaid kartice samo za svaki slucaj ako neko zove), nije mi bitno da li je original ili sta vec... UnixTim i dalje samo standardno skupe opcije, 120e, nisu im naisli oni jeftiniji :(
Predlozi?

Jesu li original u ProMobi-u, i kolika je cena ako znas mozda? I da li je manufacture date novijeg datuma?

Jesu li original u ProMobi-u, i kolika je cena ako znas mozda? I da li je manufacture date novijeg datuma?
Ja kupio tu, platio mislim 2700, nisam primetio boljitak u odnosu na predhodnu staru 3god dobijenu uz tel. Datum je iz ove godine na njoj

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

U ProMobi-u.

Meni i dalje treba opcija za jeftiniju popravku ekrana ;) Posto je sada samo stacionarni telefon (drzi dve prepaid kartice samo za svaki slucaj ako neko zove), nije mi bitno da li je original ili sta vec... UnixTim i dalje samo standardno skupe opcije, 120e, nisu im naisli oni jeftiniji :(
Predlozi?
Videću ja sa ovim jednim iz NS-a ako ti nešto znači?

Sent from Edge

Nazad
Vrh Dno