Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Ja kupio tu, platio mislim 2700, nisam primetio boljitak u odnosu na predhodnu staru 3god dobijenu uz tel. Datum je iz ove godine na njoj

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

E pa ta prica, ima na ebayu za 12$, isto datum iz ove godine, nema NFC, i deluje kao original, ali ne moze 4 sata da pregura sve i da ga koristim na 0% brightness samo wifi sve iskljuceno od servisa da je. Ima na amazonu ravpower koje sam cuo da su odlicne, ali dzaba kad ne salju kod nas.

Videću ja sa ovim jednim iz NS-a ako ti nešto znači?
Moze, sto da ne. Pitao sam i nesto u Nisu, imaju ali extra retko, isto kao UT :( Jednom u mesec i vise :(

@baterija, prvo pogledajte da li je do baterije ili do softvera! Pogotovu ako vam se desava u zadnjih mesec dana, kladim se da je krivac Google Play Services :( A ne moze se bas ustanoviti da je on, nista konkretno se ne pojavljuje u battery usage, osim sto je ili Android OS/System ili Google Play Services pri vrhu.

Ima li neka fora da mogu da gledam ekran ili pristupim telefonu nekako za najosnovnije koriscenje kada ne radi ekran, ali ostalo radi? Vidim neki DroidScreen se pominje, ali izgleda da je bataljen projekat :(

Poslednja izmena:
Nije sigurno do play servisa, i kad bez gappsa na lineagea koristim slicno je, nikad nije ova baterija valjala ni kada je nova bila, tako da ne valja jos vise sad.

Uopste nemas Google nalog na Lineage-u?

To kad sam testirao prvi put da vidim da li je do draina ili do baterije, posle 3-4 dana sam ubacio. Drzi oko 2h40 SOT, nije da ne drzi, ali je to bas jadno za telefon koji je u efficiency-u i koji se na wifi-u maltene samo koristi (nikakav fb i ostali drainovi) za browsing i yt.

U ProMobi-u.

Meni i dalje treba opcija za jeftiniju popravku ekrana ;) Posto je sada samo stacionarni telefon (drzi dve prepaid kartice samo za svaki slucaj ako neko zove), nije mi bitno da li je original ili sta vec... UnixTim i dalje samo standardno skupe opcije, 120e, nisu im naisli oni jeftiniji :(
Predlozi?
Sta ti je sa ekranom ?

A jel pomazu ovi battery saver-i aplikacije?

Sta ti je sa ekranom ?
Pao telefon i puko SAMOLED, ne radi uopste :)
Mada nisam unhappy, 2.5 godine ga koristim, padao je, i tek sada je naisao problem. Dok S3/S4 kad god su mi pali - cao ekran :( Zato obozavam Note 3 i S5, imaju lajsne, za koju sam ubedjen da su pomogle da mi ekran ne strada tako brzo.

Pao telefon i puko SAMOLED, ne radi uopste :)
Mada nisam unhappy, 2.5 godine ga koristim, padao je, i tek sada je naisao problem. Dok S3/S4 kad god su mi pali - cao ekran :( Zato obozavam Note 3 i S5, imaju lajsne, za koju sam ubedjen da su pomogle da mi ekran ne strada tako brzo.
Sledeci put stavi mu staklo i dobar bamper i trajace ti vecno ;)

Da sam hteo ciglu, umesto onoga sto sam kupio OK :)

Inace, jos uvek nisam nasao negde da zamenim po OK ceni, pa javite ako naidjete na nesto.
A UnixTim se vec duze ne javlja, nadam se da nisu zatvorili, moracu da prosetam ovih dana :(

Moze preporuka za neki dobar ROM? I eventualno link na xda do njega, posto mi telefon stuca sa internom memorijom, hocu da maknem bloat

Ne verujem da je mislio na storage već na štucanje sistema. Imam dva S5 u kući i mogu da kažem da su jedva upotrebljivi koliko koče u radu. Takođe sam zainteresovan za neki rom koji bi mu otvorio pluća.

Samo ubacite ALEXNDR, i to je to sto se moze dobiti. Na 5.0 je jako zgodno staviti Xposed sa AppSettings i podesiti da Phone, Dialer, Contacts and SMS eventualno budu Resident, i odizv ce biti mnogo bolji.

Ali sa 2GB nemojte ocekivati da mozete drzati FB Messanger, Viber, Telegram, WA, IG i Twitter sa svim notifikacijama i da ce to raditi :( Tako nesto ni na OP3T sa 6GB ne radi :)

Samo ubacite ALEXNDR, i to je to sto se moze dobiti. Na 5.0 je jako zgodno staviti Xposed sa AppSettings i podesiti da Phone, Dialer, Contacts and SMS eventualno budu Resident, i odizv ce biti mnogo bolji.

Ali sa 2GB nemojte ocekivati da mozete drzati FB Messanger, Viber, Telegram, WA, IG i Twitter sa svim notifikacijama i da ce to raditi :( Tako nesto ni na OP3T sa 6GB ne radi :)
Na xda nalazim samo alexndr 6.0.1 androidom. Imas li link za 5.0 ili mozda cak 4.4.2?

Naravno. Za single-SIM:
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=18026
A u ovom postu pogledaj changelog:
https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=60069063&postcount=2
Pa nadji koji ti build najvise odgovara. Negde v3.5 je prelazak na Android 5.1. Mislim da sam ja stavio 3.3 (ne svidja mi se 6.0, nekako je slican 5.0, ali nekako "bledje" boje, bas mi ubio volju :p).
Android 4.4.2 nisam hteo da ostavim samo zbog LTE podrske, inace bi njega koristio.

Buildovi za dual SIM S5:
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=34443
Log:
https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=61586954&postcount=2

Poslednja izmena:
Nećeš time osloboditi memoriju. Bloat su sistemske app i one stoje na /system particiji, tebi za muziku slike filmove aplikacije... treba /data particija

Probaj da nađeš sa ovom app šta ti najviše uzima prostora, možda možeš obrisati nešto

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.diskusage
ne znam, maltene sam sve prebacio na SD od fajlova, ostale su aplikacije a i od njih samo standardne imam, koje i svi drugi ali izgleda ovih 16giga je premalo za današnje uslove. Kapiram da je telefon star, ali čini mi se da mi je samo ta interna usko grlo, imao sam i S3 ali sa 32gb i nikad nije stucao.

Imam I s7e i tamo je sve to uključeno, bez twittera i nista ne stuca. Naravno ne stizu notifikacije (poruke) non stop, mozda he i to razlog

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Imam Phoenix Rom v15,sluzi me extra ali bih instalirao xposed jer sam citao da svasta moze sa njim da se uradi...
Uzgred da li je neko proba lineage os 15.1?

Pozdrav,
Imam Phoenix Rom v15,sluzi me extra ali bih instalirao xposed jer sam citao da svasta moze sa njim da se uradi...
Uzgred da li je neko proba lineage os 15.1?
Ja trenutno koristim lineage 14.1, to je android 7.1.2, ne znam da postoji, update je od 18 januara, ne znam da postoji 15.1. Najvise mi se svidja sto imas update na 10ak dana i sto ima ugradjeni update kao bilo koja druga aplikacija, nema povezivanja na komp, samo kliknes jedno dugme, maksimalno je ociscen od nezeljenog softvera, cak i gapse sam instaliras. Ceo rom je oko 300mb.

Imam izgleda neki strašan battery drain, a ne umem da pronađem uzrok. Jako brzo se prazni, izdrži pola dana a jedva da koristim telefon. U pitanju je G900F i poslednji stock 6.0.1 a kad ke bio čist telefon baterija je trajala ludački i po cela dva dana, i sve je letelo. Sad mi još i neke reklame izleću svuda a ne mogu da izvalim koja aplikacija uzrokuje, pre mi se dešvalo pa kad sam neku ne sećam se koju deinstalirao prestale su i reklame.

Hteo bih i da flešujem neki dobar rom ali niti mogu da se opredelim koji niti znam, nikad nisam ni rutovao niti flešovao android. Može li u par reči redosled šta tačno skinuti, Odin i šta sve već treba i odakle pa ću se dalje već snaći sa nekim tutorijalom.
Isprobao bih više romova, samo da se prvo snađem sa nekim. Probao bih i lollipop i kitkat based pošto nisam nikad koristio pa da vidim da li će mi se više svideti.
Koji mi je bolji za početak, Alexandr ili Neat rom? Kolike su uopšte razlike?

Prilozi

• Screenshot_2018-02-03-01-12-23.png
    Screenshot_2018-02-03-01-12-23.png
    110.2 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_2018-02-03-01-13-01.png
    Screenshot_2018-02-03-01-13-01.png
    64.6 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Ako ja dobro tumacim ikonice, ti imas uzasan signal trenutno???

Mislim da su reklame pocele od pre nekoliko meseci kako se upgradovao Google Play Services, poceo da podrzava nasu zemlju vise za reklame i mi (glupi ili primorani) update-ovali aplikacije koje sve vise imaju Ads.
Ne znam da li na S5 moze da radi AdHell 2? Ako moze, eto ti resenja za reklame! :)

Ma pusti reklame sad, isprazni mi se telefon preko noći. Kako da vidim koji proces koliko ždere, ne mogu da deinstaliram sve aplikacije. Ne znam ni kako se gleda ono awake stanje, gde to može da se vidi, verovatno je non stop awake.
Stavio bih ja neki rom odmah ali moram da budem siguran sve šta i kako jer nisam nikad to radio, da ne brikujem telefon ili uletim u neki boot loop

Signal mi je i inače slab ovde ali tako je od kad imam telefon, nije zbog toga. Vremenom kako sam trpao aplikacije bilo je sve lošije i lošije a sada je katastrofa, punim ga dvaput dnevno. I to da nemam uopšte signala a drugi telefoni oko mene na telenor mreži imaju mi se dešava oduvek i mislim da je to do kartice, iako sam i nju menjao, polako gubim živce i menjaću mrežu. Dešavalo se i dok sam koristio stari samcung core duos i8262. I dešava mi se da pokazuje da imam signal a da sam nedostupan pa to otkrijem posle pola dana kad mi stignu propušteni pozivi i poruke niko ne može da me dobije, i to nije do telefona dešavalo se i na starom samsungu i sa starom i sa novom karticom. Probao sam dan dva da koristim i mts karticu i da preusmerim pozive, ne sećam se tačno ali mislim da je bilo ok, nisam mogao duže da testiram jer ne mogu i sms da preusmerim.

S5 sam kupio letos i ovu temu sam pročitao celu tek skoro, svaki post. Da vidim do detalja koji je najbolji android, rom, da pokupim cake koje nisam znao. Nisam hteo ništa da modujem i flešujem pre nego što pročitam celu temu. Ali dosta kontradiktornosti ima za KitKat i Marshmallow i po pitanju baterije i kamere i svega drugog zato ću morati sam da isprobam. Uvek tu ima i placebo efekta, jer koliko god da držiš telefon uredan i utegnut, kad se očisti to prosto leti, ja sam se šokirao kad sam ga kupio a sad se vuče sporo podiže aplikacije i laguje strašno.

Nemam vremena da tražim uzrok, deinstaliraću sve što mogu. Nemam ni rut pa ne mogu mnoge stvari, niti da pobijem aplikacije. Ne znam ni kako se rutuje, svako malo neka nova metoda.

Da li mi treba još nešto osim najnovijeg odina? Neki drajver, nešto? Treba li na nešto posebno da obratim pažnju. Stavio bih za početak Alexndr na bazi šestice. Jel treba odex ili deodexed zaboravio sam šta je to? A u par navrata sam čitao i pokušao sve da pohvatam ali sve je užasno zakomplikovano pa zaboravim. I oni recovery, cwm, twrp... da li mi treba to? Treba li neki keš da se briše nakon flešovanja? Previše mi je to informacija odjednom

Poslednja izmena:
Za ALEXNDR ti treba CWM ili TWRP, jer samo tako moze da se flashuje. Znaci treba ti Odin da flashujes CWM ili TWRP (meni je mnogo zgodniji TWRP jer se na FullHD+ ekranima bolje vidi, CWM ima presitna slova za mene, plus TWRP ima dosta zgodnih opcija).
Treba driver valjda za Odin, ali se nadam da ce ti neko drugi odgovoriti za taj deo, ja imam podesen laptop vec 5 godina za Samsung telefone i zaboravio sam kako/sta za pocetak da li mora :(
na XDA ne vidim da stoji ista o driveru, pa mozda i ne mora:
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2711451
Odin ce ti javiti gresku ako treba driver, pa ne brini :)

Driver mora za ADB i fastboot, ali to ti ne treba za instalaciju ROMova, niti generalno, osim za hitne potrebe i programiranje :)

ALEXNDR ROM bih ti preporucio 5.0, ne vidim nista bitno dodato u MM 6.0, a boje su nekako bland... bas ono tmurnije... iako su to "iste" boje, bela i zelena su nekako bas bledije, mene ubedace prosto :D
Uzjedno, ja ALEXNDR 5.0 furam vec nekih ~3 godine na S5Duosu, ili koliko vec postoji ALEXNDR 5.0, i nijedan problem nisam nasao.
Postavi odmah da se instalira Xposed i root (to radis tako sto menjas samo ime fajla ROM-a, pre kopiranja na internu memoriju telefona, dakle prosto da ne moze biti prostije). Cak i da ne koristis Xposed sada, bolje da postavi za svaki slucaj, ne trosi nista, ne pravi probleme...

Signal ti je mozda i ranije bio los, ali mozda se sada bas iskvario dovoljno za bateriju :) A uzjedno Google Play Services se update-uje svakih mesec dana i menja kako traje baterija, da je to neverovatno :(
Ako mozes, stavi za jedan dan MTS karticu (ili VIP, sta god ima dobar signal), tipa sutra najbolje (nedeljom ga manje koristis pretpostavljam) pa vidi da li se menja trajanje baterije pozamasno.

BTW, i dalje mi treba ekran za S5, bilo kakav, samo da radi, ako neko ima ideju gde se moze ispod cene polovnog S5 kupiti :) Ovo je smesno da vise traze za ekran nego novi telefon boljih performansi ;)

Ljudi ja imam Phoenix Rom i ptezadoboljan sam...meni radi ubija...a pun sam aplikacija i igrica.mislio sam da predjem na lineage 15 ali ne radi im gps valjda jos uvek

Samsung galaxy s5 2 problema

Stalno mi izbacuje android.process.media je zaustavljen i izlazi mi iz svih aplikacija. Bekapovao sam telefon brisao podatke i dalje je isto.

Fotografije preko blututa koje su mi prebacene nikako ne mogu da nadjem u galeriji. Udjem u blutut opciju primljeni fajlovi otvorim i odmah me izbaci i pise Galerija je zaustavljena.

Hvala unapred. Nemam ideju sta vise da radim ako moze neki savet izgubio sam zivce :crash:

Moraces da flashnes ROM od pocetka.

Nazad
Vrh Dno