Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

S5 Plus zadnje trajanje bat,oficijalni zadnji Boh4 firmver.

auto oavetljenje,sinhronizacija 6 naloga,lokacija,azuriranje vremenske na 3h plus je fon bio od full up time jedno 8h samo na mobilnom edge netu,a ostalo wifi i 3G.
Ali zato 2 i po sata razgovora :)

uploadfromtaptalk1446281657445.pnguploadfromtaptalk1446281666293.pnguploadfromtaptalk1446281672837.pnguploadfromtaptalk1446281679315.png

Juce u Telenor prodavnici kod Đerma videh na izlozenom S5 najveci burn in ikada. Bilo mi je neverovatno da to moze toliko da se vidi, da prosto smeta, da se vide cele ikonice i kad se pomera desktop.

Pogledaj S6 na Uscu, to je nenormalno koliko se vidi.
Ali dobro, ti telefoni rade tu 24/7, tako da nisu merodavni..

U ns-u ima s6 edge plus koji ima bukvalno celu sliku urezanu, a telefon ne stoji izlozen duze od dva meseca. Mislim svi samsung izlozeni modeli svuda imaju ogroman burn in.

Poslednja izmena:
A kao Demo modeli su, jos bi trebalo da barem budu za prikaz bolji? :D

Svaki amoled ekran vremenom dobija burn in efekat i to je normalno. Najvise ekranu steti toplota tj kada se telefon zagreje usled punjenja ili koriscenje zahtevnih aplikacija plus aktivno koristenje staticne slike (npr tastatura, ili gornja statusna linija). Ljudi koji koriste normalno telefon ne bi trebalo da imaju u 2 godine problema sa burn in efektom. Svaki samsung ima test meni pa pre kupovine treba proveriti da nije urezana slika kao sto sam se ja prevario. Ukucate *#0*# i proverite plavu boju na kojoj se to najbolje vidi.

Ono sto sam ja gledao nije potreban nikakav test :) Imao sam Samsung ranije (S4), ali prvi put sam ikada video taj burn in. Stvarno neverovatno da se to toliko moze videti.
Na drugim telefonima je ona njihova telenor retail app, koja se posle par minuta nekoriscenja telefona ukljuci i menja slike. Da su je stavili na onaj S5, ne bi bio tako ocajan burn in.

Poslednja izmena:
Zanimljivo je da lista aplikacija koja se automatski optimizuje ne može ručno da se proširuje, tj ja bar nisam pronašao način.
Takođe, najkraći period u kojem će podešavanje da isključi aplikaciju je posle 3 dana (72h) mirovanja. Ovo je po meni ok za neke stvari koje ne želite da vam se sinhronizuju, ali mi ne deluje korisno za aplikacije kao što je mail klijent.

Znači ako stavim aplikaciju na always optimizing šta se sa njom tačno dešava?

^^^ i mene to interesuje.

Znači ako stavim aplikaciju na always optimizing šta se sa njom tačno dešava?

Aplikacija se tada nadzire i ako stoji uključena, a ne koristi se (korisnik je ne otvara) onoliko dana koliko se podesi, podešavanje optimizuje aplikaciju tako što je potpuno isključuje (oslobađa RAM, gasi sve njene procese). Ovo bi trebalo da obezbedi uštedu autonomije onoliko koliko bi aplikacija nastavila da troši bateriju da je "optimizator" nije isključio.

Ovo stvarno radi, nije vise face i instagram u aktivnim aplikacijama.
Vise RAM-a imam slobodno.
Konacno nesto korisno kroz update.

Znaci od vec nepostojeceg multitaskinga pravi jos gore. *** uskoro ce moci samo ona pokrenuta aplikacija da im bude aktivna.

A jel dobijaš notifikacije od tih aplikacija?
I kada pokrećeš fb sad imaš onaj plavi splash screen jel tako?

Ovo stvarno radi, nije vise face i instagram u aktivnim aplikacijama.
Vise RAM-a imam slobodno.
Konacno nesto korisno kroz update.

Koji kraljevski komentar :)
Ako je ovo korisno,mogu da mislim sta je tek kad ubace nesto beskorisno :)
Ovaj forum postaje cirkus. . .

Da,ubacili su fabricki greenify u rom. Sta znam nije to lose da blokiras apk koje ne mogu da se brisu a ti hoces da sacuvas garanciji,to jest neces da rutujes mob

A jel dobijaš notifikacije od tih aplikacija?
I kada pokrećeš fb sad imaš onaj plavi splash screen jel tako?
Koji će mi notifikacije sa facea!
Tako je pravi splash ekran kad se pokrene.
Greenify valjda radi i bez rootovanja?

Screenshot_2015-11-04-12-51-27.png
ljudi da li je ovo moguce.? normalno koriscenje za jedan ipo sat da mi prepolovi bateriju...od tih sat ipo 20minuta sam mozda koristio tel i to FB i novine i nista vise..ne mogu da verujem sta su uradili ovom telefonu sa ovim sve najglupljim update-om...cak sam i namestio tamo skoro sve aplikacije da su mi uvek optimizovane i ne vredi..:lupko::(

Meni sa zadnjim updatem izvuce 2 dana koriscenja. Odprilike drugi dan uvece ide na punjac, ali redovno prebacim 20h. Da ti nije do baterije ili da se neka app nije najbolje snasla sa zadnjim updateom?

a koji ti je bio zadnji update? ja josh nisam dobio onaj od 270MB..

Nakon bilo kog update-a, izbrisite cache i Dalvik (po mogucstvu iz CWM-a) i pustit koji dan da se koristi. Nikada nece baterija posle update-a raditi dobro dok se opet sistem ne "generise" ;)

Facebook i Google Play usluge crpe bateriju na S5.Koristi FB Lite ili idi na fb iz brauzera.I instagram i s.kype znaju da prave probleme na Samsungu.Ebeni Koreanci.

Meni je zadnji update manje vise sredio bateriju, izvlacim opet 5,6h SoT. :D
Hahaha koji sou sa drndroidom i Sljamsungom.

Poz drustvo,zamolio bih vas za pomoc,procitao sam negde da je vec neko imao ovaj problem ali pretraga mi nedaje rezultate i nemogu da nadjem post.Prilikom pokretanja pretrazivaca prebacuje me na stranicu "vasa baterija je tesko ostecena",uradite to i to blabla....Kako da se otarasim ovog?Nisam posecivao nikakve xxx i tako slicne sajtove

Ako koristis chrome, obrisi ga i ponovo instaliraj i resices problem...

Ne koristim chrome,koristim guglov pretrazivac...da izbrisem njega pa da ga instaliram ponovo?

Probaj, znam da ovo sa chrome radi sigurno...

Hmmm,nemogu da deinstaliram gugl,mogu samo ono sto se apdejtovao

Da,da...tako je i za chrome.....obrisi update, odradi clear data i cache...

Chrome moze sa vecine telefona da se deinstalira skroz, jer ne dolazi preinstalled. Iskreno ja se ne secam da li mi je i na jednom telefonu dosao pre-installed, sem mooozda na S4.

U svakom slucaju, clear data za Chrome/Browser treba ovo da resi. Podesio se neki sajt izgleda kao home page ;)

Vrh Dno