Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

ste se zakačili za tu funkcionalnost kao da s5 pravi ručak i pegla košulje. koji loš pojam da se g#### umota u zlatnu foliju.

+1

Funkcionalan je onako kako ga ti sebi podesis i kako ti odgovara.
Nek je on funkcionalniji 300 puta od ostalih i nek ne moze da ispadne iz ruke ni da ocu da ispadne al sa onim rupama nazad i onim "rebrima" ili ti izbocinama po lajsni nema sta da trazi. Od nazad je jos i dobar , od napred bazel kao 2 debljine bazela sa S4. Lici mi na neki galaxy grad mega duos.

+1

Funkcionalan je onako kako ga ti sebi podesis i kako ti odgovara.
Nek je on funkcionalniji 300 puta od ostalih i nek ne moze da ispadne iz ruke ni da ocu da ispadne al sa onim rupama nazad i onim "rebrima" ili ti izbocinama po lajsni nema sta da trazi. Od nazad je jos i dobar , od napred bazel kao 2 debljine bazela sa S4. Lici mi na neki galaxy grad mega duos.

Gde nema sta da trazi ? U vecernjem izlasku ?

Upravo te rupe i ta lajsna su jedan aspekt funkcionalnosti/sigurnosti u odnosu na slick dizajn s3/s4 sto JE prednost S5. Da je ruzno jeste, ali ja ne mogu da skapiram da je nekome bitnije kako ce telefon da mu izgleda kad ga metne na astal od kafica nego kako ce da ga sluzi. sto je izgleda ovde glavni trend prilikom procene telefona, sto mi ni u ludiliu ne bi bilo logicno za benchmark zajednicu. Za burek forum i ana.rs mozda, al za bench ne.

najbolje tako da razmišljamo.. onda idi kupi onaj CAT telefon sa kojim možeš da preplivaš okean a da mu ništa ne bude.

sve ima svoje prednosti i mane, rupe i lajsna nikako ne mogu da nadomeste njegovu ružnoću..

plus što će ta raspala lajsna da se oguli za 3 meseca i onda ionako moraš da staviš mob u kejs tako da onda šuplja leđa ne dolaze do izražaja.. ili kako ti kažeš vrhunska funkcionalnost po ceni nešto lošijeg izgleda.. :S:

Poslednja izmena:
Svatas li da nije svima ruzno ono sto je tebi? I da ima bitnijih stvari od te lajsne. Za nju se slazem izgleda katastrofa ali za poklopac ne mogu da se slozim jer ok izgleda i sigurno ima dobar grip, nisam probao ali mnogi kazu da je tako.

Radi se o telefonu, stvar koja se nosi u dzepu i u vecini slucajeva stavi u neku futrolu dakle ta lajsna ne verujem da ce da odbije 2% kupaca da ne kupe bas S5. Ova prica nema smisla uopste.

Meni je definicija rekbu/ana forum ponasanja (klasicnog srpskog) to sto u nekim drugim temama ljudi cene dizajn i kvalitet i to je primarno, pljuju samsung plastiku i najvise TW i bloat , velicaju Sense i htc dizajn/materijale a onda se sve to drasticno menja kada postoji par % sanse da osvoje S5, pa to je vise nego jadno :) :d :d Ko ne veruje neka prelista n4 vs s4 vs one temu.

S5 je odlican telefon u odvratnom kucistu sa interfejsom koji je poboljsan ali i dalje zaostaje za vanila androidom pa i sense/sony UI. Prodavace se odlicno, mozda ne kao do sada iz vise razloga (nikada jaca konkurencija i samo par meseci do sledeceg talasa flagshipa itd) ali to ne menja neke stvari.

Poslednja izmena:
Meni je definicija rekbu/ana forum ponasanje (klasicnog srpskog) to sto u nekim drugim temama ljudi cene dizajn i kvalitet i to je primarno, pljuju samsung plastiku i najvise TW i bloat , velicaju Sense i htc dizajn/materijale a onda se sve to drasticno menja kada postoji par % sanse da osvoje S5, pa to je vise nego jadno :) :d :d Ko ne veruje neka prelista n4 vs s4 vs one temu.

S5 je odlican telefon u odvratnom kucistu sa interfejsom koji je poboljsan ali i dalje zaostaje za vanila androidom pa i sense/sony UI.

+1000

au bravo.. :) retko se slazem sa tobom ali i ti umes nekada da potrefis :)

Samsung Galaxy S5

Na prvoj strani nista posebno, S5 vs M8/IP a na drugoj dosta foto semplova.

Gde nema sta da trazi ? U vecernjem izlasku ?

Upravo te rupe i ta lajsna su jedan aspekt funkcionalnosti/sigurnosti u odnosu na slick dizajn s3/s4 sto JE prednost S5. Da je ruzno jeste, ali ja ne mogu da skapiram da je nekome bitnije kako ce telefon da mu izgleda kad ga metne na astal od kafica nego kako ce da ga sluzi. sto je izgleda ovde glavni trend prilikom procene telefona, sto mi ni u ludiliu ne bi bilo logicno za benchmark zajednicu. Za burek forum i ana.rs mozda, al za bench ne.

Neka su aspekt cega god, meni se ne svidja i tacka.
Ne znam gde si samo video da ga turam na astal, ako cu nesto da kupim valjda mora i nekako da izgleda, da je lepsi mrvicu u odnosu na predhodni ne bi bilo reci.

@loznica, HSV

+1

@Emix
To je tacno, ako je meni ruzno mozda nije svakome, ali njemu je bilo ruzno koliko se secam pre pojave ove akcije Benchmarka i Samsunga ;)
Sada vise nije ruzno, tj jeste, ali pomalo, sada je to funkcionalno :d
Onda je S3 najfunkcionalniji telefon, ako je ruzno = funkcionalno

Poslednja izmena:
@Emix
To je tacno, ako je meni ruzno mozda nije svakome, ali njemu je bilo ruzno koliko se secam pre pojave ove akcije Benchmarka i Samsunga ;)
Sada vise nije ruzno, tj jeste, ali pomalo, sada je to funkcionalno :d
Onda je S3 najfunkcionalniji telefon, ako je ruzno = funkcionalno

Da li pricas o Dzeksonu? Ok nisam bas pratio sta je pisao pre ove prezentacije ali isto tako treba uzeti u obzir da je koristio telefon i drzao u ruci.
Znaci jedna stvar je pricati i pisati o necemu na osnovu slika a drugo je kad to nesto uzmes u ruku, osetis, koristis... covek ima pravo da promeni misljenje.

Samsung Galaxy S5

Na prvoj strani nista posebno, S5 vs M8/IP a na drugoj dosta foto semplova.

Opet kilo prasine izmedju ovog rama i stakla... :S:

Edit: Slike stvarno dosta dobre.

Poslednja izmena:
Ovi sto hejtuju to rade namerno zbog nagrade da navuku ostale na gresku a kad budu pisali ima sve da tece med i mleko:D

Poslednja izmena:
Kosta i emix se pozivaju na moj neizmeran hejt prema TW-u S4ke i ja ko papagaj ponavljam , nije problem ni likovati ni naci postove ... Ja sam u raspravi sa Milionskom tuzbom (samsung-apple) bio defakto veci branioc Samsunga od samog Gizmo-a koji je u tom trenutku ja mislim imao istetovirano SAMSUNG. a to je bila 2012 godina.

Ljudi, manite se. Fanboyizam postoji, imala je i tema na benchu. Ja sam obozavao HTC jedno vreme dok nisu sami sebe zakopali, Apple mi je najgora kompanija koja prodaje mua za bubrege, Samsung ne volim jer radi slicno na android polju. Ali S5 je dobar telefon, koji ODSKACE od ustaljene Samsung prakse i ne pada mi napamet da kazem da je los kada nije los, jer drzim hejt za firmu eto tako. Sa tehnicke strane je fenomenalno sto je najavljena i Exynos Octa verzija, sam telefon je odlican, dizajn zrtvovan za saefty je MENI odlicno. Nisam li ja prvi posle okupa rekao da je lajsna najruznija lajsna na svetu ? Ujedno i meni NEBITNA stavka kao sto me zabole i za uglove gledanja ekrana kao i sto mi je totalno glupo spominjanje "probijanja svetla" kada svi ovi ekrani pocev od SAMOLED1 i SLCD1 izgledaju savrseno. ZOPO C2 sa Sharp-ovim LTPS ekranom mi je delovao nepogresivo i bez potrebe da dublje analiziram dal taj ekran zapravo moze bolje.

Jer to med i mleko vec pocelo da tece;)
Šporet lajsna je već postala Type-S lajsna.

Poslednja izmena:
Opet kilo prasine izmedju ovog rama i stakla... :S:

Edit: Slike stvarno dosta dobre.

Bice jos bolje sa svezijim apdejtovima, sve ovo sto kruzi je sa test primercima.

Evo jos neke koje sam uspeo da iskopam, bas ima malo semplova i uopste bilo cega po netu o S5/Z2.

https://www.flickr.com/photos/mwirigi/sets/72157643049408713/

Pogledajte samo koliko detalja imaju panorame ali me cudi sto su promenili rezoluciju pa su nekako ''uske'', S4/N3 panorame su 11216 x 3136 (znaci oko 35mpix) a S5 18912 x 1552 (oko 29mpix). Ali mozda je i ovaj lik tako podesio na telefonu, ko zna.
https://www.flickr.com/photos/mwirigi/13462711913/in/set-72157643049408713

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]j7VK1_Ul8ck[/YOUTUBE]

^Moraš li na svakoj strani da napišeš kako je telefon shit? :D

Nažalost moram...šta da radim kad ja držim do svog mišljenja.

Ok, Dzekson, možda to stoji što si rekao ali mi se nekako čini da si makar malo revidirao svoj stav u odnosu na period pre nego što si ga uzeo u ruku i probao ga, i ok to je u redu. Ali da li se makar slažeš sa mnom da je Samsung krenuo putem Nokie(doduše polako) i da živi od stare slave ?

Auuuu ala imam osećaj kako će Apple sa iPhone 6 da rasturi konkurenciju u avgustu-septembru kada se pojavi. Tačno je da ne volim Apple ali sad ih podržavam da bi oteli prodaju Samsungu u što većoj meri i da se Samsung porazmisli GDE greši i ZAŠTO greši.

@kosta10 Na osnovu čega si ti zaključio da Samsung greši? Da dizajn, tw i sve ostalo ne prolazi kod kupaca verujem da bi menjali. Ovako, što menjati konja koji dobija.

Poslednja izmena:
Posle ovoga možeš da ga nategneš i popiješ malo vode iz 3,5mm konektora:D dok ti kroz uši izlaze balončići.

Sad će samsung da ubaci App Smart-Rotation za brojanje obrtaja centrifuge u mašini.

Poslednja izmena:
Za hsv-a pošto ga je zanimalo belilo pri 100% osvetljenju kada se gleda iz ugla - nema ga ovde.

Prilozi

• IMG_9707.jpg
    IMG_9707.jpg
    770.8 KB · Pregleda: 231
  • IMG_9718.jpg
    IMG_9718.jpg
    752.5 KB · Pregleda: 226
Sad sam ga video u telenoru u knezu. Veoma je lagan, sad nekome je to prednost a nekome mana. Da ne pise pored njega S5 ne bih ni izvalio da se radi o njemu.
Ekran mi je po malo cudan, nije to vise onaj klasicni samsungov amoled, ovaj jako podseca na LCD, verovatno sto je jaceg osvetljenja nego raniji modeli, i to me je prijatno iznenadilo.
Poklopac je skroz korektan (plavi model), ok je osecaj dok se drzi u ruci, nije lose kao sto se prica.
Sve u svemu, fin telefon ali se skoro uopste ne razilkuje od S4 i ne vidim razlog da neko sa njega predje na ovo. :)

Poslednja izmena:
Sad sam ga video u telenoru u knezu. Veoma je lagan, sad nekome je to prednost a nekome mana. Da ne pise pored njega S5 ne bih ni izvalio da se radi o njemu.
Ekran mi je po malo cudan, nije to vise onaj klasicni samsungov amoled, ovaj jako podseca na LCD, verovatno sto je jaceg osvetljenja nego raniji modeli, i to me je prijatno iznenadilo.
Sve u svemu, fin telefon ali se skoro uopste ne razilkuje od S4 i ne vidim razlog da neko sa njega predje na ovo. :)

Za sve gornje tacke se slazem, i dodao bih, ne verujem kako dobro lezi u ruci. Ocekivao sam da mi je velicina S4 sweet spot tacno, ali evo nisam bio u pravu.

Zasto ova tema ima u nazivu "najava" ?

Ima i HTC M8...
Ne kontam u čemu je fora sa tim :)

Da, da sad videh i kod M8... Mozda neki review se sprema, pa neka fora...

Gizmo?! :)

možda zato što još nije pušten u prodaju kod nas. ista stvar sa m8

edit: bolest.. steta sto ce na nexus 5 (2014) biti s610 ili s615 :D

http://www.phonearena.com/news/Qual...ipsets-that-answer-Apples-64-bit-push_id54852

" The silicon powerplay will be sampling to customers later this year, with 810-laden devices arriving in the first half of 2015, which makes the Galaxy S6 a prime candidate for this Snapdragon glory."

Poslednja izmena:
@ Gizmo

Hvala, znaci sve je ok a ono su ili neki losi primerci ili ko zna sta.. neki ''efekat'' koji s5 amoled na max osvetljenju ostavlja na kameru.

I kakve su ovo najave silne? :d

Nazad
Vrh Dno