Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Evo malo poredjenja na dnevnom svetlu S5 vs 1020, ovo je odlican kvalitet S5 semplova Samsung Galaxy S5, first comparison

[YOUTUBE]M7St7Ygwjvg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]kXADowtkVpI[/YOUTUBE]

ne bih da flejmujem ali ovaj 4k snimak ima bolju dinamiku, boje i vise detalja od glavne kamere M8.

Poslednja izmena:
Prvi low light test kamera : M8, S5, G2 Pro i Z2

Po mom misljenju mrtva trka izmedju S5 i Z2 mada ne zaostaje mnogo ni G2 Pro a i M8 se dobro drzi.

Test je izgleda radjen sa auto ISO pa ima razlika. Trebali su sve sa istim ISO podesavanjem.

Poslednja izmena:
@Gizmo
Potpuno se slazem sa tvojim prehodnim post-om.
I meni je posle S2 (koji je za mene legendaran telefon) S3 bio najveci "wooooooow!", posle mi je sve nekako vec vidjeno, doterano, ispravljeni bug-ovi, nasminkano itd.
Iako trenutno imam Samsung, zao mi je sto ce se oni ove godine provuci sa verovatno dobrom prodajom S5 koji ne deluje ozbiljno napravljen telefon kao Z2. Stekli su "fan base" i sad samo stancuju...
Rispekt za ovu kameru na S5, jedino to vidim kao napredak u odnosu na S4.

Ruski test. Kamera je odlicna ali opet ne mnogo bolja od N3 sto je i logicno, u svakom slucaju vrh klase trenutno. Kolicina detalja, boje, wb.. sve je bas dobro i fazon solidne P&S kamere, bar na dnevnom svetlu.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/4150/Samsung/Galaxy-S5-16GB

Ali ono sto me cudi.. sta je sa ovim amoledom? taman sam danas pomislio da je ovo ubedljivo najbolji amoled do sada (zbog prikaza bele a i uopste) i onda pored testa koji je vec postavljen sada vidim i ovo, ne znam sta je u pitanju ali ovakav prikaz u odnosu na S4 amoled deluje kao onaj ispran ekran sa Xperie Z, prvi put vidim da amoled ovako ''isijava'' i da je ispran i pri malom uglu gledanja :trust: Ovi u testu kazu ''da su razocarani'' ili je prevod los. I da, ovo je na max. osvetljenju.

1_002.jpg

Primer iz drugog testa od danas (gore desno)

Samsung-Galaxy-S5-HTC-One-M8-Sony-Xperia-Z2-LG-G-Pro-2-011.jpg

Samo u 3 primera je prikaz ovakav, u ostalim S5 amoled deluje odlicno. I 2 primera iz prvog testa. Bas me zanima do cega je ovo.. Bukvalno nikada nisam video neki amoled da izgleda ovako iz ugla. I nigde osim u ovim testovima nisam video ovaj problem.

Inace u drugim primerima samo moze da deluje bolje od odlicnog S4 amoleda (S5 je iznad)

5_003.jpg

Poslednja izmena:
Jedino sta moze da bude je da su cackani oni modovi + ukljucen adaptive display. Bas cudno inace...

Najcudnije od svega je sto samo u tih 5 primera prikaz deluje tako lose a u ostalim odlicno i malo bolje od S4. Moguce da je problem vezan samo za 100% osvetljenje.

[YOUTUBE]IMK-9jkumtQ[/YOUTUBE]

kopirano sa neke druge teme.. zanimljivo da nigde ne vidim gizma sa hajniken flasicom u ruci :D

Poslednja izmena:
Tako sam i mislio ali ce biti divljaka sa exynos a to je dobro ne zbog ''8 jezgara'' nego zbog wolfson dac-a, verovatno je neki nov, jos bolji audio cip u pitanju. Ali retko koga to zanima ili ima dovoljno kvalitetne slusalice da cuje tu razliku..

Kamera test - M7/M8 vs S5

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4542/175745/1/rv/htc-one-m8-One-2014--The-All-new-HTC-One--review/

Moze da se gleda, ko hoce da cita neka plati prevod :d

U low light uslovima se dobro drzi M8 kamera protiv S5 ali mislim da ce razlika na dnevnoj svetlosti biti za 2 klase u korist S5.

Poslednja izmena:
***e koliko su se isfušerili počev od S4ke pa na ovamo...ranije su gurali svoj Exynos, a sad brže bolje da ubace Qualcomm. Pa baš zbog tog Wolfsona su se i probili sa kecom.. Neverovatno, kako se točak okreće, postali su arogantna kopija HTCa u onim zlatnim danima..

sad ispade da je qualcomm druga liga u odnosu na exynos? ja nešto nisam video da je i9500 oduvao i9505, ili je bilo obrnuto ili su bili egal + 10000000x bolja podrška zajednice za qualcomm soc. ti kao da nemaš S2.

Qualcomm i jeste bio druga liga do ove generacije Snapdragona sa Krait jezgrom... Exynos je brisao pod da njima ranije, plus su imali krštene audio čipove unutra.. Zatvorenost drivera je već druga priča..

Pa i samsung je kao proizvođač bio druga liga, vremena se menjaju. Ubacivanje Qualcomma svakako nije fušerisanje. Nemoj mi reći da bi pre izabrao exynos verziju S4? Nisam gledao testove ove generacije ali ne verujem da će biti mnogo drugačije.

Exynos quad nudi zaista bolja resenja od Qualcomm-a uzevsi u obzir da je uprava Qualcomm-a zadrta i ponasa se monopolisticki i proziva druge proizvodjace. Freescale i TI su bukvalno sahranjene firme u "ratu mobilnih" i Qualcomm se oseca krajnje sigurno i stoga rade sta im se prohte. Mnogo proizvodjaca im je trazilo bigLITTLE, mnogo proizvodjaca trazi uskladjivanje resenja koje oni odbijaju da rade, a Exynos 5260 kada se pojavi ce po mojoj proceni da ih sahrani u instant periodu (iako plasi cinjenica da ce to opet onda biti All-Samsung).

Exynos quad 5422 sa druge strane je true-octa, ima bigLITTLE, i generalno je Samsungov proizvod u samsungovom komercijalnom proizvodu sto samsungu odgovara. Podrska zajednice vredi nama 5% moderima i to je to, Qualcomm se bahati do te mere da im se nazire "glava o zid" iako sada zapravo deluju kao jedino high-end resenje.

Zar neće mtk da ih sahrani, kakav sad exynos?

Pa i samsung je kao proizvođač bio druga liga, vremena se menjaju. Ubacivanje Qualcomma svakako nije fušerisanje. Nemoj mi reći da bi pre izabrao exynos verziju S4? Nisam gledao testove ove generacije ali ne verujem da će biti mnogo drugačije.

Exynos ima Wolfson DAC...Snapdragon nema

Kao nije propala? :D

Da je Samsungov TouchWiz upeglan kao stock AOSP, ja bih isto rado uzeo exynos verziju i ne bi imao potrebu nista da flesujem... ALI ovako kad je ******, onda mora da se bira snap...

Samsung Galaxy S5 has the ‘best performing smartphone display’

http://www.displaymate.com/Galaxy_S5_ShootOut_1.htm

With each new Galaxy S or Galaxy Note flagship, Samsung continues to improve its AMOLED displays, and the company could have done its best work with the display on the Galaxy S5, according to the display experts over at DisplayMate. DisplayMate compared the display on Samsung’s latest flagship to existing phones, and found it to have the best overall display, especially in color accuracy, brightness levels, viewing angles, and contrast. The Galaxy S5′s display was found to have the most accurate colors for any smartphone or tablet when Cinema Mode is activated, and it was also the brightest display ever tested by DisplayMate, having the ability to reach 698 nits of brightness when automatic brightness was enabled.

The OLED display on the Galaxy S5 was found to be more power efficient as well (up to 27 percent more efficient than the Galaxy S4), though overall power efficiency continues to be a weak spot for Samsung’s OLED technology when compared to LCD displays. But that’s a small blip on what is otherwise an excellent display that showcases how far Samsung has come since it first introduced an AMOLED display on the Samsung Wave in 2010, and suggests that the Korean manufacturer could soon achieve perfection with future devices, like the Galaxy Note 4 or Galaxy S6.

You can check out the source link for full details on the tests performed and the results of the display test.

Poslednja izmena:

Kako je ogavan. Ni S3 nije bio ovoliko ruzan a S4 u poredjenju sa peticom je retko lep telefon. Ne secam se da sam skoro video vece bezele a one rupice pozadi su... ne bih ni 200 evra dao na ovo. Softver je tek posebna, izgleda ruznije nego ikada.

[YOUTUBE]3cBjtrvUZoI[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]4Us-1KhpQXc[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno