Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Svaka naredna S serija ce se prodavati kao alva,iz razloga sto ga ima svuda po reklamama.

Normalno.Mozda ce vremenom izgubiti podrsku zajednice, ali 95% ljudi ionako ni ne posecuje xda i slicne forume, niti ih zanima sto neki tamo os ima preko 8 giga sto moze da se rutuje ili da se pobrisu neke aplikacije koje ti ne trebaju. znaju da ce novi nekako biti bolji od starog, ako nista ubacice jos koju nepotrebnu opcijicu, koja ce im biti zanimljiva i eto razloga da uzmu nov, ako nista bar zbog ovih satova i sto je 13 megapiksela manje od 16,a ekran veci za 2,5mm.

Mogli su da sacekaju bar jos godinu dana i izbace nesto ovako...

http://www.ddmdesign.com.br/180134/330978/work/fluid

7d884d67e28148c24be11bca4b6da4a6.png

Ili ovako..(eto zasto je Nokija, Nokija realno)

http://www.concept-phones.com/nokia/nokia-2030-cellphone-features-illuminated-touch-keypad/

Nokia_2030_cellphone_concept_2.jpg

gomila ideja...

S5 4k video sempl (ako primetno secka onda je do kompa/YT/pretrazivaca, treba da ima 30 fps u chrome/ff npr) Ne zaboravite da je ovo pod vestackim svetlom i da YT dodatno kompresuje.

[YOUTUBE]8omlF63zqI8[/YOUTUBE]

Uglavice tu Snapdragon 805 verovatno, QHD displej i ostalo....taman ce tad i G3 pa cemo videti..ali ovo ce kostati opasno :D

Ko hoce metal i 805 i QHD... neka plati. Ali ako S5 bude jeftiniji, nece ova verzija biti preskupa.

Mislili ste da ce Samsung da ostavi HTC-u, Sony-u i ostalim proizvodjacima lak zadatak? Ne sede ovi skrstenih ruku, i ne ruse odjednom ono sto su godinama zaradili.

Uglavice tu Snapdragon 805 verovatno, QHD displej i ostalo....taman ce tad i G3 pa cemo videti..ali ovo ce kostati opasno :D

Za 2k ne znam ali S805 ce biti predstavljen krajem maja/pocetkom juna ako se dobro secam. A glasina o F Samsungu je za maj, mislim da ce to biti ''pravi'' S5 ili posebna, luksuznija F serija sa S801 a da ce na leto/jesen izbaciti Note 4 sa S805 pa onda ko zna.. mada je ovo malo pretrpan raspored, videce se sve za par meseci.

E pa to je vec moguce, uz njihov cipset da izbace za 2 meseca F model sa 2k ekranom.

Najavili su ovo jos odavno da u maju najavljuju prve 805 modele, a u prodaji valjda od juna.
Sve se ovo previse brzo desava... ne svidja mi se ovo uopste.

Naravno..hiperprodukcija na delu za potrosacko drustvo..mada veci problem je u davanju podrske...

Svaki put kada q'comm predstavi novi cipset eto novih flagshipa, 2 godisnje :d Ko zna kakvi su tu dilovi u pitanju, najbolje bi bilo da svi imaju po 1 vodeci model godisnje ali to je sada nemoguce, i onda ce prakticno na silu S5/Z2 i slicni da postanu ''zastareli'' i da cekaju apdejtove a na kraju i da izduvaju i ako imaju mocan hw, e zato su ios/wp keva.

Poslednja izmena:
Ispade najbolje uzeti iPhone svake druge godine i to je to, s verzije mogu slobodno da se preskoce.

Svidja mi se i sto Nokia i MS ne gledaju samo sirovu snagu tj. specifikacije i ne izbacuju naslednike na nekoliko m. I bar znas dobijas update sigurno, bilo da je model od 100 ili 500e.

Ispade najbolje uzeti iPhone svake druge godine i to je to, s verzije mogu slobodno da se preskoce.

Svidja mi se i sto Nokia i MS ne gledaju samo sirovu snagu tj. specifikacije i ne izbacuju naslednike na nekoliko m.

Ranije je prolazila fora proizvodjaca da telefoni nemaju dovoljno rama i dovoljno dobar hw za novu verziju Androida, bas me zanima sta ce u slucaju modela sa 2Gb rama/quad core da kazu? :d

Sramota, ja sam ubedjen da bi i S4/One/XZ mogli da guraju sve verzije androida koje ce doci jos 3-4 godine, cak i sa bloat-om, sve je do optimizacije.

Apple ako predje na 4,5-5'' ekrane, a hoce, ima lepo da ih spusti na zemlju. Mada i WP8 sa Nokia kamerama ima da otme deo korisnika.

Poslednja izmena:
Ma ja ne znam uopste za sta se koriste ovi novi Quad i sad Octa procesori? Ovo je sve jace od mog CPU-a u kompjuteru. A opet svi hoce jace, novije, "bolje"...
Ali prosto takvo je trziste i to je to.

Ali opet mislim da to nije iskorisceno kako treba, posebno u slucaju Androida. Dovoljno je pogledati kako rade neke igre (posebno na mid modelima) i nista drugo. Optimizacija je sve.

Ma ja ne znam uopste za sta se koriste ovi novi Quad i sad Octa procesori? Ovo je sve jace od mog CPU-a u kompjuteru. A opet svi hoce jace, novije, "bolje"...

Ali opet mislim da to nije iskorisceno kako treba, posebno u slucaju Androida. Dovoljno je pogledati kako rade neke igre (posebno na mid modelima) i nista drugo. Optimizacija je sve.

Ne razumem se ali mislim da ne ide to tako.. to da je neki najbolji cipset kao S800 brzi od novijih intel/amd cpu/gpu kao i3/amd fx x4, nema veze koliko jezgara imaju i na koliko Ghz rade, pisao je neko vec o tome.

Naravno da nije jače od tvog CPU-u u kompu, koji god procesor imao. Mobile procesori su drastično slabiji od standardnih CPU procesora...

Ma znam da su slabiji, ali pricam o tome kako su mobilni stigli do octa-core a ja jos furam dual na kompjuteru.
Hocu da kazem da je nepotrebno skroz i da cisto sumnjam da su ta jezgra iskoriscena kako treba.

Sto neko rece, sve je u optimizaciji. Pa pogledaj kako iOS radi na 2 jezgra. Cak moze i na single core da radi bez problema, i to leti. A Androidu ce jos malo trebati desktop i7. :)

A sto se tice S5, vec sam rekao da sam razocaran ali znao sam da ce izbaciti jos nesto i uklopiti ga u one procurele informacije. Pa nece valjda ostaviti ovo smece (koje je vec sad po meni losije od G2) do sledece godine. U tom slucaju ce ih i LG a i Sony pojesti.

I strasno me nervira ovo privikavanje da izbacuju top telefone svakih 2-3 meseca. Ja volim da imam to sve update-ovano i posto mi je posao takav da imam dva telefona, odlucio sam se za Apple + Android. Kod Apple-a mi se strasno svidja sto izbace samo jedan telefon godisnje i to u vec poznatom terminu. Takodje lepo drze cenu tako da ne gubim nesto preterano pare kao na andoidima gde padaju na dnevnom nivou!

A sto se tice androida, HTC mi nikako ne odgovara i nikad ih nisam voleo, Sony sam imao nekoliko modela ali vec sam pisao u jednoj temi o losim iskustvima i losoj tehnickoj podrsci. Mada privlaci me Z2. LG G2 trenutno posedujem, telefon je za moje potrebe neprikosnoven i sluzi ekstra evo vec ~4 meseca. Mana mu je jedino jako losa plastika koja skripi na sve strane i nema memorijsku karticu ali to meni nije problem. Sve ostalo je odlicno, bolji od S4 kog sam imao pre njega.

E sad, mene zanima u vezi ove F serije, hoce predstavljanje biti u Maju ili krece prodaja u Maju? Vise mi je logicno da ga predstave u Maju i da krene prodaja tamo u Julu. Onda bi uzeo u razmatranje Z2, F5 i G3.

I strasno me nervira ovo privikavanje da izbacuju top telefone svakih 2-3 meseca. Ja volim da imam to sve update-ovano i posto mi je posao takav da imam dva telefona, odlucio sam se za Apple + Android. Kod Apple-a mi se strasno svidja sto izbace samo jedan telefon godisnje i to u vec poznatom terminu. Takodje lepo drze cenu tako da ne gubim nesto preterano pare kao na andoidima gde padaju na dnevnom nivou!

Logicno je da je tako, Apple nema konkurenciju na IOS-u, zar ne ? I ta stvar sa drzanjem cene, isti je razlog, Apple ima zatvoren sistem I potpuni "monopol" na njega, sam je sebi konkurencija :)
Ako zelis da ti je sve uvek updateovano , na Androidu imas opciju koja se zove Google Play store edition, I ako ponude S5 kao takav mislim da bi bio sasvim dobar izbor, do novog Nexusa.

A ta prica o drzanju cene je totalno nebitna svugde osim kod nas, gde je jedino normalno da onaj koji prodaje polovnu stvar ocekuje da potpuno povrati ulozen novac.

Predjite na nexus uredjaje.. To mu dodje nesto kao iphone ali jeftinije. Izlaze na svakih god dana,jednu godinu preskocite ,kupujete svaku drugu i cao :)

Naravno ako se nastavi nexus linija u buducnosti

Nazad
Vrh Dno