Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Ja stvarno ne znam sta ce bilo kome vise od 1080p na telefonu. Osim da dodatno mrcvari cipset i pogorsava autonomiju a taman su poceli da ugradjuju krstene baterije.

Naravno da ne treba i da je glupost najveca.
Hajde za ove Note tablete od 10" ili 12" koji su vise za neki ozbiljan rad pa i da razumem ali na 5" 2K je glupost obicna. Marketing.
Ali bice 100% Kinezi su vec poceli.

Prosto nemaju sta da naduvaju vise pa mora i ta rezolucija da se povecava bez ikakve potrebe jer realno postoji S4 sa S800 kao i N3. Zasto bi bilo ko menjao ove telefone? S5 mora da donese nesto "novo".

Ja smem da se kladim da jedan proizvodjac izbaci telefon sa 2k IPS/amoled ekranom 5,2'' a neki drugi sa 1080p ekranom iste dijagonale/istim panelom a da je sve i ostalo prakticno isto (prikaz na ekranu, cipset,kamera, zvuk, podrska itd) da bi se ljudi po netu lozili da je bolji ovaj sa 2k rezolucijom a ovaj drugi fail :d :d

Sto se mene tice sve preko 300ppi (rgb) je odlicno , ima razlike naravno izmedju 720 i 1080p na istoj dijagonali ali su poceli da preteruju.

2k i 4k rezolucije su mnogo potrebnije na IPS 24''+ monitorima, to i ima smisla.

Poslednja izmena:
http://www.sammobile.com/2014/02/17...fingerprint-sensor-on-the-upcoming-galaxy-s5/

"Recently, most of the rumours pointed towards the fingerprint sensor being built into the actual display but that’s not the case, because Samsung has implemented the sensor into the Galaxy S5’s home button. Oh, we would also like to confirm that Samsung hasn’t opted for on-screen buttons and is still using physical buttons, like it has been using in the past on all of its flagship devices."

"Update: We forgot to mention, the Galaxy S5 will show real-time image of your fingerprint on the display as you swipe your finger over the sensor."

Imam osecaj da ce neko opet malo da rasturi...

Da,bas su inovativni,vec sam spremio lovu i psihicki se spremam za stajanje u redu da ga kupim.
Nista specijalno nece biti,move on. . .

^ A oni evo placu i ne znaju sta ce jer Chobby nece da ga kupi... propadaju.

Dobar ti je i taj CheapG. Oni su onako sinonim za originalnost i inovacije.

Poslednja izmena:
Na više mesta sam pročitao da će imati PCSD, ne znam da li se može verovati tome :/

I vise nego dobar,bolji od raspalog wp8 u svakom pogledu :)

Rece hsv da amoled ne moze biti vodootporan .. Samo ne znam iz kog razloga.. ?

Pa to je vazilo do sada, da zbog same tehnologije amoled displeji ne mogu da se ugradjuju na IP5/6x modele ali mozda su to sada resili nekako.

Nemaju smisla više ove glasine, jel moraš svaku da preneseš? Jedan izvor kaže jedno, drugi nešto potpuno deseto. Sačekajmo još šest dana pa ćemo tačno da vidimo o čemu se radi.

VErovatno ce biti tresla se gora...
Ne zato sto S5 nece imati neko unapredjenje vec zato sto se zbog ovakvih glasina previse ocekuje.Pa onda kao hladan tus
Kao sto je bio prelaz S2/S3
Svi su ocekivali odma fhd,2gb rama 13mp kameru a ono nista od toga.

^ pa ja ne znam sta ljudi vise ocekuju, 8k displej 6''?

Sto se toga tice, mogu da trpaju jezgra, gigaherce, ram i da preteruju sa rezolucijom i dijagonalom ekrana ali telefoni su vec dostigli limit sto se toga tice, aj ram memorije na androidu uvek treba ali sve ostalo je manje bitno.

Sad ljude mogu da privuku samo novim tehnologijama baterija, kamera, kamkordera i zvuka.. i ono najvaznije - UI koji nije unakazen i koji radi dobro. Kome je to nebitno a bitan 4k ekran 5,5''.. pa takvim ljudima i treba da prodaju maglu.

Poslednja izmena:

Ovo nema šanse, pisao sam i ranije. Evo stavljam 5000 eur da će biti samo jedan displej, ko hoće neka me kontaktira na pm :smoke:

Nevezano za to da li se može videti razlika izmedju 400 PPI i 30000 PPI, ali veća rezolucija je bitan podatak, pogotovo za bar 80% koji veze nemaju sa tehnikom a kupuju hit telefone, nema šanse da se dva modela zovu s5 i da budu sa različitim rezolucijama.

Kao kada bi BMW izbacio M4, ali kao prvi sa 1.2 motorom i 120KS, pa će biti kasnije pravi :trust:

Verovatno neki Samsung marketing tim izbacuje svakodnevno ove gluposti, da bi napravili veće interesovanje. Evo i ja čitam, wtf, videću svakako za par dana..

Pisao sam ja ranije.. Samo ce u koreji izaci s5 sa 2k displejom jer samo tamo ima konkurenciju na tom polju..

^ pa ja ne znam sta ljudi vise ocekuju, 8k displej 6''?

Sto se toga tice, mogu da trpaju jezgra, gigaherce, ram i da preterju sa rezolucijom i dijagonalom ekrana ali telefoni su vec dostigli limit sto se toga tice, aj ram memorije na androidu uvek treba ali sve ostalo je manje bitno.

Sad ljude mogu da privuku samo novim tehnologijama baterija, kamera, kamkordera i zvuka.. i ono najvaznije - UI koji nije unakazen i koji radi dobro. Kome je to nebitno a bitan 4k ekran 5,5''.. pa takvim ljudima i treba da prodaju maglu.

Pa ja se kladim da tih 80% i ne zna sta je 4k rezolucija,nego su culi da je dobro pa ajde daj dva komada za poneti.
Verujem da i za baterije imaju neko revolucionarno resenje ali da to nece skoro u proizvodnju jer treba namlatiti jos para.

Samsung Galaxy S5 to feature 16MP Camera Sensor, Side Touch, New Camera Modes and Effects

"The Galaxy S5 will feature a 16 Megapixel camera sensor, which will be able to shoot 4K UHD video at 30FPS and 1080p FHD video at 60FPS. However, exact information on the sensor technology is still unknown but we expect Samsung to use its new ISOCELL technology. Now time for the interesting part."

"Remember when mobile phones used to have a dedicated camera button and we all could easily snap a picture or record a video by simply tapping that little button? Yeah, the Galaxy S5 will have a dedicated camera button, but it will be invisible. Samsung is calling this technology, “Side Touch”. There will be a sensor built into the bottom right side of the device, at the same place where usually physical dedicated camera buttons are placed. To take a picture, you will simply tap the side of the device and your picture will be taken. There are a few limitations of Side Touch, like you won’t be able to use it in Portrait Mode, Easy Mode, and while recording video."

Smatrajte ove informacije 99% tacnim.

To ajd' i nije losa opcija, ali stace mi kad ne mogu da ga koristim u pola modova, nego samo u standardnom slikanju. Meni je i to dosta jer video ni ne koristim, ali je glupo ako ne bude moglo uvek.

Tap po telefonu da uslika... Kakva lolchina. Bolje da su ovo nazvali "dodajte nepotreban trzaj svakoj slici" :D
Mozda ovo naprave kako treba a ako uspeju u tome svaka cast.

Poslednja izmena:
Zanima me sta ce da se desi kad aktiviras kameru i drzis onako telefon u ruci. Cekas pravi trenutak za slikanje, planiras ubrzo opet da slikas...

Stvarno deluje malo glupo. Ali mozda i bude nesto od toga.

Tap po telefonu da uslika... Kakva lolchina. Bolje da su ovo nazvali "dodajte nepotreban trzaj svakoj slici" :D
Mozda ovo naprave kako treba a ako uspeju u tome svaka cast.

pa ne piše da moraš čekićem da udariš :D senzor je, samo pipneš.

Vrh Dno