Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Ja sam uzeo kingston 32gb class 6 za 15e u radnji...to je ta cena valjda. Mada pre nje sam imao 16gb class 10 koju mi je S3 "sprzio" :)
Pazljivo sa KT.. obrati paznju na editovanje build.prop ako ti ne radi wifi. I pazljivo sa OC i UV.

Poslednja izmena:
Wifi radi tako da ne moram ono da menjam sa true na false :)

Odradio sam backup rom-a ali ne mogu naci gde ga je backupovao??? trebalo bi da bude u clockworkmod folderu ali tu ga nema a memorija mi je punija za 5gb sto znaci da je napravio backup samo ne znam gde :D nema ga nigde

EDIT: upravo morao securestorage sa true da stavim na false jer mi je wifi zabo :D

Poslednja izmena:
Tek sad vidim koliko sam sretan sto nikad nisam isao dalje od 4.3 roma ni na jednom samsungu!!

Evo jos jedan problem :D telefon napunjen do 100% i ostavljen na stolu, posle 2.5h stajanja ja vidim da je izgubio 3% baterije sto je mnogo, odem u settings>battery i imam sta i da vidim, kaze da je wifi bio svo vreme ukljucen a nije bio ukljucen :D joooj kako ce da legne neki aosp rom :D

tyhezybe.jpg
gezy7y2e.jpg

Imaš to i na aosp. Možeš da isključiš u podešavanjima wifija, scanning always available, ali nema potrebe, ne troši to ništa bitno.

Sad vidim da mi je ukljucena ta opcija :D sad se osecam kao totalni noob, koristim android vec 2 godine, menjam romove, kernele itd a nisam znao za tu opciju :D hvala :D

Polako... ima vremena i prostora za ucenje.
Imas i na data usage..idi na menu / iskljuci auto sync i ukljuci restrict background, ima da bude miran danima :)

Ljudi, molim vas rešite mi ovo sa snimanjem na S4, evo sad sam preslušavao neke fajlove sa S3, pa to se čuje jasnije nego u originalnom razgovoru...

A na S4: ako i uspem nešto da snimam, ti se od krčanja i krljanja skoro ništa ne razaznaje, i to potpuno nevezano od toga koja aplikacija snima...

Bio sam kod nekog lika koji rutuje, on me bledo gleda i kaže da jedino što je sigurno to je da će rutom da mi pobriše sve sa telefona, a uopšte ne garantuje da će snimanje moći da radi :(

Evo nekoliko najnovijih linkova o tome ali koliko uspevam da vidim nijedan ne nudi eksplicitno rešenje, molim iskusnije da ih pogledaju:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2370289

https://bitbucket.org/copluk/acr/issue/7/enable-acr-on-galaxy-s4-at-t-sgh-i337-with

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2305084&page=3

hvala

Evo mogu da ti ja ponudim rešenje, daću ti moj S3 za S4. Tebi treba za snimanje, meni to nije bitno i obojica smo na dobitku :)

Nadji boljeg "lika sto rutuje"... neka ti instalira bilo koji customRom sa integrisanim callrecord. Ako to ne prodje menjaj se sa Djilkosem glava za glavu...

Pao sam sa stolice kad sam video da naplacuju rutovanje i " instalaciju kitketa i kastm romova po zelji." za 600 do 1000 dinara.:D :D

@Carbon Da dolazis negde blizu uradio bih ti free of charge. Valjda ce neko iz okoline da se ponudi :)

Već sam odgovorio, pa da se ne ponavljam (~5 min posla u kućnoj radinosti i moći ćeš do mile volje da snimaš razgovore)

Carbon, samo root rešava tvoj problem!
Znači, rutuješ mob, pa instaliraš xposed framework, pa onda wanam xposed modul, i uokviru njegovih podešavanja imaš baš ono što tebi treba.
Proverio, isprobao i radi!;)

Screenshot.jpg

Prošlo je par dana a niko mi se nije ponudio niti me uputio na nekoga ko zna da mi bez rizika to uradi. Dakle, situacija je sledeća:

Kit Kat 4.4.2. u sebi ima neki bug koji sprečava da bilo koja aplikacija za snimanje radi. Probao sam dvocifren broj njih, i nevezano od aplikacije, u zavisnosti od izvora koji se odabere za snimanje, rezultat je jedan od ova dva: ja se čujem odlično a sagovornik uopšte ne (opcija 1), ali ako se promeni izvor signala za snimanje - sagovrnik se čuje dobro, ali tada ja samo krčim i moj glas se uopšte ne razume.

Identičan problem se javlja sa Note 3 sa Kit Kat 4.4.2, ali koliko čujem javljaju da je za Note 3 izašao patch koji to rešava, ovde se to vidi https://bitbucket.org/copluk/acr/issue/47/call-recording-issues-with-note-3-android

Za S4 on sigurno nije izašao pa molim one koji znaju to da reše (ili znaju nekog ko zna), da mi se jave na PP radi dogovora.

hvala

Prošlo je par dana a niko mi se nije ponudio niti me uputio na nekoga ko zna da mi bez rizika to uradi. Dakle, situacija je sledeća:

Kit Kat 4.4.2. u sebi ima neki bug koji sprečava da bilo koja aplikacija za snimanje radi. Probao sam dvocifren broj njih, i nevezano od aplikacije, u zavisnosti od izvora koji se odabere za snimanje, rezultat je jedan od ova dva: ja se čujem odlično a sagovornik uopšte ne (opcija 1), ali ako se promeni izvor signala za snimanje - sagovrnik se čuje dobro, ali tada ja samo krčim i moj glas se uopšte ne razume.

Identičan problem se javlja sa Note 3 sa Kit Kat 4.4.2, ali koliko čujem javljaju da je za Note 3 izašao patch koji to rešava, ovde se to vidi https://bitbucket.org/copluk/acr/issue/47/call-recording-issues-with-note-3-android

Za S4 on sigurno nije izašao pa molim one koji znaju to da reše (ili znaju nekog ko zna), da mi se jave na PP radi dogovora.

hvala
Mozda te prisluskuju :D

Carbon, da si se malo potrudio, na xda forumu bi do sada našao odgovore na sva svoja pitanja!

Treba da skineš:

- Samsung USB drivers (v1.5.45.0) - ako ovi ne odgovaraju skini sa neta odgovarajuće!

- CF-Auto-Root-jflte-jfltexx-gti9505.zip - link ka temi sa xda foruma gde ti je objašnjen ceo postupak rutovanja --> LINK - post #2 u temi!
Ukratko: Make sure your device is in ODIN download mode (usually you can get there by holding VolDown+Home+Power when the device is turned off), then start the included Odin.exe file, press the PDA button (Ili AP ako je u pitanju novija verzija Odina 3.09! Ovo proveriti), select the .tar.md5 file, and click Start. You can find more detailed instructions and assistance at XDA.
A evo i linkova gde ti je sve kao u slikovnici uslikano i objašnjeno: Odin 3.07 ; Odin 3.09

- Odin (softver kojim ćeš odraditi root upakovan se nalazi u gornjem zip fajlu).

- I dve aplikacije za fon (apk). Xposed Installer i Wanam Xposed modul.
Instaliraš obe i u Xposed Frameworku (prvo ga moraš aktivirati u njegovim podešavanjima, pod opcijom Framework - Install/Update i restartovati mob) aktiviraš Wanam modul. Po default-u bi trebao da imaš aktiviran call recorder (kao na slici u mom prethodnom postu). Ukoliko ne, odeš u wanam xposed podešavanja pod stavkom Phone i tu raščekiraj Enable Add call button.
Restartuj fon i snimaj razgovore do mile volje!!!

P.S. Sve radiš na svoju sopstvenu odgovornost! NE ODGOVARAM ZA BILO KAKVU ŠTETU NASTALU IZVOĐENJEM GORE NAVEDENIH OPERACIJA!!! :D

Uhh, ... umalo da zaboravim: ovim postupkom nepovratno gubiš garanciju (knox 0x1) :wave:

Poslednja izmena:
Tako dobar telefon , a bez Fm radija.
Da, znam ima tunein radio, ali on vuce protok, zar ne ?

Ja nikada radio na telefonu nisam slusao tako da mi ni ne treba, sve pesme koje slusam imam u telefonu a ako bas moram slusati radio tu je radio preko neta i jeste da vuce protok ali vuce nesto malo :)

Stigao android 4.4.2 i za model 9506.
Primetio sam samo da je u antutu test sporiji nego ranije. Ranije je bilo oko 36000-36500, sada oko 34000

Hteo bih kcerki da dam SGS2 , pa gledam sta meni da pazarim. Za sada sam u razmislanju o ovom modelu ili Nexus 5.

To bi trebalo da ima na slimkat romu. Na S2 ima.

Nikoldije: naravno si svestan da svaki ge rom ima uzasno losiju kameru u poredjenju sa stock tw!?

Borab: obavezno neki od ova dva,a neka ti u odluci pomogne najvise to da li ti treba hardwerski home taster ili mozes da zivis bez njega!

Jesam svestan ali bi na GE za razliku od AOSP trebalo da je kvalitet fotografije jako blizu stock samsungu, cak ima testova gde tvrde da je kvalitet isti a tw kamera ima veci broj opcija sto meni kao nekom ko uglavnom koristi AUTO nije toliko bitno

Nazad
Vrh Dno