Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

^ Ne mogu zbog drugačijeg rasporeda pinova. Mogu bi preko adaptera, ali tih adaptera nema kod nas, već se moraju poručivati iz Kine.

Prikazao mi je juče da postoji novo ažuriranje sistema ali sam prekinuo skidanje pošto sam bio na 3g. Danas kad sam pokušao ažuriranje na wifiu izbacuje mi da je prekoračen maximalni broj dostupnih ažuriranja i da pokušam kasnije ili preko kiesa. Šta to znači, kakav broj max ažuriranja?

Mnog ga ispitujes :D probaj kao sto ti kaze,prikaci ga sa kompom i upali Kies,on ce ti pokazati da li imas azuriranje.

Uzeo da obrišem malo displej i imam sta da vidim :mad:

Nije ispadao, niti je bio udaren!

Jel imao neko sličan problem?

y3y3ujej.jpg

zuhepe8e.jpg

Poslednja izmena:
Hajd' da se i ja priključim temi... Dnevnom proverim za update-ot sam video da me ceka 4.4.2 ali sa pre toga hteo da cujem utiske. Ima li ko da je skoro obavio update? Da li i dalje postoji problem sa smearingom?

Sa 4.4.2 su vratili smearing koji je bio na 4.2, dakle tema je ista, opet je skroz crna pozadina u settingsu i dovodi do veceg zapazanja smearinga

@tadic.d
nosio si ga u zadnjem džepu?

OMG! :lupko:
Ajde razmisli kako bi update uticao da se pokvari hw...
Samsung je priznao da postoji taj problem sa baterijom i besplatno je menjana.

Što znači da možeš slobodno da apdejtuješ na kk.

Uradio sam update na 4.4.2, medjutim greskom sam u TWRP uradio Format Data, koji mi je obrisao celu internu karticu. Sve je bilo ok dok nisamu toku dana restartovao mob, od tada stoji zaglavljen na galaxy s 4 logu i jedino vadjenjem baterije mogu da ga ugasim.
Normalno ulazim u recovery, ali ne mogu nista da flesujem jer mi izbacuje I/O error opening '/data/data.....uglavnom malo sam guglo i nasao isti problem koji pravi TWRP kad se radi format data, i resavali su ga adb fastboot eraseom.

Moze li ko malo da mi pojasni samo, ili da me uputi sta da citam u moru tutorijala kako da izvedem ovo:

fastboot erase system -w
fastboot erase boot
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery nameofrecovery.img
Now boot to recovery and sideload ROM of choice

Ili ovo:

Fastboot flash a fresh copy of twrp

To je fizicko ostecenje, a u ovlascenom servisu jedva cekaju da poniste garanciju.

Uradio sam update na 4.4.2, medjutim greskom sam u TWRP uradio Format Data, koji mi je obrisao celu internu karticu. Sve je bilo ok dok nisamu toku dana restartovao mob, od tada stoji zaglavljen na galaxy s 4 logu i jedino vadjenjem baterije mogu da ga ugasim.
Normalno ulazim u recovery, ali ne mogu nista da flesujem jer mi izbacuje I/O error opening '/data/data.....uglavnom malo sam guglo i nasao isti problem koji pravi TWRP kad se radi format data, i resavali su ga adb fastboot eraseom.

Moze li ko malo da mi pojasni samo, ili da me uputi sta da citam u moru tutorijala kako da izvedem ovo:

fastboot erase system -w
fastboot erase boot
fastboot erase recovery
Now boot to recovery and sideload ROM of choice

Ili ovo:

To do this, reboot phone by holding down volume down, home and power buttons, keep in mind that bootloader mode indicate fastboot mode.

skini i otpakuj ovo
https://www.dropbox.com/s/lvjo5dtgfz027e4/adb.zip
otvoriš u folderu u koji si otpakovao fastboot.exe command prompt i kucaš komande koje ti trebaju

ovo

je praktično isto što i ovo

za sideload http://teamw.in/ADBSideload

mada možeš i da staviš neki rom na karticu i flešuješ ga odatle, kako ti je lakše...

a trebalo bi da možeš i odinom da ga središ

Poslednja izmena:
Ok, a u kom formatu je recovery img? Jer imam i zip i tar

To do this, reboot phone by holding down volume down, home and power buttons, keep in mind that bootloader mode indicate fastboot mode.
Pa to je download mode?!?

Sta god da uradim, pise mi waiting for device...

Edit.

Citajuci dalje, ispade da s4 ni nema fastboot mode, samo download mode.....kako sad odinom da resim ovo, sta da flesujem?

Poslednja izmena:
Pa to je download mode?!?

Sta god da uradim, pise mi waiting for device...

Edit.

Citajuci dalje, ispade da s4 ni nema fastboot mode, samo download mode.....kako sad odinom da resim ovo, sta da flesujem?
pa i meni je bilo čudno kad si pisao fastboot komande... znam da GE ima, al za običan 9505 nisam znao da ima. ali posle kad sam tražio na netu nalazio sam da ima? uglavnom kad restartuješ tel u download mod u device manageru bi trebalo da se pojavi fastboot nešto... interface, tako nešto valjda... a komandom fastboot devices proveravaš da li fastboot vidi telefon. može da bude i do drajvera.
ako to ne može, flešuj za početak samo taj recovery preko odina (odin format nemoj img da flešuješ), pošto kažeš da si našao da će to biti dovoljno, ako ni to ne pomogne, skini neki rom sa sammobile pa flešuj njega.

btw jesi li probao samo wipe data iz recoveryja?

Jesam, i fleshovao i par kernela, i najnoviji twrp i nista....

pa onda ti neće pomoći ni preko odina da ga flešuješ. spucaj ceo rom.

jesi li probao sa cwm nešto? on uglavnom ne pravi takve gluposti. možda možeš iz njega samo da flešuješ neki rom u zipu.

Nisam, skidam sad neki 4.4.2 francuski sa sammobile, bice za sat gotov pa cu ga spucat

2x sam fleshovao i sve prodje ok, ali ostane zaglavljen na samsung logu:mad::wall:

edit

Uradio sam onako iz ocaja factory reset iz fabrickog recoverija i konacno radi!

Poslednja izmena:
:happy:

ček ti nisi radio wipe, samo si pljusnuo fleš? ako je tako, onda "eee..." :)

Kako mislis nisam? Uradio sam bar 10x wipe u twrp dok je trajala blokada, i jos jednom u cwm, i sad zadnji put u obican recovery

aha da, istina. sitni sati pa prevideh to. bitno da je sređeno

Vrh Dno