balls2yousir
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 21.09.2010
- Poena
- 180
Ne znam da li ima tema....
Jurim vec duze vreme neki ocuvan S3.
Al sad mi prodavac (koji mi dugo vec prodaje racunare) ponudi po dosta niskoj ceni S4, kaze original.
I krenem ti ja po netu, youtubu da bauljam razliku izmedju kopija i originala.
Prve kopije su imale manju rezoluciju 564x968 il tako nesto, sto naravno nije Full HD, pa su dosle kopije koje imaju Full HD rezoluciju.
Pa su bile kopije velicine 4,8 incha pa su dosle kopije sa celih 5 incha.
Pa su bile kopije koje su imale drugacija podesavanja i ikonice, tipa kada drzis taster par sekundi pojave se grupisane ikonice u sredini ekrana dok je kod originala to padajuci meni i mogu se iskljucivati, pa su i to kopije naucile rade. Pa je bila ikonica Videos umesto Movies i kad se kod kopije udje u Videos nema nista. I jos par slicnosti, al sve su kasnije kopije to iskopirale.
Ako sam dobro razumeo, najbolja S4 kopija ima dual core 1,9GHz procesor, dok original ima quad. Da li postoji kopija sa quadom ?
Jer ako i quad procesor budu stavili u kopiju, pa koja ce razlika onda biti, 2GB rama vec imaju kopije.
Jedino onda kamera ce ostati kao razlika, ali mozda su i to u medjuvremenu iskopirali.
Ne bih da dam pare na kopiju ma koliko bude dobra kopija i originala.
A prodavac mi je ubedjen da je original, kaze dao je neki dobar laptop u zamenu, a sad mu hitno trebaju pare.
Nije tip coveka koji bi me namerno zeznuo, kazem imamo dugogdisnju dobru saradnju, ali mozda jesu njega zeznuli.
Dakle pitanje, ako znate, sta je ono sto nijedna kopija nema u odnosu na original S4 ?
Znam da ima nekih testova za tesiranje telefona, ali to nemam a nemam ni vremena da jurim.
Skinesh ovu aplikaciju, odradish testove i nemash brige.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hotdog.truth
Da ti ne bih pisao sastav o tome kako da raspoznash jer su ti ostali manje vishe rekli detaljno, idesh na YouT i pogledash par testove, upravo za sta te interesuje.