Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Ne znam da li ima tema....

Jurim vec duze vreme neki ocuvan S3.
Al sad mi prodavac (koji mi dugo vec prodaje racunare) ponudi po dosta niskoj ceni S4, kaze original.

I krenem ti ja po netu, youtubu da bauljam razliku izmedju kopija i originala.
Prve kopije su imale manju rezoluciju 564x968 il tako nesto, sto naravno nije Full HD, pa su dosle kopije koje imaju Full HD rezoluciju.
Pa su bile kopije velicine 4,8 incha pa su dosle kopije sa celih 5 incha.
Pa su bile kopije koje su imale drugacija podesavanja i ikonice, tipa kada drzis taster par sekundi pojave se grupisane ikonice u sredini ekrana dok je kod originala to padajuci meni i mogu se iskljucivati, pa su i to kopije naucile rade. Pa je bila ikonica Videos umesto Movies i kad se kod kopije udje u Videos nema nista. I jos par slicnosti, al sve su kasnije kopije to iskopirale.
Ako sam dobro razumeo, najbolja S4 kopija ima dual core 1,9GHz procesor, dok original ima quad. Da li postoji kopija sa quadom ?
Jer ako i quad procesor budu stavili u kopiju, pa koja ce razlika onda biti, 2GB rama vec imaju kopije.
Jedino onda kamera ce ostati kao razlika, ali mozda su i to u medjuvremenu iskopirali.

Ne bih da dam pare na kopiju ma koliko bude dobra kopija i originala.
A prodavac mi je ubedjen da je original, kaze dao je neki dobar laptop u zamenu, a sad mu hitno trebaju pare.
Nije tip coveka koji bi me namerno zeznuo, kazem imamo dugogdisnju dobru saradnju, ali mozda jesu njega zeznuli.

Dakle pitanje, ako znate, sta je ono sto nijedna kopija nema u odnosu na original S4 ?
Znam da ima nekih testova za tesiranje telefona, ali to nemam a nemam ni vremena da jurim.

Skinesh ovu aplikaciju, odradish testove i nemash brige.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hotdog.truth

Da ti ne bih pisao sastav o tome kako da raspoznash jer su ti ostali manje vishe rekli detaljno, idesh na YouT i pogledash par testove, upravo za sta te interesuje.

4-5h screen ON time na max. brightness je malo?

So?:) Da sam hteo veci lux uzeo bih drugi telefon - sada je bitno koliko izdrzi baterija samo ;)

Krenuo u 18:35h, malo testiranje radi tebe, da ti prenesem rezultat. Kada zavrshim do kraja reci cu ti tacno.

Kada sam krenuo sa testom, baterija je bila na 68%, Brightness podeshen na 100%, ukljucna vibracija i sound pri pozivu i stizanja poruka. Sync ukljucen,3g ukljucen/Wifi koristio skidao aplikacije, Screen timeout stavio 10min!, tako da je manje vishe od tada non stop ON(bez power sleepa), Skinu par igrica i sada se malo igram, trenutno stanje baterije 61%, Wifi radi i igram se :D

Cekah da se zavrsi prica pa da javim neke nove battery rezultate :)

Baterija na 55%, 3h:30min skoro na full brightness!U pitanju je samo test koliko ekran moze izdrzati, flight mode, wifi je on, koriscen je Youtube primarno i nekih <sat vremena MXPlayer.
Znaci nesto preko 7h bi mogla da izdrzi baterija za samo ekran full brightness (Youtube manje crpi bateriju od MXPlayera koji preko mreze pusta klipove, nemam prostora da ih kopiram za test sa kartice ;))
MXPlayer izvuce nesto ispod 6h sam na punoj bateriji.

Zavrshih test. Brightness 100%, krenuo sam baterijom na 68%. Igrao se neprestano 50 minuta. Cijelo vrijeme ukjljucen Wifi/3g, srufovao netom s vremena na vrijeme, downloadovao-par aplikacija/igrica. Screen timeout cijelo vrijeme podeshen na 10 min, kada ode u power sleep, odmah upalim, znaci konstantno pri full brightnesu bio telefon, ukljucen ton + vibracija za pozive i poruke, primio par poruka. Vishe puta startovao Antutu benchmark v4. Sada se upravo ugasio teledon, znaci tacno 4h baterija trajala.

Poslednja izmena:
u poslednje vreme, nakon update na 4.3 cesto mi se desava restart telefona. obicno u trenutku kada otkljucavam ekran, da li neko ima slicne probleme? uradio sam hard reset ali opet isto

Krenuo je OTA na 4.4 za GE verziji telefona, tako da ćemo do kraja dana da imamo zip za GE 4.4 :)

A taman sam se skrasio sa omegom.. :)
Mora da se proba taj ge obavezno, sa 4.3 sam bio vrlo vrlo zadovoljan osim što je kamera bila malo lošija i autonomija možda malo kraća.

Zavrshih test. Brightness 100%, krenuo sam baterijom na 68%. Igrao se neprestano 50 minuta. Cijelo vrijeme ukjljucen Wifi/3g, srufovao netom s vremena na vrijeme, downloadovao-par aplikacija/igrica. Screen timeout cijelo vrijeme podeshen na 10 min, kada ode u power sleep, odmah upalim, znaci konstantno pri full brightnesu bio telefon, ukljucen ton + vibracija za pozive i poruke, primio par poruka. Vishe puta startovao Antutu benchmark v4. Sada se upravo ugasio teledon, znaci tacno 4h baterija trajala.

Sve je to... super (realno super, ne verujem da bi meni 4h stalnog koriscenja izdrzao stock), ali koliko je to TACNO vremena Display bio on?

u poslednje vreme, nakon update na 4.3 cesto mi se desava restart telefona. obicno u trenutku kada otkljucavam ekran, da li neko ima slicne probleme? uradio sam hard reset ali opet isto

Meni se ne prethodnom ROM-u (4.2 cini mi se, MGA valjda - neki MGx sigurno) desavalo da se resetuje telefon tokom koriscenja - kao da se pregreje, ali nije dovoljno vruc (bio je mnooogo topliji a nije se resetovao)

Sve je to... super (realno super, ne verujem da bi meni 4h stalnog koriscenja izdrzao stock), ali koliko je to TACNO vremena Display bio on?

Kazem ti, Brightness 100%, Sceen timeout stavio na 10min, znaci svakih 10min bi otishao u power sleep onda odmah pritisnem home button i vratim ga na ON, znaci manje vishe ae da kazem 3:30h je bio ON non stop + igranje, benchmark, surf, 3g ukljucen itd.

Poslednja izmena:
Jel mora da menjam modem ako predjem na Omego v15?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1385461635944.jpg
    uploadfromtaptalk1385461635944.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 126
Postovani clanovi foruma,

Naleteo sam na oglase za model Samsung galaxy s4,za takoreci ''smesne pare''

Prodavac kao razlog nize cene mi kaze da mu je hitno potreban novac

Mene zanima sada da mi neko kaze kako da telefon prepoznam da je original,a ne ''extra uradjena kopija''

Sta sve treba da proverim,pogledam,i da li moze preko nekih kodova da se takodje vidi da li je uredjaj originalan?

Za jedno opsirno objasnjenje bio bi jako zahvalan

Poslednja izmena:
@kutijagreha Pogledaj iza baterije da nije demo verzija, puno je takvih prevara sa N3, N2 i S4 u zadnje vreme baš u situacijama gde se prodaju po smešnim cenama.

Postovani clanovi foruma,

Naleteo sam na oglase za model Samsung galaxy s4,za takoreci ''smesne pare''

Prodavac kao razlog nize cene mi kaze da mu je hitno potreban novac

Mene zanima sada da mi neko kaze kako da telefon prepoznam da je original,a ne ''extra uradjena kopija''

Sta sve treba da proverim,pogledam,i da li moze preko nekih kodova da se takodje vidi da li je uredjaj originalan?

Za jedno opsirno objasnjenje bio bi jako zahvalan

Postavio sam isto pitanje na stranici pre ove.
Veoma tesko ih je prepoznati na prvi pogled.
Ako je kombinacija Hitno + Male pare, znaci da je kopija :).

moj ti je savet da bar ja tako radim da kupis telefon koji je sa mreze jeste malo skuplji kod ljudi koji ga prodaju imas garanciju 2 godine imas 100% original aparat i imas sve podatke od prodavca...NISAM TOLIKO BOGAD DA BI KUPOVAO JEFTINE STVARI svajcerska izreka pa ti razmili lepo

Pa tako cu juriti za S3, prvi vlasnik, imei broj na papircetu i miran sam.

Nego mi ovo uletelo slucajno za S4, kod mog prodavca koji trguje svim i svacim.

A ta izreka mislim da je engleska :).

kutija je imao s2. ako je njemu teško da prepozna amoled ekran onda ***. + obavi poziv za slučaj da je demo unit. naravno probaš i ostalo da vidiš da li je hardverski ispravan, wifi gps speaker mic...

Razlika u prikazu crne se vidi i izmedju trenutno najboljih IPS ekrana (htc one/G2/iphone) i najstarijeg samoled-a. Ko nije siguran neka podesi osvetljenje na 100% na oba ekrana i neki black wall, cak i direktno gledano moze da se vidi razlika a da ne pricam kada se gleda iz raznih uglova, jednostavno koliko god taj prikaz crne bio najbolji do sada uvek je manja dubina crne od amoleda. Jos te kopije S4 sigurno nemaju IPS vec neki jeftiniji i losiji TN panel pa stvarno ne kapiram cukarica man-a kako misli da nece videti razliku a ima wave sa samoledom vec 3 godine..

Poslednja izmena:
Tako nekako, npr ako upalis neki plejer ili aplikaciju gde samo deo ekrana prikazuje crnu mozda se i istripujes da nema razlike (npr tu je mala razlika izmedju IPS i samoleda, mislim da je opticka varka) ali ako postavis nesto ovako kao wall na oba telefona cak i na najboljem IPS-u to mora da izgleda malo manje crno nego kod samoled-a plus ce promenom ugla da se vidi ips glow ili druge karakteristicne pojave a kod TN panela ce jos jasnije da se vidi razlika, kao sto si i sam rekao - slicno kao kod TN monitora..

Poslednja izmena:
Kazem ti, Brightness 100%, Sceen timeout stavio na 10min, znaci svakih 10min bi otishao u power sleep onda odmah pritisnem home button i vratim ga na ON, znaci manje vishe ae da kazem 3:30h je bio ON non stop + igranje, benchmark, surf, 3g ukljucen itd.

Jel' mozes (lagano i nocu) da pustis neku Youtube playlistu od 3+ sati preko Youtube playera na WiFi da vidis koliko ce ostati baterije posle toga? (podesi screen timeout na 15-30 sekundi slobodno da se ugasi kad zavrsi, ne moras da pratis)
Jer ono "surfovanje" je mnoooogo "netacan" test. Nije isto koji sajt gledas i kako.
Za ovaj gore test ti samo treba puna baterija (po mogucstvu) da vidis koliko ce ostati posle. Proveri ujutru koliko je sati display on i koliko je ostalo baterije.

Tnx.

Jel' mozes (lagano i nocu) da pustis neku Youtube playlistu od 3+ sati preko Youtube playera na WiFi da vidis koliko ce ostati baterije posle toga? (podesi screen timeout na 15-30 sekundi slobodno da se ugasi kad zavrsi, ne moras da pratis)
Jer ono "surfovanje" je mnoooogo "netacan" test. Nije isto koji sajt gledas i kako.
Za ovaj gore test ti samo treba puna baterija (po mogucstvu) da vidis koliko ce ostati posle. Proveri ujutru koliko je sati display on i koliko je ostalo baterije.

Tnx.

Pa za surfovanje, sam naveo sta sam koristio, prolazeci kroz razne Web stranice, nije mi bila poenta da li je tacan ili ne test ;)

Iznio sam ti test sta sam sve radio, a igrati se skoro sat vremena , pa posle benchmarkovati telefon odmah nekoliko puta je poprilicno zahtjevno kako za bateriju tako i za telefon(temperatura).

Odradicu veceras ili sutra pa javljam, pozz!

Pa za surfovanje, sam naveo sta sam koristio, prolazeci kroz razne Web stranice, nije mi bila poenta da li je tacan ili ne test ;)

Probaj stock browserom da otvoris obican google search naspram Wikipedia stranice za United States recimo. Ovo prvo je instant - ovo drugo zadrzi browser bez reakcije jedno 10-20 sekundi.
Ako skrolujes stranicusamo gore dole ponekad, to je jedno - ako skrolujes kao ja drzeci prst sve vreme, skrolujes i gore/dole i levo/desno, vise trosi bateriju.
To su neke sitne stvari, ali ces na kraju videti da bi mozda tvoj surfing radio 10h, a kod mene 2.3h.

Pojavio se 4.4 GE na xda ali prva verzija pa ima par gluposti koje ne rade, nadam se sa će do sutra da bude već full.

Zale se na restartovanje, kazu da je do kernela. Bice to za neki dan sredjeno sigurno.

Vrh Dno