Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Imam dilemu Flip Cover ili S View Cover?
S View je dosta skup a ne znam koliko je upotrebljivo sve to. Ok je sto ne moras da ga otvaras da bi odgovorio na poziv ali nisam bas odusevljen. Kazu da se ne zatvara bas kako treba. Da li ga neko ima?

Ja sam naručio kineske verzije obe varijante - 3 kom 13$ pa će vidimo.

@ Djilkos ^ Dobar test ali diplomatski zakljucak :d

4. strana, one outdoor fotke, sa One su bukvalno neupotrebljive, ono je stvarno uzas za najnoviji model u 2013. Macro su ok ali ne mogu da verujem da su u nekoliko situacija sa slabim svetlom/blicom bolje fotografije sa S4 sto se jasno vidi a to je navodno polje na kome One kamera kida.

Znaci, SGS IV kamera je najbolja trenutno kod Androida, One zbog opticke stabilizacije i zvuka ima najbolji video ali samo na dobrom svetlu, sta mi vredi dobra osvetljenost snimka nocu sa jadnih 10-15 fps.

Ali iako sam mislio da je One kamera upotrebljiva pri dobrom osvetljenju (povoljnom za sve ove jadne senzore) iz testa u test mi je jasno da pravi jako lose fotografije (osim macro), evo pogledajte one sa cetvrte strane, (HTC One — outdoor shot (daytime), Normal Mode, auto ISO) af vrljavo radi i fotografije imaju mutne delove, dosta suma i uzasno malo detalja kao da je u pitanju neka kamera bez AF od pre 5+ godina.

Poslednja izmena:
Ako je htc mogao da uradi onakav posao sa sense na one, ne razumem zasto se samsung nije ozbiljnije pozabavio sw-om, a pri tom su imali koliko hoces negativnog feedback-a od strane korisnika (mada i sami nisu coravi) jos od s3ke i vremena da rade na tome..

Samsung izgleda sve radi i dalje u Koreji :( Nemoguce je opisati koliko ti ljudi drugacije razmisljaju. Cak i da razumeju engleski i vide taj feedback (sto iskreno sumnjam da uopste razumeju, a jos manje da ga TACNO razumeju), pitanje je koliko se potrisu za nesto sto im ne vraca telefone nazad kroz bilo koji kanal.
Tj. da ljudi vracaju telefone zbog nezadovoljstva (sto mogu na trzistima koja Samsungu cine barem 90% S3 trzista) oko laga, momentalno bi se nesto promenilo.

Kad razmislim - oni su ukombinovali lose strane korejskih firmi (nerazumevanje) i americkih (ako ne vidis da se vracaju zbog toga, ignorisi :D).

Emix, ti si kupio i koristis S4? :D

@ Djilkos ^ Dobar test ali diplomatski zakljucak :d

4. strana, one outdoor fotke, sa One su bukvalno neupotrebljive, ono je stvarno uzas za najnoviji model u 2013. Macro su ok ali ne mogu da verujem da su u nekoliko situacija sa slabim svetlom/blicom bolje fotografije sa S4 sto se jasno vidi a to je navodno polje na kome One kamera kida.

Znaci, SGS IV kamera je najbolja trenutno kod Androida, One zbog opticke stabilizacije i zvuka ima najbolji video ali samo na dobrom svetlu, sta mi vredi dobra osvetljenost snimka nocu sa jadnih 10-15 fps.

Ali iako sam mislio da je One kamera upotrebljiva pri dobrom osvetljenju (povoljnom za sve ove jadne senzore) iz testa u test mi je jasno da pravi jako lose fotografije (osim macro), evo pogledajte one sa cetvrte strane, (HTC One — outdoor shot (daytime), Normal Mode, auto ISO) af vrljavo radi i fotografije imaju mutne delove, dosta suma i uzasno malo detalja kao da je u pitanju neka kamera bez AF od pre 5+ godina.

Ah mora malo i diplomatski :D

Inace gledao sam prvi put slow motion video kod telefona i mislio sam da mi se nesto zabagovao YT, kad ono One snima u 480p :D mogli su barem kao u S4 da stave u 720p.

A to sto si rekao (HTC One — outdoor shot (daytime), Normal Mode, auto ISO) ako uspe neko da procita sa one plave tende ona slova, ja mu placam veceru :D

@ djilkos ^ sta bre slova sa plave tende, to je jos i daleko :d, na fotografiji sa One bukvalno se u centralnom delu fotografije ne razlikuje da li je covek/debela zena ili zardinjera, pa onda donji desni ugao fotografije, skoro nesto gore nisam video, kao sa nokie 2700 2mpix bez af :d, ne zezam se, pa onda leva strana fotografije i nebo.. strava i uzas.

A sto se S4 tice, ne mogu da procenim koja je bolja ali je kamera vrh kao i na IP5 i u dobrim svetlosnim uslovima po senzor moze da zameni jeftiniji dzepni fotoaparat.

Poslednja izmena:
Imam dilemu Flip Cover ili S View Cover?
S View je dosta skup a ne znam koliko je upotrebljivo sve to. Ok je sto ne moras da ga otvaras da bi odgovorio na poziv ali nisam bas odusevljen. Kazu da se ne zatvara bas kako treba. Da li ga neko ima?

Ja ga platio 2.900 u DC (Samsung), njihova nabavna cena, inace je 4.200. Zatvara se normalno :)

[YOUTUBE]Hp8fHHzmYUw[/YOUTUBE]

Meni javlja da ja up to date, nikakav update mi jos nije dostupan.
Nadam se da ce ispraviti ovaj kao ghosting kod brzog skrolovanja u podesavanjima.

Je l' postavljao neko statistiku baterije ovde do sada, mislim da nije, evo :)
Deluje obećavajuće, ovo je nakon prvog punjenja i pražnjenja.

screenshot2013-05-11-15-.png screenshot2013-05-11-15-.png

Poslednja izmena:
Brightness level?

Negde na 25%, a napolju sam stavljao na auto.

Inače nije to realno, još ga ne koristim kao glavni telefon (moram zbog posla da podesim neke aplikacije koje koristim), tako da je taj screen on uglavnom otišao na instalaciju, čačkanje po menijima, možda samo jedan sat interneta, pola na mobilnom netu pola wifi. A i vraćao sam na 2G ili kako se zove, kada ne koristim aktivno net (navika, stanlno mi prebacuje sa jednog na drugo i mnogo brze trosi bateriju, bar na prednodnim telefonima).

Nisam takodje jos instalirao ni trošače baterije viber, whatsapp, skype.. Jednino je bila aktivna sinhronizacija dva gmail naloga.

Koliko je screen-on, druga slika se ne vidi?

Ja malopre stavih fon na punjač posle 3 dana i 10 sati - 8% baterije. Situacija slična kao kod Lappyja - skoro da nisam koristio programe koji žderu bateriju a Boga mi ni telefon. Jedina razlika što je kod mene WCDMA only - živim u području izuzetne pokrivenosti. Osvetljenje sve vreme auto. Ekran oko 3 sata.

Poslednja izmena od urednika:
Edit @mironiko, kako ne vidi[ screen on time?
5h 30min 36s ;)

Poslednja izmena:
2600 mAh mora to da traje pogotovo ako ne koristis puno "jake" aplikacije

Koliko je nevjerovatna ponuda t-coma za s4 u pripaidu za 550 toliko je nevjerovatno ali u negativnom smislu da u postpaidu u paketu od 50 eur/mjesečno, ugovor na 18 mjeseci, uređaj košta cijelih 400.

Koliko je nevjerovatna ponuda t-coma za s4 u pripaidu za 550 toliko je nevjerovatno ali u negativnom smislu da u postpaidu u paketu od 50 eur/mjesečno, ugovor na 18 mjeseci, uređaj košta cijelih 400.

To sam i komentarisao dva posta unazad. Kod njih je najaci paket sa netom 60e 24m traze 300e. Pobogu na kojim su oni drogama. A to je vezano i za ostale modele. Verovatvo im je veca zarada na pripejd pa ih zabole za ugovore.

Mala zemlja (vrlo nezgodna za pokrivanje baznim stanicama), mali broj korisnika, mali profit - visoke cene.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno