Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Biće on za 15 dana po oglasina zs 450-500 evra.

Iznjakao sam ga danas u mt:s-u gde je izlozen, doduse svega par minuta.

Vrlo kratke impresije:

Vec mu je ostecen/izgreban back cover, dosta vidno; build je doduse sasvim ok, iako je telefon nekako prelagan, i mogu reci malo nezgodan a drzanje - tu ga One dobija lagano.

Inace je telefon prilicno lep - ne znam ni kako to da opravdam, jer su jako slicni, ali mnogo je lepsi od S3.

Ekran je nekako velik, i prilicno lep, a da nije TW-a bio bi jos sto puta lepsi... Uzasno kako je sve sareno i sljastavo, kao za klince, zivota mi.

Kamera deluje odlicno, opalio sam svega par slika tamo u poslovnici, siju moj RHD debelo, sto je doduse bilo i ocekivano. Ne znam je li zbog kamere ili ekrana, ali boje deluju dosta agresivno na slikama.

Zvuk je solidan, ali nije jak kao na One-u (jos se secam uzivanja kod klipa sa YT na One-u), dok zvuk u slusalici naravno nisam testirao nikako.

Uglavnom, razlike izmedju flagship telefona svele su se na vizuelni utisak. Pored toga, sve su to zverovi sa kojima nema greske.

***, ti i ja kao da se dogovorimo u isto vreme da pogledamo telefon :)

Isao do VIP-a da platim racun i vidim moju "malu slatku dusicu" kako stoji i zove me :D

Salu na stranu, sve sto sam hteo od telefona (SAMOLED, 1080p, dobra kamera, do 5" ekran) sve ima u njemu i zadovoljava moje potrebe.

Ovde nema sta da razglabam (to sam uradio u prethodnim postovima), sve u svemu, sve mi se svidja.

I kad postaje tvoj......:)
Bas bih voleo da neko napise nesto o telefonu, neko ko ga je kupio

Uzeo sam ga posle nekoliko muka koje sam doziveo :D
Zanima me kako se senzori pale, u podesvanjima su upaljeni, ali ovo air gesture air view, smart scroll itd nista ne funkcionise.
Takodje telefon se bas pregrejava, ko zna mozda je zato sto ga terorisem od kad sam ga upalio pa da se navikne prvi dan, videcemo.

Prvo sam krenuo da ga uzmem juce, i pukla mi je guma, nakon menjanje gume odem ja u deltu, kad ono prc nema telefona. Dodjem ja kuci zovem korisnicki servis da pitam kad stize, kazu oni sutra ali ne odobravaju mi kupovinu na 12 rata, hteo sam da place :D Odem ja danas da kupim, kad ono ostali 1 beli i 1 crni, ali crni je rezervisan, kazu mi oni javicemo se oko 16h kad stignu crni, zovu oni mene tada i kaze kao nisu nam stigli telefoni(meni tu vec mrak na oci) ali imate u drugoj radnji rezervisali smo. I odem ja i konacno sam se docepao telefona :D

Telefon prelepo izgleda, i imam osecaj kao da drzim telefon od 600e a ne neku jeftinu kopiju, plastika je naravno lepljiva i magnet za otiske ali sta ces. Najvise me odusevila kamera, bukvalno da slikam i zumiram 500m da vidim tamo sta rade ribe u 10 zgrada pored u sobama :)
Mana na koju sam naisao jeste da kad ga malo jace udarim prstom po ekranu zatrese se sav, neke vibracije prodju kroz njega.
Druga stvar sto se zagrejava nesto bas, videcemo sutra, jer sam ga sada drzao na punjacu cim sam dosao i njakao u isto vreme, to je naravno ocekivano da ce telefon da krene da se topi, ali i sat nakon skidanja sa punjaca ume da se zagreje lepo al sigurno jer ga bas njakam. Videcemo kroz par dana kad mi ne bude BAS toliko zanimljiv.

Onaj infrared radi odlicno, radi na bukvalno sve uredjaje poznatijih marka.
Zvucnici i slusalice proizvode veoma lep i kvalitetan zvuk. Nakon HTC Desire HD i telefona od po 20evra, ovo je pravo prosvetljenje za mene, kao kompjuter da sam kupio. Treba mi malo da se naviknem na velicinu, i veoma me plasi padovi telefona, posto tripujem da cim padne ima da se razbije kao sto je i na testovima.
Sad jedino da vidim za ove senzore, meni ne rade, mozda sam takav baksuz i ubo feler od telefona a mozda nisam nesto video i u podesavanjima je problem....
Sto se tice softwera radi kao podmazano. Ekran ima tako lepe boje da ja ne verujem jos.

Какав си воајер...

Nulti zakon termodinamike kaže: Ako se telo A i telo T nalaze u toplotnoj ravnoteži i ako se telo B i telo T nalaze u tolpotnoj ravnoteži, onda se tela A i B takođe nalaze u toplotnoj ravnoteži.

\
Telefon prelepo izgleda, i imam osecaj kao da drzim telefon od 600e a ne neku jeftinu kopiju, plastika je naravno lepljiva i magnet za otiske ali sta ces. Najvise me odusevila kamera, bukvalno da slikam i zumiram 500m da vidim tamo sta rade ribe u 10 zgrada pored u sobama :)

Nisam se ovoliko smejao bas, bas dugo.....strava dobar prvi utisak o telefonu

Danas sam ga dosta drndao u telekomu slovenija, pa evo par utisaka.
1. Nenormalno se greje, ali bas nenormalno, mogu da zamislim tek sta bi bilo da je metalan....
2. Jedva sam primetio razliku izmedju njega i s3, isti ruzni touch wiz samo novija verzija androida i malo veci ekran.
3. Pokrenuo sam real racing 3 koji na mom tegra 3 tabletu baguje, ovde radi perfektno samo nisam smeo mnogo da igram mislio sam da ce da se zapali...
4. Ja sam nesto rekao sebi da ne uzimam preko 4.3" jer je previse glomazno aliovo ovo mi promeni misljenje malo, jako je tanak i lagan ali ipak je veliki...
5. Ima zanimljivog softvera kao eye tracking npr. koji pomalo ne radi samo nisam mogao da nadjem onu panoramu 360 kod kamere.
6. Smatram da je ova rezolucija bespotrebna...
7. Brzina odlicna, jos nisam primetio da bilo sta baguje...
Ukupni. utisak : Galaxy S2

Ne razumem ovo Ukupni utisak Galaxy s2.
Da li moze neko ko ga je uzeo u subotu negde da napise nesto o grjanju koje mnogi spominju, kakav je kada se malo vise koristi, mail, surf, skidanje aplikacija....Igrice me ne zanimaju.

Danas sam ga dosta drndao u telekomu slovenija, pa evo par utisaka.
1. Nenormalno se greje, ali bas nenormalno, mogu da zamislim tek sta bi bilo da je metalan....
2. Jedva sam primetio razliku izmedju njega i s3, isti ruzni touch wiz samo novija verzija androida i malo veci ekran.
3. Pokrenuo sam real racing 3 koji na mom tegra 3 tabletu baguje, ovde radi perfektno samo nisam smeo mnogo da igram mislio sam da ce da se zapali...
4. Ja sam nesto rekao sebi da ne uzimam preko 4.3" jer je previse glomazno aliovo ovo mi promeni misljenje malo, jako je tanak i lagan ali ipak je veliki...
5. Ima zanimljivog softvera kao eye tracking npr. koji pomalo ne radi samo nisam mogao da nadjem onu panoramu 360 kod kamere.
6. Smatram da je ova rezolucija bespotrebna...
7. Brzina odlicna, jos nisam primetio da bilo sta baguje...
Ukupni. utisak : Galaxy S2

Hahahaha sta je ovo??

Ne znam sta je sa ljudima niko nista pametno da napise.....

Ja sam ga cackao jedno 5min i nisam primetio da se mnogo greje u odnosu na s3. Mada s obzirom da ga non stop neko cacka i na njemu se ceo dan vrti demo nije ni cudo.

Covek iz samsung shopa mi rece da je do sad kod njih prodato 15ak komada, trenutno je cena 85 iljada. Na oglasima je malo jeftinije ali jos uvek je preskup da bi ga pazario

Hahahaha sta je ovo??
Pa nista, salim se malo, ali sve u svemu mi se ne svidja telefon, ovo sa grejanjem je stvarno problem
kao i za mene najruzniji touch wiz i + mu rezolucija nije potrebna preko hd, samo povecava cenu. Za surf i te stvari mislim da je glupo pisati pa sam odmah presao na grafiku jer sta mozete da ocekujete od 2ghz i 2gb, to tek moze da se pokaze u nekim zahtevnijim radnjama, pa sam zato skinuo nenamark 2pa sam shvatio da sam trebao neki zahtevniji da skinem jer ovom fps ne pada ispod 60...Ako je ovo vec zivotni saputnik, zar treba da mi sprzi da ne kazem sta i plus da mi pravi problem zato sto je veliki. Svidja mi samo sto su dosta radili na kameri jer ja se nadam da cu uskoro moci da prodam fotoaparat a opet pravim vrhunske fotografije. Sam dizajn mi je ruzan kao i jos neke slicnosti koje ima sa trojkom pa sam zato rekao zakljucak s2. Ovo su sve moji glavni utisci, ako vam treba nest detaljnije pitajte...
P.S. E, a da ne ide mozda ovaj telefon u trku sa globalnimzagrevanjem :) ? I pitajte me tek ujutru kad se otreznim malo...

Mogu vam reci da mi se mnogo svidela izrada ovog telefona uzivo. Nisam ni izvalio na svim slikama na netu da vise nije plasticno djubre vec i da ima malo AL, sa strane, tj okolo, kao na ip4. Bas lepo lezi u ruci.
Kad bude 450e uzimam ga, do tada nek mastaju o mojoj lovi i drzim se S3.

Ne znam sta je sa ljudima niko nista pametno da napise.....

Sta da napise kad se sve vec zna? Neki su imali telefon pre par nedelja, a ja sam bio pretprosle nedelje na prezentaciji i cackao celo vece i odmah sam napisao sta sam imao, a to je da je mob ispunio ocekivanja i jos par reci. Ovo sa grejanjem mi nije poznato jer ovi na prezentaciji nisu bili ni topli, a sve vreme su bili na DEMO. Na ovo sto je napisano ukupan utisak S2 mogu samo da se grohotom nasmejem i da ucutim da se neko mozda ne bih uvredio ako nastavim dalje. Toliko.

Emix nije to izmišljeno na ovom forumu, svuda po netu ima ljudi koji se žale... :) a za ovaj test ne piše koja je bila ambijentalna temperatura itd. zimi to sigurno neće biti problem ali već za jedno 20ak dana i to kad se bude koristio napolju..ne znam :)

Mene zanima utisak nekog ko ga je kupio i kod koga je telefon u rukama vec 72 sata i vise:),
Ja sam note2 tako probao u uscu pola sata na onom nihovom pultu i reko to je to odgovarama i kupio, posle par dana sam shvatio da to ipak nije to zbog velicine ( ostalo je ludilo dobro).Ipak treba telefon koristiti par dana

Da se greje, greje se. Radili smo testiranje chaton-a na tri cetvorke, sa svim video konferencijama, deljenjem desktopa i ubacivanjem efekata i posle 20 min si mogao da se opeces kada ga prislonis na obraz! Baterija, sto je i normalno, brze ode ako je sve od smartova i senzora popaljeno i ako se umereno koristi; ukoliko je samo upaljeno uz lako koriscenje moze i preko dan opusteno da izdrzi.

Malo je 72h, suviše su ljudi pod utiskom, barem 2 nedelje, mozda i ceo mesec. Jedino ako se odmah uzima, onda je ok, moze da pomogne.

Nazad
Vrh Dno