Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

S4 ima problema sa SIM slotom vrlo često. Ja sam imao isti problem, pisao sam u ovoj temi. Najbolje i najjeftinije rešenje je zamena sim slota.

to sam vec uradio, ali neuspesno i dalje se javlja problem

Imao sam raznih problema sa S4, zovu me, njima izbacuje da sam nedostupan, a tel. upaljen, pa mi stigne sms o propustenom pozivu, zovem nekoga ili obrnuto i kada mi se javi ne cujemo se, tek iz drugog puta sve normalno, zatim cesto izbacivanje poruke sim card removed...
I sve reseno zamenom baterije!:D

ja sma probao i sa drugom baterijom ali neuspesno

Poslednja izmena od urednika:
Taj telefon je neisplativ za bilo kakvo servisiranje. Ako ti pravi problem, zameni ga necim savremenijim i pouzdanijim.

To je pitanje za ovlascenog servisera. I to ti se ne isplati.

Има неко предлог за куповину пуњача и да препоручи онлајн продавца за исти?

Da li je neko mozda imao problema sa sustanjem prilikom snimanja video ili audio snimka?
Kada sam kupio telefon to se moglo primetiti, tokom menjanja raznih podesavanja na kameri i isprobavanja raznih modova sustanje je prestalo.
Pre neki dan sam resetovao telefon na fabricka podesavanja i sustanje je opet krenulo.

Niko nije imao takav problem?
Jos jedan problem se javio kada je telefon ponudio software update, posle toga je poceo da treperi ekran. Probao sam sve moguce savete sto se tice opcija u podesavanjima i instalirao razne dimmer aplikacije medjutim nista nije pomoglo.
Otkako je kupljen bilo je problema sa blagim sustenjem u video snimcima medjutim ne znam ni sam sta sam cackao to je sledeceg dana bilo sve ok. Posle apdejta i fabrickog reseta sve je postalo gore. Audio prilikom snimanja uzasno susti, a ovaj problem sa ekranom ne prestaje..
edit:
Zaboravih reci ono sto je zanimljivo npr pri normalnom razgovoru u pozivu svi kazu da se cujem savrseno jasno bez ikakvog sustanja. Takodje pri slanju audio poruka na Viber-u takodje sve je ok.

Samo da javim da je sustanje delimicno prestalo samo od sebe, zasto i kako ne znam.
Treperenje je prestalo kada sam pre par dana putovao i koristio telefon kao navigaciju i prikljucio ga na auto punjac. Posle prvog punjenja je bilo znatno manje treperenja, posle drugog je zatrepereo ekran na sekundu-dve i od tada sve radi kako treba. Takodje sam i pre toga na kucnom punjacu primetio da kada zavrsi punjenje baterija stoji na 100%, a kada ga skinem sa punjaca padne na 94 ili 96%. Baterija nije original tako da verujem da je ona pravila problem sto se tice tog treperenja.

Da se javim da je problem resen. Maticna ploca je mesecima pravila probleme i na kraju je zamrla sa problemom da je sim kartica izvadjena iako je ista bila u telefonu.
Pre toga sam uzeo originalnu bateriju 3000 i kusur dinara, veoma paprena igranka, a maticnu sam prvu uzeo na K/P i kada je stigla imala je isti problem kao i moja, covek je bio korektan i kada sam mu poslao maticnu nazad uplatio je novac.
Drugu maticnu sam uzeo od jednog prodavca iz Nisa isto sa K/P koji je kao i prvi "istestirao" maticnu i apsolutno je ispravna, garantuje za nju i daje garanciju na istu. Cena 3000din, radila je 6 sati posle cega se telefon samo ugasio i to joj je bio kraj.
Kada sam probao da ga kontaktiram nije se javljao na telefon, poruke na K/P je procitao i nije odgovarao. Toliko o garanciji.
Pre neki dan narucim opet maticnu plocu, 2400din i za sada je sve ok. Ekran uopste ne treperi i nema sustanja pri snimanju.
Sve u svemu pukao sam na bateriju i maticne oko 9000din zajedno sa postarinom. Za te pare sam mogao da uzmem drugi S4 ali ajde kad se kuburi sa finansijama tesko je bilo sta kupiti cak i na rate/kredit.

Imam jedan primerak S4 Value (I9515), baš je nekako spor a čist je, resetovan na fabrička podešavanja. Treba na njemu samo da radi viber i ništa više, pozivi poruke, to je to. Ima li za njega neki debloat rom i ima li uopšte smisla cimati se s tim ili da samo disjblujem sve što mogu i onesposobim apdejt? Ništa se neće instalirati od aplikacija jer je i ovako malo spor (mislim na malo lagovanje kod kretanja kroz menije, kucanje itd) nije to nešto strašno, upotrebljiv je, nego se ipak oseti kad pređeš s modernijeg telefona.

Ja sam na stari S4 stavio njegov google edition rom, i fon sabija. Brz kao munja ;) Imaš na xda temu.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Da da, kit kat je, kažu da je dosta bolji od 5.0. Ne znam, čitaj po forumu vezano za kompatibilnost.

Dok sam imao S4 meni je Google launcher dosta smanjio potrošnju RAM-a i seckanje. Naravno, isključio auto update i deinstalirao sve update-ove aplikacija koje ne koristim.

Probaću. Pošto za ovaj I9515 ne vidim nikakve modove a i ne prčka mi se, ostaviću ga ovako kako je na 5.0.1 mada više bih voleo kitkat, vidim po netu da kažu da je najbolji za s4.

Da li moze Viber uopste da radi na Android 4?

Radi odlično!

Imaš starije verzije, koje će sigurno da rade...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Vrh Dno