Šta je novo?

Samsung Galaxy S3 - NEAT ROM

Koji widget za vremensku prognozu ima opciju da ako pada kisa da se vidi da kao po ekranu pada kisa, bas kao na HTC. Imao sam do pre mesec dva, pre 7.X Neat-a.

@Sale
Da sam znao ranije napisao bih :( Ako se odlucis za novi Neat, evo ga ovaj NB1 sa novim changelist
Pogresio sam u prethodnom post-u gde sam napisao NB6 umesto NB1, sry.

Model name: GALAXY S III
Country: Brazil (Claro)
Version: Android 4.3
Changelist: 2505561
Build date: Thu, 06 Feb 2014 10:12:50 +0000
Product Code: ZTA
PDA: I9300UBUGNB1
CSC: I9300ZTAUGNA2
MODEM: I9300UBUGMK1

Poslednja izmena:
Da li je moguće da za tvoje buduće verzije pređeš na 4.4.2 Kitkat ? Vidim da je tvoj ROM još uvek baziran na 4.3 Androidu pa zato pitam.

Ako se ovako nastavi, možda kupim specijalno polovni S3 samo da bih imao kontrolu nad svojim telefonom. Jer, nažalost, niko ne pravi ROM za moj Samsung S4 Active... :(
Vec postoji NeatAOSP 4.4.2 ako je to sto zelis. Ako pitas za ROM baziran na Samsung bazi, onda mislim da to niko ne zna osim Samsunga

Vec postoji NeatAOSP 4.4.2 ako je to sto zelis. Ako pitas za ROM baziran na Samsung bazi, onda mislim da to niko ne zna osim Samsunga

Aha, to je to. Dobro, onda nisam ja to nešto dobro razumeo. Sad shvatam. A koliko je komplikovanije(ili drukčije) staviti NeatAOSP 4.4.2 u odnosu na ovaj ?

Nista drugacije. Svejedno flesujes kroz recovery i jedno i drugo.

Flesovao sinoc Neat 7.3, sve full! Vidim da je ispravljeno ono icon with text za bateriju, sad lepo stoji broj pored ikonice. I pretpostavljam da je popravljen volume up/down during call, nisam se setio da probam :)
Uzeleh se AOSP-a malo, pa cu sacekati sledecu verziju (pretpostavljam 3.8) pa da malo promenim. Nema greske sa Neat-om :)

Cekam da zavrsi download pa flesujem :)

Flesovao 7.4
Gde nestade Custom Settings za Neat iz My device?
EDIT:
I ne mogu da download 7.3 verziju, slucajno sam obrisao sa hdd-a umesto stare 6.5, pise da nije fajl na serveru, pa ako ima neki drugi link za download 7.3 baci ovde.
EDIT2:
I prepravi u naslovu teme na xda da ne pise XXUGNB1 nego UBUGNB1, da ne pobrkaju ljudi :)

Poslednja izmena:
stavio 7.3 ono sale samo stanca..evo ga sad i 7.4.. samo se mislim kako li bi tek radio sve ovo da ima i neke koristi covek..

Skidam 7.4 treci put i MD5 mi se ne poklapa sa onim iz poruke na xda :trust:

kod mene je sve ok.. inace primetio sam da je drugaciji rom.. status bar je skroz druga prica i lock je drugaciji..
meni idalje najvise fali skip songs opcija :D pa koristim raspali wanam koji mi se cini da jede bateriju jer radi u pozadini :(

Flesovao 7.4
Gde nestade Custom Settings za Neat iz My device?
EDIT:
I ne mogu da download 7.3 verziju, slucajno sam obrisao sa hdd-a umesto stare 6.5, pise da nije fajl na serveru, pa ako ima neki drugi link za download 7.3 baci ovde.
EDIT2:
I prepravi u naslovu teme na xda da ne pise XXUGNB1 nego UBUGNB1, da ne pobrkaju ljudi :)
7.3 i 7.2 sam totalno obrisao, samo jos i op da editujem. Podzapao sam se goldie-m i uklonio sam custom settings (koji I nije njegov)

kod mene je sve ok.. inace primetio sam da je drugaciji rom.. status bar je skroz druga prica i lock je drugaciji..
meni idalje najvise fali skip songs opcija :D pa koristim raspali wanam koji mi se cini da jede bateriju jer radi u pozadini :(

Napraviću sve modove pa i skip song ali bez custom settings. Samo mi je potrebno vremena jer sve moram iz početka pa puta 2

Po ovome što vidim jedina nivina prelaska na 7.4 je izbacivanje Custom settings-a. Znači ostaje se na 7.3 :).
Srećom ga skinuh na vrijeme :).

@Sale
Ok, nisam to znao :)
Sljaka odlicno 7.4, nemam nikakvih zamerki.
Praticu bateriju ovih dana sta kaze. :)

Jel odgovaranje na poziv isto odradjeno kao na 7.3 ?

I jos jedno pitanje za Saleta. Da li postoji mogucnost podesavanja porta preko kog zelim da aplikacije pristupaju internetu. Cuo sam da vecina ide preko :80 ali ne sve, pa me zanima da li to moze nekako da se moduje, promeni ili kako vec...

Jel odgovaranje na poziv isto odradjeno kao na 7.3 ?

I jos jedno pitanje za Saleta. Da li postoji mogucnost podesavanja porta preko kog zelim da aplikacije pristupaju internetu. Cuo sam da vecina ide preko :80 ali ne sve, pa me zanima da li to moze nekako da se moduje, promeni ili kako vec...

Veruj mi da nemam pojma

Odlicno radi Neat 7.4! Koristim Boeffla kernel 5.2 rc3, baterija klasika, oko 5H SOT.
Mozda je malo vise trajala na prvoj stable verziji 4.3 (MK6), a i mozda je baterija omatorila pa oslabila malo. Uglavnom se vrti oko 5h.
Sale sta je Extra Lite rom? Hteo bih to da instaliram, sta se gubi u odnosu na Lite varijantu?

Pa ono sto ti bude ponudio posle selektovanja extra lite. Probaj I videces

Sale, samo jedno pitanje, ako bio bio ljubazan da iskreno kažeš. Da li je neko sa Benchmark foruma IKADA tebi uputio donaciju, jer vidim da na XDA forumu imaš dugme za to ?

A što se donacija uopšteno tiče, koliki je prosek koji si dosad dobijao i da li na taj način dobiješ dodatnu motivaciju za dalji rad ? Kako se osećaš kad na primer neko da malo veću donaciju ?

Sale, samo jedno pitanje, ako bio bio ljubazan da iskreno kažeš. Da li je neko sa Benchmark foruma IKADA tebi uputio donaciju, jer vidim da na XDA forumu imaš dugme za to ?

A što se donacija uopšteno tiče, koliki je prosek koji si dosad dobijao i da li na taj način dobiješ dodatnu motivaciju za dalji rad ? Kako se osećaš kad na primer neko da malo veću donaciju ?

Jeste sa benca mogu ti I reci koliko njih tacno kada stignem kuci Ali ne vise od 5-6. Ukupno je do skoro bilo oko 12 donacija iz srbije, preko 30 iz hrvatske, oko 20 iz slovenije I preko 15 iz albanije. To je za sve ove godine. A kako se osecam, hmm pa normalno je da je lepo. Neko vidi sav ovaj trud pa I nagradi. Bilo je i slucajeva kada sam dobio donaciju I to veliku a da taj decko nije ni imao galaxy telefon. Na pr od bench usera @Thierry Henry :)

E to sam hteo da čujem, vrlo lepo što si to sa nama podelio, Sale. Nadam se da ćeš ubrzo početi dobijati više donacija nego do sada.

Iskreno, ja bih dao donaciju neku VRLO RADO, ali da radiš ROM za Samsung Galaxy S4 Active. Ili, ako nekad nabavim neki fon za koji ti budeš imao ROM (ko zna), možeš skoro sigurno računati u budućnosti na moju donaciju.

Pa ako ti je toliko stalo do NEAT-a kupi neki od telefona za koje sale radi :):

Pa ako ti je toliko stalo do NEAT-a kupi neki od telefona za koje sale radi :):

Pa lakše je reći nego uraditi...nije mi toliko hitno jer imam skinute 7.3 i 7.4 verzije na hardu.

Sale, jedno pitanje, pošto nisam siguran da li sam to ispravno razumeo. Da li se mogu OBRISATI sve aplikacije ili direktorijuma sa *.APK fajlovima, bez posledica po stabilnost ROM-a, a cilj je da ROM bude najstabilniji i da baterija najduže traje. Mislim, ručno brisanje iz *.zip fajla tvog ROM-a, pre bilo kakvog pokušava njegovog stavljanja na telefon.

Nema potrebe, kad se instalira rom imas aroma instaler i ne moras nista da oznacis od aplikacija koje nudi u instalaciji, prosto :)

Nema potrebe, kad se instalira rom imas aroma instaler i ne moras nista da oznacis od aplikacija koje nudi u instalaciji, prosto :)

Aha, hvala. Ali moja ideja je bila da ROM ne zauzme puno mesta u samom telefonu.

Ok, a da li se, nakon instalacije i ako npr nisam izabrao nijedan program sa spiska, to automatski briše, ili mogu i posle da te integrisane programe instaliram ???

Pa on u osnovi zauzima koliko i stock, s tim sto mozes posle naknadno pobrisati i "fabricke" aplikacije (jer rom dolazi root-ovan) koje ti ne trebaju pa osloboditi jos mesta. :)

Jel nece vise biti Update-a za AOSP Neat ?

Vrh Dno