Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Pa ne mogu vidis gore sta kazu, morala bi cena gore, 1e po svakom mah. A apple poveca bateriju pomalo u svakoj generaciji i ostavi cenu. Samsung najskuplji brend.
And yet we're still buying it. 🫠
Isto pomislih, kada bi povećali bateriju, koštao bi ih primerak u izradi 100e umesto 95. Ne isplati se gari...

Očigledno je da nije sve u brojkama. Baš pre neki dan gledam 17pm VS one plus 15, OP ima 50% veću bateriju, a trajanje baterije isto

Ono što sam ja video na YT je da OP ima oko 20-25% bolje trajanje baterije u testovima ali je činjenica da ima i 50% veću bateriju od 17PM.
Optimizacija je bitna, zato S25U ima skoro pa isto trajanje baterije kao 17PM.

I sve to dok je površinski istih dimenzija kao tradicionalna baterija. Znači fizički su istih dimenzija ali si-carbon ima skoro 50% više mah i traje oko 30% duže po punjenju.
Navodno su im mane kraći životni vek, ali i to nije sigurno ako se zna da Kinezi svake godine unepređuju formulu i hemikalije.

Samsung se jednom opekao sa baterijom, sad ne mrdaju sa 5000mAx. Bice nova boja i "zaobljen na ćoše" i dosta Vam je.
Koliko kopiraju apple cudi me da nisu pomerili prezentaciju krajem godine, umesto pocetkom.

Prema EU energetskim nalepnicama, Si-C baterije u Honor telefonima imaju rejting punjenja 1200 ciklusa. Poređenja radi, kod Apple telefona to je 1000 ciklusa, a kod Samsung 2000 ciklusa.
Ako bi direktnije uporedili; ako je Si-C npr. 35~40% većeg kapaciteta, potreba za punjenjem bi bila ređa tako da bi se došlo na približno isto (poredim 2000 vs 1200 ciklusa).

Čini se da će unapređenja Ultre biti baš skromna ove godine.
Prema ovom što znamo isti kapacitet baterije, minimalno unapređenje kamera, minimalne izmene dizajna...
Praktično Snapdragon Elite Gen 5 koji je negde očekivan i brže punjenje.
Bio je bas veliki skok u specifikacijama izmedju S24 -> S25 pa sada mogu malo da uspore.

Stavio sam na papir pre neki dan i bukvalno mi je skuplje da nosim stari s23u naredne dve godine nego da uzmem s25u sada uz racun, pa se sve nesto nadam da ce da s26u donese neke vidne promene, ali sve vise izgleda da ce samo boja da se manja. Ozbiljno su razocarali, ali definitino ih niko znacajno ne ugrozava, pa mogu da nam daju na kasikicu. Pre jedno 6 godina dok im je Huawei ozbiljno uzimao deo kolaca u Evropi i svetu svaka nova serija je bila prica za sebe, a sada od s22 do s26 skoro sve isto samo menjaju procesor.

Ma ja koliko vidim s26u ce biti 95% isti s25u, zato sam pazario juce s25u.

Ako nekim cudom bude bila revolucija, nije problem uzecu s26u, ali po svemu sudeci, nece. Privacy ekran mi ne treba neka ga zadrze za sebe, mogli su bateriu na 6000, kakvi zaguljeni ljudi, da budem fin.
Nema nista od vece baterije 90%. I ako bude 5500mAh verovatno. 6000 bi bilo logicno ali kako su krenuli tesko.

Ne isplati se dati pocetnu cenu, jedino da se ceka 6-7-8 meseci nakon izlaska da spadne na oko 800.

@jevta Ako nije tajna, bilo bi interesantno videti računicu po kojoj ti je ispalo skuplje da koristiš stari s23u naredne dve godine nego da sada uzmeš s25u?
Evo grubo ću neću baš da predugo pišem. Da kažem da moj s23u 512 trenutno vredi oko 450, za dve godine će vredeti možda 200e, ako pozivi do tada, a samo račun da plaćam naredne 2 godine me izađe 250e. Ako bih kupio sada s25ultra 512 telefon I račun me izdaju tačno 860e. Eto po tome izadje skuplje nositi stari 😁 i opet za 2 godine će taj s25u vredeti oko 450e.

Svakako je najbolja računica menjati češće, pitanje je samo, vredi li menjati češće ili recimo videti neki novi krajičak sveta? Ko šta voli...

Uvek postoji nada ako nema mnogo novina da ce cena biti konkurentnija. Mislim da je gugl 10 dobro podbacio ove godine a ni apple nije bas izveo revoluciju sustinski hw upgrade-om samo. Nema ko da stane na put s26. I dalje ce imati najbolji hw od mainstream US i Eu androida a bolji AI od apple-a. Dobi samsung najzaokruzeniji tel bez trunke muke💁‍♂️

Evo grubo ću neću baš da predugo pišem. Da kažem da moj s23u 512 trenutno vredi oko 450, za dve godine će vredeti možda 200e, ako pozivi do tada, a samo račun da plaćam naredne 2 godine me izađe 250e. Ako bih kupio sada s25ultra 512 telefon I račun me izdaju tačno 860e. Eto po tome izadje skuplje nositi stari 😁 i opet za 2 godine će taj s25u vredeti oko 450e.
I s25u ce nakon dve godine vredeti prepolovljeno. Cimi izadje iz radnje vredi manje svakako. Ima jos jedna sitnica ne znas sta ce biti za 2god. MOze da se desi da s25u vredi i manje od tih 450e. To sto s23u vredi sada 450e ima veze i sa tim sta s25u donosi sto s23u vec nema? Kako god da okrenes tu bitku ne mozes da odbijes u minusu si cim izdjaes iz radnje sa bilo kojim telefonom. Sve sto ti stavis na papir, trziste je vec odavno osmislilo.

Postali su gori i bezobrazniji od Apple-a

Nazad
Vrh Dno